При хората с Венера в Дева в своя хороакоп, любовта трябва да има практичен смисъл и разумна обосновка. Девата е земен и чувствен знак – подобно на Телеца- но се управлява от безполовия Меркурий, поради което е и много по-рационална и прагматична.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Венера в Дева в Наталната карта

Венера в Дева - в служба на Любовта

Когато планетата на любовта, насладата и личните взаимоотношения попадне в инертната, срамежлива и педантично организирана Дева, качествата на знака се пренасят върху отношението към любовта и интимната връзка.

Дева е земен знак и затова изразяването на чувствата е умерено и бавно. Това е знакът на задръжките, скромността и стеснителността. Свързва се с историята за “Спящата красавица”, защото отнема доста време да се пробуди за страст.

Родените с това разположение тихо и предано се отдават в служба на партньора си. Привързаността на Девите се свързва с желанието да бъдат полезни във физически план, отколкото с бурни тиради и ярки жестове. Венера в Дева ще извърши нещо практично – да почисти, да изперае, да осигури вкусна вечеря. Любовта се свежда до конкретна помощ или услуга, без ярък израз на силна емоция.

Основното предназначение на Девата е подобряването и усъвършенстването на света – те ще се опитват да подобрят всичко свързано с връзки, любов, брак, пари и тяхното използване. За съжаление тази задача им носи редица разочарования.

Те последователно ще изграждат в представите си съвършения брачен партньор и ще се опитват да вкарат във формичката си хората, с които формират връзки  Но този идеал е просто недостижим и нито един човек от плът и кръв не може да изпълни недопускащите изключения, строги изисквания.

Така възникналият конфликт води до страдание – и за родените с Венера в Дева, и за всеки потенциален партньор. Преодоляването на това противоречие може да се постигне чрез понижаване на критериите и приемането на собствените и чуждите недостатъци.

Някои от родените с Венера в Дева се женят по-късно, защото дълго търсят „съвършения“ партньор. Други пък жертват връзката си, за да се посветят на грижа за някого. В основата на всичко е комплексът за малоценност. Трябва да осъзнаят, че тази малоценност се корени в изключителната им взискателност – както по отношение на самите себе си, така и към всички останали.

Техните изключително завишените критерии водят само до разочарование и усещане, че не са достойни за любов. Необходимоо е да се преодолеят задръжките и да се придобие увереност в сексуалната област, за да могат пълноценно да се насладят на интимността.

Друг негатив е, че обичат да критикуват партньора си, да се заяждат за дреболии и по този начин силно да дразнят останалите. Тези склонности също произлизат от пословичното желание на Девата за перфекционизъм. Необходимо е да се работи за повече състрадание, разбиране, емоционална близост и приемане на хората такива, каквито са.

Ако близките отношения са подредени и смислени, това е страхотно. Но ако не са, тези мъже и жени се чувстват виновни и объркани. А това ги прави смирени и готови да служат дори сляпо на любимия човек.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните