Видео обръщание на Михаил Борисович Левин, превод от руски

истини за ДушатаИма различни времена – както леки, така и тежки. За последните сто и двадесет години нито едно поколение в нашата страна (Русия) не е минало без тежка криза. Кое е най-важното, което трябва да се знае (за душата)? Ще споделя няколко прости истини.

Всеки сам отговаря за своя живот

Ще дойде момент, когато всеки един от нас ще застане пред Съда – не човеческия, а значително по-висшия. Може да вярвате, а може и да не вярвате, но аз говоря за това, което зная от своя опит, това, което помня. Пред този съд всеки ще трябва да отговаря – да отговаря сам за себе си.

Нищо няма да помогне тогава – това, че всички така са правили, няма значение. На тебе няма да ти помогне нито нацията, нито религията, към която принадлежиш, нито професията, нито вероизповеданието, нито това, че всички без изключение са лъгали и са крали. Всичко това няма значение – ти сам ще отговаряш за себе си, помни.

Този, който иска да стане човек, трябва да поеме отговорност за своите постъпки

и да не мисли, че “щом всички правят така, значи и на мен е позволено”. На никого не е позволено. Всеки е отговорен сам за себе си – това е първа точка.

Ние сме душѝ

Втората истина – ние сме душѝ. Ние не сме евреи, не сме руснаци, не сме украинци, японци, китайци, нито американци – ние сме душѝ. От живот в живот – през много животи преминаваме. За да завършим своето космическо пътешествие на земята и да продължим по-нататък, трябват много животи (прераждания). Будистите казват, че животите ни са 10,000. За десет хиляди живота през много народи ще преминем. Кои сме ние по кръв? По душа?

В душата си ние принадлежим само на Бог.

Запомнете това. Длъжен си да се бориш за правото дело – такова, каквото смяташ, че е то. Но никога не приемайте нещата лично. Без значение към коя нация принадлежи, когато пред вас стои човек, помнете, че той е точно толкова човек колкото сте и вие и няма значение към коя нация и коя религия принадлежи. Той е Душа.

И всеки от вас ще се представи пред Всевишния когато му дойде времето и всеки от вас ще види другата душа и ще си спомни – задължително ще си спомни – ако е постъпил с другата душа несправедливо. Така че, помнете:

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП СЕГА

Любовта към Бога е по-висша от всичко

И трето: Човек е дошъл от Бога, създаден е от Бог, по негов образ и подобие. Ние много неща сме завършили на земята – създали сме общества, държави, вероизповедания, предприятия – всичко това е дело на човешка ръка. Трябва да обичаш своята професия, своята вяра, трябва да обичаш своята Родина и своя народ. Но всичко това идва по-късно – изначално трябва да се обича Бог.

Има едни принципи, които са неизменни и произхождат свише – те не трябва да се престъпват в името на нищо. Има такива абсолютни истини, които отлично познавате. Онова нещо, наречено “лъжа”, никога не се прощава. Лъжата не е от Бога. В Евангелието е казано, че Дяволът е бащата на лъжата.

Дори ако лъжеш в името на любовта, това никога няма да доведе до добро.

Има несправедливост, има жестокост – те са забранени и дори в името на най-голямата любов към ближния, не трябва да се престъпват тези забрани. Трябва да се обича Бог повече от всичко останало, да не си позволяваш да прекрачваш границата на Съвестта, да не прекрачваш границата на истината, да не си позволяваш да постъпваш нечестно.

Прогресии в астрологията и Пътя на Душата

Не е нужно да си представяте Бог седящ на един облак като на трон – оставете това за детските приказки. За нас Бог се проявява под формата на висша справедливост, като любов, като доброта, като състрадание, от които не трябва да отстъпваме в името на нищо. И чак след това – ако живееш праведно и говориш истината, ако си милосърден и добър – ще донесеш добро на своята държава, на своята родина и народ в много по-голяма степен, отколкото ако се поддадеш на жестокостта. Защото и

всеки народ ще бъде съден – висшите сили ще му потърсят отговорност, народите също имат своята колективна карма.

Иначе казано, със своята доброта, своята спаведливост, със своята любов ти помагаш на своя народ да поправи своята карма. Това е значително по-добре отколкото да лъжеш в името на принципите, които ти се струват “висши”.

Ако трябва да се лъже в името на някакви прицнипи, то тези принципи не сруват нищо.

Запомнете тези три истини. Уверявам ви, че ще дойде време, когато ако успеете да си спомните сегашния си живот в някой следващ, ще ми бъдете благодарни, че съм ви ги напомнил. Благодаря ви, че ме изслушахте. И благодаря на Бог, че ме накара да изрека тези думи.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните