Хороскоп прогноза на Михаил Борисович Левин за предстоящата 2023-та година – каква ще бъде тя, какво ни очаква като цяло. Коментарите на AstroScript са в скоби и курсив. Със съкращения.

Нумерологичен хороскоп 2023

2023-та (годината е 7-ца). Както преходната, започва с 202, но сега завършва с 3-ка. Двойката винаги означава противостояние. През изминалата година наблюдавахме това противопоставяне – още от втория месец. През 23-та година тройката няма напълно да разреши проблемите, но в голяма степен ще ги смекчи.

Тройката е хармонизиращо число, то смекчава противоречията и дава позитивна динамика.

Но тази криза, която започна и се разрастна, ще може да приключи чак през 2025-та година (която е 9-ка, край на цикъла), когато ще се постигне междинна стабилност и ще започне следващия цикъл. 2023-та година ще донесе междинно равновесие. В течение на годината ще продължи противопоставянето – дълго и напрегнато, устойчиво, но в края на годината ще се смекчи, ще се постигне някакъв баланс.

Това е общата картина на годината. Не става въпрос само за междудържавните отношения, а и за личностните.

Годината все още носи поляризация. Но като цяло е по-лека от предходната.

ПОРЪЧАЙ ЛИЧЕН ХОРОСКОП ЗА НОВАТА ГОДИНА

Астрологичен хороскоп 2023: Аспекти между бавните планети

Край на квадратурата Сатурн – Уран. През декември 2022 се разпадна конфликтният аспект между Сатурн и Уран, който продължи две години (февруари 2021 – декември 2022) и беше виновен за най-голямото обществено напрежение. Сега този аспект приключва, най-кризисният период завършва. Но това не значи, че веднага всичко за всички ще стане хубаво. За някои хора ще се подобри значително, за други – видимо ще се влоши. Но като цяло, общата картина за годината е по-мека.

Секстил на Нептун и Плутон – динамична, дългосрочна стабилност

През тази година се връща на сцената един стар аспект – на секстил (60 градуса, хармоничен) между Нептун и Плутон. Това е много интересен аспект – той стоя на небето цели 60 години – между 1943 и 1991ва година. Той поддържаше общото равновесие в света в продължение на 48 години. И макар през този период да имаше маса локални войни, общото мирно равновесие се запазваше. Ние живяхме в епохата на Студената война, но тя беше равновесно противостояние – дълго и балансирано – което поддържаше мир в света. През 1991-92 този аспект се разпадна и равновесието рязко се наруши.

Сега този аспект се връща – някъде през февруари 2023 година. Дали ще бъде задълго? Да – до 1939 година, за 17 години. Световната история не зависи само от един аспект.

Очаква ни напрегнат, но достатъчно устойчив световен мир.

Ще продължават да се развиват много процеси – както между 1943 и 1991 се случиха много неща в света. Образуваха се съюзи, разпадаха се. Но като цяло, живяхме в атмосфера на достатъчна стабилност в световен план. Имахме два полюса, които помежду си си разменяха удари, като въвличаха в тях и други страни на различни континенти. Но все пак нямаше усещане, че утре светът ще свърши. Имахме кратката Карибска криза, но след нея настъпи още по-голяма стабилност.

Сега, след сериозните сътресения на 2022 година, ще започне да се възвръща общата световна стабилност.

Постепенно, може би ще трябват няколко години, за да се възстанови тази стабилност. Това няма да бъде тиха и уютна хармония, в която всеки обича всекиго. По-скоро ще бъде стабилност при напрегнато противостояние, скрити процеси, всякакви дълбоки промени. Динамиката остава много високоа.

Но аз смятам, че този аспект много силно ще предпазва света от световна катастрофа. Докато не настъпи такъв момент, при който тя (катастрофата) вече ще стане невъзможна. Планетите се движат бавно – събират се и се раздалечават – а точният секстил между Нептун и Плутон е през 2030 – 2031 година. Според всички прогнози, тези години ще бъдат особено интересни и ще представляват завършване на фазата на кризите.

Още през 2023 ще почувстваме, че ситуацията е малко по-малко критична, отколкото през 2022г. Затова тази година е много важна – протича процес на постепнна стабилизация. Това е началото, засега е само началото.

Помните – през 1943 войната все още беше в своя разгар. Но тогава се случи обрат, при който се заложиха условията на последвалата за много години напред световна устойчивост. Затова ще трябва да изчакаме и през цялата 2023 година, в световен план.

Какво още ни радва през новата година?

Квинтил (72 градуса, творчески аспект) между Сатурн и Уран

Отново имаме връщане на аспект между Сатурн и Уран – но той вече е “зелен”, аспект на промените. Затова очаквам, че големите промени по върховете, които започнаха при последната квадратура на Уран и Сатурн (юли – декември 2022), и при нас, и при другите държави –

същественото преустройство на всички системи на управление ще продължи през цялата следваща година.

Ще продължи и няма да приключи. Ще наблюдаваме съществена, дълбока промяна в самия връх на обществената власт. Променя се цялата система на обществени отношения. Това задължително ще се случи в нашата страна (Русия), но ви уверявам, че и в Брюксел (ЕС), и държавите в НАТО задължително ще бъдат засегнати.

Квадратура на Плутон към Лунните възли – между март и ноември 2023

Все пак имаме аспект, който се задържа немалка част от годината – квадратурата на Плутон към Лунните възли. Обичайно това е много напрегнат аспект. Когато дадена планета прави квадратури към лунните възли, тя се проявява тежко, категорично и неизменно. Плутон е силна планета и проявите и се свързват с всякакви значими и масови инциденти като военни действия и други нещастни случаи.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП ЗА 2023

Астрологическата Нова Година – 20-21 март 2023

В Моска новата година ще настъпи малко след полунощ на 21-ви март (0:25 BАТ), в Киев и Минск (и в България) – в 23:25 ЕЕТ на 20 март. В останалата част от Европа – също вечерта на предходния ден 20 март.

Астрологическата нова година започва в момента, когато Слънцето премине в знака Овен. Астролозите прогнозират цялата година според картата на този ден.

Астрологичен хороскоп 2023: Затъмненията

20 април, 05 май, 14 октомври, 28 октомври

Тази година е по-лека от предходната, защото и затъмненията са по-малко. През 2023 имаме 4 затъмнения, а това се счита за лека година (възможно е да бъдат 6). Най-големите напрежения и сложни ситуации ще приключат, примерно, през пролетта. И втората част на 2023, още от март месец, е значително по-спокойна.

Имаме два коридора на затъмнения първият от 20 април до 5 май и вторият от 14 октомври до 28 октомври.

Коридор на затъмненията – периодът от 2 седмици между всяко Слънчево до следващото го Лунно затъмнение. Счита се за кризисен период, неподходящ за начало на нови проекти и връзки и здравни процедури.

Априлското (слънчево) затъмнение попада в последните градуси на знака Овен и е доста напрегнато, защото се случва в квадрат с Плутон. Това е последната пролетна вълна от напрежение. Можем да очакваме много инциденти, аварии, леки и тежки катастрофи.

Октомврийското слънчево затъмнение е значително по-спокойно. Там по-скоро ще работи хармониният аспект с Уран – т.е. очакват се много и значими промени, но те са постепенни и благоприятни. Имаме и квадратура на Слънце с Плутон, но тя е в широк орбис, в самия край на аспекта (т.е. слабо ще се усеща).

Нас (има се предвид Русия, защото там ще се наблюдава затъмнението) ще ни засегне майското затъмнение на 05 май, което е лунно и частично. Това означава, че се очакват сериозни обществени промени през следващите три години – социални, политически и икономически. Но те ще бъдат по-скоро обновяващи, отколкото разрушителни. Останалите три затъмнения няма да засегнат Русия, не и толкова сериозно.

България все още се намира под влиянието на Слънчевото затъмнение от 25 октомври 2022 г., което ще продължи три години. Следващото Слънчево затъмнение, което ще наблюдаваме от нашата страна, е на 12 август 2026 г. (пълно)

Астрологичен хороскоп 2023: Ретроградни лични планети

Тук само ще обозначим ретроградните периоди, защото подробна интерпретация ще намерите в месечните прогнози. Засега е важно само да отчитате периодите на ретроградност, за да планирате дейностите си през годината.

Ретрограден Меркурий през 2023

Меркурий ще бъде ретрограден четири път през 2023-та. Когато планирате сериозни начинания или операции, имайте го предвид.

 • От 29 декември 2022 до 18 януари 2023
 • От 21 април до 15 май 2023 – по същото време имаме и коридор между затъмненията. Това е най-трудният период с ретроградност през годината.
 • От 23 август до 15 септември 2023 – Меркурий е в Дева
 • От 13 декември до 2 януари 2024 г.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Ретроградна Венера през 2023

Венера ще бъде ретроградна между 23 юли и 4 септември. Това е само един период, но при Венера е така.

Ретроградна Венера в Лъв 22.07 – 03.09.2023 – Какво да знаем?

Ретрограден Марс през 2023

Марс е ретрограден веднъж на две години. През 2023 е просто продължение на периода от 2022 – започнал на 30 октомври 2022 и ще приключи на 12 януари 2023г. Затова и новата активна актуализация на старите икономически, финансови и военни проблеми ще се случи веднага след като Марс стане директен или през втората половина на януари..

Ретрограден Марс в Близнаци oт 10.10.2022 до 12.01.2023

Астрологичен хороскоп 2023: Опасни периоди

Имаме повишен риск от инциденти:

 • От 15 до 20 март
 • От 19 до 22 май
 • От 14 до 28 юни
 • От 7 до 10 октомври
 • От 10 до 13 ноември
 • От 17 до 23 декември

Ингресии (смяна на знаците) на външните планети

Юпитер преминава в Телец на 14 май

През по-голямата част от годината Юпитер ще се намира в Телец. Това се проявява като по-малко външна инициатива и повече вътрешна работа. Юпитер в Овен дава ярко външно проявление, докато Телец е по-конкретен. Означава и ограничение за болезнените амбиции – което за свръх амбициозните хора е проблемен период, защото ще се окажат много разочаровани тази година.

Юпитер в Телец 2023 – 2024 – Търпение за стабилен успех

Сатурн влиза в Риби на 07 март

Сатурн също сменя знака си. Обичайно той престоява във всеки знак около две години и половина. През 2023 ще влезе в Риби. Това означава, че типичната твърдост на Сатурн ще намалее. Всякакви прегради, забрани, ограничения и противостояния ще станат малко по-поносими и няма да бъдат налагани толкова строго. Но не означава, че бариерите ще изчезнат – само ще работят не толкова твърдо,

Транзитът на Сатурн в Риби 2023 – 2026 г. и 12-те зодии

Плутон влиза във Водолей за три месеца

Най-важното е, че Плутон ще смени знака си за кратък период – април, май и юни. Това ще бъде първото му докосване до Водолей, след което ще се върне обратно в Козирог. Окончателното му преминаване във Водолей ще се случи чак през 2025 година, но първите камбанки за предстоящите промени можем да ги видим сега.

Плутон сменя знака си за цяло едно поколение. Той прекарва по 15 -20 години във всеки знак. Всеки път, когато Плутон вмени своя знак, наистина се е случвало някаква глобална промяна в световния ред. Например:

 • При влизане в Рак – начало на Първата световна война
 • При влизането му в Лъв – Втората световна война

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Не винаги става дума за война (справка на AstroScript)

 • При влизането на Плутон в Дева 1957 с Римския договор се създава Европейската икономическа общност.
 • Влизане на Плутон във Везни 1971г – историците описват 1970-те години като „повратна точка“ в световната история поради икономическите сътресения

но се наблюдава някаква криза, след която се променя целия световен ред. Сега, при влизането във Водолей през 2025, очакваме същото.

В момента се намираме на границата между два големи период, предстои нова смяна на световния ред. В случая говорим най-вече за “западния” световен ред, защото той определя реда и в останалия свят.

Източен календар – Година на Черния Воден Заек/ Котка

По всички показатели (на източната/ китайска астрология) това е лека година, по-лека от предходната. Време за позитивни промени или по-точно, за слагане на началото на дългосрочните положителни промени – това от една страна.

А от друга – много интересно е разположен Нептун. Можем да очакваме някакъв пореден (информационен, подвеждащ) блъф, някаква нова “химическа” (измислена) епидемия. Според мен, на някои хора по върховете много им хареса да налагат ограничения. Препоръчвам ви да не изпадате в паника, ако обявят някаква нова пандемия. Най-тежкият период по тази тема вече премина.

Годината не е лоша, желая ви да я прекарате максиално плодотворно, вътрешно спокойно, хармонично. Нека бъде интензивна, но и съдържателна.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните