Февруари месец тази година е по-мек от януари, по-весел и по-малко интензивен. Нито една планета не е ретроградна, няма и статични – всичко се движи напред.

Слънце квадрат Уран – точен на 4 февруари

В началото на февруари Слънцето (във Водолей) прави квадрат с Уран – показател за интензивност, динамика, желание за промени и постигане на независимост. Без разрушителност, с много високо ниво на активност.

Да се започне нещо ново – в която и да било сфера – сега е прекрасно.

Най-високата степен на динамика е през първите 5 дни. И като цяло, първата декада на февруари е много благоприятна в интелектуално отношение и в работата.

Астрологична прогноза 27.01 – 20.02 Венера в Риби

В чувствата – Венера по това време се намира в Риби (до 20-ти) и носи мекота, дълбочина и деликатност в чувствата. Началото на месеца имаме оживление и в контактите, и в общуването, и в работата, и в любовта. Избягвайте само резките обрати и решения и се старайте да действате меко, свободно, в хармония с оживлението. Тази първа декада ни дава възможност вътрешните процеси да се проявят свободно.

Венера в Риби в Наталната карта

Меркурий във Водолей от 11 февруари до 2 март

Два дни преди това Меркурий ще бъде слаб и посветен на обмисляне, а контактите няма да са толкова активни. Преди всяка промяна на знака на дадена планета настъпва лека криза. Планетата се пренастройва, за което са ѝ нужни последните три градуса от стария знак.

В случая Меркурий ще премине през последните 3 градуса на Козирог за два дни, на 9-ти и 10-ти. Затова и “меркурианската” сфера не е много успешна – пазаруване, важни срещи – не ги отлагайте, но имайте едно наум. Не изключвайте вероятността за забавяния, за отмяна, объркани маршрути и неочаквани препятствия при пътуване.

След като Меркурий влезе във Водолей, общуването само по себе си ще се оживи, ще стане по-леко и интересно, запознанствата ще стават по-лесно. В работата е малко по-различно.

  • След 11-ти до края на месеца Меркурий ще създава фон на лекота и раждането на нови идеи ще бъде подпомогнато.
  • Но там, където са нужни точност, внимание към детайлите, прецизност, в автоматизираните процеси, които вървят на конвейр и грешките са недопустими – е по-сложно. В тези дейности ще трябва да увеличите административния ресурс, защото докато Меркурий беше в Козирог, той сам се организираше, а във Водолей трябват усилия за постигане на ред.

Меркурий във Водолей в Наталната карта

Слънце съвпад Сатурн между 10-ти и 22-ри февруари

Добре е, че по същото време Сатурн също се намира във Водолей и се доближава до Сатурн. Още около 9-то число във въздуха ще се усети сатурновото влияние. А какво предстлява то? По-сериозно отношение към всички официални дела, най-висока степен на контрол в работата. По този начин, по-лековатият Меркурий във Водолей ще бъде компенсиран от сериозното Слънце.

Втората декада на февруари ще бъде време на съчетаване на творчески подход, креативност и жажда за обновление със спазването на ред в работата като цяло – в изпипването на детайлите, в класификацията, разпределянето по график и т.н.

В чувствата е по-трудно – съвпадът на Слънцето със Сатурн не дава свобода на себеизразяването. Означава повишен самоконтрол, повече предпазливост и сдържаност. Затова през този период, ако вашият партньор не проявява открито своите чувства, това не значи, че не ви обича. Той просто се намира под влиянието на Сатурн, който изисква сдържаност в чувствата и проява, която е много прецизирана и обрана.

Венера съвпад с Нептун 11 – 19 февруари

През същия период Венера все повече се доближава до Нептун. Това означава задълбочаване и усилване на чувствата – те стават по-деликатни и извисени. И въпреки това, Сатурн няма да позволи свободното им изразяване, ще ги потиска.

Затова ако през този период усещате, че не ви достига топлина от страна на вашия партньор, не се притеснявайте.

В по-спокойна и естествена атмосфера те ще започнат да се проявяват по-свободно. Най-главното сега е да не се отчайвате и да не изисквате прекалено.

Слънце в Риби – от 19 февруари

В дните около смяната на знака на всяка планета, както казахме, не трябва да проявяваме извънредна активност. Когато Слънцето преминава от един знак в друг, се създава препятствие за свободното изразяване на личната воля, на желанията, на действията. Сякаш се оказвате в ограничен коловоз – обстоятелствата се редят по начин, който ви принуждава да ги следвате. Но това не продължава дълго – само на 18-ти и 19-ти.

  • До 19-ти Слънцето се намира в живия, лекия, интелектуален Водолей, който външно е много дружелюбен и освободен, но вътрешно фиксиран и ограничен в своите житейски разбирания.
  • След това Слънцето влиза в Риби – тихи, склонни да се потапят в себе си, адаптивни към околната среда. Затова цялостната атмосфера става по-фина и емоционална, което е добре за личните отношения.

В работата Рибите усилват въображението. Но там, където е нужна точност, те я размиват. Затова бъдете внимателни – докато Слънцето се намира в Риби се увеличават грешките от всякакъв вид и неточностите.

Зодия Риби | Pisces 19.02. – 20.03. в Наталната карта

Астрологична прогноза 20.02 – 16.03 – Венера в Овен

Докато Венера се намира в Риби, чувстата са деликатни, раними, дълбоки. Овен носи в емоционалната сфера нетърпеливост, ярост и категоричност. Създава се тенденция недоволството да избухва веднага, проблемите да се решават рязко, с един замах. Но затова и в такива ситуации става по-леко да се вземат решения.

Събитията могат да възникват под емоционален импулс и да водят до големи промени. Затова последната декада на февруари имаме повече активност. В работните дела и интелектуално ще има забавяне, докато чувствата се изострят.

Венера в Овен в Наталната карта

Новолуние в Риби на 20 февруари 2023

Това новолуние е съпроводено само от хармонични и позитивни аспекти. То ще ни подтиква да се включим активно в различни дейности, ще стимулира развитието на емоционалните връзки. Затова в

двете седмици след Новолунието следвайте правилото “Хванете си късмета, докато не е късно.”

Направете романтично предложение, излезте на среща, реализирайте скритите си желания и не се страхувайте.

Меркурий квадратура с Уран

Това е единственият нехармоничен аспект при това Новолуние. Той обичайно носи сривове в системите. Когато е намесен Уран, това ще засяга електрониката, информационните технологии, електрическите системи. Но що се отнася до умствената дейност (Меркурий), аспектът е изумителен! Той внася в последната седмица на февруари много оживление, творчество. Имаме и позитивизъм в емоционален план (Венера влиза в Овен).

Лунен календар 2024: Февруари – Новолуние Водолей, Пълнолуние Дева

“Гласът на Съдбата” между 18-ти и 28-ми февруари

През последната десетдневка на месеца планетите се концентрират в т.нар. “Възел” с начална планета Плутон и завършваща Марс. А когато Плутон влезе в тази роля (астролозите я наричат “вълнорез” или инициатор), се включва “гласът на съдбата”. През този период

ако хората са по-внимателни и чувствителни към своя вътрешен глас, те могат много ясно да осъзнаят скритите си желания, да се пробудят за нуждите си и интуитивно да разберат как трябва да постъпват.

Това може да бъде свързано с големи промени в живота като цяло, в личните отношения, в работата, във всяка важна сфера от живота ви. Под това влияние съвсем неочаквано може да провокирате сериозни промени. Слушайте този глас на съдбата много внимателно, не се страхувайте и не отстъпвайте. Плутон, който е начело на тази фигура, представлява гласът на съдбата. Дали ще го последвате съзнателно или ще се съпротивлявате – той ще ви повлече. Затова много внимавайте:

ако възникне у вас много силно вътрешно пробуждане и осъзнаване, не се съпротивлявайте!

Може да се страхувате да предприемете нещо веднага – но размислете добре и като цяло, не се съпротивлявайте. Може и малко да отложите. Но ако този вътрешен глас повтори своето послание към вас, ако почувствате импулса отново – смело действайте!

Когато става дума за глобални събития, този период ще бъде особено съдбоносен.

Пазаруване през февруари

Сериозни ограничения през този месец по принцип нямаме. През първата седмица бъдете по-внимателни при покупката на електроника, както и от 20-ти до края на месеца. Това не е забрана да купувате такива стоки, но е нужно да бъдете по-внимателни, защото са възможни проблеми с качеството (само това).

През последната декада Венера влиза в Овен, където се намира Юпитер (виж Юпитер в Овен), което ще води до желание за скъпи покупки, носещи престиж. При това, ще пазаруваме под силен импулс. Да забранявам и ограничавам не смея, само мога да кажа да внимавате, защото може да похарчите много повече пари, отклкото сте планирали.

Между 8-ми и 21-ти, когато Слънцето е близо до Сатурн, е неблагоприятно време за сделки с недвижими имоти. Докато Слънцето се придвижва към съвпада си със Сатурн, то прави квадратура с Уран – затова е необходима предпазливост. Може неочаквано да пропаднат договорености или да изпитате разочарование. Затова изчакайте до Новолунието.

Здраве

Целият месец е по-лек от предходния. Само около Пълнолунието – и първата седмица след него – от 5-ти до 12ти – жлъчният мехур, черният дроб, нервната система са под напрежение; сърдечно-съдовата система също. За хората, които имат чувствителни нерви, склонни са към вдигане на кръвното, този период е труден. Ако на работа и като цяло трябва да вземате важни решения, да водите тежки, критични преговори, ви препоръчвам да ги отложите за след 12ти, при Меркурий във Водолей.

Вторият труден период са двата дни преди Новолунието и седмицата след него (от 18-ти до 25-ти). Необходимо е внимание при хората с проблеми с жлъчката и по-чувствителна нервна система. За всички, при които щитовидната жлеза не е здрава, този период също е напрегнат. За по-чувствителните хора с изострени реакции на нервна почва, това е по-труден период. Затова се постарайте всичко, което може да ви обезпокои, да отложите за по-късен етап, за да не увеличавате стреса, защото ситуацията и без това е напрегната.

За всички останали в здравно отношение месецът е спокоен.

Опасности от инциденти

През февруари най-опасни са дните до 10-то число. Дори и тогава, степента на опасности не е толкова висока. Свързани са повече с пътувания по земя, отколкото с летене, защото съвпадът на Меркурий с Плутон създава напрежение. Имаме и квадратура на Слънце с Уран.

Вторият опасен период също е два дни преди и два след Новолунието, когато е пикът (от 18-ти до 22-ри февруари). Но цялостното ниво на опасности е по-ниско отколкото през януари.

Романтични срещи и запознанства

В областта на чувствата месецът може да бъде разделен на две части: до 20ти/ Новолунието и след него. До 20-ти имаме нежност (Венера в Риби), след 20-ти (Венера в Овен) – жарки чувства, страст.

  • Ако сте готови за големи промени и сте склонни да направите значителна стъпка напред в отношенията си, малко потърпете до 20-ти.
  • Ако предпочитате просто да прекарвате приятно време заедно, докато постепенно задълбочавате отношенията си и се сближавате – тогава най-голям прогрес ще имате преди 20-ти. Това е период на деликатност и дълбочина в чувствата. Само на 19-ти преди Новолунието нямате полезни ходове, не трябва да правите нищо неочаквано или ново.
  • Ако желаете публично да демонстрирате връзката си, да се появите заедно пред другите, това е най-добре да стане след 26-ти и в края на месеца.

Обучение и изпити

Този месец започва новият семестър – така че, това е най-подходящото време … нищо да не правите, хаха.

Ако ви предстоят отговорни дни, когато трябва да проявите своите знания и ерудиция, да се докажете, да направите важна стъпка например на интервю за работа, изберете последните два дни, те са най-благоприятни.

Като цяло, февруари е доста равен месец. Когато Меркурий влезе във Водолей на 11-ти, за обучението ще настъпят значително по-добри времена. Козирогът (преди това) увеличава усърдностността, упоритостта, а Водолеят – креативността. Вие сами ще решите кое е по-важното за вас.

През февруари Слънцето е в Риби (след 20-ти) и се движи близо до Нептун, а това носи неяснота, а това не е добре за всички, които се занимават с точни въпроси. Но за хората на изкуството и онези, за които е важно въображението, след Новолунието настъпва най-добрият период.

Благодаря за вниманието!

Хубав февруари на всички! Нека донесе оживление и лекота!

Михаил Левин.
Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

Още прогнози за Февруари 2023

 

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните