Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Здравейте с прогнозата за април 2022ра година.

Месецът е много интересен – оживен и двойствен. Всички планети са събрано в един ъгъл на зодиака – от края на Козирога до средата на Телеца в рамките на около 100 градуса. На журналистите много им харесва да наричаме това явление “парад на планетите”.

През април това ще се прояви по интересен начин: от една страна, всички тежки и напрегнати аспекти ще изчезнат – планетите са скупчени и няма как да има квадратури (90 градуса) и опозиции (180 градуса). Първата половина на месеца е сравнително лека и спокойна, чувствителна, заета с работа, дейна. Но в същото време, през втората половина на април напрежението започва да расте и този фон ще остане до края на месеца. Но да разгледаме по-конкретно.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Две Новолуния през април

През април ще имаме две новолуния (това е изключение): първото е на 1ви април в Овен, а второто на 30ти април (в Близнаци) със затъмнение – за второто ще поговорим отделно. Началото е творческо, активно, живо – Новолунието в Овен има хубави аспекти, тежки аспекти практически липсват. Леко напрежение с Венера, което показва емоционална нестабилност, но общият фон е добър – и за работа, и за контакти, и за почивка. За отношенията с близките началото на месеца е по-леко, по-оживено, още повече, че новата Луна подкрепя началото на всякакви дейности – работа, пътувания, покупки, започване на нови дела – прекрасно е за всичко.

Вижте пълния Лунен календар април 2022 – Две Новолуния и Слънчево Затъмнение

Венера в Риби

На 5ти април Венера променя знака си. Два-три дни преди това се очаква емоционална неустойчивост, дните са емоционално кризисни, но след 5ти ще се смекчат. Емоционалната атмосфера ше стане по-дълбока по-съдържателна, за сърдечните дела започва продължителен и добър период.

За работа – ако работите в сферата на изкуствата, имате творческа професия като дизайн, влиянието също е нелошо. Въображението се активизира, но Венера става по-малко контактна в Риби и оживлението и лекотата (характерни за Венера във Водолей) ще премине. Настъпва дълбочина. Ако сте заети в сфера, свързана с Венера, е време за много съдържателна работа – задълбочаване за търсене на нови идеи, за нови подходи, за да се разберат нещата, да се намери ново съдържание и смисъл, които са много по-дълбоки и въздействащи. По-нататък, когато Венера премине в Овен, ще имате възможност да представите всичко това пред публика.

Меркурий в Овен до 11 април

В другите видове дейности, които се ръководят от Меркурий и Марс, имаме период на голяма активност и добри възможности – и за преговори, и за контакти. В началото на месеца Меркурий е в Овен (до 11 април) и той дава активна дейност , при това поради съвпада със Слънце, плановете веднага се превръщат в действие.

Меркурий в Овен – Бърза мисъл, ново начало в работата

Меркурий в Телец след 11ти април

Също много добро време. Това е период за много конкретна и практическа работа, изумително подходящо за директна и материална реализация. И за преговори времето е добро, и за разработки също. Накратко, началото на месеца е дейно, емоционално позитивно , активно, творческо.

Меркурий в Телец – Устойчиви решения, базирани на сетивата

Статичен Плутон 13 – 29 април

Но на 13ти април настъпва обрат. В края на месеца, на 29ти, Плутон обръща движението си ретроградно и още от 13то число той е неподвижен (статичен). Тук няма събитие, това е само фон – равен фон на нарастващо напрежение. Енергията на Плутон ескалира и заедно с нея и вътрешното напрежение. Нарастват също и масовите движения. И в личния живот е същото – ако знаете как да реализирате тази енергия, ако имате дейности, за които трябва мощ, ако ви е нужна активност и много усилена работа – това е добре – енергията на Плутон ще бъде впрегната.

Ако се занимавате със спорт или поемате голямо физическо натоварване – това влияние е прекрасно, защото енергията ще се влее във физическо усилие.

Но ако нямате такъв отдушник, намерете го, иначе енергията на Плутон ще създаде огромно вътрешно (психическо) напрежение. Работа, творчество, любов, спорт, физическо натоварване, всякаква форма на увлечение е подходяща. Но ако я няма – занимавайте се с йога, с тай-чи, с бойни изкуства и източни енергийни и духовни практики, с медитации. Повишете физическото натроварване, провеждайте дихателни практики, дишайте сутрин, медитирайте като увеличавате продължителността с по няколко минути всеки ден, за да трансформирате Плутон, иначе към края на месеца той ще ви създаде голямо напрежение.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПРОГНОЗА СЕГА

Марс в Риби на 15ти април

Това е тихо и спокойно време за методична работа. По същото време имаме и Пълнолуние

  • на 15ти Марс влиза в Риби
  • на 16ти е Пълнолунието (по оста Везни – Овен)

Събирането на тези две влияния подпомага спокойното и активно развитие. С бързите начинания – малко по-бавно, по-скокойно, Марс в Риби не обича внезапните действия.

Марс в Риби – Колеблива енергия с мощен творчески потенциал

Слънце в Телец на 20 април

Относно продължаването в поетата посока, времето е изумително. Слънцето влиза в Телец на 20ти и така започва много практичен период за конкретна реализация. За ремонт, за всякакви преустройства в дома, защото всичко това се случва близо до Уран в Телец. Всичко, което ще започнете след 20ти април, носи конкретност и нова фаза в своя живот.

Но на пътя трябва да бъдете по-внимателни. В сериозните разговори също, във внезапните действия, както и в екстремните. Защо? За професионалните спортисти в екстремните спортове е добре – те обичат такива ескалации на енергията и благодарение на тях, достигат мощни резултати. Но любителите много лесно могат да прегорят. До 29ти енергията стремително нараства и трябва да имате някакво увлечение. Не стойте без да правите нищо! Най-главното през тови период е да не позволите на енергията на Плутон да ви смаже, сега може и от най-малкото нещо да се сринете.

Приемете това правило, като запонете от 14то число – като станете сутрин, се запитайте за своето състояние. Ако усетите, че нещо не е както обичайно, че има някакво вътрешно напрежение и безпокойство, веднага предприемете действие: вземете си душ с топла вода. Или ако не можете да вземете душ, дръжте ръцете си под топла струя за 5-10 минути, са да снемете напрежението. Приседнете за няколко минути, дишайте спокойно, за да го изведете от себе си.

Ако не го направите, напрежението ще избие през деня – към някой от близките ви, подчинените или началника ви. Ще изригнете и вие ще бъдете уверени, че другте хора са виновни, но реално вашето вътрешно напрежение ще ви въвлече в конфликт.

Всичките тези дни – продължете упражението и през месец май – започвайте дните си като проследите вътрешното си състояние. Чувствате ли напрежение, намерете възможност да се освободите от него.

Напрегнат край на април

Съвсем в края на месеца се събират група събития: Меркурий влиза в Близнаци – отново настъпва добро време за контакти, за преговори, за умствена работа и общуване, за запознаства. И на следващия ден (30 април), Затъмнение при обръщане на Плутон.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОЛАРЕН ХОРОСКОП СЕГА

Слънчевото затъмнение на 30ти април

През трите дни, предхождащи затъмнението, е нужно особено внимание към собственото поведение и състояние.

Увеличете физическото натоварване – танци, музика – освободете тази енергия, тя може да ви даде голям творчески заряд.

Ако не се направи това, то съвпадът на Затъмнението с обръщането на Плутон може да ви донесе голямо количество неприятности през следващите две седмици. Така че, не стойте със скръстени ръце! Активно псрещнете затъмнението на 30то число.

Слънчево затъмнение при статичен Плутон – това е воля, това е действие, това е мощна сила, която изисква изразяване, изразходване. Тя може да избухне в емоционален негатив, да се прояви като болест, но и да избликне като подем на физическите сили – както си го направите. Но това, което ще последва несъмнено, е волна и масова активност. Месец май ще протече под влиянието на това затъмнение.

В нашата родина (Русия) затъмнението няма да се наблюдава. (В България също няма да се наблюдава) Но ако ще пътувате към Южна Америка или Океания – тогава ще го видите.

Новолуние и Частично слънчево затъмнение в Телец на 30 април 2022

Пазаруване през април

Месецът е отличен за покупки – и Новолунието на 1ви е добро, и Меркурий е активен. Ще отбележим само двойка неподходящи дни, когато може да има проблеми както с цените, така и с качеството. Това са 15ти и 16ти април (Пълнолунието). След това периодът е благоприятен, особено когато Меркурий се приближава към Уран – прекрасна възможност за закупуване на всякаква техника, която ще служи надеждно и дълго.

Единствено в периода от15ти до 30ти се старайте внимателно да подписвате дългосрочни договори и сделки с недвижими имоти. Максимално внимание и прецизност при покупката на много дълготрайни стоки, които ще ползвате десетки години. Пазаруването на всичко останало е благоприятно.

Опасни периоди, злополуки

Най-опасният период този месец е когато Слънцето прави квадратура с Плутон – след 10то число. Когато излиза от квадратурата, опасностите трябва да спаднат рязко, но сега имаме статичен Плутон. Той дава превъзбуденост, много висока агресивност – особено в поведението на пътя, и като цяло, остра конфликтност.

Затова и общият фон на опасноти започва да нараства на 10ти април и ще работи през целия месец. Обърнете внимание на всички вторници – защото това е денят на Плутон и тогава той е по-силен от обичайно.

Както и дните около Затъмнението – три дни преди него рискът от произшествия ще нарасне доста рязко и ще дотигне своя пик.

В момент на криза: Три прости истини за Душата

Романтични срещи и запознанства през април

Ако трябва да излизате на срещи, месецът е прекрасен. Единствено в самото начало на месец Венера е в съвпад със Сатурн. Това е време на емоционална сдържаност, на лек хлад и трудности при разкриване на чувствата. Затова при срещи тогава не бързайте, не очаквайте от партньора си да покаже свободно и открито чувствата си – Венера със Сатурн няма да го позволи.

  • Потърпете – след 4ти емоционалната атмосфера е отново свободна.
  • А след 5ти тя ще стане и по-дълбока – с повече нежност, топлота, с голяма дълбочина. Без външна яркост, но вътрешните чувства са деликатни и дълбоки. Това време е прекрасно за развитие на отношенията и срещи. Хармоничният аспект на Венера с Уран добавя романтика.
  • След 8ми аспектът от Плутон добавя сила.

Накратко, бих описал целия месец като благоприятен за срещи – освен около Пълнолунието (на 16ти). Тогава можете да излезете на среща, ако сте уверени в стабилността на отношенията си. Но ако съществува скрито напрежение, пропуснете този ден.

Същото може да се каже и за последните дни на месеца преди Затъмнението. Ако между вас има неизяснени въпроси, скрито напрежение, ако чувствате недоволство от своя партньор или ви се струва, че той има някакви претенции към вас, то бъдете готови за всичко на срещата или най-добре, изчакайте до началото на май. Лесно е да се скарате – и най-малката необмислена и невнимателна дума, може да бъде искрата, която да подпали пожар.

ПОРЪЧАЙ  ХОРОСКОП ЗА ПАРТНЬОРСТВО – СИНАСТРИЯ

Обучение и изпити през април

Доколкото зная, предстои сесия – някои ще искат да вземат изпити предсрочно, а други да се подготвят. Меркурий в Овен е активен и логичен, до 11то число, а след това става практичен (в Телец) и добре се справя в конкретните и устойчиви занятия.

А най-големият полет е когато Меркурий направи съвпад с Уран този месец. Между 15ти и 21ви април имаме максимална продуктивност на ума, за мисълта, за усвояване на новото, за разбиране на най-сложните въпроси и предмети, които са ви затруднявали. Имаме просто изумително време през тези шест дни. Вложете максимум енергия и после ще ви стане по-леко.

Напълно неподходящ за учене период през този месец нямаме с изключение може би на самия ден на Затъмнението 30ти. При това, ако имате добра тема, ако трябва с нещо да се занимавате и да се натоварите умствено тогава, то можете да впрегнете енергията на затъмнението именно в учебния процес. Ако начално има някакво съпротивление, то не прекъсвайте, продължете с усилията си. След 30-40 минути работоспособността ви ще скочи и неясните неща ще се избистрят. Не очаквайте, че всичко ще се случва веднага. Ако не се предадете, след известно време ще сте загрели и ще приключите деня много добре.

Здравето през април

По принцип някакви особени, специфични напрежения през месеца няма. Но там, където действа Плутон, проблемите са нетипични. А Плутон този месец ще работи от 10то число до края. Затова може да се прояви във всяка една точка, във всяко едно място.

Плутон просто намира слабото място, най-слабото.

Като започнем от 10ти – 11ти с гръбначния стълб, щитовидната жлеза, бъбреците, кожата. Други заболявания могат да се обострят на фона на статичен Плутон, затова за хора с хронични заболявания от 10то число до края на април е труден период. Особено за болестите, свързани с Венера – щитовидна жлеза, бъбреци, кожа. Естествено и хипертониците също трябва да бъдат внимателни. Най-голямо внимание е нужно на 15ти, 16ти и 27ми, 28ми, 29ти, 30ти.

Заключение

Това е всичко, прогнозата е готова. Не се плашете от затъмнението. Някои астролози обичат да плашат хората със затъмненията, но те са обичайни явления от нашия живот. Затъмненията идват и си отиват, а ние с вас ще продължим да живеем.

Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

Astroscript: Тази обща астрологична прогноза описва движението на планетите и слънчево-лунния цикъл през месец април 2022-ра година. Тя може да ви послужи да планирате месеца. За лична прогноза какво Ви очаква според вашата натална карта по Транзити и Прогресии поръчайте Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”. Ако имате рожден ден в близките 1-2 месеца, препоръчваме ви да поръчате Соларен хороскоп прогноза “Настоящата ми година”

Михаил Борисович Левин е основател (1990 г.) и ректор на Московската академия по астрология. Автор е на едни от най-добрите съвременни астрологични учебници. Левин поддържа особено близки връзки с България, всяка година е тук за празниците на Паневритмията и използва основите на Дъновистката астрология.

Обща астрологична прогноза за 2022 година – Бавни, балансирани промени

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните