От Михаил Левин, ректор на Московската Академия по Астрология

Добър ден.

Октомври 2021-ва година. Месецът е много напрегнат. През този месец имаме четири важни астрологични събития – четири планети, които обръщат своето движение. И ако Меркурий бързо се обръща, то при Плутон, Сатурн и Юпитер това става по-бавно. Зоните на обръщане (дните, когато това се случва) са зони на сгъстена, натрупана енергия и напрежение, особено при Плутон.

03 – 19 октомври – Едновременна статичност на Сатурн и Плутон

Периодът на напрегнат Плутон започва от 1во число (на октомври). Реално началото е още през септември месец – 12 дни преди обръщането на 7ми октомври – и още 12 дни след него. През тези 24 дни имаме особено силно плутоново напрежение.

Плутоновата енергия е добре да бъде впрегната в някаква усилена работа, в активна дейност. Ако не направите това, тя ще избухне под някаква неовладяна форма – повишена раздразнителност, обидчивост, недоволство от целия свят, агресия, внезапни пристъпи на, безпокойство, тревожност, страхове. Добре е да се занимавате с избрана умерена физическа практика – йога, дори фитнес, обичаният за вас спорт, като постепенно увеличавате натоварването.

На 3то число започва да се обръща и Сатурн. Той ще бъде статичен в периода между 4ти и 19ти октомври, като точното му обръщане се пада на 11ти. Само по себе си, това не е толкова страшно – дава повече задръжки, спешните въпроси не се решават, всичко свързано с държавни органи е затормозено. Но в комбинация със статичния Плутон, възниква много голямо напрежение:

Енергията на Плутон е особено мощна (ядрена), а Сатурн действа изключително ограничаващо, като спиращ бетонен бент. Това е все едно над казан с кипяща вода да сложиш капак. Ако не дадете възможност на парата да се изпуска, резултатът ще бъде взрив. Затова този месец ще изисква от нас максимално търпение, разумност, сдържаност, постепенност, да не бързаме с решенията си.

Добавяме към всичко това и Венера в Скорпион (на 7мо число тя преминава в Стрелец). Емоциите при Венера в Скорпион са изключително интензивни, затова ще имаме една първа октомврийска седмица с огромно скрито вътрешно напрежение, което може да избива в прибързани постъпки, неовладяни емоции, сривове.

Венера в Скорпион в Наталната карта

06 октомври – Новолуние във Везни, Венера в Стрелец

По-нататък, още след Новолунието на 6ти, напрежението няма изцяло да спадне, но ще се намират начини да се канализира. Венера в Стрелец дава по-ярки външни изяви, тя е по-изразителна, по -открита и активна, по-склонна да се прояви в дейност (като танци), за да спадне вътрешното напрежение.

Насърчаваме ви, когато сте с приятели или на срещи, повече изразявайте своите емоции, по-свободно и открито, по-забележително и в позитивна форма. Това ще снеме от вътрешното напрежение.

Дух на сътрудничество при Новолуние във Везни – 6 октомври 2021

01 – 07 Ретрограден Меркурий в квадратура с Плутон

Защото и Меркурий е ретрограден и ще влезе в квадратура с Плутон, което засилва словесната агресия. Можем да кажем, че аспектът добър за ораторите, за публичното слово – когато Меркурий се съчетае с Плутон, речта става страстна, убедителна, увлича масите.

Времето е добро за масови събрания, за издигане на (политически) манифести и лозунги. Да се говори с патос и апломб – за това е добре. Но обикновените, ежедневни спорове могат да престанат в сериозни конфликти. Затова в първата седмица се изисква максимално внимание с думите.

От 07 октомври – Венера в Стрелец

След това емоциите ще станат по-свободни, няма толкова голямо вътрешно натрупване, по-леко ще изразяваме себе си – а това е много важно. Разбирате ли, ако емоциите се изливат свободно, няма да го има вътрешното наслагване на чувствата, които да се трупат, трупат, трупат, докато накрая не експлодират. И човек взима най-неочаквано решение, като изневиделица. А когато изразяването е свободно, тези емоции ще се изразходват по-дълго време, по-леко и по-активно. Това започва от 7мо число.

Венера в Стрелец в Наталната карта

03 – 19 октомври – Статичен Сатурн

Но зоната на напрежение не приключва – имаме статичен Сатурн до 19ти. Затова – ако имате някакви спешни дейности, работа с документи, договори, които трябва да оформите и подпишете, да получите лицензи и други разрешения – постарайте се бързо да приключите с тях още преди 3то число. Или се откажете и чакайте до 19ти, когато да възобновите своята дейност.

Ако при някои хора прогнозите в личен план са по-удачни, звездите им са благоприятни, разбира се, всичко това няма толкова да ги засегне. Но през този период като цяло имаме ограничения и затормозена работа.

Транзити на Сатурн през Домовете на Наталната Карта

13 – 23 октомври – Статичен Юпитер

Още повече, че по същото време, заедно с Меркурий, на 18ти се обръща и Юпитер. A под влияние на неговото обръщане нараства тщеславието – имаме обострено самолюбие, повишена лична значимост и зависимост от външните оценки.

Затова, ако през този период някой реши да раздава награди, това ще доведе до шумни разправии, спорове, караници на кого каква награда да бъде присъдена. Всички амбициозни проекти, задоволяването на всички лични амбиции, оставете за времето след този аспект – шест дни след 18ти – значи след 23ти октомври.

Транзити на Юпитер през Домовете на Наталната Карта

След 18ти октомври – Директен Меркурий

Меркурий обръща движението си на 18ти, значи след 19ти започва един значително по-лек период.

Цялото напрежение през този месец ще бъде преди 19то число. След това ще стане по-леко. И Меркурий ще е директен – всичко, което не сте успели да започнете по-рано, давайте смело сега. Завършва зоната на статичност едновременно на Сатурн и на Плутон – забавеното движение се оправя, напрежението постепенно отшумява.

20 октомври – Пълнолуние по оста Овен – Везни

След 20ти енергията се освобождава, като това може да се случи в много, бих казал, странни форми, защото имаме конфликтен аспект между Марс и Плутон, а това са две планети на волята.

Пълнолунието в Овен на 20 октомври 2021 – Балансът между Аз-а и партньорите

14 – 25 октомври – Марс квадратура с Плутон – Напрегнат период

Бих дал като пример начина на шофиране а Шумахер – това е квадратурата на Марс с Плутон. Този аспект е много добър за професионалните автомобилни състезателите – мощно, импулсивно шофиране, с резки завои.

Но на пътя,за обикновените шофьори, това е много лошо. А в личните отношения е още по-зле – защото в такива периоди възниква повишена конфликтност и нежелание да се отстъпва по никакъв начин.

Хората, които имат някакъв аспект между Марс и Плутон в личните карти, през този период така ще се укрепят и заинатят, че с никакви доводи няма да можеш да ги помръднеш.

Излиза, че е добре да се действа след Пълнолунието на 20ти, но да се обсъжда нещо, да се договаря, ще бъде възможно само с хора, които са склонни на компромис. Ако видите, че някой човек е твърдо застанал на позицията си, не се опитвайте да го пречупите, да спорите с него или да го убеждавате. Безнадеждно е! По-добре да отложите темата за няколко дни и след 25ти да опитате отново.

Това важи за навсякъде – за личните отношения, за работата, за всички области. Още повече, че Марс е лична планета, а Плутон – колективна, може да възникне конфликт между личността и колектива, или вътре в самия колектив да се проявят или обострят конфликтите.

Ако вие сте разумен ръководител, разумен организатор, разумен лидер, всички ваши решителни мерки относно организацията, образованието, и т.н., всичко това го отложете за след 25ти. След 25ти всичко се успокоява, а на 30ти Марс преминава в Скорпион. Там той е по-деен, по-прям, не толкова нерешителен. Докато е във Везни и в квадратура с Плутон, той хем не иска (или не може) да свърши нещо сам, хем не отстъпва на другите.

Марс във Везни в Наталната карта

30 – 31 октомври – Начало на активна дейност

Напрежението се разсейва, настъпва период на мощна активна активна дейност, на осъществяване на плановете, провъзгласяване на идеите. Можете да правите предложения, дори да предложите ръката и сърцето си. Тук вече имаме достатъчно решителност – да изискваме да получим своето! Да прокараме собствените си идеи в живота! В работата да реализираме творческите си замисли.

Най-големият пик на напрежението вече е минал, а волята – обратно – се е услила. Но за съжаление, от този месец, след 30то число е останал само един ден. Но нищо страшно – Марс ще стане в Скорпион и през месец ноември. Също да отбележим, че на 23ти Слънцето влиза в Скорпион.

Това са основните събития.

Лунен календар октомври 2021 – Новолуние Везни, Пълнолуние Овен

Аварийност и опасни периоди

Най-високата аварийност през този месец е от 15ти до 25ти октомври. Имаме и статичност на цялата група, и обръщане на Меркурий директно, и квадратура на Марс с Плутон. Както казах, аспектът е добър за Шумахер, но обикновеният шофьор, който не притежава неговия талант, трябва да се придържа към обратното – да шофира спокойно, по-бавно, без резки движения по пътя. Защото тук именно внезапните движения (Марс) ще предизвикват най-големите неприятности.

Прогноза за октомври 2021 – Покупки

До 18 октомври – Ретрограден Меркурий

Вероятно знаете, че ретроградният Меркурий не предполага особено сполучливи покупки, затова ако можете да изчакате, направете го до 19то число. И Плутон, и Сатурн приключват със своята стаичност до към 19ти.

След 21ви октомври – благоприятно за покупки

След Пълнолунието на 20ти може смело да се втурните в шопинг, да щурмувате магазините.

Само не и магазините, където продават оръжие (метални предмети), автомобили, където продават ядрени бомби… и като цяло всичко, което е под Марс и Плутон – като металообработваща техника. По-добре да се изчака след 25ти, защото докато Марс и Плутон са в квадрат, може да попаднете на лошо работеща техника – бомбите няма да се взривяват, инсталациите няма да работят и автомобилите няма да вървят както ви се иска.

Здравна прогноза за октомври 2021

Ако говорим за здраве, разбира се месецът е много труден:

  • статичният Сатурн означава проблеми с гръбнака
  • статичният Юпитер – проблеми с кръвното,
  • статичният Плутон – общи проблеми и обостряне на скритите неприятности.

Въобще, от 1во число чак до към 25ти, здравният фон е много неблагоприятен. Неочаквано могат да се проявят най-различни скрити болести. А онези, които не са скрити, да започнат да се обострят.

На първо място обръщам внимание на хората, които имат проблем с кръвното или със сърцето. На всички с проблеми с гръбнака, с черния дроб. Тези състояния могат да се влошат през този месец.

Подобрение може да получите след Пълнолунието, след 21ви. А за всички, при които има повишен риск от травми – до 25ти.

Прогноза за октомври 2021 – Учение и изпити

Относно обучението, този месец съвсем не е лош. Меркурий стои добре във Везни – подвижен, лек, добре възприема, бързо се обучава. Но разбира се, това се наслоява върху индивидуалния характер. Ако по принцип бавно възприемате информация, това ще остане, като ще има леко подобрение.

Меркурий във Везни до 29 октомври: Двете страни

При това, той е ретрограден. А ретроградният Меркурий “копае” към същината – дава възможност по-дълбоко да се гмурнете в предмета, не толкова бързо ще се работи на повърхността. За обучение, за изразяване това е много добър период, въобще целия месец.

6 – 11 октомври – най-благоприятен период за обучения

Особено добър момент е когато се съединяват трите планети – Марс, Слънце и Меркурий и към тях се присъединява и Луната (06 – 11.10.. Това дава способност на ума за силна концентрация, за да може сериозно да се навлезе в темата, дълбоко да се потопите и да намерите някакво нестандартно решение.

Времето е добро за инженерите, за изследователите, за онези, при които е необходимо много интензивно да мислят. Новолунието добавя към всичко това и огън – т.е. прекрасен период от 6ти до 11ти.

Статичните Сатурн и Юпитер няма да попречат на обучението. Тук е необходимо само да оставите самолюбието настрана и тогава всичко ще върви изключително добре.

В тази сфера статичният Сатурн и статичният Плутон са благоприятни- дават повишена способност за концентрация, повече самоконтрол, по-добра дисциплина, по-голяма отговорност.

Единствено бъдете внимателни на 20ти, 21ви и 22ри, когато е квадратурата, на Марс с Плутон, която може много силно да пречи и при обучение. Навярно денят на Пълнолунието също не е особено добър – на 20ти имаме повишена възбудимост и понижена концентрация. Но като цяло, месецът е добър за учене, само трябва да се работи.

Прогноза за октомври 2021 – Романтични срещи и запознанства

Ретроградният Меркурий не е най-доброто време за нови запознанства, но затова пък през този период често се възобновяват старите. Отношенията се преживяват по нов начин, стари приятели неочаквано се появяват от небитието, старата любов се връща, възникват старите интереси.

Най-приятното проявление по време на ретроградност са срещите на класа, на съученици – много подходящо е да се проведат в този период.

01 – 06 октомври – благоприятно за романтични срещи

Ако вашите срещи са просто продължение на отношенията – ако изобщо имате нужда от астрологично мнение – за по-дълбоки, сериозни и емоционално наситени срещи, е добре да действате преди 6то число. Например, за приятно съвместно прекарване на времето, да отидете на театър, да си направите разходка – всичко това ще бъде хармонично и закачливо.

07 – 16 и 21 – 31 октомври – Незабравими моменти

Но ако искате да се запомни, да бъде забележителна срещата, изберете времето след 7мо число. Само избягвайте периода между 17ти и 20ти, когато е серията на статичност.

01 – 19 октомври – Възможни неуредици

Поради ретроградния Меркурий, може да имате някакви затруднения – транспортът да не дойде, някое събитие да бъде отменено – затова до 18ти по-внимателно с покупките на билети за театър или кино. Най-добре е да намерите занимание, което не е свързано с организирани събирания. Можете да излезете на разходка, да попътувате нанякъде, да отидете в музей, да бъде някакво по-предсказуемо мероприятие.

17 – 25 октомври – Никакви обсъждания на отношенията!

Може да възникнат доста недоразумения в дните между 17ти и 25ти. Тогава има квадратура на Марс с Плутон. Никакви обсъждания на личните отношения! Абсолютно никакви! Категорично!.Ако искате да развалите всичко, да се скарате, то точно тогава можете да се заемете с това дело.

Това е всичко.
Благодаря ви!
Желая на всички напрежението през месец октомври да не ви засегне особено дълбоко.

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за октомври 2021, преведена за вас. Тази прогноза следва да се разглежда като обща насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните