Когато Меркурий преминава през знака Везни, си припомняме, че всяка история има поне две страни, мисленето е субективно, но е важно да се направи правилната и справедлива преценка.

Везните обаче са субективни, ръководени от високия вкус и личните предпочитания на Венера, докато Меркурий е безполов, безпристрастен и подвижен. Но като цяло, тук работи много добре, с акцент върху целите на Везните – постигане на разбирателство и спокойствие.

През 2023г. Меркурий транзитира във Везни от 05-ти до 22-ри октомври

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Меркурий във ВезниКогато Меркурий е във Везни, ставаме по-дипломатични и приятелски настроени в общуването си. Повишава се тактичността, подобряват се комуникационните ни умения, способностите за водене на преговори и публични презентации.

Везни е знак, който умее да вижда проблемите от най-различни перспективи. Това, от една страна, е чудесно – всички възможни становища могат да се обмислят, преди да се вземе окончателното решение.

Но от друга страна, това може да се превърне в генерален проблем, защото от много умуване, до окончателно решение може и да не се стигне. Меркурий във Везни има склонността непрестанно да се двоуми и да сменя позицията си. Това води до патологична колебливост, отлагане и загуба на контрол над ситуацията.

Везни е знакът и на брака, на партньорствата. Това съчетание подпомага по-рационалния и отворен за разговори подход към личните взаимоотношения. Да проумеем и приемем гледната точка на партньора (и всеки друг човек) води до намиране на компромисни решения при противостоящите ни позиции – тази възможност сега излиза на дневен ред.

Но в опита си да толерира и двете страни на всяка ситуация, Меркурий във Везни може да бъде много колеблива енергия. Вероятно ще ни бъде по-трудно от обичайното да вземаме твърди и окончателни решения, тъй като сме се оказали на граничната линия и имаме поглед над двете позиции.

В преговори не искаме да се налагаме или да ни възприемат като „лошия”. Това може да доведе до прекалено лесно поддаване на натиск и понякога, предавайки принципите си, ще се съгласяваме с мнението на другите, само и само да се запази мира.

Все пак, това е добър период да обмислим и приемем мненията, които са различни от нашите, да се помирим с опонентите. Имаме подобрени способности да стигнем до по-справедливи отсъждания, ако сме арбитър в спорове.

Венера, управляваща Везните, е планетата на любовта и когато подхождаме с Любов към общуването с околните, обстоятелствата се подреждат благоприятно.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните