Меркурий – планетата на ума и общуването – се намира в знака на организираната и подредена Дева. Комбинацията е подходяща за дейности, изискващи строго логично, пределно ясно и силно аналитично мислене. Какво да очакваме всички ние, когато Меркурий преминава през знака Дева?

Този транзит се случва всяка година за около един месец, но през 2023-та година поради ретроградното си движение, Меркурий ще се задържи в знака Дева по-дълго от обичайното.

Транзитен Меркурий в Дева през 2023г. – от 28 юли до 04 октомври.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Меркурий в Дева - Анализирай това

Прецизен анализ

За нас става важна прецизността в думите и фактите, подробностите в обработването на информация и формулирането на мисълта. Време за подробен анализ и отсяване какво е полезно да остане и какво – непрактично или ненужно. След анализа трябва да има синтез.

Перфекционизъм в работата

Сега всички дейности, които Меркурий ръководи, имат потенциала да се провеждат максимално добре, с желание за конкретни крайни резултати – работа с езика и речта, интелектуални занимания, комуникация, кратки обучения.

Внимание към детайла

Мисленето е в по-ясни категории, общуването по-сдържано, а речта подредена. Справянето с детайли през този период е по-лесно и естествено, но не трябва да губим общата картина заради тях.

Критичност и рационалност

Възможно е също в общуването да надделява по-рационалния тон, критичността и прагматизма, достигащи до липса на въображение и състрадание.

Използвайте този период, за да планирате следващия работен сезон и да си подредите ежедневния график.

Подходящо е да си направите профилактични медицински прегледи или да вземете изостанали изпити. Не на последно място, Девата е знака на службата и можете да си намерите нова работа или най-малкото да смените офиса си.

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните