На 17 юли 2023 Северният лунен възел навлиза в Овен и съответно, Южният – във Везни. Възлите ще останат в тази двойка знаци до 11 януари 2025 г.

Основно послание на Северния Лунен Възел

Този период преминава под посланието, че прекаленото идентифициране с партньорствата ни, подчинението или желанието да задоволим даден партньор подкопават равнопоставеността в нашите взаимоотношения.

Сега е нужно да работим по проблемите на зависимостта си от другите и нерешителността за действие. Трябва да култивираме независимост в решенията си и инициативност за постъпките си.

Други проблеми, свързани с тази позиция, са балансирането между автономност и партниране, между смелост и колебание и като цяло трябва да решаваме проблемите в отношенията ни един към друг.

Северен лунен възел в Овен

Значение на Северен възел в Овен

Кармичните уроци на Овена през периода ни насърчават да уважаваме повече себе си и личната си позиция, да се доверяваме на инстинктите си и да поемаме лидерство без страх. Събитията ни помагат да сме по-решителни и да разчитаме на вътрешните си импулси.

Да се научим да следваме страстите си и самоуверено да действаме според импулсите си е основен урок на тази позиция. След като преодолеем страха от самостоятелността и докажем, че можем да се справяме сами, ще можем да предложим на близките си партньори по-балансирани и здравословни връзки

Значение на Южен възел във Везни

Капаните на Везните тук са, че може да се страхуваме да изразим личните си желания и да отстояваме изборите си, защото предпочитаме комфорта, при който няма конфронтации и всички ни смятат за „добри“ хора. Ако пък изпитваме страх да бъдем самостоятелни, има опасност да изпаднем в зависимост от други хора.

Стремежът към постигането първо на вътрешен мир, вместо фокусиране върху баланс на всяка цена във взаимоотношенията, ще ни направи по-пълноценни хора, ще подобри отношенията ни и ще ни донесе щастие и лично удовлетворение.

Кармично значение на Северен и Южен Лунен Възел

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните