Август, подобно на юли, ще бъде доста напрегнат, защото Плутон продължава да прави квадратури с Лунните възли (писахме за този кармичен аспект). А това означава фон на дълбоко скрито напрежение, но и мощен потенциал.

За всички, които са способни на големи натоварвания и работа, август е много добър период. Енергията е мощна и трябва нанякъде да се насочва, да бъдем внимателни със себе си, с вътрешните си състояния и настроения, особено рано сутрин.

Препоръчвам през целия месец веднага след ставане да се вслушате в своето състояние и настроение. Ако усетите някакво неудобство или нередност – вземете вана, душ или просто си измийте ръцете с топла вода, за да се отпуснете. Най-добре е да правите сутрешни медитации, да си отделите няколко спокойни минути за вътрешно настройване с дишане. Целта ви трябва да бъде да изкарате напрежението си или чрез краката към земята или през главата към небето.

Забранено е бездействието –

правете упражнения (тип йога), вложете плутоновата енергия в усилена умствена работа, спортни / физически натоварвания, публична дейност; както и в контакти, преговори, интелектуално или физическо натоварване.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Пълнолуние във Водолей на 1-ви август 2023

Още на първо число настъпва Пълнолуние (Луна във Водолей, Слънце в Лъв). То е активно и плодотворно. Дава възможност до следващото Новолуние работим, да реализираме себе си, да демонстрираме способностите си. Ще има забавяния през първата седмица, но нищо сериозно.

Лунен календар Август 2023: Пълнолуние Водолей, Новолуние Лъв

Опозиция на Меркурий със Сатурн до 8-ми август

В интелектуалните и професионалните дела, особено в официалните, където се работи с институции, книжа и документи, очаквайте забавянията. Меркурий в Дева се движи срещу Сатурн в Риби и докато не се отдалечи, е “мечтаното време” на бюрократа. Едва след 8-ми ще стане по-леко и весело.

Астрологична прогноза 28.07 – 16.08: Квадрат Слънце с Юпитер

Точният аспект е на 7-ми август. Поставя акцент върху всичко, свързано с амбиции и себе утвърждаване, демонстрация на личните успехи, всякакви противостояния на база его и борба за първенство – много силен и напрегнат период.

Нужно е високо ниво на разум. Затова и опозицията Меркурий със Сатурн е добра, защото ще забавя прибързаните действия, няма да позволява първосигнално да се изпълнява всичко, което ни мине през ума. А в случая контролът над речта е особено важен.

Това е първото важно събитие на август, най-силно изразено около 7ми, 8ми и 9ти и подкрепено от Уран (енергия за обновление) и Луната (инертност,, емоции). Време на ескалирала борба за първенство, пределно изострени амбиции. В същото време,

за всички, които не се занимават с противоречия, съперничество и конфликти, това е високо продуктивен период.

Астрологична прогноза за Ретроградна Венера

Ако в работата има период на забавяне, то в сферата на чувствата началото на месеца е прекрасен. Имаме висока степен на емоционална активност, на романтика. Единственият минус е, че Венера е ретроградна през целия август.

Затова новите начинания в сферите на Венера (връзки, финанси, изкуство, сцена) едва ли ще бъдат продължителни. Може би нещо старо ще напомни за себе си, ще се възобновят отношения. Но бъдете готови, че заедно с приключването на ретроградния период на Венера на 4ти септември, привидно възстановените връзки може отново да се прекъснат или да западнат. Ако отношенията са били прекратени, то за кратко време могат да бъдат възобновени.

Случва се понякога – когато раздялата не е била отдавна и чувствата са още живи – връзката да се възстанови трайно (след анализ и някаква промяна).

Творческите хора през този период е по-добре да работят за бъдещето си, отколкото да бързат веднага да реализират проектите си. По-добре е да изчакате и да не демонстрирате имиджа си и това, което сте изработили в сферата на изкуството.

Ако работата ви не е свързана с Венера – обществена дейност, делова, социална – там всичко е наред, Юпитер действа благоприятно.

Ретроградна Венера в Лъв 22.07 – 03.09.2023 – Какво да знаем?

Като цяло, след напрегнато начало първите десет дни, месецът върви доста спокойно. Поне до 16-ти, до Новолунието.

Новолуние в Лъв – 16 август 2023

Това Новолуние е спокойно. Ако не отчитаме повишената възбудимост и напрежение в деня и около него заради квадратурата с Уран. Тя се свързва с неочаквани травми, изблик на гняв, дребни повреди на електрически прибори и техника, а и по-големи аварии.

След това имаме концентрация на събития между 22-ри и 25-ти.

Астрологична прогноза за статичен и ретрограден Меркурий

На 22-ри август Меркурий става статичен. След този момент, за период от 20 дни, трябва да бъдете крайно внимателни с всичко, което правите в неговата сфера – търговия, срещи, дори пътувания, значими покупки – а най-добре изцяло да ги отложите.

Цялата неточност, неяснота, свързана с меркурианските теми, ще бъде особено изострена между 22-ри и 25-ти. Най-добре е да отложите за след 26-ти по-важните преговори и разговори, подписването на договори, А напълно новите си начинания, проекти и дейност – планирайте за след средата на септември.

Ретрограден Меркурий в Дева между 23.08. и 15.09.2023

Статичен Уран след 25-ти август, обръща на 29-ти

След 25-ти започва особения период на статичен Уран. Той дава повишена раздразнителност, при по-неспокойните хора – тревожност; повишена активност на нервната система. И естествено, голямо количество най-различни дребни проблеми във всичко, свързано с Уран – електричество, компютри, всякаква техника.

Затова са нужни повече разходки на чист въздух, дихателни упражнения, водни процедури и въздушни бани. Боровите клонки, камъкът янтар хармонизират урановата енергия. Повече, ако имате възможност, ходете в борова гора.

Статичен Юпитер от 31 август 2023, обръща на 4-ти септември

Статичността на Юпитер ще продължи и през първата половина на септември. Това е амбициозен период, с акцент върху егото и самолюбието. Как може да обидите някого сега! Затова последните дни на август бъдете по-внимателни и разумни.

Пазаруване през август 2023

Целият месец е под ретроградна Венера и за всички стоки под нейно влияние – козметика, красиви вещи, мода – изчакайте, има голяма вероятност да купите не това, което искате, и да се разочаровате.

Що се отнася за обичайното пазаруване – Меркурий става ретрограден на 23-ти август, затова още на 22ри забравете за големи покупки, придържайте се до най-базисното.

До 21-ви включително всичко, което не се управлява от Венера, може да се пазарува – със следните уточнения:

  • Със скъпите и престижни (вносни) стоки (Юпитер), трябва да се приключи по-рано – преди 10-ти август.
  • С електроника, джаджи и уреди (Уран) – преди 17-ти.

Този месец не е много хубав за шопинг, но изчакайте до средата на септември – тогава всичко ще бъде добре.

Опасни периоди за август 2023

Като цяло, през август нивото на опасности е по-ниско, отколкото през юли. Но квадратурата на Плутон с Лунните възли създава един устойчиво напрегнат фон.

  • Повишение на опасностите в авиацията и електрическите системи имаме между 10-ти и 17-ти, затова през тази седмица не трябва да се правят ремонти на ел системите. Изчакайте след Новолунието.
  • Вторият по-значим период на опасности е краят на месеца – след 22-ри август, когато едновременно имаме статичен Уран и ретрограден Меркурий. Най-големият пик тук е между 22-ри и 25-ти.

Здравето през август 2023

Август е по-благоприятен от предходния юли и за здравето. Но все пак има негативни влияния.

  • Първо, нервната система. Напрегнат период между 10-ти и и 20-ти август. Съвпадът на Меркурий и Марс в Дева “удря” и върху отделителната система (червата). Също, под напрежение са сърдечно-съдовата система и жлъчния мехур (квадратът Слънце – Юпитер до средата на месеца) .
  • Имаме и дни на възможни скрити инфекции между 20-ти и 26-ти. Това е особено важно за всички, които пътуват – бъдете внимателни с водата, която пиете, добре мийте плодовете, които ядете, защото имаме повишена опасност от заразни заболявания.

Романтични срещи и запознанства през август 2023

Отново – Венера е ретроградна през целия месец. Ако има нови запознанства – няма да преминат в дълги отношения, възможни са разочарования. Но от друга страна,

добър период за хора, които обичат кратките авантюри.

Венера прави напрегнат аспект с Уран през първата половина на август (до 17-ти), а това носи висок романтичен заряд, възможни са внезапни промени и обрати в чувствата, но нищо фатално. В същото време Венера е в съвпад с Черната Луна (до 15-ти) – това така изостря емоциите! От една страна, ревността и старите проблеми излизат на повърхността, а от друга – изпитваме повишена жажда за любов.

Ако усещате потребност от повече внимание от страна на любимия си човек, изразете това с всички сили! Покажете своето желание за близост и сърдечност, копнежа ви някой повече да мисли за вас. И от своя страна, ярко проявявайте чувствата си, по-свободно ги изразявайте, бъдете открити така, че любимият ви човек да не се чувства изоставен.

Обучение и изпити през август 2023

Месецът е оживен. В началото на месеца има забавяния и не висока продуктивност. Но за сметка на това е добро време да приведете в ред своите знания, без да бързате. Вместо да се тревожите, че нещата не вървят добре първата седмица, направете преговор на наученото.

След като Сатурн спре да ограничава Меркурий, настъпва отлично време за обучение. Меркурий в съвпад с Марс (активно учене) и подкрепени от Юпитер (разширение, визия) – нищо не ви пречи, отдайте се на учене, писане и развитие на ума.

Ако трябва да се явявате на изпит, направете го преди 21-ви август. След това Меркурий е статичен, а тогава изпити не се вземат, защото може да “забиете” за неща, които отлично знаете.

След 25-ти Уран е статичен – ако добре сте овладели материала, няма проблем да се явите на изпит дори на статичен Уран. Но ако изпитвате съмнение и тревожност, отложете за след 2-ри септември.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Август 2023г:

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар Август 2023: Пълнолуние Водолей, Новолуние Лъв

Пълнолуния 2023: Как ще се отразяват според дома на транзит

Астрологична прогноза за 2023 година – Бавни, балансирани промени

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните