Меркурий – планетата на ума и общуването – се намира в знака на организираната и подредена Дева. Той управлява този зодиакален знак и затова тук се изявява много добре, а качествата му са силни. Комбинацията е подходяща за дейности, изискващи строго логично, пределно ясно и силно аналитично мислене.

Транзитен Меркурий в Дева през 2022г.: 04 – 25 август и 24 септември – 11 октомври

Меркурий в Дева - Анализирай това

Какво да очакваме всички ние, когато Меркурий преминава през знака Дева? Това се случва всяка година за около един месец.

Прецизен анализ

За нас става важна прецизността в думите и фактите, подробностите в обработването на информация и формулирането на мисълта. Време за подробен анализ и отсяване какво е полезно да остане и какво – непрактично или ненужно. След анализа трябва да има синтез.

Перфекционализъм в работата

Сега всички дейности, които Меркурий ръководи, имат потенциала да се провеждат максимално добре, с желание за конкретни крайни резултати – работа с езика и речта, интелектуални занимания, комуникация, кратки обучения.

Внимзание към детайла

Мисленето е в по-ясни категории, общуването по-сдържано, а речта подредена. Справянето с детайли през този период е по-лесно и естествено, но не трябва да губим общата картина заради тях.

Критичност и рационалност

Възможно е също в общуването да надделява по-рационалния тон, критичността и прагматизма, достигащи до липса на въображение и състрадание.

Използвайте този период за да планирате следващия работен период и да си подредите ежедневния график. Подходящо е да си направите профилактични медицински прегледи или да вземете изостанали изпити. Не на последно място, Девата е знака на службата и можете да си намерите нова работа или най-малкото да смените офиса си.

Меркурий в Дева в Рождения Хороскоп

  • Родените с това разположение са перфекционисти, които искат работата винаги да бъде свършена идеално.
  • Те имат ясна мисъл и с лекота откриват невидими за останалите хора грешки и несъвършенства. Тяхната взискателност е незаменима когато са необходими абсолютна точност и прецизност.
  • Практични са и не не летят в облаците, мисълта им има земен характер, Дълготрайните си усилия влагат в името на реалния резултат, който може да се види,и докосне.
  • Педантичността им е силна страна и е справят отлично във всеки вид задълбочена работа с аналитично мислене.

Силата: здрав разум, аналитичност, организираност

Силата на това разположение се състои в способността отчетливо да се класифицира, раздробява на части и всичко да се измерва прецизно. Тези хора се отличават със здрав разум, способности за добро планиране и отлични организационни умения. Те умеят да се подготвят и искат да знаят в най-големи подробности какво да очакват и как да реагират във всяка жизнена ситуация.

Слабост: не виждат цялата картина

Слабостта им се състои в това, че се губят в подробностите и не успяват да обхванат и почувстват в пълнота живота. Поради прекомерното залитане в детайлите, те изпускат цялостната картина, както и нейното емоционално излъчване.

Зодия Дева | Virgo 23.08. – 22.09. в Натална карта. Слънце в Дева

Съвет: по-малко взиране в проблемите

Постоянно изглеждат умислени, угрижени и обезпокоени. Понякога умът им е толкова зает с разрешаването на всевъзможни задачи и проблеми, че не може да се отпуснат и страдат от нервност, тревожност, безпокойство. Тази припряност може да доведе до проблеми с храносмилането, чревния тракт или главоболие.

  • Родените с Меркурий в Дева трябва да се учат да бъдат спонтанни и да развиват способността си да посрещат непланираните предизвикателства в живота.
  • Трябва да не се страхуват от постоянно променящите се предизвикателства и да се опитват да се забавляват при справянето с новите обстоятелства.

Реализация с Меркурий в Дева

Най-подходящи са професии, свързани с планиране и служба, с цифри и математика, компютърно програмиране, счетоводство, организиране, дизайн на детайли и т.н.

Асцендент Дева (Virgo) в наталния хороскоп. Комбинации с 12те зодии

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните