от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

AstroScript: Тази обща астрологична прогноза за 2021 е записана в началото на декември 2020 в половинчасово видео, от което ще извадим и преведем за вас най-важните части. Коментарите на AstroScript са в скоби и курсив. Можете да гледате всяка от частите самостоятелно като кликнете върху връзката в съответното заглавие. 

Нова година, нов цикъл, разбира се винаги е интересно да се научи по-рано какво ни очаква.

Годината е много интересна, тази година ще бъде превратна в историята на Русия, а също така и в историята на целия свят. Ако 2021ва е просто продължение на тенденциите, заложени през 2020 – тази кулминационна 2020-ра година – то кризите ще продължат да се развиват, но не се плашете. 2021-ва година ще бъде значително по-лека от 2020-та.

00:43 Нумерологическо значение на годината

2020та година беше под числото 4, а това е числото на значителните ограничения, а 2021-ва вече е 5 – числото на свободата, а освобождаването изостря всичко – и доброто, и лошото, и го довежда до предела му. Затова през 2020-та стояхме на едно място, а през 2021-ва започва движение, а то може да се окаже доста рязко. Дори има много голяма вероятност съществени обрати и изменения – политически,вътре в страната (Русия) и международни – да започнат още през месец март, с началото на астрологическата нова година.

Астрологическата нова година ще започне на 20ти март в 13:38 часа Московско време (12:38 българско). Напомням, че астрологическата нова година започва когато слънцето влезе в знака Овен. И астрономи, и астролози считат това за истинската нова година и това е нова година в духовния свят – ако 1ви януари е физическата, то 20ти март е духовната. След тази нова година в страната (Русия) ще завее съвсем друг вятър. А това може да бъде свързано с много големи изменения във властта.

02:26 Според китайския календар

2021 година е годината на Бика – бял, металически бик или на сребърния бивол, по друга версия. Биволът се счита за благородно животно, инатливо, упорито, трудолюбиво, което след като създаде тенденция, я довежда до край, подсилва намеренията на водачите. Като цяло, годината на бика се счита за нелоша, особено за онези, които са се родили през такава година – 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009. Това са “биковете” и за тях годината е прекрасна – за делата им, реализацията, за дейността като цяло. Или поне доколкото общата небесна картина го позволява.

Годината ще бъде по-лека и защото през нея ще има само 4 затъмнения. През 2020 бяха шест., което е тежко и ние сами се убедихме, че 2020 година се оказа “достойна” за четворка и 6 затъмнения. През 2021 ще се разреди напрежението и ще стане значително по-леко.

03:25 Обща картина

Хайде да започнем с това, което интересува всички – така наречената пандемия. Сега, когато пиша тази прогноза за 2021 (6.12.2020), тя трябва да е достигнала до своя връх и да започне да намалява в самия край на 2020г и началото на 2021., т.е. дотогава пикът на пандемията ще бъде преминат. Ще намалее броят на починалите и заболелите, но опашката ще се влачи още цяла година из Европа, а в Русия предполагам, до лятото. Най-вероятно ограниченията в страната ще продължат още половин година като в средата на годината или съвсем ще паднат, или ще намалеят значително.

Цялата година ще бъде – вече казах, че ще започне с напрежение – и ще продължи в пасивност, като пикът на активност ще се постигне едва в края, след есента, когато ще имаме най-активния опит да се решат проблемите, които тежат от 2020 година.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

04:33 Астрологическите събития през годината

Сатурн излиза от съвпада с Плутон и в края на 2020 влиза във Водолей, а това означава, че свършва този пик на смъртността. Съединението на Сатурн и Плутон се случва средно на всеки 37 години. След всеки такъв съвпад се променя общата световна картина, системата на отношенията в свет. Обикновено в такава година има висок ръст на смъртността, наблюдава се скок.

През изминалия 20ти век първото съединение е било 1914-15 година, второто 1949-50, третото 1982-83. За 1914-15 може и да не говорим – това е началото на Първата световна война. 1949-50 е началото на Студената война, тогава имаше криза и смяна на режимите, вълнения и въстания в бъдещите социалистически страни, тяхното обособяване и оформянето на НАТО, а през 1950 следва Корейската война. През 1982-83, когато Съветския съюз води интензивна война в Афганистан, съединението на Сатурн и Плутон дава серия от смъртни случаи в Политбюрото – Брежнев, Андропов, Черненко – след което идва Горбачов и в течение на девет години се промени цялата система на живот в страната. Сходна е картината не само относно Съветския съюз, но и целият свят.

Както тогава това съединение стоеше спрямо картата на СССР, така то сега стои спрямо цялата ни цивилизация. Тази криза с ковид е социално-политическа и нейната “опашка” ще се чувства още една година, до януари 2021. А след това в течение на 12 години предстоят такива сериозни промени в целия свят, че след 12 години ще видим съвсем друг свят. Засега разпадането на това съединение ни показва, че пикът на смъртност пада. Пикът – както става винаги щом се касае за Плутон – идва в самия край на съвпада (* който продължи близо 2 години), затова есента на 2020 беше много неприятна. 2021 ще бъде значително по-лека.

Второ, Сатурн излиза от Козирог. Сатурн е власт, система от ограничения, закон. В Козирог той е изключително жилав, суров, и в течение на двете години и половина видяхме това, И в нашата страна имаше силно затягане, и в целия свят, свързано с ковид.

Сатурн влиза във Водолей и се съединява с Юпитер на 21ви декември 2020 и това е началото на нова епоха, и то не за 10 години, а за 120. Досега живяхме с “земна” епоха – когато Сатурн и Юпитер се съединяваха в земни знаци на всеки 20 години. Земната епоха е най-суровата – това е време на ограничения и непоклатими граници, на тежки норми. Сега влизаме във въздушна епоха за 120 години. Това е време на повече откритост, повече контакти. Ако земната епоха беше ориентирана повече към техническите постижения, към материалния свят, то следващата епоха ще бъде ориентирана повече към човешките взаимоотношения. Ще стане по-лесно да се живее, с по-малко смъртност, по-малко болести, по-малко кризи. 2020 беше най-големият пик в това отношение – тези последни две години на съвпада на Сатурн и Плутон бяха години на постоянна криза. Това вече приключи и ще дишаме по-весело, по-леко, по-свободно и през пролетта вече ще чувстваме съвсем различно.

08:41 Главното събитие на годината (автореклама)

Сега ще мина към нашата страна, но после по отношение на общата картина в света трябва да кажа, че едно от главните събития на годината е публикуването на моята книга.

Борбата на Уран със Сатурн (квадратура)

Една също основна тема, която ще върви през цялата година, ще бъде борбата на Уран със Сатурн. Уран иска новости, Сатурн иска да запази нещата такива каквито са. И това ще продължи през цялата година с неголяма пауза през лятото. В такива периоди е много добре да се трансформира енергията на Уран. И ако не се занимавате с алпинизъм и няма да покорявате Еверст, то най-доброто занимание е да се занимавате с астрология.

11:39 Ситуацията в Русия

Накратко, съществени изменения във властта и правителството, смяна на главните фигури, край на ерата на Путин и на период от 70 години. Финансова прогноза за 2021 за Русия. В близките години не се очакват влизане във военни конфликти. Завършва цяла една авторитарна епоха.

17:37 Ситуацията в света

Няколко думи за света – “опашката”, оставена от пандемията, ще продължи до края на 2021ва и началото на 2022ра година. Не искам да кажа, че ковид въобще ще изчезне, но той ще влезе в някаква норма, подобно на грип.

Америка я очаква период на сериозно разклащане. По традиция, президент, който е избран при съвпад на Юпитер и Сатурн (21.12.2020), обикновено не изкарва целия си мандат или не доживява до неговия край. Кой от двата варианта ще се случи, е трудно да се кажа, защото се променя качеството на този съвпад (*вече е във въздушен знак). Рейгън беше избран на такъв съвпад – той попадна под куршумите, но оцеля. При следващото съединение президентът оцеля, но паднаха кулите близнаци. Затова всеки мандат, който започва с този съвпад, показа някаква заплаха. Мисля, че в Щатите през следващите години ще са в ход големи сътресения. Но при всички случаи, може да се залага на долара, той е подкрепен от мощна икономика и политически сили.

19:09 Ситуацията в Eвропа

Ковид ще доведе до сериозна икономическа криза в Европа през следващите две-три години. Европа няма да рухне, за 12 години разбира се, ще се преустрои, но това няма да стане утре. Запазва се развитието, въпреки икономическата криза. Границите ще започнат да се отварят още през лятото., ще паднат пълните ограниченията, но някаква част ще остане до края на годината.

Напомняне – всяка година провеждаме новогодишна медитация – посрещаме Новата година с колективна медитация. Каня всички, които искат да подобрят своята лична година и годината за целия свят, да участват в тази медитация. За подорбности, погледнете в нашия канал.

20:14 Аварийност/ Периоди с повишен риск от произшествия

Искам да отбележа няколко пикови момента през тази година (когато рискът от произшествия е повишен). Много труден период започва в средата на януари: от 15ти до края на месеца – много напрегнат период с висока опасност от произшествия. Възможно е към края на аспекта (Марс съвпад с Уран квадратура към Сатурн съвпад Юпитер) да се създадат трудности. Силно авариен период и покрай пълнолунието на 28ми януари – между 27ми и 29ти са най-трудните дни, бъдете особено внимателни.

Следващият труден и опасен период е в края на април – от 20то число до края на април и дори началото на май, до 3-4то число. Вероятно още в края на април ще бъдем като “обляни със студена вода”.

Следващият период, изпълнен с всякакви неприятности, е през втората половина на юли – произшествия не само по пътищата, но и е мрежата. Започва на 14-15ти, през 20-21ви и завършва на 23ти. Следващата вълна ще бъде свързана с августовското новолуние като 6, 7, 8 и 9 август също са пикови дни.

Кратък пик ще има и между 13 и 17 септември, свързан с произшествия, електрозахранване, полети. И един последен по-дълъг период от 20 октомври до ноемврийското новолуние на 4 ноември, който също е наситен с всякакви неприятности.

Това са всички пикови периоди през годината. Но какво озмачава “пикови”? Това са критични периоди по следните основни направления: пътища, електрически мрежи, информационни системи и самолетни полети, както и за здравето заедно с това.

22:40 Здравна прогноза за 2021

Няколко думи за здравето като цяло: поради излизането на Сатурн и Юпитер от Козирог, се подобрява положението на хората с проблеми с гръбначния стълб и опорно-двигателната система (костите). Ще бъде по-леко, няма да има толкова остри кризи. Макар че, Плутон все още е там (в Козирог), затова не прекъсвайте заниманията си за поддържане на гръбнака, дори да ги намалите.

Затова пък се влошава ситуацията на хората с проблеми с жлъчния мехур и черния дроб, както и с нервната система, особено в първата половина на периода. През останалото време картината не се променя.

23:31 Затъмнения

А сега няколко думи и за затъмненията. Когато планирате, отчитайте тези периоди на затъмнения, защото по време на затъмнения се случват най-сложните и необратими събития. Затова важни пътувания и вземане на критични решения не трябва да се осъществяват при затъмнения.

Първото затъмнение тази година ще бъде Лунно. Ще се случи на 26ти май през деня по московско време и затова ние тук няма да можем да го наблюдаваме. Акцентът на затъмнението ще активира Нептун – зелените аспекти показват много промени, поврати, при това, положителни поврати, най-вече в сърдечната (емоционалната) сфера. Затъмнението е за умовете, затова е възможна нова любов или силен позитивен обрат в сферата на чувствата, в отношенията с близките. И т.к. Нептун управлява хората с творчески заложби и занимания, ще даде вдъхновение. Като цяло, затъмнението е хубаво, позитивно, изпълнено с живот.

След това идва Слънчевото затъмнение на 10ти юни и защото ще бъде през нощта, няма да го наблюдаваме в Москва. Ще се вижда в северна Якутия, Канада и Гренландия, затова ако има някакви вълнения (на територията на Русия), те ще са в района на Якутия. Това затъмнение също е забавно, но в същото време и достатъчно напрегнато. То показва опасност от много големи промени в обществените структури, в правителството и пр. А за обикновените хора, които нямат общо с властта, затъмнението е весело, внася оживление. Малко емоционално напрегнато, но затова пък открива много нови перспективи, които дават възможност за дейност, дори принуждават да се действа. Трябва да се отчете, че около това затъмнение има пик на аварийността (рисковете от произшествия) – няколко дена преди и до две седмици след него.

Следващото затъмнение е Лунно, на 19ти ноември, в Москва ще се случи през деня, т.е. няма да може да се наблюдава. Като цяло, то ще донесе безпокойство, напрежение, усложняване на ситуациите. И ако говорим конкретно за нашата страна (Русия), то в този момент се очаква финансова криза.

Последното затъмнение ще бъде на 4ти декември, Слънчево затъмнение, и него няма да видим, няма да премине през нашата зона. Но ще е много интересно затъмнение, след което ще се случат големи трусове – големи социални трусове, големи обществени промени. И отново имаме повишен риск за произшествия около затъмнението – т.е. няколко дена преди и известно време след него, но като цяло, не дава дългосрочно влияние (“опашка”). Но, без изненади, дава много големи възможности за принципно (генерално) обновление.

Като цяло, можем да кажем че затъмненията през тази година няма да са страшни. Те ще дадат големи обществени и социално-политически промени, но в личния живот ще действат без да застрашават, дори може да се каже, позитивно. Ще имаме и месечни прогнози и така за всяко затъмнение конкретно ще разберете подробности.

26:51 Ретроградни планети

Също искам да спомена периодите на ретроградните планети през годината, за да можете да планирате дългосрочно.

Марс през тази година няма да бъде ретрограден – и това вече е облекчение.

Венера ще бъде ретроградна към края на годината – през цялата година тя ще преминава без да създава напрежение. Тя ще се обърне ретроградно на 19ти декември, което ще продължи през първите дни на 2022-ра година. Напомням, че през периода на ретроградна Венера е желателно да не се купува всичко, което е свързано с Венера – предмети на изкуството, красиви. Модни облекла, парфюмерия, козметика. Не трябва да се започват дейности и предприятия, които също са под тази планета – салони за красота, изложби, всичко, което създава красота по-добре да не се стартира през периода. Не започвайте запознанства, защото при ретроградна Венера те ще бъдат краткотрайни, дори да са ярки и значими.

Меркурий ще бъде три пъти ретрограден.

  • първият път от 30 януари до 21 февруари
  • вторият от 30 май до 23 юни
  • и третият от 27 септември до 18 октомври.

Ретрограден Меркурий в Козирог между 29.12.2022 и 18.01.2023

Всички дейности, свързани с Меркурий – т.е. договори, преговори, покупки/ търговия, пътувания – всичко това ако трябва да го правите на ретрограден Меркурий, то подхождайте много внимателно и предпазливо, а най-добре да отложите за в бъдеще. Защото ще се договорите за нещо и после ще се появят различия; ще заминете за някъде и няма изобщо да ви хареса или изобщо няма да не стигнете; ще се преместите и ще трябва да се връщате или преместването няма да е удачно; ще започнете дейност и тя няма да потръгне, и т.н.

И още два периода искам да отбележа – това са точките на обръщането на движението на Сатурн. Защо? Защото тогава се наблюдава чувствително спиране, задържане, забавяне на дейностите. Затова трябва да се обърне внимание от всеки, който има работа с официални документи, договори, с държавните органи и пр, Това се случва на 23 май и 11 октомври, плюс-минус 6 дни от всяка дата.

Желая ви хубава и светла година!
Нека цялата година е светла за вас! И през който и ден на годината да видите тази прогноза за 2021, нека оставащата част от годината бъде светла, творческа, плодотворна и най-вече, осмислена. Дори когато има напрежение, срещате трудности, нека остава чувството, че живеете пълноценно, че вашият живот има смисъл.

Нека да ви бъде интересно и радостно да живеете!

Елективна астрология или Кога е най-подходящото време

Месечни астрологични прогнози за 2021 година

Астрологична прогноза за февруари 2021 година – Обновление и промени

Астро прогноза за март 2021 година – Емоции и творчество

Астро прогноза за април 2021 година – Обръщане и статичност на Плутон

Астро прогноза за май 2021 година – Статичност на Сатурн

Астрологична прогноза за юни 2021 година – Любов и възможност да се поправи миналото

Астропрогноза за юли 2021 година – Търпение и разумен подход

 

Астропрогноза за август 2021 – Романтика и желание за промяна

Астропрогноза за септември 2021 – Чувствителност и организирана работа

Астропрогноза за октомври 2021 – Критично блокиране на мощна енергия

Астро прогноза за декември 2021 – Осем звездни събития

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните