Повечето от нас от пръв поглед разпознаваме хората, които ще изиграят важна роля в живота ни и бързо можем да посочим значимия за себе си човек, още когато го срещнем. Най-лесно е когато се влюбим – тогава сме сто процента сигурни, че точно тази среща ще промени съдбата ни. В последствие обаче и след реална преценка, се оказва, че влюбването ни може да не доведе до силна и значима връзка, а хората, които най-много са ни помогнали да израснем, са навлизали в живота ни бавно, постепенно, с малки стъпки и без светкавици.

Да запитаме астрологията тогава: Как се разпознават сродните души?

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ХОРОСКОП ЗА ПАРТНЬОРСТВО

Астрологията разполага с няколко метода за изследване на връзките между хората. На първо място това е синастрията или сравняването на техните натални карти. Ето няколко фактора, за които трябва да се следи в този случай, за да говорим за сродни души:

Усетете ритъма: Започваме от Асцендентите

Никога не подценявайте силата на Асцендента (изгряващия знак) на всеки от партньорите! Ако си мислим, че Асцендентът е само „маската“, която носим, когато се срещаме с други хора, много лесно можем да го подценим или дори да отхвърлим изцяло неговата роля в междуличностните отношения.

Ако Асцендентът беше просто маска, той щеше да е важен само в самото начало на една връзка. Всъщност въобще не е така – Асцендентът има постоянна, жизненоважна роля за това кои сме ние, а знакът срещу него – наричан Десцендент – показва как влизаме във взаимоотношения от всякакъв вид, включително дълготрайни лични и любовни връзки.

В синастрията откриваме, че взаимодействието между двата асцендента може да бъде източник на основния конфликт или основа за хармонията на физическо ниво между двамата партньори. Както казахме, Асцендентът определя Десцендента в наталната карта – а това е начинът, по който влизаме във връзка и се държим с другите.

Значение на Асцендентите при Синастрия

Сродните души се допълват: Големите тригони в синастрията

Според нашия опит, един от най-мощните индикатори за специални взаимоотношения възниква, когато хармоничният аспект тригон (120 градуса) между две планети в наталната карта на единия партньор се затваря в т.нар. Голям тригон (прави 120 градуса) от планетата на другия, особено когато се включват лични планети.

Например в картата на първия Марс е в тригон с Луната, а Слънцето на партньора му се намира точно на 120 градуса от двете планети – така се образува големия тригон. Тогава енергията на трите планети се слива в мощен, затворен триъгълник и работи за хармонизирането на тази специална връзка. Съюзът между Луната и Слънцето е показател за ин-ян допълване, а чрез Марс се включват физическата воля и сексуалното желание.

Илюстрация: Springtime (Пролетно време) на Pierre Auguste Cot (1873) 

Астрология на сродните души 1Когато сродните души са се срещали в предишен живот: Лунните възли в синастрията

В астрологията Лунните възли са онази важна ос, която посочва с какъв багаж от минали прераждания нашата душа идва в този живот и съответно какви нови уроци следва да усвои тук и сега. Независимо дали сте съгласни или не с теориите за прераждането, оста на Лунните възли представляват чувствителни точки и в синастрията.

Правилото е, че когато в синастрията имаме силни аспекти на планета на единия партньор с Лунните възли на другия, то тази двойка са заедно заради важни кармични уроци. Усещането за сродни души е много осезателно и в двамата обикновено има дълбоко желание да бъдат заедно и да се свържат животите си.

Съвпадът на планета на партньорa със Северния и Южния лунен възел в нашата натална карта показва, че душата на този човек е била с нашата и в предишни прераждания. Когато участва Южният възел – символ на миналото – тези отношения ще са комфортни, но сега по-скоро ще ни връщат назад и ще спират развитието ни като личности.

От друга страна, аспектите на нашия Северен лунен възел в планета на партньора означава, че при това прераждане трябва да бъдем именно с този човек, за да работим и напредваме по кармичните си задачи.

Аспектите на лунните възли в хороскопа синастрия на AstroScript се тълкуват като кармичните причини тези двойки да се срещнат и да градят връзка

Емпатия и съпричастност: аспектите между Слънце и Луна в синастрията

Когато Слънцето на единия партньор прави аспект с Луната на другия (или обратното), има естествен афинитет, грижа, радост от връзката и подкрепа между двамата. Лицето с Луна следва Слънцето по смирен, естествен и смислен начин, а партньорът с аспектирано Слънце отговаря с ярка, благотворна и утвърждаваща енергия.

Ти преобръщаш моя свят: Аспектите на Уран, Нептун и Плутон в синастрията

Когато външните планети Уран, Нептун и Плутон участват с много аспекти в синастрията между картите на двамата партньори, обикновено те имат силно усещане за духовно извисяване, пълно сливане или потапяне на дълбоко (Нептун), разтърсване, обновяване или преобръщане (Уран), силна, всепоглъщаща страст и трансформация (Плутон) в живота си чрез отношенията помежду им.

Не трябва да се забравя обаче, че това правило важи за партньори с разлика от поне 3-4 години във възрастта си, защото при хората, родени в рамките на 1-2 години, тези планети се намират горе-долу на същите градуси и висшите планети работят по същия начин както в техните рождени карти.

Двойки планети в разменени знаци в двете карти на партньорите

Позициите на планетите в зодиакален знак показват какви качества ще проявява и как ще действа човекът в областта, управлявана от планетата. Например, при Венера в Овен човекът ще бъде инициативен в любовта, ще прави бързи стъпки, за да спечели любимия човек, ще търси по-скоро сексуална връзка, отколкото да гради емоционалност и интимност.

При сравняването на двете карти на партньорите, може да се окаже, че

  • единият има Слънце в Овен и Венера в Телец
  • а другият – Слънце в Телец и Венера в Овен.

Това е особено силно хармонична комбинация, при която двете планети работят слято в двата знака – Слънце и Венера заедно веднъж в Овен и втори път в Телец. Когато единият партньор се изявява, среща любовта на другия, а когато вторият направи романтичен жест, първият се чувства оценен и сияе от любов.

При наличието на такива двойки планети, привличането е силно и мигновено и още по-ярко се проявява допълването между партньорите. Те често действат в хармония и в отношенията им тече постоянен благотворен обмен – според знаците, в които попадат планетите.

ПОРЪЧАЙТЕ ХОРОСКОП СИНАСТРИЯ ЗА ВРЪЗКАТА СИ

Анализ на композитната карта на връзката

Такава синтетична карта се съставя на база двете натални карти на партньорите чрез допълнително изчисление. Сродните души винаги имат мощна и забележителна композитната карта. Тя не е разпиляна и съдържа силни аспекти и фигури. Обикновено Слънцето (водещият партньор) и Луната (пасивният) са силно аспектирани, за да покажат събитията, които предстоят.

Силно участват и другите лични планети – Венера, Меркурий и Марс – и чрез тях се прогнозира как ще се проявяват партньорите по отношение на романтично и сексуално привличане, как ще общуват, дали ще преобладава любовта или страстта.

Повече за методите за изчисляване на композитни карти прочетете тук: Лиз Грийн: Хороскоп на връзката | Комбин.

Още материали на тема Синастрия:

Съвместимост на зодиите или синастрия в астрологията

Сексуалното привличане в хороскопа Синастрия

Потенциал за връзки и партньорства в наталната карта

Аспектите на Лунните възли са показател за кармична връзка

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните