На 20 октомври 2021 в 17:58 часа българско време настъпва Пълнолуние в знака Овен (27 градуса 26 минути) при опозиция на Слънце във Везни.Това явление ни напомня да помислим как поставяме и отстояваме себе си в контекста на най-близките си връзки.

Пълнолунието e кулминация на енергия

Пълнолунието е моментът на кулминация и сбъдване на това, което е започнало при Новолуние. Това е емоционално време – за романтика, за обогатяване на взаимоотношенията, за пълно изразяване на емоциите.

Както всяко пълнолуние, и това представлява открита декларирация на емоциите. Нещо се е трупало вътре в нас, вероятно нещо много лично, и сега идва моментът, когато космическата енергия изисква да го изразим. През следващите две седмици ще открием точно какво означава това разкриване за нас. Засега е ясно, че повече не можем да крием чувствата си и трябва да им позволим да излязат наяве.

Когато Луната е пълна и ярка в небето, символичното осветяване се случва в нашия собствен живот. Тези нови откровения и разкривания са емоционални, чувствата са избухнали в съзнанието ни. Време е да изразим себе си и да извадим на показ скритото в нас. Разбира се, добре е да проявим известна загриженост, докато правим това, защото това, което излиза от нас, е ново и не е особено рационално.

пълнолуние архиви

Изображение UNSPLASH

Опозицията Овен и Везни

Пълнолунието подчертава и изостря конфликта между „аз“ и „ти“, и между самостоятелност и споделяне. Опозицията между знаците Овен-Везни повдига темата за баланса между задоволяването на личните нужди и щастието на значимите за нас партньори, между свободата и автономията на аз-а и свързаността ни с друг човек и уменията за съпричастност.

При Луна в Овен ще бъдем по-енергични, пълни с мощ и сила. Ще излъчваме амбиция, желание за ново начало, свобода и инциатива. По-лесно ще отстояваме себе си при противоречия.

Зодия Овен | Aries 21.03. – 20.04. в Наталната карта

Сега могат да се появят нови прозорения по отношение на нашите физически тела, лидерските ни умения, способността ни да инициираме и започваме нови неща, да печелим близките си партньори и да се борим с откритите си врагове.

Пълнолунието ще подчертае противоречието между личните ни желания и интересите на най-близките ни хора. При оста Овен-Везни имаме опозиция, където Овенът представлява човека сам за себе си, а Везните – другият, този, който стои насреща. Затова се приема, че Овенът символизира самоутвърждаването и лидерството, Везните са приемането и компромиса.

Чрез енергията на Слънцето във Везни осъзнаваме необходимостта от взаимоотношения и всичко, което идва с поддържането на връзка – компромис, преговори, съчувствие и партниране. А Луната в Овен, от своя страна, е енергията на самоувереността, водачеството и смелостта да бъдеш сам.

Слънцето във Везни представлява дипломатичността, равенството и справедливостта. Луната Овен обаче залага повече на автентичността и бързината пред тактичността и изчакането и се храни с енергията на независимите усилия.

Пълнолунието подчертава тези конфликти. Пренебрегването на някоя от двете страни по оста Овен-Везни ще се върне като бумеранг към нас. В идеалния случай ще намерим баланс между двете енергии и точно това е действието, което това Пълнолуние ни призовава да направим.

Дух на сътрудничество при Новолуние във Везни – 6 октомври 2021

Пазете се от повишена драматичност и агресия

В дните около Пълнолунието е възможно дотолкова да се увлечем в общуването с другите хора, че да прекалим. Наблюдавайте се какво ви води – търсенето на внимание или желанието да изпъкнете над другите? Пазете се да не преигравате излишно.

Очаква се да станем свръх емоционални и да реагираме прибързано, като кажем или направим неща, за които в последствие да съжаляваме. Затова пазете важнит си връзки от излишно напрежение.

Тъй като при Пълнолунието тази година Слънцето е в съвпад с Марс и прави квадратура с Плутон, може да се чувстваме притиснати от обстоятелствата и дори да изпитаме параноя, свързанa с осъзнаването, че трябва да предприемем действия, .да проявим кураж и да се отдадем на страстта си. Но дори да срещаме препятствия, сега имаме енергията да се изявим като смели, решителни и находчиви.

Напрегнатите аспекти на Слънцето с Марс и Плутон ще се усещат като принуда, ще ни плашат, ще придават мощ на всичко, от което ще се освободим и да изразим същността си. Но точно сега имаме силата да го направим.

Тази лунация (лунно явление) ни напомня да помислим как поставяме сами себе си в контекста на близките ни връзки и романтични отношения. С помощта на енергията на Овена, сега можем да осъзнаем по различен начин състоянието и силата на своето физическо тяло, да проявим лидерските си умения да инициираме нещо качествено ново и да се преборим за своите най-близки партньорства по смел и решителен начин.

Прочетете повече за квадратурата на Марс и Плутон в месечната прогноза:

Астропрогноза за октомври 2021 – Критично блокиране на мощна енергия

Влияние на Пълнолунието в Овен според зодията ви или асцендента

Това пълнолуние се случва на 27 градуса и 26 минути в Овен и ще засегне хората, родени в последните 2-3 дни на кардиналните знаци (Овен, Рак, Везни и Козирог) и в първите 2-3 дни на фиксираните знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей).

Съответно, ще бъдат по-засегнати хората с асценденти в последните градуси на кардиналните знаци и в първите на фиксираните, защото пълнолунието ще активира както желанието им за изява, така и техните партньорски връзки.

  • Влиянието може да се изрази в силно драматизиране, загуба на вяра в себе си, прекалена песимистичност. Всичко това ще се дължи и на усещането, че ви липсват най-близките хора, нямате подкрепата на тези, на които държите или усилията ви не са достатъчно добре възнаградени.
  • Пазете се от ненужни конфликти и анализи на отношенията, като вложите енергията си във повече физическа дейност и изразяване на натрупаните емоции, от които няма да пострада никой (чрез изкуство, например).
  • Помислете какви привички и поведение ви държат настрани от околните и се избавете от тях.
  • Работете над причините, поради които се чувствате изолирани. Стремежът към самостоятелност и ярка индивидуалност не винаги е за добро, защото именно чрез взаимодействието си с другите обогатяваме себе си и живота си.

Лунен календар октомври 2021 – Новолуние Везни, Пълнолуние Овен

В заключение

Когато Луната е пълна и ярка в небето, нейната светлина символично осветява някакъв аспект от живота ни. Интерпретацията на влиянието се свързва със знака на Луната и противостоящия знак на Слънцето.

Пълнолунието също е вид криза поради противостоянието на двата водещи принципа на светилата – рационалното начало и нашите емоции. Затова е нужно да се пазим от прибързаност, избухвания и нетърпение и да проявим съзнателност какви чувства се появяват на повърхността и как ги изразяваме спрямо партньорите си.

В идеалния случай това напрежение не остава само като силни вътрешни емоции или драматични думи, а имаме смелостта и страстта да предприемем реални действия, за да възстановим вътрешния си баланс и поправим връзките си!

По-късно същия ден, на 20ти октомври в 23 часа, Луната продължава своя ход в последните 2 градуса на Овена докато не влезе в Телец, когато емоциите започват да се утаяват и стабилизират. За времето от Пълнолунието (17:58ч) до влизането в Телец (23:00ч) Луната е без курс – което потвърждава препоръката да не се предприемат важни стъпки и решение.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните