Венера ще бъде ретроградна през 2021г. в периода от 19 Декември 2021 (26° Козирог 29′) до 29 Януари, 2022 (11° Козирог 05′).

Ретроградната Венера

Дори без да се интересувате много от астрология, вече сигурно сте чували, че и Венера – подобно на ретрограден Меркурий – също периодично се движи ретроградно.

Венера е ретроградна през 7.3% от времето. Обръща движението си приблизително на всеки 18 месеца (година и половина) за период от 40-44 дни.

И както всеки друг планетарен транзит, ретроградното движение на Венера:

 • вече сме го преживявали
 • има свой тематично ограничен обсег на действие

Това означава, че:

 1. Можете да сравните какво се е случвало досега при вас
 2. Да определите какъв тип събития могат да се очакват и в коя житейска сфера.

През 2021г. Венера ще бъде ретроградна в знака Козирог. Прочетете какво да очаквате при движението на Венера в Козирог.

Как се интерпретира ретроградна Венера

Ретроградна Венера

В кои области се чувстват транзитите на Венера? Двете основни теми са пари (финанси, материални ценности) и любов (връзки, партньорство, красота).

Традиционните препоръки са тип забранителни: не започвайте нова връзка, защото няма да е успешна; може да се върнете към стара любов, но след края на периода ще се разделите окончателно; не правете скъпи покупки, ще съжалявате; не давайте пари – няма да ви ги върнат, и т.н.

Но значи ли това, че през тези периоди няма никаква надежда за любовта? А финансовото ни състояние може само да се влошава?

Трябва ли напълно да блокираме всякакви действия по отношение на връзки и пари? – Разбира се, че не. Ще ви посочим някои по-важни препоръки, но животът си продължава и ретроградността е част от цялата картина и по-големия цикъл.

Смисълът на ретроградното движение на планетите

Ретроградният период е подходящ за обръщане навътре, преосмисляне и преподреждане. Това съвсем не значи, че накрая всичко ще бъде изхвърлено или окончателно прекратено. Тези процеси за целебни и полезни и е безсмислено да ги заклеймяваме.

Например, връщането към стара любов и познати източници на доходи има всички шансове да се оцени с нови очи и да мине на следващото си ниво, за да продължим обогатени и по-осъзнати.

Това Да – какво е подходящо да правим през периода на Ретроградна Венера

 • Връщане към предишни връзки – Ретро Венера често предоставя тази възможност – типично е в живота ни да се върнат любими хора от миналото. Това е така, защото е необходимо да поработите върху тези отношения, като ги приведете към следващия им логичен етап. Можете както да ги рестартирате за нов живот, така и да се откажете завинаги от тях.
 • Срещи със стари приятели – подновете стари сърдечни познанства, обадете се на онези, за които често се сещате и отдавна искате да видите, но все не сте успявали.
 • Можете да планирате сватбата си, включително да потърсите модел на сватбена рокля, но не и да я купоте до края на ретроградното движение.
 • Измислете идея за изненада за любим човек, но не купувайте самия подарък до края на периода, особено ако е по-скъп.
 • Направете преглед на гардероба си и се отървете от ненужните дрехи и обувки – най-добре ги подарете на някого.
 • Не е време за нови хобита – върнете се към позабравено артистично начинание или курс като довършите проектите, започнати преди време.
 • Не започвайте декорация на дома, но можете да завършите ремонт и обзавеждане, като внасете финалните промени в интериорния дизайн.

Това Не – какво да избягвате при ретроградна Венера?

 • Не започвайте връзка, ако очаквате тя да бъде продължителна, предвидима и надеждна. Но можете да се позабавлявате без обещания за обвързване.
 • Не правете предложение за брак и не насрочвайте сватба.
 • Не давайте и вземайте пари назаем – задължаванео ще има доста продължителен и хроничен характер.
 • Не правете драстични промени по външния си вид – ако ходите на стилист или фризьор, придържайте се към познатите процедури, а може да се върнете към стара прическа.
 • Козметичната хирургия по това време е забранена.
 • Не стартирайте големи и важни финансови проекти. Не подписвайте финансови документи, договори за плащания и ценни книжа: след края на ретроградността ще се окаже, че условията им не са толкова благоприятни, колкото са изглеждали.
 • Не пазарувайте скъпи вещи, които са под Венера: модерни обувки и дрехи, луксозна козметика, парфюми, бижута и предмети, свързани с красотата.
 • Не купувайте (луксозни) недвижими имоти и обзавеждане с висока стойност – по-късно ще се окаже, че са надплатили или ще намерите недостатъци.
 • Не започвайте нови проекти в областта на изкуството.
 • При търгове за продажба на предмети на изкуството може да имате късмет само ако цената е изключително ниска
 • Не откривайте художествени изложби и изложения, свързани с индустрията за красотата.

След тези общи насоки, ето и няколко конкретни случая, при които влиянието на ретроградна Венера е особено силно. Поне един ви касае лично.

Четири случая, в които ретроградността на Венера има значение

Както всеки глобален транзит – транзитът представлява преминаване на планетата в момента на небето над целия свят – периодите на ретроградна Венера засягат всички ни по различен начин. Но можем да стесним влиянието до четири случая, при които Ретроградната Венера има особено голямо значение.

1. За всичко, което започва („ражда“ се) през дадения период

В картата на всяко събитие, започнало през периода, Венера ще бъде ретроградна, а това ще се отрази на неговия ход и “живот”. Тук става дума не само за децата, които ще се родят, но и за новите събития, за всяко явление или начинание, което го е нямало до момента – най-вече в сферата на финанси и любов.

Ретроградността ще даде някаква форма на изключение от правилото, ще се случи нещо различно и рядко, но то не може да се определи категорично като лошо или добро.

Да си правите разкрасителна процедура може да крие риск, защото никой не иска изненади по отношение на вида си

Но ако срещнете нова любов, тя може да се окаже много по-различна и специална, да надминава всичко досега. Такава връзка може да не отговори на съзнателните ви желания, но да задоволи неосъзнати потребности.

Също може и отдавна да се познавате с някого, но точно сега отношенията да се развият.

2. Ако Венера е ретроградна в наталания ви хороскоп

Периодът е изключително положителен за всички хора, които в рождения си хороскоп имат ретроградна Венера. Тази повторяемост на наталните характеристики и синхрон с природата на човека дават възможност за големи пробиви и положителни събития.

В рождените хороскопи ретроградната Венера означава склонност към емоционална интровертност, някаква различност, особеност или забавяне по отношение на любовния живот и финансовите теми. Ако се върнем на цифрата горе – това са едва 7.3% от хората по света и звучи логично да се наблюдават изключения от правилото.

3. Ако рожденият ви ден се пада в периода на Ретроградна Венера: 19.12.2021 – 29.01.2022

Веднъж на всеки осем години се случва Венера да е ретроградна на рождения ви ден. Това ще оказва влияние на цялата ви предстояща година, до следващия рожден ден. През годината взаимоотношения, финанси и приоритети – всичко трябва да бъде претеглено въз основа на вътрешната си стойност и съпоставено с външното удоволствие или напрежение, което поражда.

По-голямо значение ще отдавате на качеството си на живот, отколкото на желанието за финансова печалба. Връзките през такава година ще са по-важни поради любовта, която давате и получавате, отколкото поради външните им атрибути и прагматични обстоятелства

Ретроградна Венера на Рождения ден

Можете да си припомните как ви се е отразило последния път:

02.08. – 09.09.2007
07.03. – 18.04.2009
13.10. – 19.11.2010
16.05. – 28.06.2012
22.12. – 01.02.2013
26.07. – 07.09.2015
05.03. – 16.04.2017
06.10. – 17.11.2018

Разбира се, най-точно ще знаете дали и как лично ви касае този транзит, ако си поръчате прогнозен хороскоп за следващата година.

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП „ВСИЧКО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 12 МЕСЕЦА“

4. За глобалните събития в сферата на финанси, изкуство, дипломация

Както всички транзити по принцип, и това явление се отразява на текущите глобални събития, които касаят едновременно хиляди хора. Но такива събития се разглеждат не лично, а като процеси за цели държави и народи (предмет на мунданната астрология). Ако има кризисни събития при ретроградни транзити, те обикновено се случват около периодите на обръщане на движението.

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните