На Сатурн му отнема около 28-29 години, за да направи пълен кръг около Слънцето и да премине през всички 12 зодиакални съзвездия. Затова той прекарва средно по две и половина – три години в знак. Поради ретроградните си цикли и различна скорост на движение, периодите във всеки знак са различни.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП С ТРАНЗИТИ НА САТУРН

Под влияние на Сатурн в знака Риби, следващите няколко години ще сложат край на много илюзии и ще бъдат трудни за всички, които живеят в лъжа. Всички въпроси, които не са потвърдени от факти, ще бъдат оспорени.

Хората, които са разчитали само на интуицията си, ще трябва да изберат по-практичен подход. А на онези, които са успявали чрез измами, ще им се търси обществена отговорност.

Реалната и измислената духовност ще бъдат поставени една до друга, за да се види коя ще издържи теста на времето.

Кога Сатурн ще транзитира през знака Риби?

Периодът на Транзитен Сатурн в Риби е разделен на две части и прекъснат от влизане на Сатурн в следващия знак Овен. Датите на транзита с следните:

  • Първо влизане в Риби: от 7 март 2023 г. до 24 май 2025 г. Прекъсване: Сатурн влиза в Овен
  • Второ влизане (връщане) в Риби: от 1 септември 2025 г. до 13 февруари 2026 г. Сатурн окончателно преминава в Овен на 13 февруари 2026 г.

Предходното преминаване на Сатурн през Риби е било от 21 май 1993 г. до 30 юни 1993 г. и от 28 януари 1994 г. до 7 април 1996 г.

Проверете – ако възрастта ви позволява – какво се е случвало в живота ви през този период.

Вижте по-долу според знака на Вашия асцендент или зодия в коя област да търсите влиянието на Сатурн. Събитията в живота на човек рядко се повтарят, но това е най-точният начин да предвидите какво да очаквате от този транзит лично за себе си.

Общо влияние на транзита на Сатурн в Риби

СатурнДокато Сатурн е в Риби, може да срещнем трудности при постигането на практически цели. Трябва да се научим да интегрираме своите материални и нематериални ценности, защото едното не процъфтява без другото.

Работа за емоционален баланс

Сега може да се чувстваме неудобно да показваме чувствата си и да се прояваме слаби и уязвими. Трябва да се учим как да не ограничаваме себе си и преживяванията си и да не се отказваме от своята по-крехка, объркана или хаотична страна. Това е бавен процес, който се преминава стъпка по стъпка. Нашата задача е да преодолеем този дискомфорт и да постигнем по-добър емоционален баланс.

Практична и навременна помощ

Прекалената аналитичност и прагматичност ни прави по-малко естествени в своето състрадание, емпатия и желание да помагаме. Но когато не си позволяваме израз на човешки качества, в крайна сметка се ограничаваме.Ще предпочитаме да предлагаме практична помощ и съвет, отколкото емоционална подкрепа.

Трудности при изполация

Дори да подкрепяме аутсайдерите, не се чувстваме удобно в ролята на такива. Но трябва да работим с вътрешната си неувереност и задължително да показваме на другите, че имаме нужда от любезност, комплименти и подкрепа.

Отхвърляме модела “Жертва”

Сега повече може да ни дразнят хора, които играят ролята на жертва или прекаляват с парадирането на своята духовност – тези неща ще бъдат посрещани със сарказъм или критика.

Съмненията и вътрешните страхове се засилват

Дори и да сме силни и издръжливи, сега по-често ще се съмняваме, че можем да се справим. Когато изгубим вяра в себе си или доверие в своята интуиция (или в самия живот), може да се чувстваме леко уплашени. Това е сигнал, че трябва да задълбаем по-дълбоко и да разберем какво ни е страх да изгубим, да се откажем или да се сблъскаме.

Избягваме критика, но враговете се пробуждат

Проявява се тенденция да се избягват проверките и критиката на всяка цена, което може да доведе до пропуснати възможности. Появяват се устойчиви или страховити врагове. Понякога това е нашия собствен страх от опонентите, независимо какви са те.

Решението при Сатурн винаги е работа

Усилената, самостоятелна работа може да бъде най-голямата и истинска сила на тази позиция. Учим се не само как да бъдем креативни, но и да даваме форма на въображението си. Способни сме на скрити но значителни усилия и упорита работа в подкрепа и услуга на другите. Сега за нас е по-лесно да оставим егото си настрана, за да свършим нещо полезно.

ПОРЪЧАЙ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПО ТРАНЗИТИ

Сатурн в Риби и 12-те зодиакални знака

В най-общ смисъл, ето как транзитът на Сатурн през Риби може да повлияе на представителите на различните зодии или по-точно, на 12-те Асцендента.

Поръчайте своя Натален хороскоп, за да разберете какъв е вашия асцендент

Овен: Време на духовно обновление, емоционално прочистване и внимание към психичното здраве. Вие сте изправени пред предизвикателството да се погрижите за недовършената вътрешна работа, да се прегрупирате, да преработите преживяванията и да (се) лекувате. Важно е да се избавите от съжаленията си за миналото, да преразгледате това, което считате за неуспех и да преглътнете разочарованията, тъй като цикълът Сатурн-Слънце навлиза в последния си етап, преди да завърши пълен кръг.

Телец: Време е да разчистите и подредите социалния си живот и да дефинирате целите си за щастие. Сега или ще превърнете мечтите си в реалност, или ще ги зарежите. Това е добър период да видите нещата по-ясно, макар и понякога доста строго да отсъждате.

Близнаци: Очаквайте да се почувствате мотивирани да се докажете или постигнете нещо солидно. Вашето представяне става публично достояние или по някакъв начин е важно за всички, така че се мобилизирайте за работа.

Рак: За вас предизвикателството е да погледнете на живота и бъдещето си по-реалистично и практично. Може да имате важни постижения в областта на образованието, работа с медии и чуждестранни институции, издателска или хуманитарна дейност.

Лъв: Изправени сте пред предизвикателството да подредите онези неща, които споделяте с другите – пари, ресурси, власт, както и въпросите на зависимостта ви от партньорите и интимния ви живот. Това е време да се справите със страховете си от загуба на контрол.

Дева: Транзитът за вас носи изпитания за укрепване на близките ви връзки и преразглеждане на отношенията един към един. Сблъсквате се с реалността, но трябва да поемате ангажиментите и да подложите на тест партньорствата си.

Везни: Изправени сте пред предизвикателството да подредите живота си като вкарате в релси ежедневните си дела и служебните задължения. Подобрете режима си на живот, изградете здравословни навици и си направете програма как ще се грижите за себе си.

Транзити на Сатурн през Домовете на Наталната Карта

Скорпион: Творческото изразяване, забавленията, романтиката, децата и хобитата са области, в които ще се наложи да се потрудите повече, да бъдете прагматични реалисти, да повишите дисциплината и отговорността си, да затегнете коланите. Следващите 2-3 години може да нямате много свободно време.

Стрелец: Вашите дом и семейство, личните въпроси, връзките с рода и грижите за основите на живота ви са областите, които ще изискват повишена отговорност, дисциплина и реализъм. Придържайте се към традициите и градете здрави структури.

Козирог: Повишават се ежедневните ви отговорности и ангажименти към съседи и роднини. Време е за сериозно обучение или професионален тренинг, за задълбочена работа по детайлите. Възможно е да намалеят контактите ви с околните, да се занимавате с тестове на идеи и проучвания.

Водолей: Период на по-отговорен и реалистичен подход към парите и материалните ви ценности. Затягането на колана сега е в реда на нещата и ще ви бъде много полезно. Време е да разчистите вещите си, да намалите излишните разходи и да се научите да използвате по-добре ресурсите си.

Риби: Време на повишени лични отговорности, работа с внимание към детайла и и уреждане на личните дела. Положете усилия за поддържане и подобряване на здравето си и външния си вид. Предизвикателствата за вас са да станете по-ефективни при използването на собствените си сили и енергия и управлението на времето.

Прочетете още:

Асцендент или Изгряващ знак. Разлика със Зодиакален знак

Транзити към Натална / Рождена карта

 

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните