Личните връзки, които оставят най-трайни следи, често се определят като “кармични” – те протичат извън нашия контрол и са повлияли на хода на живота ни. При такива връзки, ако сравним наталните карти на двамата партньори чрез Синастрия, най-често откриваме аспекти между Лунните възли на единия партньор с планети или точки в картата на другия. Това важи с особена сила при аспекти със Слънцето и Луната и лични планети Венера, Марс и Меркурий, както и Асцендента, Десцендента, върха или дъното на картите.

ПОРЪЧАЙТЕ СИНАСТРИЯ ЗА СВОЯТА ВРЪЗКА

Какво е кармична връзка?

За много хора влизането в романтична връзка е синоним за намиране на комфортен партньор в живота, който ни подкрепя, дава ни сила, осигурява ни материално. А всъщност връзките са кармичен инструмент и основен начин да се учим! За да израсте душата ни, да премине успешно през изпитания!

Всички връзки носят и препятствия, и награди за личния ни опит и съдържат възможности за личностно израстване. Партньорът ни може да бъде помощник, който ни показва как да се справяме с нашата главна житейска задача или провокатор, който ни дърпа в погрешна посока

Когато в едни отношения е засегната кармата, ние чувстваме липсата на контрол над обстоятелствата и събитията, които ни се случват. Трудно овладяваме собствените си реакции към тези събития. Дори може да усетим, че излизаме от сферата си на комфорт и действаме нетипично за себе си.

Кармична връзка имаме когато двама партньори – или по-скоро техните прераждащи се души – са се срещали в минали животи и носят своята история през времето. Такива връзки ни карат да извършваме инстинктивно непонятни и нерационални неща, чрез които коригираме наследството си от миналия живот, свързано с този партньор. Всичко това рядко се случва контролирано и съзнателно.

В кармичната връзка единият индивид приема дадено качество, което се отнема от другия. Посредством този обмен се постига ново съзнание и при двамата, усеща се лекота и свобода, защото тежестта на кармичния товар е освободена.

Обикновено кармичният модел на една връзка се разбира ясно чак след като бъде научен урокът!

Някой от двамата може да се бори с трудностите на връзката в продължение на месеци или години, без дори да осъзнае защо е тази борба. Но след като подчертаният проблем излезе на повърхността и бъде разрешен, кармичната тежест изчезва.

Индивидуалната карма често се изразява посредством низ от повтарящи се подобни опитности, които могат да се повтарят във всичките ни връзки. И когато влизаме във всяка връзка, често несъзнателно виждаме нещо в другия, което може да ни помогне да разрешим своя кармичен проблем.

С други думи, ние привличаме този партньор, от когото се нуждаем в определен момент от своя живот, за да се справим със своя кармичен багаж. Древната мъдрост, “Когато ученикът е готов, учителят се появява”, показва точно причината и начина, по който се случват нашите кармични връзки.

Астрология на сродните души

Лунните възли и кармичните връзки

Лунните възли са изключително важни за всяка връзка. Затова и в синастрията техните аспекти са толкова мощни. Често без да знаят защо, партньорите са силно привлечени един към друг.

Във всяка натална карта оста на Северен и Южен възел определя най-важния кармичен урок за даден човек и посочва водещите уроци, които той/ тя трябва да научи през своя живот. Затова когато тази ос на възлите на даден човек се свърже с лични планети или точки в картата на друг, това е моментален знак, че двамата имат обща кармична задача.

Магнетизмът е наистина неустоим и няма смисъл да се противопоставяме, защото този партньор най-вероятно ще играе важна роля в живота ни. Този човек може както да отключи някои от ключовите проблеми в нашия живот, така и да ни помогне да ги преживеем, да си научим урока или изцяло да предотврати негативни опит, посочен от лунните възли в картата ни.

Южният лунен възел е нашето кармично минало, а Северният символизира актуалните ни задачи за този живот.

В синастрията – в зависимост дали един човек се свърза с нас чрез нашия Северен или Южен възел, той може да ни връща назад – а това е причина да не искаме да продължим връзката си с него – или обратното, да ни тегли напред, към усвояването на кармичните ни уроци.

кармична връзка 1Северният лунен възел в синастрията

Всички ние в зрелостта си сме изправяме пред темите и проблемите, определени от Северния възел и трябва да работим по тях.

Когато планетата на даден партньор е в съвпад с вашия Северен лунен възел, тези отношения ще ни дърпат напред към уроци, от които се нуждаем, за да постигнем духовно израстване и щастие. Но все пак, това са непознати територии и може да не сте склонни с лекота да приемем да работим по тези проблеми – зависи къде се намираме по личния си път.

Също така имайте предвид, че тези аспекти могат да ни носят известно безпокойство и колебание, защото чрез точи човек се сбъдва нашето бъдеще, а то е неотворена страница. Магнетизмът между партньорите може да бъде силен – сексуален или духовно извисен – но е съвсем естествено да присъства известно количество страх от страна на човека, чийто Северен възел е активиран

Южният лунен възел в синастрията

Ако планетите и точките на друг човек акцентират нашия Южен възел, то отношенията също може да са трудни или направо да ги прекъснем, но по напълно различни причини. Когато е активиран нашият Южен възел, в даден момент ние може да се почувстваме, че сме надраснали връзката си с този човек или че той/ тя ни тегли назад към затворена страница от миналото ни.

Когато планета от картата на партньора – особено светилата, Венера, Марс и Меркурий – са в съвпад с нашия Южен възел, то връзката е силна и в началото вие ще се чувствате изключително удобно с този човек. Има нещо лесно и естествено във възникването на всяка връзка, която участва нашия Южен възел. Планетата на партньора, която активира възела, ни дърпа обратно към позната територия.

Но дори привличането да е силно, в крайна сметка е добре да осъзнаем, че имаме нужда от нещо повече. На по-късен етап ще разберем, че тази връзка изтощава енергията ни, имаме нуждата да продължим напред и да се освободим. Това може да се разглежда като надрастване на връзката или дори на човека и сериозна причина да я прекратим.

Имайте предвид тези аспекти, ако решите да се обвързвате трайно!

ВЪЗЛИТЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В ХОРОСКОПА СИНАСТРИЯ

Как действат Лунните възли?

Всички ние в някакъв момент от живота си се сблъскваме с кармичните задачи и проблемите, указани от Северния и Южния възел в нашата карта. Цикълът на възлите е около 19 години. На 19-годишна възраст е вероятно да започне процес, свързан с тях, като темата му ще се повтаря на друго ниво на 38-та и на 57-та година от живота..

До 19-та ни година е нормално да се живее според старата карма (програма) – знакът и дома на Южния лунен възел, защото докато човек израства и се учи на нови умения, той разчита и се обляга повече на познатото;

Между 19 и 38 годишна възраст следва преориентирането и вече е задължително човек решително да поеме по новия си път според Северния възел. Гледа се неговото разположение по дом и знак и аспектите към другите планети в картата.

Ако след 38-та година няма напредък по Северния възел, винаги се случват събития с характер на кармични изпитания и наказания. Чрез тях човек е принуден да се откаже от лекотата на познатото и да се развива. Всичко “познато” и получено без усилие – според дома и знака на Южния възел – му е принудително отнето.

Прочетете повече:

Кармично значение на Северен и Южен Лунен Възел

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните