Марс е планетата, управляваща начина, по който изразходваме физическата си енергия, а Дева е земен и практичен знак със стремеж към съвършенство. Затова Марс в Дева прилича на работен кон, впрегнат в служба на перфекционизма.

Транзитен Марс в Дева – 29 юли – 14 септември 2021г.

Марс в ДеваС настъпването на този цикъл имаме засилено желание за работа, страст към детайлите, както и нужда да направим правилното нещо в правилния момент. Сега ставаме по-акуратни и загрижени за изпълнението и производителността. В живота ни възниква изгарящо желание да се намери място и време за всичко. Удовлетворението от добре свършената задача е може би най-големия стимул за Марс тук.

Но влиянието на земната Дева върху физическата и нервната енергия, управлявани от огнения Марс, не е много благоприятно. Ефектът като цяло е да я потушава и овладява. Блокирането на физическо ниво може да доведе до раздразнителност, сприхавост, нервност и безпокойство, дори нервен срив. Ако се прекали с работохолизма, могат да възникнат проблеми със стомаха и храносмилането.

Девата е най-работливият знак, затова сега може да се окажем постоянно ангажирани с някаква дейност, като изгубим способност да си почиваме. Изходът е да се тренираме да изразходваме своята физическа енергия целенасочено.

Препоръчително да се придържате стриктно към дневен режим и работен график. Търсете начини да балансирате енергията си между работа в офиса, занимания с физически упражнения и релаксация сами или с любимите хора.

За жалост, за сексуалния живот това разположение не е особено добро, понеже прекалено високите изисквания, критичното отношение и критериите за съвършенство на Девата са несъвместими с импулсивните, бурни сексуални нужди на Марс. За да се постигне чувствена удовлетвореност, трябва да се заложи на техники за отпускане и физическо удоволствие, да се приглушава желанието за мометално удовлетворение.

Задължително е да се положат съзнателни усилия, за да се освобождава натрупващата се нервна енергия по контролируем и рутинен начин. Препоръчителни физически занимания са велосипед, пешеходен туризъм или просто бягане за здраве.

Марс в Дева в Рождения хороскоп

Родените с това разположение са енергични и упорити работници, които имат изключително високи изисквания към качеството на своята и чуждата дейност.

Завършени перфекционисти, те често смятат, че ако те лично не свършат определена работа, никой друг няма да бъде в състояние да я свърши достатъчно добре. Поради тази причина се нагърбват излишно и направо слугуват на всички.

Поръчайте своя Рожден / Натален Хороскоп “Кой съм аз?” за още пордробности.

Когато създават нещо, тези индивиди гонят съвършенството и обръщат голямо внимание и на най-малкия детайл. Летвата им е поставена толкова високо, че стават раздразнителни и избухливи, ако работата не отговаря на техните стандарти. Другите хора не разбират защо хората с Марс в Дева преправят отново и отново това, което са създали.

В дейността си те са до такава степен самокритични, че се блокират – не им достига самоувереност да поемат инициативата. За съжаление, през по-голямата част от времето те подценяват себе си и отрязват пътя си за по-нататъшно развитие.

Асцендент Дева (Asc Virgo)

Много хора с това разположение прахосват прекалено много време за подробности и забравят „голямата картина“. Често накрая се оказва, че търсенето на такава изключителна прецизност е било самоцелно и резултатът не си струва положените усилия.

Положителното в тази комбинация е практичният подход. Марс в Дева намира точните последователни стъпки, които трябва да се следват, за да се свърши определена работа. Умеят много добре да съхраняват енергията си и обикновено не я пилеят. Имат обективна и реална преценка за това какво може и какво не може да се свърши в определените срокове.

Обикновено имат ясни и конкретни желания за постигане на успех в определени области. Те могат да изготвят добър и практичен план за действие, в който да впрегнат енергията и волята си.

Това разположение е добро за професии, в които прецизната работа е главното изискване и не може да има компромис с качеството на крайния продукт – конструктори, анализатори, математици, дизайнери, хирурзи. Отлични изпълнители на всякакъв вид работа в сферата на услугите.

Основен недостатък на родените с Марс в Дева е тяхната инертност и пасивност, комбинирани със страх от загуба на контрол и несигурност, че ще се справят. Това им пречи да се отворят към възникналите възможности за развитие.

Те трябва да се учат да приемат определени рискове и да посрещат нови предизвикателства. Не трябва да се задоволят в живота си с по-малко, защото действително заслужават и реално са способни да постигнат много. Развитието е възможно ако се отработят комплексите и се подобри самоувереността.

Зодия Дева | Virgo (23.08. – 22.09.)

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните