В астрологията маниерът на общуване и начина на мислене се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак.  Когато Меркурий е в Телец, нашето мислене е практично, стабилно и заземено. Здравият разум властва над по-екстремните и крайни идеи. Общуваме преднамерено и умовете ни се ориентират според сигналите на петте ни сетива. Предпочитаме изпитаните и проверени начини на мислене, а не новаторството.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Когато Меркурий транзитира през Телец

Как мислим и вземаме решения? Какъв стил на общуване използваме?  Как събираме, обработваме, усвояваме и обменяме информация? В колективен план това ще се определя от преминаването на Меркурий през Телец

Меркурий е в Телец от 05 април до 11 юни 2023.

Фокусирането на вниманието ни само към едно нещо във всеки даден момент може да опрости живота ни. Но също така сме застрашени от ограничено, прекалено консервативно или негъвкаво отношение и мислене. Удобните решения и прагматичните мисловни процеси са удачен избор по време на този цикъл, защото мисленето не може да бъде пришпорвано или притискано.

Зодия Телец | Taurus 21.04. – 20.05. в Натална карта. Слънце в Телец

Настроени сме да извършваме и да се задоволяваме с рутинна, ясно определена или монотонна работа, избираме традиционните методи. Това също така е период, през който се проявява повече упоритост и дори инат в начина на мислене или заеманите позиции в общуването.

Относно начина на общуване този период се отличава с повишена борбеност, проверка на нашата интелектуална конкурентоспособност и решителни ответни реакции. Комуникацията е директна, пряма, честна и неусложнена – което може да означава и липса на дипломатичност и емпатия, дори безчувственост.

Меркурий в  Телец в Наталния хороскоп

Меркурий в ТелецХората с Меркурий в Телец се отличават с трудолюбие. Те може да отделят повече време, за да вземат решение, но когато го вземат, са доста решителни, дори инатливи в мненията си. По-бавното вземане на решения може да се сбърка с мързел, но когато погледнете малко по-дълбоко ще откриете, че тези хора наистина мислят задълбочено и упорито.

Когато започват нова работа мъжете и жените с Меркурий в Телец може да се забавят, но обикновено го извеждат до края. От време на време ще ви се налага да ги сръчкате да се задействат, но като цяло ще вложат доста здрав разум в начинанието си.

ПОРЪЧАЙТЕ НАТАЛЕН ХОРОСКОП И ПРОГНОЗА

Когато става въпрос за събиране и обработка на информация, тези хора разчитат най-вече на сетивата си – използват миризми, шумове и сетивни усещания. Техният стил на общуване обичайно е бавен и премерен. Може да усетите, че са доста категорични и осъзнати във всичко, което правят.

Хората с Меркурий в Телец притежават качеството спокойствие – когато говорят, те не са многословни или с разпокъсан изказ. В резултат на това, другите наистина ги слушат и чуват какво казват, приемат ги сериозно. Прагматичната земна нагласа на знака често се проявява и като сарказъм, въпреки че тези хора като цяло са приятни събеседници. Всъщност могат да бъдат доста забавни със стила си да казват всичко такова каквото си е.

Много хора с това разположение на Меркурий имат особено приятни гласове – Венера тук е най-силна, а тя управлява гласа. Качеството на Телец да бъде заземен се проявява в речта, така че е малко вероятно изказванията им да бъдат емоционални и експлозивни. Вместо това, речта им е пропита с реалистичен тон, който може да звучи доста авторитетно.

Когато става въпрос за учене, подходът на Меркурий в Телец е “око да види ръка да пипне” – предпочита демонстрации, конкретни отговори и ясни понятия. Тези хора учат най-добре, когато видят реалното приложение на теориите, които се опитват да усвоят. Не че те не биха могли да разберат абстрактното – те просто обработват информацията по-добре, когато могат да видят конкретната полза от нея и да я приложат към ежедневието си.

Интересно е да се отбележи, че Телецът е знак, който по природа е “приемащ” и оценява нещата според ползата, която може да извлече от тях. Когато Меркурий е поставен в Телец, информацията се обработва и след сканиране на нейната полезност, се приема или се изхвърля.

Добре развитите сетива – усещанията за цвят, мирис и допир са характерни за тази позиция на Меркурий. Тези хора имат добре оформен вкус, който се базира именно на петте им сетива. Тази повишена сензитивност и чувствителност им дава таланти в областта на изкуствата.

Ако слънчевият знак (зодията) е Овен или Близнаци, тези хора могат да изглеждат по-вироглави, отколкото всъщност са. Те имат прост подход към вземането на решения, който блокира безсмислиците и техните идеи често са много практични и полезни.

Още за знака Телец

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните