В астрологията маниерът на общуване и начина на мислене се определя от разположението на Меркурий по зодиакален знак.

Хората с Меркурий в Телец в своя хороскоп се отличават с трудолюбие. Те може да отделят повече време, за да вземат решение, но когато го вземат, са доста решителни, дори инатливи в мненията си. По-бавното вземане на решения може да се сбърка с мързел, но когато погледнете малко по-дълбоко ще откриете, че тези хора наистина мислят задълбочено и упорито.

ПОРЪЧАЙТЕ НАТАЛЕН ХОРОСКОП И ГОДИШНА ПРОГНОЗА

Меркурий в ТелецКогато започват нова работа мъжете и жените с Меркурий в Телец може да се забавят, но обикновено го извеждат до края. От време на време ще ви се налага да ги сръчкате да се задействат, но като цяло ще вложат доста здрав разум в начинанието си.

Когато става въпрос за събиране и обработка на информация, тези хора разчитат най-вече на сетивата си – използват миризми, шумове и сетивни усещания. Техният стил на общуване обичайно е бавен и премерен. Може да усетите, че са доста категорични и осъзнати във всичко, което правят.

Хората с Меркурий в Телец притежават качеството спокойствие – когато говорят, те не са многословни или с разпокъсан изказ. В резултат на това, другите наистина ги слушат и чуват какво казват, приемат ги сериозно. Прагматичната земна нагласа на знака често се проявява и като сарказъм, въпреки че тези хора като цяло са приятни събеседници. Всъщност могат да бъдат доста забавни със стила си да казват всичко такова каквото си е.

Много хора с това разположение на Меркурий имат особено приятни гласове – Венера тук е най-силна, а тя управлява гласа. Качеството на Телец да бъде заземен се проявява в речта, така че е малко вероятно изказванията им да бъдат емоционални и експлозивни. Вместо това, речта им е пропита с реалистичен тон, който може да звучи доста авторитетно.

Когато става въпрос за учене, подходът на Меркурий в Телец е “око да види ръка да пипне” – предпочита демонстрации, конкретни отговори и ясни понятия. Тези хора учат най-добре, когато видят реалното приложение на теориите, които се опитват да усвоят. Не че те не биха могли да разберат абстрактното – те просто обработват информацията по-добре, когато могат да видят конкретната полза от нея и да я приложат към ежедневието си.

Интересно е да се отбележи, че Телецът е знак, който по природа е “приемащ” и оценява нещата според ползата, която може да извлече от тях. Когато Меркурий е поставен в Телец, информацията се обработва и след сканиране на нейната полезност, се приема или се изхвърля.

Добре развитите сетива – усещанията за цвят, мирис и допир са характерни за тази позиция на Меркурий. Тези хора имат добре оформен вкус, който се базира именно на петте им сетива. Тази повишена сензитивност и чувствителност им дава таланти в областта на изкуствата.

Ако слънчевият знак (зодията) е Овен или Близнаци, тези хора могат да изглеждат по-вироглави, отколкото всъщност са. Те имат прост подход към вземането на решения, който блокира безсмислиците и техните идеи често са много практични и полезни.

Още за знака Телец

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните