При Венера в Дева любовта трябва да има практичен смисъл и разумна обосновка. Девата е земен знак и затова е чувствен – подобно на Телеца- -, но се управлява от безполовия Меркурий, поради което е и много рационален и прагматичен. Ако отношенията са подредени и смислени, това е страхотно, ако не са, се чувстваме виновни и объркани – това е Венера в Дева.

Венера в Дева през 2022 – от 05 септември до 29 септември

Венера в Дева - в служба на ЛюбовтаПрез този период изразяваме своята любов чрез практически средства и жестове – изпълняваме прищевките на любимите си, изпипваме до последния детайл всичко, което правим за тях или просто им предлагаме надеждното си рамо и грижовно присъствие.

Всъщност, под това влияние пада голямо суетене около обектите на желанията ни, понякога прекалено! Да сме на разположение, достъпни и готови да услужим на другите, може да запълни емоционална нуждата, но може да бъде и чист израз на любов.

Освен характера на романтичния ни живот, Венера определя и вкуса ни, какво да купим и как да се забавляваме – всички тези сфери ще се ръководят от преценката дали имаме реална полза. Затова през този период бихме могли да се чувстваме виновни, ако се поглезим и си доставяме разточителни удоволствия или да сме твърде срамежливи, за да си ги поискаме.

Тази повишена рационалност може да ни попречи да се наслаждаваме на моментите тук и сега. Дева е знак, който е толкова съсредоточен върху интелектуалното осъзнаване на опита, че пропуска емоционалния му и духовен аспект.

Тъмната страна на това влияние е прекалената критичност към партньорите, засилената придирчивост или тревожност за дреболии. Направо можем да се поболеем от педантичност по детайлите – нащрек сме за разнообразието от сигнали, които любимите ни излъчват и се опитваме да анализираме всяка тяхна реакция. А в този процес се пропуска възможността да се види по-голямата и значима картина на връзката.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ РОЖДЕН ХОРОСКОП С ПРОГНОЗА

Венера в Дева в Рождения хороскоп

Когато планетата на любовта, насладата и личните взаимоотношения попадне в инертната, срамежлива и педантично организирана Дева, качествата на знака се пренасят върху отношението към любовта и интимната връзка.

Дева е земен знак и затова изразяването на чувствата е умерено и бавно. Това е знакът на задръжките, скромността и стеснителността. Свързва се с историята за “Спящата красавица”, защото отнема доста време да се пробуди за страст.

Асцендент Дева (Virgo) в наталния хороскоп. Комбинации с 12те зодии

Родените с това разположение тихо и предано се отдават в служба на партньора си. Привързаността на Девите се свързва с желанието да бъдат полезни във физически план, отколкото с бурни тиради и ярки жестове. Венера в Дева ще извърши нещо практично – да почисти, да изперае, да осигури вкусна вечеря. Любовта се свежда до конкретна помощ или услуга, без ярък израз на силна емоция.

Основното предназначение на Девата е подобряването и усъвършенстването на света – те ще се опитват да подобрят всичко свързано с връзки, любов, брак, пари и тяхното използване. За съжаление тази задача им носи редица разочарования.

Те последователно ще изграждат в представите си съвършения брачен партньор и ще се опитват да вкарат във формичката си хората, с които формират връзки  Но този идеал е просто недостижим и нито един човек от плът и кръв не може да изпълни недопускащите изключения, строги изисквания.

Така възникналият конфликт води до страдание – и за родените с Венера в Дева, и за всеки потенциален партньор. Преодоляването на това противоречие може да се постигне чрез понижаване на критериите и приемането на собствените и чуждите недостатъци.

Зодия Дева | Virgo 23.08. – 22.09. в Натална карта. Слънце в Дева

Някои от родените с Венера в Дева се женят по-късно, защото дълго търсят „съвършения“ партньор. Други пък жертват връзката си, за да се посветят на грижа за някого. В основата на всичко е комплексът за малоценност. Трябва да осъзнаят, че тази малоценност се корени в изключителната им взискателност – както по отношение на самите себе си, така и към всички останали. Техните изключително завишените критерии водят само до разочарование и усещане, че не са достойни за любов. Необходимоо е да се преодолеят задръжките и да се придобие увереност в сексуалната област, за да могат пълноценно да се насладят на интимността.

Друг негатив е, че обичат да критикуват партньора си, да се заяждат за дреболии и по този начин силно да дразнят останалите. Тези склонности също произлизат от пословичното желание на Девата за перфекционизъм. Необходимо е да се работи за повече състрадание, разбиране, емоционална близост и приемане на хората такива, каквито са.

Богинята на любовта Венера в Хороскопа Синастрия

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните