Хороскопът Синастрия сравнява двете натални карти на партньорите и търси, първо, прилики и разлики в разположението на планетите по отделно и, второ, налага двете карти, за да оценят аспектите между точки и планети от първата към втората карта. По този начин се постига едновременно анализ на потенциала за влизане във връзки на всеки от двамата партньори, както и как този потенциал ще се реализира чрез другия човек.

ПОРЪЧАЙТЕ СИНАСТРИЯ ЗА СВОЯТА ВРЪЗКА

В тази статия ще се фокусираме върху индикациите за сексуално привличане, като използваме метода Синастрия за наш инструмент. Ограничаваме се да не разглеждаме дългосрочната съвместимост между дамата индивида, а да търсим по-скоро индикации за първоначално сексуално привличане и реакции на “омекнали колене” между двама души.

Сексуално привличане на база активирани домове

Пети дом във всеки хороскоп представя сферата на флирта, играта, авантюрата и влюбването. Неговото активиране в едната или двете карти в синастрията говори преди всичко за чувства, харесване и авантюри.

Например, когато нечий Марс попадне във вашия 5-ти дом, най-често се активират реакции като разтуптяване на сърцето, силни сексуални желания и бързи романтични влюбвания. Вие се желаете един друг, въпреки че привличането може да не продължи дълго – освен ако няма други стабилни аспекти и позиции във вашата синастрия.

Марс в Синастрията – Мъжката енергия във връзката

Осми дом в астрологията отговаря за сексуалното привличане и аспектите, които се свързват с него, показват преди всичко такава страст. Например, когато нечий Марс попадне във вашия 8-ми дом, този човек предизвиква дълбоки сексуални и физически желания във вас.

Когато планета, която се намира или управлява 8-ми дом на единия партньор формира силен аспект с една или повече планети или домове на другия, също е много вероятно между тези хора да гори истинска страст.

Съвпад на нечий Марс с който и да е ъглов дом на вашата карта (т.е. Асцендента, Десцендента, върха или дъното на картата) ще предизвика инстинктивните ви реакции и интензивно желание, като тези чувства могат да работят и по отношение на партньора ви.

Значение на Асцендентите при Синастрия

Хармоничните аспекти между двата Асцендента – съвпади, секстили и тригони – макар и да не са толкова интензивни фактори, колкото аспектите между планети, дават приятно усещане за харесване и физическа хармония.

Сексуално привличане на база аспекти между планети

В следващите абзаци говорим за аспектите между планети в две карти – например, “Венера – Марс” означава, че имаме аспект между Венера на единия партньор и Марс на другия.

Започваме от планетата Марс, която символизира сексуалната и физическата енергия и желанието за интимност. Налагаме двете карти и проследяваме в кой дом на партньора попада Марс на човека. Астрологичните домове отразяват различните сфери на нашия живот.

Съвпадите, опозициите и квадратите на Венера и Марс са едни от най-силните показатели за сексуално привличане между двама души. Те могат да предизвикат доста демонстративност и явен сексуален интерес, докато хармоничните аспекти (секстили и тригони) предполагат хармонично и по-приятно привличане, понякога без външна експлозивност и бурни страсти.

  • Венера като женска планета символизира уменията за флирт, за харесване, за чувственост
  • Марс е мъжка и традиционно представя физическа и сексуална енергия, силата и консумацията

Илюстрация: Венера и Марс на Giambattista Pittoni (1720 – 1730 г)

Съвсем различно е при съвпадите, квадратите и опозициите на Венера и Плутон, които се наричат аспекти на ревността, сексуалната изневяра, грехопадението, силните обсесии, доминиращите партньорства. Те представляват едни от най-мощните аспекти за сексуално и чувствено привличане. Въпреки, че и двамата партньори са привлечени един към друг, този, който участва със своята Венера, може да бъде не просто запленен, но напълно дори обсебен от другия, с Плутон. Венера е погълната от сексуалното привличането, а човекът с Плутон е има надмощие и финалната воля дали връзката ще издържи.

Съвпадите, опозициите и квадратите Марс-Плутон са още мощни индикатори за първоначално сексуално привличане, като тук имаме и силна конкурентност, борба за надмощие. Тригоните (хармониите) не привличат непременно хората заедно, но след като веднъж са влезли във връзка, тези аспекти поддържат едни от най-мощните сексуални енергии между двамата партньори.

Силните негативни аспекти между Марс и Слънце – съвпади, квадратури или опозиции обикновено подклаждат необходимостта връзката да стане физическа и генерират нещо като „жужаща” енергия между двамата партньори. Хармоничните аспекти – тригони, секстили – също показват известно физическо привличане, но то е от по-приятен вид и не толкова интензивно.

Аспектите Луна-Марс между двете карти също могат да предизвикат бурни взаимодействия, които са по-бързи, едновременно както физически, така и емоционални. Участващият с Марс поема инициативата във връзката, което може да бъде много привлекателно за другия, с Луната, който много лесно ще се увлече (поне в началото на връзката)

Всички тези аспекти са подробно разгледани в нашия хороскоп Синастрия или Партньорска съвместимост, на база сравнение на вашата натална карта и картата на избран от вас партньор.  Поръчайте хороскопа си оттук:

ПОРЪЧАЙТЕ ПАРТНЬОРСКИ ХОРОСКОП СЕГА

Съвпадите,опозициите и квадратите между Венера и Уран могат да предизвикат толкова голям начален интерес, че увлечението да доведе до сексуални отношения между партньорите много преди да са се опознали добре. Това може да бъде светкавичен контакт, който е объркващ и дестабилизиращ в дългосрочен план, но в началото чувството е на еуфория и извисяване. Когато тези взаимоотношения продължат, човекът с Уран често се разглежда като непостоянен от човека с Венера и във връзката им редовно има много възходи, обрати и падения.

Още материали на тема Синастрия:

Потенциал за връзки и партньорства в наталната карта

Съвместимост на зодиите или синастрия в астрологията

Астрология на сродните души

Аспектите на Лунните възли са показател за кармична връзка

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните