Очарователна, разумна и перфектионалист, жената Дева покорява чрез своето умение да открива и извлича най-доброто от живота.

Като земен знак, Девата е по своята същност практична, придържа се към реалността на разума, а не към кулите на въображението. Нейните сетивни усещания и преживявания са по-важни от емоцията и фантазиите. Стъпила здраво на земята, тя преминава през живота грациозно и деликатно.

Тази интерпретация се отнася за жени от Зодия Дева и Асцендент Дева. Изчислете своята натална карта, за да научите дали вие сте сред тях.

Следете актуалния Хороскоп за Дева

 

и Месечния хороскоп в аванс за Дева

 

ТИ СИ ДЕВА? ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Как ще разпознаете жената Дева

Меркурий, планетата на комуникацията, е управител на Дева, затова тази жена може да бъде разговорлива, но цялостното ѝ присъствие е малко по-скромно от огнените и въздушни знаци.

На моменти може да изглежда студена и дистанцирана, когато всъщност е просто срамежлива и разколебана.

Това е жена с динамичен подход, която буквално мисли за всичко. Жените Дева харесват систематичните методи на работа и планираните или рутинни процедури.

Когато имате жената Дева в живота си, тя е способна да размаха магическата си ръка над хаоса и да внесе нежен и съвършен ред във вашата вселена. Затвова и често ще се питате, за къде съм без нея?

Тя е много проницателна, естествен критик и остър анализатор на всичко и всички. Рядко е удовлетворена от начина, по който стоят нещата.

Девата е много логична и във всеки спор нейната гледна точка е най-трудната за оспорване. Очарователна и остроумна, тя ще направи всичко възможно, за да ви убеди в правотата си по своя нежен начин.

Постоянното желание за усъвършенстване обаче – най-вече на себе си – прави живота на тази дама много по-сложен, отколкото е необходимо. Затова може да бъде най-големият си враг, когато става въпрос за отпускане и наслаждаване на живота, свободното време и любовните отношения.

Жената Дева в любовта

Що се отнася до сърдечните въпроси, жената Дева притежава голяма вътрешна сила и решителност. Тя е добронамерена и автентична и не се разстройва лесно. Вярва в истинската любов, която има практическо измерение – не само в празните приказки “и заживяли щастливо”, а в равностойната подкрепа между партньорите.

Това не означава, че жената Дева не изпитва импулсивни и мощни привличания, защото това се случва. Но е склонна прекалено да анализира ситуацията и да изследва емоциите, като търси недостатъците и акцентира върху слабостите.

Не демонстрира открито чувствата си. Когато е влюбена, то е само в един човек. Позволява си да се потапи дълбоко в любовта едва след като е приложила критичния си ум към партньора и връзката си.

Жената Дева харесва себе си, но тъй като вижда всичките си недостатъци толкова ясно, се притеснява, че може да не оправдае очакванията на любимия си. Когато открие, че чувствата й са споделени, дори може да се зачуди какво вижда този човек в нея.

Поради своята скромност често проявява неувереност. За да я спечелите, поддържайте нещата възможно най-реални. Покажете й, че я харесвате такава каквато е, както в най-лошите, така и в най-добрите ѝ моменти.

Накарайте я да се чувства сигурна във връзката ви и тя ще се постарае изключително усилено, за да поддържа любяща атмосфера у дома. Тази дама се наслаждава на удоволствието, което доставя на партньора си, така че когато пита какво може да направи за вас, тя наистина иска да знае.

Зодия Дева | Virgo 23.08. – 22.09. в Наталната карта

Връзка с жена Дева

Когато са във връзка, Девите са отдадени, надеждни и лоялни. Взискателни са и по-скоро биха предпочели да останат необвързани, отколкото да бъдат с грешния човек.

Това не означава, че жената Дева очаква партньорът й да бъде абсолютно перфектен, но търси онзи, който е перфектен точно за нея.

Тя е непринудена и стабилна във връзките си, като влага чар и внимание за детайлите, за да сработят. Но колкото и да е лоялна, жената Дева е трудолюбива и независима и никога не би се вкопчила в партньора си дори той да е преуспяващ.

Жената Дева не винаги изразява чувствата си с лекота, затова изглежда резервирана и сдържана. Девите лесно се запознават, но не бързат да установят истински приятелства. Някои дами прикриват своята уязвимост с шеги и закачки.

За една жена Дева любовта е прагматичен дар повече от всичко друго. Ако тя може да бъде полезна и подкрепяща за партньора си, ще бъде истински щастлива и ще направи всичко по силите си, с усмивка на лице.

Когато имате връзка с жена Дева, се научете да цените нейните малки жестове, чрез които тя ще ви покаже колко много означавате за нея, вместо да очаквате извънредни вербални и физически прояви на емоция.

Асцендент Дева (Virgo) в наталния хороскоп. Комбинации с 12те зодии

Сексуалност на жената Дева

Девата има репутация като благоразумна, но нейната дистанцираност не бива да се бърка с недостъпност. Любител на подробностите, Девата се наслаждава на малките детайли в правенето на любов.

Когато искате да покорите една Дева, никога не трябва да пропускате цветята, ароматните свещи, любовната предигра. Ако успеете да преминете през защитите й, тя ще избухне в непредвидими и непланирани страсти.

Тя предпочита фактите пред фантазията, така че не очаквайте ролевите игри автоматично да бъдат част от репертоара й във флирта и в спалнята. Но не го изключвайте. Жената Дева ще анализира собственото си представяне и винаги ще търси начини за самоусъвършенстване, затова е особено важно е нейният партньор да я увери, че прави всичко както трябва.

Мъжът Дева завладява с прецизност и желание да бъде съвършен

Съвместимост с другите зодии на жената Дева

Девата, противно на градската легенда, не се нуждае от спасяване, а само от приятелство.

Дева обикновено се смята за най-съвместима със земни знаци Телец и Козирог (на принципа на подобието), както и с водните Рак и Скорпион (които са с “женска” енергия).

Но това за хармонични съчетания, идеални за приятелства. Привличане на противоположностите имаме с Риби – тук предизивкателството за жената Дева е, че Рибите са отдадени на висш, абстрактен идеал и в любовта си следват интуцията си, затова жената Дева лесно може да припознае себе си като служите; в техния храм, но в практичния смисъл на отдаване на другия, а не божествено посвещение.

Заради принципите на Прогресиите, много силни връзки се реализират и със съседните знаци Лъв и Везни.

ВИЖ СВОЯТА СЪВМЕСТИМОСТ С ПАРТНЬОРКА ДЕВА

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните