Юпитер преминава през целия зодиак за около 12 години – средно по една година във всеки знак. При настоящия цикъл Юпитер ще премине през Овен на два пъти, всеки по 5-6 месеца.

Вече станахме свидетели на първата част от транзита на Юпитер в Овен между 10 май и 28 октомври 2022 г. – шест месеца и 18 дни. Втората част от транзита ще се случи от 20 декември 2022 г. до 16 май 2023 г. или почти пет месеца.

Значение на транзита на Юпитер в Овен

Овен е огнен знак, благоприятен за Юпитер. Време е по-уверено, смело и открито да прегърнем своето “Аз”, защото това е начинът да растем и просперираме.

С Юпитер в Овен ние създаваме свои собствени възможности за развитие и се чувстваме най-добре, когато поемаме лидерството, инициираме действия, вдъхновяваме другите и демонстрираме ентусиазъм и смелост. Развиват се онези сфери в социалния живот, в които се проявяват водачите и се правят мащабни промени.

Преминаването на Юпитер през цялата ни карта се повтаря на всеки дванадесет години. Това е мощен цикъл, в който духът на растежа и усъвършенстването докосва всяка една точка от хороскопа ни. За да се развиваме, трябва да преследваме целите си с повече смелост и висок дух.

Домът на вашата натална карта, през която Юпитер в Овен ще транзитира, показва сферата, където имате възможност да намерите радост на този етап от вашето развитие. Тази област от живота ви ще се разширява и подобрява по някакъв начин, ще ви се предоставят нови инструменти за развитие и прогрес.

Поръчайте Хороскоп Едногодишна прогноза, който включва транзитите на Юпитер,

Какво ни донесе Юпитер в Риби?

Влизането на Юпитер в Овен при този цикъл не се случи еднократно, а беше прекъснато от връщането му в Риби между 28 октомври и 20 декември 2022.

Транзитът на Юпитер през Риби работи за разширяване на човешкото съзнание, за нашата духовност и емпатия. Юпитер в Риби ни насърчава да се откажем от егоизма си и да прегърнем състраданието и интуицията си.

По-голямо внимание се обръща на милосърдието и съпричастността. Негативите са свързани с неглижиране на проблемите и небрежност, липса на фокус и активни действия.

Юпитер в Овен 2

Как да използваме оптимално Юпитер в Овен

С Юпитер в Овен разширяваме влиянието си. Цикълът в Овен подпомага създаването на възможности, укрепва вярата в себе си и чертае поската ни на развитие в живота.

Философия на успеха

Юпитер отваря умовете ни за идеята, че можем да направим повече и да се справяме по-добре. Личната философия е по-активна и основателна, а вярата ни в собствените сили носи награди. Сега ние се идентифицираме силно с личното си мнение, вярвания и гледни точки и може да станем конфликтни, когато другите не са съгласни с нас!

Самоувереност и оптимизъм

Под това влияние ни е по-лесно да вярваме, че „Животът е такъв, какъвто си го направиш“ и се радваме на спортсменската конкуренция, тъй като тя ни тласка да се справяме още по-добре.

Самоувереността ни сега носи пионерския дух на новото начало. Вярата в себе си може да ни донесе благоприятни обстоятелства или късмет. По време на този цикъл е подчертана увереността, че можем да преоткрием живота си и да продължим смело напред въпреки предизвикателствата.

Мащабни проекти

Изявяваме се най-добре, когато мислим мащабно, поемаме пресметнати рискове и показваме добро самочувствие. Сега привличаме най-много късмет, когато поемем водачество, инициираме промени, вдъхновяваме другите и демонстрираме ентусиазъм и смелост.

Хъс за личностен просперитет

Докато Юпитер беше в Риби, ни беше трудно да се отделим достатъчно от околните, за да направим конкретни подобрения и промени. Сега по-лесно преодоляваме инерцията и нарушаваме традицията, когато тя вече не отговаря на нашите цели. Чувстваме се по-пълноценни, когато черпим от собствената си инициатива. Може да направим скок в развитието си, ако инвестираме в себе си.

Да живеем в настоящия момент и бързо да улавяме предоставените възможности – това е най-добрият съвет за този период.

Негативите при Юпитер в Овен

Юпитер се чувства отлично в огнения Овен и влиянието е благоприятно за всички представители на знаците Овен, Лъв и Стрелец – зодия или асцендент. Но въпреки силно позитивната нагласа, трябва да внимаваме да не прекаляваме с новите си начинания и да не сме свръх амбициозни.

Поставянето себе си винаги на първо място може да ни направи по-безчувствени, а поради несъобразяването с гледните точки на другите, да пропуснем възможности за сътрудничество и личностен растеж.

Основните негативи са:

  • прекалена самоувереност
  • липса на обективност и трезва оценка
  • прибързани и необмислени действия
  • неумение да се поучим от минали грешки.

Въпреки, че вдъхновението бързо ни обхваща, можем също така бързо да загубим интерес, след като наалният порив затихне и дойде време за упорита работа. Трябва да внимаваме да не се увличаме прекомерно в нещо само защото е ново, амжициозно и неизследвано.

Съвпадите на транзитен Юпитер – подкрепа в различни области

Това са датите, в които влиянието на транзитния Юпитер в Овен ще бъде подсилено от съвпада му с още една планета. Тези периоди – продължават по няколко дни преди и след точните дати – са благоприятни за конкретни видове дейности, определяни от тези планети.

  • 2 март 2023 г. – съвпад на Юпитер с Венера на 12 градуса в Овен

Двамата благодетели заедно ще ни помагат да бъдем по-щедри към другите, докато откриваме повече смисъл в нашите взаимоотношения и забавления. Период на повишен късмет и във финансите.

  • 28 март 2023 г. – съвпад на Юпитер с Меркурий на 18 градуса в Овен

Съвпадът на тези интелектуални планети прави нашите идеи за всичко по-мащабни и вдъхновяващи, виждаме голямата картина и загърбваме дреболиите.

  • 11 април 2023 г. – съвпад на Юпите със Слънце на 21 градуса в Овен

Няколко дена на богати възможности за развитие, изяви и успехи. Виталността ни се увеличава и сме по-щедри, оптимистични и по-общителни от обичайното. Това е добър момент да предприемем генерални стъпки за развитието на нещо важно за нас: нашия бизнес, значимите лични взаимоотношения, пътувания или обучения.

  • 29 май 2022 г. – съвпад на (ретрограден) Юпитер с Марс на 3 градуса в Овен

Двете огнени планети насърчават нашата предприемчивост и инициативност и засилват вътрешния ни двигател за действие. Особено подходящ момент за старт на бизнес начинание.

  • Съвпадите на Юпитер с Луната се случват по-често – на всеки четири седмици.

При тях настроението ни чувствително се повдига, повишава се оптимизма ни. Конкретните дати през през 2023 г. са
– 25 януари
– 22 февруари
– 22 март
– 19 април.

Астрологична прогноза за февруари 2023 – Хармоничен, спокоен и лек

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните