На Сатурн са му необходими около 28-29 години, за да направи пълен кръг през всички точки на рождената ви карта. Това означава, че той ще прекара средно около две и половина години във всеки от 12те дома.

СатурнЕфектът на транзитния Сатурн е да изчисти, да заземи и донесе стабилност, да ни направи по-отговорни към себе си. Промените, които носи, често се наричат съдбовни.

Сатурн ни мотивира да направим „пролетно почистване“ в областите на живота, които докосва, при което количеството да бъде заменено с качество. Този процес изисква време, често е свързан със загуби и жертви, душевни терзания, разочарование. Но тези изпитания са част от израстването ни като личности и ценни житейски уроци по пътя към постиженията.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП С ТРАНЗИТИ НА САТУРН

Сатурн и домовете на Наталната Карта

Всеки дом в рождения хороскоп символизира определени области от нашия живот и личност. Транзитите на Сатурн през дома подлагат тези области за „инспекция“, реорганизация и преструктуриране, учи ни да разчитаме на себе си.

Преминаването на Сатурн през всеки дом се усеща най-силно при влизането (до 3-5 градуса от върха на дома), както и когато формира аспекти – особено съвпади – към наталните планети. Винаги в тези случаи имаме много важно събитие.

Ето как най-общо действат аспектите на транзитния Сатурн:

  • Отначало преживяваме някакъв вид загуба, имаме чувството, че сме ограничени или нямаме подкрепата от външния свят.
  • До края на транзита си научаваме урока – придобиваме по-ясно разбиране и опит по темата, можем да се справяме сами и сме по-уверени в способностите си.

Поръчайте своя личен Хороскоп Едногодишна прогноза за конкретна интерпретация на транзитите н Сатурн към вашия рожден хороскоп:

Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”

Транзит на Сатурн през първи дом (Асцендента) на наталната карта

Първи дом управлява нашата идентичност и показва как се представяме пред другите, как ни възприемат на лично ниво.

При транзит на Сатурн тук първият фокус е върху физическото тяло. Това е време, когато огледалото не може да ни излъже – виждаме себе си съвсем обективно, а не това, което искаме да видим. И искаме да работим за подобрения.

Също, отношението към другите и живота става по-сериозно и отговорно. Транзитът поставя под въпрос източника ни на самоувереност досега и помага да се открие по-солидна основа за подобряване на самочувствието и извличане на стабилна вътрешна сила.

Асцендент или Изгряващ знак. Разлика със Зодиакален знак

Транзит на Сатурн през втори дом на наталната карта

Бележи нов етап на преоценка на личната ефективност, на самочувствието и собствените финанси. Този период от живота често е белязан от отрезвяване и упорита работа, насочена към практични цели.

Влизането на Сатурн във втори дом традиционно се свързва с материални загуби. Настъпило е време да се преразгледа колко ефективни сме били на финансово ниво. Финансовият успех може да не е забележителен, но като цяло е стабилен, макар и по-бавен.

Смисълът на този транзит е да направим връзката между собствената си стойност и това, което произвеждаме за себе си и даваме в реалния свят. А евентуалното недоволство трябва да се се използва за преориентиране и планиране на следващ напредък.

Транзит на Сатурн през трети дом на наталната карта

Сатурн тук създава натиск върху работата на ума – за създаване на повече идеи и за тяхното осъществяване. Отбелязва време за проверка как се свързваме с хората около себе си, как получаваме и разпространяваме информация.

Може да се наблюдава настъпване на известна мрачност в начина на мислене, увеличаване на страховете и притесненията. Необходимо е да се планира по-добре времето и да се структурират усилията,като се прекъсне ненужната комуникация.

Докато Сатурн се приближава към края на трети дом и дъното на картата, може да възникне определено чувство на тревожност и усещане, че някои важни неща в живота ви приключват.

Транзит на Сатурн през четвърти дом на наталната карта

Показва време на значителна вътрешна пренастройка, с по -малко публични постижения. Кариерата е на заден план. Необходима е работа по утвърждаване на вашата идентичност, проучване на корените и произхода ви.

Мнозина ще предприемат голямо разчистване в живота си и неговите основи. Може да представлява и критичен етап, в който трябва да се направят някои драматични стъпки в личен и психологически план.

Възможно е сериозно реорганизиране на вашия дом, но не задължително преместване, ще бъдете консервативни в това отношение. Сега по -важното е да подредите приоритетите в живота си.

В първите месеци на този транзит може да доминира чувството за самота и липсата на подкрепа. Но с приближаването на Сатурн към края на четвърти дом, усещането за успешно овладяване на ситуацията и постигане на ред в живота ще ви даде стабилност и нови сили.

Транзити към Натална / Рождена карта

Транзит на Сатурн през пети дом на наталната карта

Това е домът на творческата сила, затова със Сатурн тук може първоначално да чувствате липса на вътрешна „искра“ или ограничение на изявите си.

Сега е необходимо да направите преоценка на талантите си, за да може в края на периода да постигнете по-силно чувство за житейска цел и по-смирено его, което да работи за вас.

Домът символизира също любовта и вниманието, получени от другите. Затова сега ще се запитате доколко ги заслужавате. Може да преживеете разочарования, да се почувствате необичани,пренебрегнати или недооценени.

Важно е да се научите да уважавате сами себе си и да се гордеете с възможностите си. Сатурн помага да изкристализира това, което сте в действителност, без розовите очила на любимите хора и амбициите на собственото его.

Транзит на Сатурн през шести дом на наталната карта

При този транзит вероятно ще почувствате натиск в работата, в режима си на живот, както и относно здравето си. Всъщност може да се изправите пред житейски събития, които да ви принудят да се погрижите за тези области в живота си и да се задействате.

Това е отличен – или критичен – период за започване на нов режим за подобряване на здравето и благосъстоянието ви, като диета, редовни упражнения, по-структурирано използване на времето, по-продуктивен режим на работа, и т.н.

Ако се проявят здравословни проблеми, то те са напълно управляеми и с помощта на Сатурн ще могат да се контролират. Промяната в начина на живот ще ви помогне да станете по-организирани, по -здрави и насочени към резултати.

Вашата натална карта

Транзит на Сатурн през седми дом на наталната карта

Това е период, през който трябва да анализирате, дефинирате и определите своите най-значими връзки (бизнес или интимни). Чрез събития ще се актуализират всички теми, свързани с взаимния компромис, гъвкавостта в отношенията и способността ви да се ангажирате с партньора си.

Възможно е при влизането на Сатурн в дома да се претърпи сериозен разрив, загуба или разочарование. Това може да се прояви и като чувство на самота, повишена критичност от страна на най-близките, усещане, че сте осъждани и наблюдавани под лупа.

Сега близките отношения стават много по-сериозни. Често този транзит съответства на желание (или натиск) да се поеме нов ангажимент или да се потвърди съществуващо обвързване.

При усилена работа за връзката и желание за ангажиране и компромис, резултатът ще бъде по-здраво и трайно партньорство.

Транзит на Сатурн през осми дом на наталната карта

Събитията при този транзит провокират страстите и най-дълбоките ни желания. Това включва сексуалните отношения, зависимостите ни, желанието за власт и нуждата от контрол.

Може да се преживее като външен натиск да се прояви тъмната ни страна или силно желание сами да я изследваме.Типично е желанието да се влезе на дълбокото и осъзнаването на собствената смъртност..

На психологическо ниво Сатурн тук ни сблъсква с нашите страхове, които ни ограничават и ни правят зависими. В материален аспект, кризите засягат споделените финанси и дълговете ни.

Но транзитът предоставя възможност да се премахнат дълбоко вкоренени навици, които пречат да се чувстваме емоционално свободни, да се овладеят страхове и мании. Резултатът е подобрено самообладание.

Транзит на Сатурн през девети дом на наталната карта

Този период в живота обикновено е посветен на самоусъвършенстване, на развиване на възгледите, вярата и визията за живота. Изпитанията и уроците са свързани с висше образование и далечни пътувания.

Първоначалното влизане на Сатурн в девети дом може да ни подложи на сурова самооценка, да повдигне сериозни съмнения относно философията ни. Но до края на транзита, ако работите усилено върху целите и убежденията си, ще имате регенерирана система, която да служи на следващия ви растеж.

В резултат, ще знаете по-добре накъде сте тръгнали. Ще имате възстановена вяра в себе си, с по-зряло отношение към приключенията и по-подготвени за непознатото.

Личен хороскоп – кое е важното?

Транзит на Сатурн през десети дом на наталната карта

Сатурн достига върха на рождената карта и своята най-голяма сила. През този период научавате къде стоите в света и как сте осъществили или ограничили своите постижения. Сега фокусът не е върху това накъде отивате, а къде се намирате и какво сте постигнали..

През този период всеки човек е в светлината на прожекторите. Проектите, започнати преди 12-14 години, получават признание или критика. Всеки ще пожъне това, което е засадил – плодовете на своята упорита работа или последствията от лошия избор.

Сатурн на върха на картата ни изправя пред фактите. Упоритата работа през периода помага за професионалния растеж и успешния обществен живот.

Транзит на Сатурн през единадесети дом на наталната карта

След кулминацията в 10ти дом, тук отново се запитваме накъде отиваме. Мечтите и целите за бъдещето попадат под инспекцията на Сатурн. Сега трябва да дадете дефиниция на най-съкровените си желания и надежди за своя път.

11ти дом е символ на приятелствата и колективите, в които участваме. Затоа сега се вгледайте внимателно в ролята, която играете в живота на другите. Обмислете какво ви удовлетворява и допринася за вашето щастие, с какви каузи се идентифицирате.

При този транзит може да срещнете някой, с когото да установите трайно приятелство, или да станете член на общност, на която ще посвещавате голяма част от времето си.

Транзит на Сатурн през дванадесети дом на наталната карта

Сатурн тук насочва критичен поглед към всичко, което се крие под повърхността – смисъла на нашето съществуване, нашите постижения и провали. Всички имаме ”скелети в гардероба си”, които сериозно подкопават щастието и благосъстоянието ни.

Този транзит ще пробуди скритите ви страхове и подмолни демони. Събитията ще ви провокират да направите „пролетно почистване“ на вътрешно ниво, да се освободите от остарели привързаности, за да продължите своето развитие.

Сега ще се занимавате с края на нещата, а не с тяхното начало. Това е подчертано интроспективен период, при който хората често се изолират от другите. Здравните проблеми са с психосоматичен характер.

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПО ТРАНЗИТИ

Как да откриете през кой дом на хороскопа ви транзитира Сатурн?

  1. Проверете текущата позиция на Сатурн в инструмента “РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ПЛАНЕТИТЕ” – знак и градуси
  2. Използвайте генератора на рождена карта, за да построите своя хороскоп.
  3. Вижте в картата си в кой дом попада позицията на транзитния Сатурн – по знак и градуси.

По същия начин можете да откриете и къде транзитира Юпитер в момента и да прочетете това какво означава за вас.

разположение на планетите днес
Разположение на планетите днес

Транзити на Плутон към наталната карта

Транзити на Юпитер през Домовете на Наталната Карта

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните