Как мислим и вземаме решения? Какъв стил на общуване използваме?  Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? Отговорът на тези въпроси в астрологията се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак. Темпераментът ни се определя по знака на Слънцето (зодията), а маниерът на общуване и начина на мислене – по знака на Меркурий.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Меркурий в овенХората с Меркурий в Овен в своята натална карта бързо вземат решения – понякога толкова бързо, че може да си помислите, че не обмислят достатъчно нещата. Истината е, че те нямат много търпение за дълго обмисляне, а и първата идея, която ги осени, обикновено е най-добрата. Техните решения често са водени от нуждата от незабавно действие, което води до желания резултат.

Мъжете и жените с Меркурий в Овен обикновено са не само бързи, но и точни в общуването. Те са директни и откровени, което за някои хора може да изглежда грубо и недодялано. Овенът е докачлив и умее да се защитава, затова когато Меркурий е поставен в знака, хората приемат доста лично критиките и несъгласието с техните идеи.

Понякога те могат да се държат откровено агресивно, особено ако има противопоставяне на техните мнения и идеи. Но това не винаги е агресия – обичайно е резултат от дълбоко разочарование. Меркурий в Овен толкова харесва да е осенен от своите проблясъци, че по детски предполага, че ще успее да запали другите и те с лекота ще приемат мнението му.

Тези хора имат афинитет към опростеното и рационализирано обучение. Те предпочитат да не се занимават в детайлите и са умели да отсяват и отхвърлят всичко, което смятат за неуместно.

Когато общувате с такива хора, ще усетите техния невинен чар. Техният подход е практичен и директен, което може да бъде много ценно. Като цяло, можете да разчитате, че ще ви кажат истината в очите и ще ви подкрепят, овен ако техният Слънчев знак не е по-индиректните Риби.

Тези хора не се страхуват от интелектуална битка или ментално предизвикателство, напротив – приемат ги като шанс да се изявят. Притежават интелигентността на визионерите, която понякога е изразено идеалистична. Но критиката или отрицателната обратна връзка обичайно се приема много лично.

Новите проекти и идеи се приемат със забележителен ентусиазъм при Меркурий в Овен. Но поради голямото изобилие в живота на нови идеи, тези хора много често изоставят своите интелектуални начинания и работни проекти, защото за техния начин на мислене винаги е нужно нещо по-свежо и по-вълнуващо.

Хората с Меркурий в Овен често са отлични в популяризирането на новите идеи, затова могат да бъдат отлични рекламисти и пропагандатори. Когато са развълнувани от нещо, техният стил на общуване става толкова мотивиращ и увлекателен, че могат да заразяват с ентусиазма си. Овенът е лидер, който бързо възприема новите и прогресивни подходи и по този начин се издига в йерархията.

Още за знака Овен

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните