Следващите два месеца от една страна са много продуктивни, но от друга – много напрегнати. Юли е месец с растящо напрежение, като пикът е когато Слънцето влиза в Лъв (на 22 юли), а ден преди това прави опозиция на Плутон. След втората седмица напрежението започва силно да се покачва.

Кармичен квадрат на Плутон с възлите и Слънце

Плутон още на 4-ти юли влиза в квадратура с Лунните възли. Точният аспект ще бъде през август, но той ще заработи още сега. Образува се Голям квадрат между Слънцето, Плутон и двата възела.

Напомняме – “Багажът” на вашето минало се проявява чрез лунните възли.

Лунните възли се движат бавно, както прави и Плутон, затова този квадрат ще се задържи известно време. Като начало, той ще изтласка на повърхността миналото, нереализираното, нерешените въпроси, които са останали, но и обратното – натрупаните във времето добрини.

Принципът е, че от това минало ще израсне бъдещето – Южният възел символизира натрупванията от миналото, а Северният – най-интензивната посока за бъдещо развитие. Предполагам, че през този период ще нарасне общественото напрежение. Но в тази програма не правим прогнози за социалните промени, затова ще се фокусирам върху влиянието на индивидуално ниво.

Тази фигура представлява огромна енергия. Тя изтласква навън вашите скрити проблеми.

 • На първо място, свързани със здравето.
 • На второ – в отношенията с околните.
 • И още, вашите социални проблеми – мястото ви в обществото, работата и т.н.

Плутон акцентира на всички скрити проблеми, ескалира ги до кризи. Ако имате

 • проблем с някакво задължение/ кармичен дълг,
 • ако в подсъзнанието ви стои дадена тема, за която дори не искате да мислите,
 • таите скрита травма, която искате да забравите;
 • имате проблемни отношения с близките си;
 • имате скрити заболявания в органите на тялото си –

Плутон ще започне рязко да изважда всичко това на повърхността. Затова! Обръщайте внимание на най-първите признаци и сигнали, не чакайте нещата да ескалират!

Защото Плутон е подмолна планета – той дълго време работи скрито, но после внезапно и бурно изкарва проблема на повърхността. А тогава вече почти нищо не може да се направи.

Бъдете внимателни със себе си, със своето тяло, дори със своите настроения. Например, ставате сутрин и се чувствате леко некомфортно. Привидно всичко е нормално, но внезапно се “спъвате” в някаква дреболия и избухва семеен скандал от нищото. Защо ли? Защото това леко неудобство е подмолното напрежение от Плутон, скрит нерешен проблем.

Затова ако този месец се чувствате леко напрегнати, веднага започнете да сваляте тежестта от себе си, да се разтоварвате – измийте ръцете си с топла вода, вземете кратък душ, направете лека гимнастика. Тези, които се знаимават с медитация, изведете с мисълта си тежката, негативна енергия от себе си – през краката или през главата. Иначе тя може да ви създаде маса неприятности.

Но ако сте заети и си имате сериозна работа, то целият месец юли ще бъде изключително продуктивен.

Именно заради Плутон. Когато работите усилено, той ще ви помага да преобърнете света!

Понякога може да ви е трудно да се откъснете от тази интензивност, енергията е плътна и силна и трябва да бъде разреждана. Работете упорито, но без да бързате, бавно и полека. Така ще влезете в постоянен интензитет и ще издържате да работите дълго, плодотворно и успешно.

Когато се занимавате с колективна работа, водещо значение ще имат лидерите и идеолозите. Нужно е внимателно да разпределяте времето и натиска над околните, защото към колективната работа сега не трябва да се пристъпва прибързано и агресивно, поради опасност от бурен взрив. Умереният подход ще накара колектива да ви послуша и подкрепи.

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Астрологична прогноза 01 – 09 юли: Благоприятен период

Месецът започва доста продуктивно. На небето стои един хубав хармоничен триъгълник, наричаме го бисекстил. В него участват Юпитер (в съвпад със Северния лунен възел) в точен аспект към Слънце и Сатурн ги поддържа с два хубави аспекта.

Юпитер и Сатурн са двете социали планети – това е най-благоприятен период за всички, които работят в обществената сфера или се стремят да направят кариера. Време за реализация на личните амбиции и стремежи. Юпитер е в съвпад със Северния възел – предоставя много възможности за самореализация. Силен период за учените, за творческите хора, хората на изкуството, за изобретателите и всички, които активно работят с ума си.

Но в сферите, където трябва да се прокарват нови идеи, да се разбиват стени, активно да се оказва съпротивление – там не е толкова добре. Периодът е подходящ за разработване на планове, за изследователска работа, за продължение на делата, в които вече имате успех.

3-ти юли: Пълнолуние в Козирог

Пълнолунието е доста хармонично, без голямо напрежение. Канализира се благоприятно към Юпитер, а това дава много добър импулс за работа, за продуктивна дейност.

В емоционалната сфера приливът на емоции може да доведе до неочакван обрат в отношенията – към по-добро. Ако нямате връзка, може да възникне нова, защото романтичният Нептун подкрепя съвпада на двойката Марс-Венера в Лъв.

Така стоят нещата до 10-то число, активен период. Не забравяйте, че всяко Пълнолуние усилва енергията – това напрежение, за което говорих, ще доведе до ескалация, независимо, че Плутон не участва в лунацията. Енергията ескалира, емоциите стават и по-изразени, и повече.

Астрологична прогноза за първата десетдневка

Венера се движи в съвпад с Марс – всяко чувство веднага произвежда действие, а това също покачва напрежението. И за най-малкото нещо може да устроите скандал, който дълго да отеква – не ви го препоръчвам! По-добре да изчакате и по-късно на спокойствие да решите целия въпрос.

Най-силно съвпадът ще се активира на 5-ти и 6-ти юли, когато емоциите могат да достигнат до своя предел. Възможен е неочакван взрив, когато Луната застане срещу Венера и Марс, в конфликтен аспект от Уран. И в положителен смисъл – изходът може да дойде от неочаквани, нестандартни и оригинални решения и идеи.

На 7-ми юли е обратното – атмосферата се успокоява. Засегнати са същите сфери и теми като на 5-ти юли, но вече по-меко, устойчиво. Всичко, което започне на 7-ми, дълго и бавно ще се развива и дори в началото да възникнат някакви проблеми, накрая изходът ще е благоприятен.

10-ти юли: Марс влиза в Дева

Марс се отдалечава от Венера и в този земен знак става по-спокоен, нямаме вече бурното действие на Лъва. А докато Венера и Марс бяха в съвпад, всяка една емоция моментално преминаваше към действие. А трябва да се премисли преди да се действа.

С Марс в Дева ставаме по-разсъдливи, волята не изисква мигновено действие, активността се предхожда от обмисляне. Горещи емоции все така има (Венера е в Лъв), но действията вече са внимателни, не прибързани.

Освен това, Марс се движи и срещу Сатурн в Риби – между 12 и 29 юли. Действията са сдържани, ограничени, има спирания, забавяния, повишено внимание.

Започва по-спокоен период в личния живот.

А на работа – обратно! Марс срещу Сатурн означава борба с авторитетите/ началниците. Децата се карат с родителите си; по-младите се доказват, че са самостоятелни и могат сами всичко да решават.

След 4-ти юли Опозиция Слънце с Плутон

Още на 4-ти започва да расте напрежението от опозицията на Слънцето в Рак с Плутон в Козирог. Много силно се разклащат отношенията в колективите, затруднява се изразяването на личната позиция и се изостря общата енергия в групата.

Между 10-ти и 22-ри наблюдаваме нарастваща вълна от енергия, която много добре може да бъде впрегната в действие.

Физическата работа е най-доброто решение в тези периоди, без големи натоварвания, равномерно, без бързане.

За всички, които се могат да се занимават с бягане – много полезно е сега повече да побягате, да увеличите физическото натоварване – не по интензивност, а по продължителност. За всяка физическа работа се препоръчва да е по-малко интензивна, но по-продължителна.

Астрологична прогноза 11-ти – 28-ми юли: Меркурий в Лъв

До 10-ти юли Меркурий е в Рак. Умът става по-активен, мисленето – плодотворно, сега е най-доброто време да работите с главата си, да се представяте публично, да демонстрирате способностите си, да работите в група или пред публика. Ако, например, сте мениджър, който се занимава с продажби/ работи с клиенти, то сега е особено активен период.

Само седмицата от 13-ти до 20-ти може да позабавите своите начинания, защото Луната навлиза в последния си “балсамичен” период преди Новолунието – тогава продължете това, което правите, без да бързате с новото.

Статична и Ретроградна Венера в Лъв

Между 20-ти 25-ти Венера е статична. Тя ще обърне движението си ретроградно на 23-ти и ще остане ретроградна до 4-ти септември. Накратко – всичко, което е свързано с Венера, всички нови начинания под нейно управление – отложете ги до 5-ти, дори до 6-ти септември.

Връзките, които ще възникнат в този период, няма да са продължителни. Може да се възобновят стари запознанства,да изплуват отношения. Може да ги подновите, но бъдете внимателни – те могат бързо да приключат заедно с края на ретроградна Венера.

Всичко, което е свързано с изкуство, с красота, управлява се от Венера – ще върви към приключване или неудачно. Ако планирате трайни козметични процедури или операции, изчакайте до септември, защото сега тези дейности са неудачни и/ или ще се наложи да ги повторите.

По време на самото обръщане на Венера (статичност), имаме повишена емоционална реактивност. В такива периоди възникват сложни въпроси в отношенията. Отнесете се към това философски (безпристрастно) и бъдете внимателни със своите чувства. Ако нещата излязат извън всякаква мярка – останете спокойни, дишайте дълбоко.

22-ри и 23-ти юли: Слънце в Лъв, опозиция с Плутон

И точно при обръщането на Венера, Слънцето застава срещу Плутон и влиза в Лъв. Това е най-големият пик на напрежението този месец. При влизането на Слънце в Лъв всичко става бурно и рязко. Всяко напрежение, което е бил сдържано, започва да се излива.

Но това може да бъде много успешен период – за всички, които разработват мащабни проекти. Още повече, че и Луната е растяща след 17-ти юли.

17-ти юли: Новолуние в Рак, Голям квадрат

При това Новолуние на небето застава мощен квадрат – Новолунието (съвпадът на Слънцето и Луната) е срещу Плутон, слава Богу, не много точно и тази опозиция се канализира към Лунните възли. Какво бих ви посъветвал?

Изчакайте самия ден на Новолунието и на втория ден – захващайте се с активна дейност – дали ще е ремонт, строителство, да прекопаете градината или да преместите мебелите. А ако работите по нещо сериозно – сега е моментът да направите решителна и голяма крачка в избраната посока.

Всичко, което се направи при този лунен цикъл, ще има много продължителен живот – позитивно или негативно – зависи от това какво ще правите през първата седмица на растяща Луна, до 24-ти юли.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

29-ти юли: Меркурий в Дева

Тук той е по-разумен, по-деен. Добро време за всички, които се занимават с интелектуална работа, със счетоводство и анализи, с въвеждането на ред.

На 28-ми и 29-ти Луната е активна, образува напрегната фигура с опозицията между Сатурн и Марс. За тази опозиция вече говорих – борба с нормите, със законите, с ограниченията. Този конфликт (блокирана енергия) леко ще се изостри в края на месеца и след това ще утихне.

Хармоничен край на юли

В самия край на месеца ще се образува благоприятна триъгълна фигура между Слънце, Марс и Юпитер/Уран. Време за нови начинания, много творческо и продуктивно.

Интелектуалният труд ще бъде необичайно плодотворен. Но и волевите усилия, и бизнес начинанията също. Много добро време за възникване и реализация на нови идеи. Също така, за всички, които се занимават с духовни практики, краят на юли е просто уникален.

Но и не забравяйте напрежението от Плутон – бъдете внимателни към своето вътрешно състояние и към знаците, които се появяват край вас. Ако нещо в дома ви е напукано, ако канализацията се е задръстила, избива много често – това също са признаци за плутонов процес, знаци, че не можете напълно да овладеете енергията му.

Проявявайте повече внимание към своето състояние, увеличете своята физическа активност и умствена продуктивност.

Пазаруване през юли 2023

В началото на месеца може да се пазарува свободно.

 • Между 15-ти и 20-ти (стационарна Венера) внимавайте с купуването на скъпи и престижни вещи.
 • След 20-ти – забравете за всичко, което се управлява от Венера: модни стоки, красиви вещи, изкуство и т.н.Отложете за след 5-ти септември иначе покупката няма да се сполучлива.
 • Между 21-ви и 26-ти – уреди и електроника по-добре не купувайте.
 • В дните около Пълнолуние и Новолуние също не правете значими покупки.

Опасни периоди за юли

В началото на месеца – до 5-ти юли – има леко повишен фон на опасности по въздух и свързани с електричество, електроника и уреди. Най-добре е тогава да не се занимавате с ремонт на електрически системи. След 5-ти – може, квадратурата на Марс с Уран се разпада.

След 10-ти юли имаме нарастваща опасност от инциденти и аварии, като към края на месеца аварийността спада. Най-големият пик е между 20-ти и 25-ти.

Здравето през юли 2023

Вече говорих за напрегнатите аспекти на Плутон с Лунните възли – той може да изостри скритите проблеми. Но това също има положително значение. Ако сега възникнат оплаквания и се появят здравни проблеми, то

трябва да се вслушате в тялото си и да се погрижите за тях своевременно.

В противен случай след 2-3 години скритите проблеми ще донесат големи кризи.

Много внимателно следете за симптомите си, особено ако имате хронични заболявания. Обръщайте внимание и на най-малките сигнали от своето тяло. Те сега може да не са толкова видими и значими, но не трябва да ги пренебрегвате.

Могат да се проявят скрити болестни процеси, които лекарите още трудно диагностицират. Вземете под внимание всеки малък симптом и потърсете причината, сега е моментът процесът да бъде спрян.

Най-трудният за здравето период през юли е около Новолунието и дните около него – изострят се проблемите с кръвното, стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система.

Романтични срещи и запознанства

Между 14-ти и 31-ви Венера се намира в последните градуси на Лъв, които наричаме “критични”. Това носи неясноти, нерешителност, проблеми, забавяния, пречки. Това – от една страна. От друга – имаме прекрасни аспекти с Плутон и Нептун.Чудесно!

Чувствителността е висока. Дори нещата да не започнат гладко, те ще се задълбочат, изравнят и ще се развиват.

Но при това трябва много деликатно да следим нишката, защото имаме и забавяне, и тревожност; емоциите трудно се проявяват по естествен начин.

Освен това, след 20-ти Венера започва да се обръща ретроградно. Нейната статичност е интересен момент: имаме висока степен на чувствителност, повишена емоционалност – и може много да постигнем в емоционалното сближаване именно при статична Венера.

Но след като Венера се обърне директно, вашите любовни успехи могат и те да си тръгнат и всичко да бъде загубено, завоюваните позиции да се наложи да бъдат отстъпени.

Все пак, точно на 20-ти, 21-ви, именно за сметка на повишената емоционалност, може да се постигне много. От 15-ти юни до края на месец Венера образува фигурата “Пръст на Съдбата” с Нептун и Плутон, а това означава възможност за дълги и дълбоки отношения.

По време на ретроградна Венера – може да продължите дадена връзка, но да започвате нова не трябва.

Когато отношенията ви са стабилни, то хубаво е сега да се върнете към общото си минало, да се разходите по познатите места, където сте се срещали. Целият месец е много романтичен, особено към края.

Обучение и изпити

През юли вече не се учи. Но ако има някой, който трябва да се явява на изпит, да се обучава – месецът е много продуктивен, благоприятен за интелектуални занимания и обучение.

 • За предаване на писмени работи и изпити, най-добро е началото на месеца, след 3-ти.
 • За старт на нови обучения – края на юли, след Новолунието. С Меркурий в Дева (29-ти) умът работи просто изумително.

Заключение

Юли месец ще бъде много интензивен. Но нека този интензитет за вас се въплъти в продуктивна работа.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Юли 2023г:

Месечен хороскоп за юли 2023г. за всички знаци

Лунен календар Юли 2023 Пълнолуние Козирог, Новолуние Рак

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Астрологична прогноза за 2023 година – Бавни, балансирани промени

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните