Всяко Новолуние представлява един от най-важните дни в месеца. Това е така, защото новолунията носят енергията на новото начало. На този ден започва нов космичен цикъл, в който е подходящо да си поставим актуални лични цели и да се ангажираме с тяхното изпълнение през следващите 28 дни.

През октомври 2021 Новолунието ще настъпи на 06.10. в 14:07 ч. ЕЕSТ на 13°25′ в знака Везни.

Най-добрият начин да използваме новолунията е да се запознаем с темите и енергиите на зодиакалния знак, в който се случват, за да синхронизираме своите цели и начинания с тях.

Темите на Новолунието във Везни

Кои са сферите и темите, които се свързват с положителните енергии на знака Везни?

Лични връзки и партньорски взаимоотношения

Това новолуние носи свежа и творческа енергия в живота ни и по-конкретно в отношенията ни. Темата за връзката ни с другите излиза на преден план, а балансирането на съществуващите близки лични партньорства се превръща в спешно желание.

Време е да работим за възстановяване на хармонията в най-близките ни взаимоотношения. Сега трябва да разпознаем своите партньори като съотборници, а не като противници и да признаем стойността на партньорствата си.

Това, което ще помогне и на най-трудните взаимоотношения, са компромисите, а не надпреварата кой колко е прав. Необходимо е да се ориентирате към нещата във връзката ви, заради които тя има шансове и да гледате в една обща посока.

Хороскоп Партньорска съвместимост / Синастрия

Преговори, постигане на мир и справедливост

Везните имат вродена способност да помиряват и сближават противоположностите. Мирът и хармонията са крайните цели, но е нужно да се направят усилия, да се ангажираме, в името на балансиращо действие.

Сега е важно да сключим мир с околните и със самите себе си. Имаме шанс да подобрим и използваме своите умения за водене на преговори, без да компрометираме принципите си. Преговорите могат да бъдат особено ефективни, тъй като сме по-способни на компромис като отстояваме нуждите си по начини, които не обиждат другите.

Време е добро и за решаване на публични спорове и юридически разногласия. Везните се свързват с много по-голяма мекота и дипломация, а това позволява по-лесно да се приключат справедливо нещата.

Хармония и баланс

С тази мощна балансираща енергия на Везни имаме възможност да направим важни промени в живота си. Много важно е да започнем от самите себе си.

Желанието сега е да се възстанови усещането ни за справедливост и да се отдалечим от крайностите. Това е идеалното време за работа върху установяване на ред и хармония в живота ни, време за поправка на грешки.

Красота, изкуство, естетика, лукс

Чудесен период за внасяне на повече естетика и красота около нас – както по отношение на дома и на работното място, така и по отношение на интереси и занимания. Театър, сценични изкуства, забавления по двойки и в малки компании – това ще ви се отрази добре.

Също, моментът е идеален да направим избор, свързан с естетика, с подобрения на дома, за да направим живота си по-красив или спокоен.

Зодия Везни | Libra 23.09. – 22.10. в Наталната карта

Влияние на ретроградния Меркурий

Тази година Новолунието се пада в период на ретрограден Меркурий. Затова, дори да говорим за “ново” начало, трябва да вземем предвид влиянието му до 18 октомври.

Тази комбинация можем да интерпретираме така:

  • Колкото и силна да е енергията за нещо ново, то непременно ще претърпи корекции.
  • Истинското ново начало ще бъде възможно след 18.10.2021
  • В начинанията си е по-добре да разчитате на стари познати, да възобновите минали връзки, отколкото да започвате нови
  • Обновлението е по-вероятно да се случи именно в същестуващи, но позабравени или неглижирани  отношения и начинания, отколкото в напълно нови ситуации.

Благоприятното използване на новолунието идва от възможността да подобрим стари връзки, като пуснем старата и разрушителна енергия и насочим отношенията си към нови възможности.

Трябва да внимаваме да не допуснем думите и разума да ни объркват емоционално. Ще ни бъде от полза да разграничим рационалното начало от чувствата си, като се вслушваме повече във вътрешното си желание за разбирателство, защото разговорите могат да я разрушат. Хармонията ще се постига на базата на по-интуитивно общуване, със забавени темпове.

Влияние на аспектите от Марс и Уран

Новолунието е в съвпад с Марс, а той в знака Везни е слаб и нетипичен. Марс като цяло добавя повече сила за промяна и желание да се постигнат резултати, но тъмната му страна се свърза с пасивна агресия и прикрита враждебност.

Все пак, начинания, в които има Марсова енергия – като спорт, физическо натоварване, секс, работа с машини, шофиране – тези дейности са подходящи за ново начало.

Марс във Везни в Наталната карта

От аспекта на компромиса с Уран (150 градуса) можем да очакваме от една страна подсилване на желанието за ново начало, но от друга – силно колебание и нестабилност накъде да поемем.

В началото на лунния цикъл опитите ни да задоволим желанията си може да са зле насочени и да пропуснат целта. Но по-късно и най-вече след Пълнолунието, ще имаме шанс да пренастроим и усъвършенстваме усилията си.

Лично влияние на новолунието

Точните градуси на това новолуние са 13 градуса и 25 минути Везни, затова проверете в кой дом на наталния ви хороскоп попада, за да означите сферата на влияние лично при вас. То ще се почувства най-силно от хората, родени около 6то число на месеците януари, април, юли и октомври, както и при наличие на важни планети и точки около 13-я градус на кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

Астропрогноза за октомври 2021 – Критично блокиране на мощна енергия

В самия ден на Новолунието

Стана популярно в деня на Новолунието да се прави ритуал, в който да се написват на лист личните желания към Вселената. Съвсем не е задължително да правите наричания, но е добре да помислите какво се случва в живота ви по темите, които описахме и къде се намирате спрямо мечтите си..

Важно напомняне – Желанията ви трябва да засягат единствено вас, не трябва да включват други хора. Не е етично да се намесвате в чуждите енергии.

И така, какво можете да направите в самия ден, за да включите в живота си положителното влияние на Везни? Това са някои идеи и предложения от нас:

  • На първо място – общуване с любими хора, контакти и срещи с приятели
  • Разрешаване на проблеми – ако имате напрегнати отношения, които ви тежат, денят е подходящ за помиряване. Подходете към проблемите с дипломатичност, скандалите са малко вероятни.
  • Откриване на идеалните партньори – бизнес или дори брачни -помислете къде може да стане това и не си оставяйте вкъщи.
  • За обвързаните е подходящо да внесат повече романтика или да се поглезят с луксозни удоволствия или подаръци.
  • Не е добре да оставате сами, но дори ако изберете това, създайте си красота и комфорт, като украсите с ароматни свещи или цветя. Това ще ви даде силен положителен заряд за целия лунен цикъл.

Лунен календар октомври 2021 – Новолуние Везни, Пълнолуние Овен

В заключение

Новолунието във Везни подпомага онази сфера от живота ни, в която ясно усещаме, че по-трудно се справяме сами. С енергията на Везни се учим на партньорство и възприемчивост към желанията на околните. Това е момент за обновяване на сътрудничеството в живота на всеки човек.

Следва: Пълнолунието в Овен на 20 октомври 2021 – Балансът между Аз-а и партньорите

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните