Венера е планетата, която управлява любовта, романтиката, флирта, красотата и хармонията в живота ни. Не на последно място – нашите финанси. Разположението ѝ по знак определя какви лични качества се проявяват в отношението към тези сфери на човешкия опит. От друга страна, Стрелец е подвижен, огнен знак, който се отличава с високи стандарти, космополитна философия, широки разбирания и мащабно мислене, а най-вече – със зареждащ оптимизъм.

Съчетанието между планета и зодиакален знак е аналогична на актьор и неговия костюм. Венера в Стрелец е облякла дрехата на позитивното отношение, копнежа за изобилие и приключения, любопитството към света, желанието за щедрост и благоденствие.

Проверете дали Вашата Венера се намира в Стрелец чрез нашия безплатен хороскоп или поръчайте пълен Натален хороскоп „Кой съм аз“.

Да разгледаме двата най-важни аспекта на това съчетание – когато Венера преминава над нас в Стрелец (наричано още Транзит) и когато попада в този знак при раждането на даден човек и съответно, в неговата натална карта.

Транзитна Венера в Стрелец през 2022г – от 16 ноември до 10 декември

Когато Венера премине от Скорпион в Стрелец, романтичната енергия се променя от интензитет към забавление. Стрелецът е огнен знак и също има своите интензивни моменти. Това е огънят на жаравата, която може да се разпръсне навсякъде като малки въгленчета.

Енергията на Стрелец е значително по-разпиляна и не-концентрирана. Докато Скорпионът е задълбочен и умее да се потопи в близостта с един партньор, то любовта на Стрелеца се отличава с ширина и е от по-универсален вид.

Любовни връзки при Венера в Стрелец

Романтичните отношения придобиват характер на приключения, а подходът става по-директен, дори грубоват. Няма и следа от драматичността и задълбочаването, характерни за Венера в Скорпион. Търсенето на истината и висшия смисъл на любовта са приоритетите при Венера в Стрелец.

Идеализмът в отношенията е повишен и интелектуалното начало донива нова сила. За нас сега е критично важно нашите партньори и спътници да ни разбират като личности и да подкрепят нашите стремежи, цели, убеждения и визия за живота.

Откритостта ни по отношение на нашите чувства понякога може да има обратен ефект, но в по-голямата си част е много освежаваща и полезна за връзките ни. Сега сме склонни да се наслаждаваме по-спонтанно и да се хвърлим безметежно в удоволствия, изкуство, културните си интереси и теми със специални интереси и увлечения. Особено подходящ период да се насладим на пътувания, обучение в любима дисциплина, занимания на открито, срещи с чужди култури.

Тази интерпретация е валидна с особена сила за всички връзки, които ще започнат през периода.

С парите може да се проявим като малко авантюристични, безразсъдни или небрежни, но няма да изгубим вярата и оптимизма си за своя просперитет. Дори може да имаме късмет или добра карма по отношение на своите финанси. Ще имаме ползи – както материални така и духовни – ако се занимаваме в сферите на Стрелеца – реклама, публикации, чуждестранни връзки, международни пътувания, висше образование или правни въпроси.

Жената Стрелец – космополитна дама, търсеща истината или непокорна амазонка

Венера в Стрелец в Рождения хороскоп

„Аз съм забавен и интересен. Познавам радостта да живееш и обичам да се смея. Отворен съм за всякакви преживявания. „

Мъжете и жените с Венера в Стрелец в наталния хороскоп ни прелъстяват със своите широки усмивки и заразителен смях, с лекотата на шегите си, завладяват ни с мащабните си планове и безгранични мечти, обезоръжават ни с приятелското си, флиртуващо поведение. Те се гордеят с широко скроеното си мислене, но може да забележите, че това води до постоянно преценяване и дори осъждане.

Те не харесват любимите им хора да страдат от задръжки, да са прекалено скучни или емоционално интензивни и драматични. Като цяло са по-неспокойни и понякога непостоянни в изборите си и не търпят да се задълбава много в едно нещо.

Когато срещнат трудности във връзката си, те изпитват огромна нужда да избягат далеч. Обикновено това означава да излязат за малко, за да им се случи нещо ново, преди да се приберат обратно в уюта на дома. Но авантюризмът им може да се окаже по-силен и трудно да се задържат на едно място.

Когато хората с Венера в Стрелец са влюбени, те трябва да почувстват, че отношенията имат смисъл и бъдеще, че разширяват собствените си хоризонти чрез връзката си. Те ще искат от вас да учите нови неща и да преживявате всичко заедно. Това са идеалистични хора, които държат да цените техните вярвания, визия за света и ценности. Те могат да бъдат очарователна, но объркваща смесица от безгрижие и сериозност. По душа, те са пътешественици и търсачи и не се ангажират с връзките си толкова лесно, колкото другите хора.

Зодия Стрелец | Sagittarius 22.11. – 21.12. в Натална карта. Слънце в Стрелец

Как да спечелите човек с Венера в Стрелец

Това са хора, влюбени в живота. Не е нужно да сте изтънчени, излъскани или грациозни, за да спечелите благоволението им. За тях е секси да обичаш живота и да умееш да му се наслаждаваш с пълна сила.

За да са доволни от връзката си, хората с Венера в Стрелец имат ужда от много пространство и перспектива за растеж заедно. Избягвайте да се забивате в един коловоз и проявете разбиране към нуждата им да продължават напред.

Научете се да се смеете на шегите им, но винаги се отнасяйте сериозно към техните приказки, дори да вучат несвързано. Избягвайте да критикувате техните убеждения, партнирайте им добронамерено в дебати и философствайте заедно с тях. Когато почувстват нужда да придобият нов опит и да се впуснат в ново приключение, присъединете се към тях!

Свикнете се да не забелязвате тяхната непохватност към вас и вашите чувства. Важно е да ги оставите сами да вземат решенията си – избягвайте да ги поставяте под натиск, а още по-малко, да ги принуждавате да се обвързват.

Отношение към връзките през годините

Когато имаме намесен знака Стрелец, винаги стои темата за придобиване на опит и мъдрост. Затова и тези хора преминават през различни фази на живота си по отношение на любовта и партньорствата.

В младостта си предпочитат партньори, с които преди всичко да се забавляват, да пътуват, да приключенстват. Физическата атрактивност на партньора също е особео важна. През този начален етап на живота си те осъществяват израстването чрез придобиване на многообразен, широк опит в живота, чрез който се учат и обогатяват. Но по-трудно се задълбочават в една връзка.

В по-късните си години техните интереси и приоритети се променят. Заедно с количествените натрупвания и без да губят своя непресъхващ оптимизъм в любовната сфера те започват да ценят други качества. Тогава е по-важно партньорът да притежава интелект, да е придобил опит, мъдрост и знания.

С годините енергията на Стрелеца преминава от интереса към непрестанните развлечения и удоволствия към по-сериозни дори духовни насоки.Тогава ще преподчетат да имат до себе си не толкова забавен и атрактивен партньор, колкото верен приятел и съмишленик в живота, с когото да реализират духовните си цели и да откриват смисъла на живота.

Прочетете повече за други планети в знака Стрелец:

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните