Какво ни кара да се включваме? Какво ни разпалва? От какво се ядосваме и как изразяваме своя гняв? Какво наистина желаем и какво правим, за да го постигнем?  Знакът на Марс показва качеството на нашата воля, физическа сила и лична инициатива. Марс преминава през всички зодиакални знаци за около две години и половина, с различна скорост и с периодично ретроградно движение.

Транзитният Марс е в Овен от 25 май до 5 юли 2022

Тази кратка интерпретация на Марс в Овен се отнася до позицията на планетата през посочения долу период и нейното възможно въздействие върху колективното съзнание и обществото като цяло. Използва се за целите на елективната астрология или астрологията за избор на най-добрия момент.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Когато е в Овен: Марс се чувства у дома си, защото това е един от знаците, които управлява (Овен и Скорпион). Тук неговата сила се засилва и той се изявява по най-типичния си начин.

Колективната енергия е спонтанна, насочена към бъдещето и по-смела под това влияние. Общият състезателен дух е ясно проявен и целта е победа! Сега сме активни, целеустремени и уверени., а действията са директни. Инстинктивно намираме най-бързия начин да стигнем от точка А до точка Б.

Сега преследваме целите си праволинейно и уверено, понякога дори безсрамно и безкомпромисно. Същото важи и за изразяването на гняв. Искаме да бъдем първи, да печелим състезанията и да правим нещата сами. Нашата независимост, предприемчивост и инициативност са по-добре проявени.

Негативната страна на Марс в Овен е тенденцията да бъдем нетърпеливи, арогантни, импулсивни, егоцентрични, да не мислим преди да действаме и бързо да се отказваме.

Този транзит е най-добър за начинания, които изискват смелост и силна енергия, но не непременно устойчиво желание. Сега не искаме да гледаме назад или да мислим прекалено за последствията. Искаме да се занимаваме само с това, което можем да постигнем в момента. Не сме склонни да се размотаваме и да увъртаме и уверено преследваме страстите си.

Марс в Овен в Наталния хороскоп

марс в овен 1Знакът на Марс в наталния хороскоп разкрива много за нашата основна животинска природа, за агресивните и полезни инстинкти, за нашата сексуалност и качество на волята.

Овен е силна, но много импулсивна позиция за Марс – първият инстинкт тук е да се предприемат действия. Бързата енергия на пристъпи характеризира характера на Марс в Овен, но гневът обикновено не продължава твърде дълго. Всъщност тези хора не живеят в миналото и не са склонни да таят обиди или да се чувстват гневни. Като цяло бързо се палят, но се справят с проблемния въпрос веднага, затова няма много място в живота им за открити рани.

Когато хората с Марс в Овен се вслушват в инстинктите си, те обикновено постъпват правилно и обичайно вземат бързи и достойни решения. Те нямат време да се спират “да помиришат розите” или да обмислят гледната точка на другите , защото активно обмислят какво да предприемат по-нататък. Всъщност „обмислянето“ се случва светкавично за тази група хора, така че трудно може да се каже за тях, че не се съобразяват.. Спонтанността е едно от техните положителни качества; както и умението да опростяват нещата, чистотата на намеренията и иновативния подход

Родените с Марс в Овен често са една крачка пред всички останали. Когато животът стане твърде предсказуем, те се дразнят. Тези хора обичат да започват на чисто – новите идеи, пионерските начинания и свежите проекти ги правят най-щастливи. Те обикновено се радват на предизвикателствата.

Проверете в своята рождена карта дали вашият Марс се намира в Овен.

Отношенията с мъжете и жените с Марс в Овен могат да бъдат много вълнуващи, но поддържането им във времето може да бъде трудно. Те са отдадени на моментните действия и не са славят като много настойчиви и упорити. Въпреки че физическата им енергия е мощна, те могат бързо да загубят интерес и заедно с него, и първоначалния си ентусиазъм.

Хората с Марс в Овен в хороскопа си много се дразнят когато другите не са откровени и прями. Те очакват всички да говорят направо, без да увъртат и да прикриват истината. Лесно губят търпение при сложни планове или от хора, които са бавни, нерешителни и мудни. Повечето хора с тази позиция на Марс понякога се държат като капризни и нетърпеливи деца. Те могат да станат направо груби, но винаги е ясно точно какво искат. Освен ако Марс няма тежки аспекти в хороскопа, можете да им вярвате, че нямат скрити намерения и няма да действат подмолно.

Повече за знака Овен

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните