Марс е планетата, която управлява нашата воля и начина, по който изразходваме физическата си енергия. Дева е земен и практичен знак със стремеж към съвършенство. Затова Марс в Дева прилича на работен кон, впрегнат в служба на перфекционизма.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Марс в Дева в Наталната карта

Марс в ДеваРодените с това разположение са енергични и упорити работници, които имат изключително високи изисквания към качеството на своята и чуждата дейност.

Завършени перфекционисти, те често смятат, че ако те лично не свършат определена работа, никой друг няма да бъде в състояние да я свърши достатъчно добре. Поради тази причина се нагърбват излишно и направо слугуват на всички.

Когато създават нещо, тези индивиди гонят съвършенството и обръщат голямо внимание и на най-малкия детайл. Летвата им е поставена толкова високо, че стават раздразнителни и избухливи, ако работата не отговаря на техните стандарти.

Другите хора не разбират защо хората с Марс в Дева преправят отново и отново това, което са създали.

В дейността си те са до такава степен самокритични, че се блокират – не им достига самоувереност да поемат инициативата. За съжаление, през по-голямата част от времето те подценяват себе си и отрязват пътя си за по-нататъшно развитие.

Много хора с това разположение прахосват прекалено много време за подробности и забравят „голямата картина“. Често накрая се оказва, че търсенето на такава изключителна прецизност е било самоцелно и резултатът не си струва положените усилия.

Положителното в тази комбинация е практичният подход. Марс в Дева намира точните последователни стъпки, които трябва да се следват, за да се свърши определена работа.

Умеят много добре да съхраняват енергията си и обикновено не я пилеят. Имат обективна и реална преценка за това какво може и какво не може да се свърши в определените срокове.

Обикновено имат ясни и конкретни желания за постигане на успех в определени области. Те могат да изготвят добър и практичен план за действие, в който да впрегнат енергията и волята си.

Това разположение е добро за професии, в които прецизната работа е главното изискване и не може да има компромис с качеството на крайния продукт – конструктори, анализатори, математици, дизайнери, хирурзи. Отлични изпълнители на всякакъв вид работа в сферата на услугите.

Основен недостатък на родените с Марс в Дева е тяхната инертност и пасивност, комбинирани със страх от загуба на контрол и несигурност, че ще се справят. Това им пречи да се отворят към възникналите възможности за развитие.

Те трябва да се учат да приемат определени рискове и да посрещат нови предизвикателства. Не трябва да се задоволят в живота си с по-малко, защото действително заслужават и реално са способни да постигнат много. Развитието е възможно ако се отработят комплексите и се подобри самоувереността.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните