Второто Новолуние през април 2022 настъпва заедно с Частично слънчево затъмнение на 30 април 2022., събота, в 23:27ч. със Слънце и Луна на 10 градуса 28’ в  Телец. То представлява мощен стимул да се започне отначало, да има качествено обновление. Ефектът на затъмнението може да се усеща в продължение на шест месеца.

Ако имате планети и върхове на домове около 10-я градус на Телец и Скорпион, както и 10-я градус на Водолей и Лъв в рождения си хороскоп, то затъмнението ще Ви засегне лично. в рождения си хороскоп, то затъмнението ще Ви засегне лично. Вашият хороскоп-прогноза включва подробна интерпретация на Затъмненията към вашата натална карта:

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН ХОРОСКОП ПРОГНОЗА

 

слънчево затъмнение 03
Изображение: UNSPLASH

Темите на Частичното слънчево затъмнение в Телец

В знака Телец това затъмнение се свързва със силен фокус върху въпроси, свързани с личните финанси и притежания, ценностите ни, собствеността, физическите и материални ресурси, както и с чувството за достойнство, желанието за безопасност и сигурност, постигане на устойчивост, комфорт, чувственост и познатост. Възможни са нови начала по отношение на всички тези сфери на живота и се очакват дългосрочни промени!

Ключово за затъмнението в Телец е укрепването на нашето чувство за сигурност. Време е да преоценим отношенията си към парите и притежанията си и да открием какво наистина ни прави щастливи и удовлетворени. Това също е период за обмисляне на нови начини за увеличаване на личните доходи и способности за печалба. Тази нова и мощна енергия ни помага да поемем отговорност за нашето благосъстояние и финанси.

В психологически план, трябва да се концентрираме върху това, което можем да направим, за да увеличим чувството си за собствена стойност. От нас се иска да влезем в контакт с нещата, които наистина ценим и искаме в живота си, и да се разделим с онези ситуации, които (вече) не допринасят за достойнството ни.

Започнете с идентифициране на това, което ви дава фалшиво чувство за сигурност и се освободете от суетата, която не може да подхранва достойнството ви. Търсете не награди и признание, а начини да добавяте стойност към начинанията си.

Зодия Телец | Taurus 21.04. – 20.05. в Наталната карта

Аспекти на Частичното слънчево затъмнение в Телец

Това слънчево затъмнение се случва при Венера в точен съвпад с Юпитер в Риби. Тъй като Венера е управител на това затъмнение, това е особено важно и придава мащаб, пищност както на желанията, така и на постиженията. Двете планети са благодетелки и вещаят добри финансови резултати за всички нови начинания през този лунен месец.

Светилата са в близост до Уран и в хармония с Марс, затова трябва смело да се правят реформи, да се действа бързо, изненадващо и с поглед напред.

Пълнолуние в Скорпион и Пълно лунно затъмнение на 16 май 2022

Рожден ден около затъмнението

Ако вашият рожден ден се пада в дните около затъмнението, то задължително ще се отрази на живота ви през следващата година. Правилото е – ако попада преди рождения ви ден (родени сте след 30 април) – влиянието остава в старата година. Ако сте родени малко преди 30 април, то затъмнението ще се падне след рождения ден и чувствително ще повлияе на следващата ви година. Поръчайте своя Соларен хороскоп за подробна прогноза:

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Минали затъмнения в същите градуси в Телец

Затъмнения има всяка година – по 4 или 6. Слънчеви затъмнения около 10-я градус в Телец е имало и на следните дати:

  • 29.04.2014 – Пръстеновидно слънчево затмение на 08 градуса 52′
  • 29.04.1995 – Пръстеновидно слънчево затмение на 08 градуса 56′
  • 29.04.1976 – Пръстеновидно слънчево затмение на 09 градуса 13′

Бихте могли да предположите какво може да означава текущата лунация лично за вас, ако си спомните за тези минали периоди и обмислите темите, които са се активирали в живота ви по него време. За точно повторение на събитията обаче трудно може да се говори, защото събитията зависят от много други фактори.

Още прогнози за месеците април и май:

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните