През 2023 г. Венера ще бъде ретроградна между 22 юли (28° 35′ Лъв) и 03 септември (12° 12′ Лъв).

ПОРЪЧАЙТЕ ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП И СОЛАР

Ретроградна Венера в астрологията

Подобно на популярния ретрограден Меркурий, който 3-4 пъти годишно се движи в обратна посока, Венера периодично преминава към ретроградно движение.

Венера е ретроградна през 7.3% от времето. Обръща движението си приблизително на всеки 18 месеца (година и половина) за период от 40-44 дни.

Както всеки друг планетарен транзит, ретроградното движение на Венера:

  • има свой тематично ограничен обсег на действие
  • представлява звездно явление, което сме преживявали многократно  и фатализмът е излишен

Това означава, че:

  1. Можете да сравните какво се е случвало в живота ви при ретроградна Венера досега
  2. Да определите какъв тип събития могат да се очакват и в коя житейска сфера

През 2023г. Венера ще бъде ретроградна в знака Лъв. Прочетете какво да очаквате при движението на Венера в Лъв.

Астрономите ще кажат, че никоя планета не се движи обратно, а само забавя движението си спрямо това на Земята. И ще бъдат прави! Но понеже наблюдаваме Венера от земната повърхност (а не отстрани или от центъра на слъчевата система), сме свидетели на оптична измама – ретроградната планета изглежда сякаш се движи по-бавно.

Астрологията е древна наука и като такава, ползва геоцентричната система, а не хелиоцентрична както астрономията. Също така, астрономията не се занимава с обектите на астрологията – а именно, с хората и техния живот. Прочетете повече Защо астрологията използва Геоцентричния модел.

Как се тълкува транзитът на ретроградна Венера

Ретроградна Венера

Няма нищо страшно при този цикъл, но е разумно да знаем как да го използваме. Най-малкото, защото се случва веднъж на 18 месеца,

Кои области се чувстват транзитите на Венера? Двете основни теми са пари (финанси, материални ценности) и любов (връзки, партньорство, красота).

Традиционните препоръки са тип забранителни: не започвайте нова връзка, защото няма да е успешна; може да се върнете към стара любов, но след края на периода ще се разделите окончателно; не правете скъпи покупки, ще съжалявате; не давайте пари – няма да ви ги върнат, и т.н.

Но значи ли това, че през тези периоди няма никаква надежда за любовта? А финансовото ни състояние може само да се влошава?

Трябва ли напълно да блокираме всякакви действия по отношение на връзки и пари? – Разбира се, че не. Ще ви посочим някои по-важни препоръки, но животът си продължава и ретроградността е част от цялата картина и по-големия цикъл.

Смисълът на ретроградното движение на планетите

Ретроградният период е подходящ за обръщане навътре, преосмисляне и преподреждане. Това съвсем не значи, че накрая всичко ще бъде изхвърлено или окончателно прекратено. Тези процеси за целебни и полезни и е безсмислено да ги заклеймяваме.

Например, връщането към стара любов и познати източници на доходи има всички шансове да се оцени с нови очи и да мине на следващото си ниво, за да продължим обогатени и по-осъзнати.

Четири случая, в които ретроградността на Венера има значение

Както всеки глобален транзит – транзитът представлява преминаване на планетата в момента на небето над целия свят – периодите на ретроградна Венера засягат всички ни по различен начин. Но можем да стесним влиянието до четири случая, при които Ретроградната Венера има особено голямо значение.

1. За всичко, което започва („ражда“ се) през дадения период

В картата на всяко събитие, започнало през периода, Венера ще бъде ретроградна, а това ще се отрази на неговия ход и “живот”. Тук става дума не само за децата, които ще се родят, но и за новите събития, за всяко явление или начинание, което го е нямало до момента – най-вече в сферата на финанси и любов.

Ретроградността ще даде някаква форма на изключение от правилото, ще се случи нещо различно и рядко, но то не може да се определи категорично като лошо или добро.

Да си правите разкрасителна процедура може да крие риск, защото никой не иска изненади по отношение на вида си

Но ако срещнете нова любов, тя може да се окаже много по-различна и специална, да надминава всичко досега. Такава връзка може да не отговори на съзнателните ви желания, но да задоволи неосъзнати потребности.

Също може и отдавна да се познавате с някого, но точно сега отношенията да се развият.

2. Ако Венера е ретроградна в наталния ви хороскоп

Периодът е изключително положителен за всички хора, които в рождения си хороскоп имат ретроградна Венера. Тази повторяемост на наталните характеристики и синхрон с природата на човека дават възможност за големи пробиви и положителни събития.

В рождените хороскопи ретроградната Венера означава склонност към емоционална интровертност, някаква различност, особеност или забавяне по отношение на любовния живот и финансовите теми. Ако се върнем на цифрата горе – това са едва 7.3% от хората по света и звучи логично да се наблюдават изключения от правилото.

3. Ако рожденият ви ден през 2023-та се пада в периода на Ретроградна Венера: 22.07. – 03.09.

Веднъж на всеки осем години се случва Венера да е ретроградна на рождения ви ден. Това ще оказва влияние на цялата ви предстояща година, до следващия рожден ден. През годината взаимоотношения, финанси и приоритети – всичко трябва да бъде претеглено въз основа на вътрешната си стойност и съпоставено с външното удоволствие или напрежение, което поражда.

По-голямо значение ще отдавате на качеството си на живот, отколкото на желанието за финансова печалба. Връзките през такава година ще са по-важни поради любовта, която давате и получавате, отколкото поради външните им атрибути и прагматични обстоятелства

Ретроградна Венера на Рождения ден

Можете да си припомните как ви се е отразило последния път:

02.08. – 09.09.2007 – също в Лъв
07.03. – 18.04.2009
13.10. – 19.11.2010
16.05. – 28.06.2012
22.12. – 01.02.2013
26.07. – 07.09.2015 – също в Лъв
05.03. – 16.04.2017
06.10. – 17.11.2018
19.12.2021 – 29.01.2022 – Ретроградна Венера в Козирог

Следващият цикъл на ретроградна Венера ще бъде от 1-ви март до 12-ти април 2025 в знаците Овен и Риби.

Разбира се, най-точно ще знаете дали и как лично ви касае този транзит, ако си поръчате прогнозен хороскоп за следващата година.

ПОРЪЧАЙ ХОРОСКОП „ВСИЧКО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 12 МЕСЕЦА“

4. За глобалните събития в сферата на финанси, изкуство, дипломация

Както всички транзити по принцип, и това явление се отразява на текущите глобални събития, които касаят едновременно хиляди хора. Но такива събития се разглеждат не лично, а като процеси за цели държави и народи (предмет на мунданната астрология). Ако има кризисни събития при ретроградни транзити, те обикновено се случват около периодите на обръщане на движението.

Любовта при ретроградната Венера в Лъв

Най-типичното: появяват се отново любовници от миналото, а някои връзки приключат внезапно и без видима причина.

При този ретрограден цикъл под Лъв, любовта не е достатъчна, нуждата ни от внимание достига крайност. Романтиката в настоящите ни връзки не ни стига или вече не ни харесва.

Лъвът е индивидуалист, затова сега не очакваме хората да осъзнават нуждата си един от друг. А някои внезапно може да се усъмнят дали са с партньора, който наистина ги допълва и разбира.

По-трудно успяваме да изразим обичта си естествено или спонтанно. А сближаването с любим човек, с когото сме се отчуждили междувременно, може да се окаже истинско предизвикателство.

Случват се събития, които създават усещане за обреченост или предопределеност. Може да се появят стари приятели и любовници, които да усложнят настоящите отношения.

Ще бъдем принудени да се справим с проблеми във взаимоотношенията си, които сме “замитали под килима” от много време. По-трудните лични връзки може да приключат. Но ако са силни, ще оцелеят, дори и да преминат през неравности.

Временно може да предпочетем необичайни, експериментални или платонични връзки. Това е добър период за повече срещи с потенциални партньори или експериментални връзки, но очаквайте мнението ви и оценките за тях да се променят по-късно.

По-негативните проявления включват егоизъм, високомерие или желание да си купим привързаността и възхищението на другите. Струва ни се, че другите не са искрени или ни подвеждат чрез ласкателство и любезности; както и самите ние сме по-склонни да правим същото.

Хората с асцендент или зодия Лъв са по-затворени, дистанцирани или труднодостъпни. Те може да изгубят част от обаянието си и няма да се радват на одобрението на околните.

Ретроградна Венера ни помага обаче да осъществим връзка със своите по-дълбоки, по-малко очевидни и повърхностни емоционални желания. Това е добър период за преоценка на нуждите ни в дадена връзка, но големите решения е най-добре да се запазят за след края на цикъла на 3 септември и още по-добре, след фазата на сянка (след 7 октомври).

Сега вкусовете и възприятията ни може да са замъглени или притъпени и да излезем от ретроградния цикъл със съжаление, че сме действали прибързано, тъй като вероятността да променим мнението си по-късно е силна.

 

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните