Тази обща астрологична прогноза за 2022ра година на Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология, е записана през декември 2021 в половинчасово видео, от което сме извадили и превели за вас най-важните части. Коментарите на AstroScript са в скоби и курсив. 

Здравейте, нека да поговорим каква ще бъде 2022-ра година!

Има няколко подхода към астрологическото описание на годината – класически, източен и трети, който разделя годината на две части в деня на пролетното равноденствие – духовната нова година започва именно тогава. И така, картината за годината се прогнозира според три различни цикъла.

Годината на Водния Тигър – Прогноза според източния календар

Да започнем с Китай – помнете, че китайската нова година е източната нова година – започва в деня на новолунието във Водолей. За нас това е 1ви февруари, а за Америка – 31 януари.

Годината на черния (Водния) Тигър започва на 1 февруари 2022 и продължава до 21 януари 2023 г.

Тигърът е авантюристично животно, подвижно, творческо, затова се счита, че успехът ще дойде при хората, които са готови да поемат риск и носят лекия дух на авантюризма. Това означава, че годината ще изисква промени, обновление и тези, които предприемат промени, ще успеят. Рискувайте, като го правите осъзнато, пресмятайте предварително възможните последствия, защото Тигърът обича активността, обича инициативата, обича да се полагат усилия.

Но НЕ трябва да се разчита на късмета! Това не е рисковият Огнен Тигър – Водният Тигър е бавен, муден, търпелив и мъдър. Той изисква да се предвиждат последствията предварително, акуратно и умно. Затова през тази година ще има промени, но те няма да бъдат резки, а по-бавни, без внезапни скокове.

Годината е благоприятна за творческа работа, за изкуство, за всички креативни хора. Водната стихия подпомага самоизразяването, затова ако искате да се занимавате с творчество, например да се запишете на курс по живопис – много добре ще ви потръгне.

Духовната (астрологическата) Нова година

Духовната (астрологическата) Нова година

Ако говорим за духовната Нова година, тя започва при преминаването на Слънцето в знака Овен – на 20 март, а за западния свят това ще бъде 21 март. Видно е, че и тази нова година е украсена с цветовете на риска, напрежението, на хазарта. Дава възможност успешно да се реализирате, в професионалната сфера се очакват много силна активност и промени. А при рисковите начинания, игрите и хазарта – бъдете по-внимателни! Годината е опасна и всяко поемане на неоправдан риск може да завърши с много голям провал.

Нумерологическо значение на 2022 година

Годината се състои само от двойки – 2, 2, 2. Двойката означава противоречие (диада) – това е силата на противостоянието – годината ще бъде отново изпълнена с много противостояние. Светът може да бъде разделен на две половини – нямам предвид война – разслоението ще бъде по-скоро по вертикала (йерархията в обществото), а не по хоризонтала (държави, граници, територии). Нисшето срещу висшето.

Единственото, което смекчава положението, това е сумата от трите двойки – шестица – което отговаря на планетата Венера. Тя в голяма степен облекчава ситуацията.

Пълно разрешение на противоречията през 2022-ра година няма да се случи. Всички конфликти, които възникнаха през 2021ва година, ще продължат и през 2022ра и могат евентуално да намерят решение чак през 2023та. Но сега известни компромиси между най-крайните полярности и конфликтни позиции, ще могат да се постигат по-леко.

А сега ще преминем към общото описание на годината по най-традиционния астрологически начин.

Астрологическите събития през годината

Планетата на годината е Меркурий. Това означава, че наистина могат да се очакват множество преговори, контакти, дискусии. Активизира се търговската дейност. Годината е динамична, по-активна в професионално, творческо и всяко друго отношение отколкото предходната. Но все така, да разрешим настоящите и наследени от миналото противоречия, няма да ни се удаде напълно.

Венера прикрива борбата, тя не позволява конфликтите да излязат на повърхността, затова считам, че повечето конфликти ще останат подмолни и ще продължат да се натрупват под повърхността. Но не очаквам такива критични ситуации както през 2021ва.

Меркурий дава възможност да се занимавате с изкуство, с литература, поезия, търговия, делови срещи, преговори, интелектуална дейност. Планетата е подвижна, което може да облекчи международните пътувания и пътешествията.

Главните аспекти през 2022ра

През тази година нямаме един отличаващ се аспект, който да зададе на годината една централна тема – ще имаме преход от една тема към друга (от един аспект в друг).

Квадратурата Сатурн – Уран

Почти половината година – до май – ще продължи дълготрайният конфликтен аспект между Сатурн и Уран, т.е. борбата между старото и новото. Уран все така ще иска да се правят промени, а Сатурн ще го блокира, затова ще започнат положителни промени, но това няма да се случи веднага и с лекота.

През първите месеци на годината консервативният Сатурн ще продължи да се съпротивлява на промените. Но през лятото вече ще отстъпи. За кратко време конфликтният аспект ще се завърне през ноември, след затъмнението, когато Сатурн ще опита да получи реванш, но през декември ще отстъпи окончателно,

Затъмненията през 2022

През тази година ни очакват четири затъмнения, което е добре, годината ще бъде по-мека и по-спокойна. Колкото повече затъмнения, толкова по-трудна е годината.

Първото затъмнение ще бъде частично слънчево затъмнение на 30 април. То ще се наблюдава в Южна Америка и в източната акватория на Тихия океан.

Второто ще бъде на 16 май (Лунно), значи между 30 април и 16 май имаме “коридор”. Затъмнението ще се наблюдава на много места в Северна и Южна Америка, в Европа и Африка (в Русия не).

На 25 октомври следва частично Слънчево затъмнение – Луната няма да закрие целия слънчев диск. Московчани ще видят финалната фаза на затъмнението, а пълната картина ще е видима за онези, които живеят в Урал и Западен Сибир. Максималната фаза на затъмнението ще се вижда от нефтените райони на Русия. Правилото е, че

когато затъмнението преминава през територията на дадена страна, то тези територии ги очакват сериозни промени през следващите три години.

Продължителността на влиянието е по-голяма отколкото ако лично ви засяга дадено затъмнение, защото социалната инертност е по-голяма от индивидуалната.

На 8ми ноември имаме пълно Лунно затъмнение. То няма да се вижда в Русия, а само в части на Австралия, Северна и Южна Америка, Тихия океан.

Коридорите на затъмненията са 30.04 – 16.05. и 25.10 – 08.11. Както знаете, затъмненията са моментите, при които можете значително да промените нещо в живота си. За техния конкретен характер ще ви разкажем подробно в месечните прогнози, тук само ги набелязваме като периоди, за които да сте подготвени.

AstroScript: От България ще можем да наблюдаваме 2 от затъмненията – частични фази на пълното лунно затъмнение на 16 май и частичното слънчево затъмнение на 25 октомври. Лунното затъмнение се свързва с промени и сътресения в местната власт, а Слънчевото – в централната и президентската. Фактът, че ще наблюдаваме тези затъмнения, макар и частични, означава, че в България ще има много важни промени през следващите три години и на национално, и на локално ниво.

Ретроградните планети през 2022

Периодите на ретроградност трябва да се знаят предварително.

При Меркурий тази година имаме 4 периода на ретроградност:

  • 14.01 – 04.02.
  • 10.05. – 03.06.
  • 10.09 – 02.10.
  • 29.12.2022 – 18.01.20223 – последният период ще премине в следващата година – 2023-та година ще посрещнем с ретрограден Меркурий.

Да забавим ход с Ретрограден Меркурий между 10 май и 3 юни 2022

При Венера имаме един период на ретроградност, който започва от 2021а година на 19.12. и завършва на 29.01.2022г.

Ретроградна Венера през 2021 – 2022 в Козирог: как да използваме енергията ѝ?

Марс ще бъде ретрограден от 30 октомври 2022 г. до 12 януари 2023г. Значи ще започнем следващата 2023та година с две ретроградна планети (Меркурий и Марс).

И през шестте ретроградни периода можем да очакваме повишен брой на неизправности в системите, грешки, изменения – особено при първите три периода на ретрограден Меркурий, трябва да им се обърне внимание.

Когато планирате, имайте предвид, че ефектът на ретроградността започва да се чувства 2-3 дни преди обръщането на планетите.

Периоди с повишен риск от произшествия

  • Първият важен и сложен период на опасности е от 11 януари до 1 февруари включително, като пикът е между 15ти и 19ти януари, най-критичният период, когато е необходимо максимално внимание
  • Вторият период е по- кратък, но за сметка на това е по-интензивен – от 20ти до 27ми март – съвпада с Астрологическата Нова година.
  • Третият е по-слаб в сравнение с първите два, от 8ми до 10ти май, само 2-3 дни.
  • Но пък четвъртият е много опасен и е цели 23 дни. При него ще има два пика – първият е на 29ти и 30ти юли, а вторият от 9ти до 13ти август. Подробностите ще дадем в месечните прогнози.
  • Най-опасният период в годината ще бъде между 2ри и 9ти ноември.

Прогноза за пандемията

Относно най-големия проблем на нашето време, за който всички говорят – пандемията – макар аз лично да не смятам, че това е най-големият ни проблем в момента.

През миналата година направих прогноза за Ковид, че той ще премине до лятото на 2021ва.Тогава наистина имаше спад в Европа, но после се зададе нова вълна. Тук е трудно да се прогнозира, защото това съвсем не е обичайна инфекция, нестандартна е.

Тази оандемия не е под Нептун (както другите заразни болести и епидемии),само отчасти има връзка с Нептун. Повече се намира под влиянието на Плутон и Сатурн. Аз не вярвам в конспиративните теории за световен заговор, поне не докато не открия ясно потвърждение и научна мисъл. Но ситуацията с тази пандемия е … комична, крайно необичайна.

Ако гледаме само Русия, то опашката на вълната ще продължи поне до лятото. Докато в глобален план, смъртността задължително трябва да спадне още през февруари. Подчертавам – спад на смъртността от Ковид (а не разпространението) – тук работи не Нептун, а Сатурн. Глобалната смъртност трябва да тръгне надолу през февруари 2022ра, тя ще спадне, но опашката на пандемията ще продължи до септември 2024та година. Т.е. и през цялата 2023та година още ще преживяваме последствията от пандемията.

Светът през 2022ра година

Ако говорим за цялостната ситуация в света (разглежда се прогресивната карта на съвременната цивилизация), то аз считам, че в най-близко време Европа я чака поредната икономическа криза в една или друга форма. Всички тенденции като цяло показват, че в течение на следващите години – десетилетието от 2020та до 2031ва – 32ра година – в живота на Европа и в целия свят ще протекат много значими промени.

През 30те години на 21ви век вече ще се срещнем с напълно различна система на междудържавни отношения. А в края на 30те години, ще живеем в напълно друг свят. Както се случи през 1991ва година – двуполюсният модел стана еднополюсен и това беше изключително голяма промяна. Появи се много активно азиатският фактор. Докато бяха двата полюса, всичко се случваше много тихо и подмолно, а след това видяхме бурния подем на Китай и т.н. Целият свят тогава се промени – подобни крупни промени ни чакат отново през 30те години на този век. Но това са много далечни и общи прогнози.

В заключение

Желая ви добра, светла, чудесна нова година! Тя ще бъде сложна, но значително по-лека от 2020та, която беше под четворката, числото на твърдите ограничения и ние я преживяхме. По-лека ще бъде и от 2021ва – където числото е петица – на обострянето, ескалацията на напрежението до самия предел. 2022ра ще бъде противоречива, но под числото шест на Венера – и по-мека. Затова се надявам, че повечето противоречия ще бъдат смекчавани.

А на Вас лично, във Вашия личен живот, Венера ще дава възможност да обичате, да творите, да се занимавате с наука, изкуство, и по-малко да обръщате внимание на всички обрати по върховете. Нашият живот зависи много повече от личната ни връзка с небето и от нас самите.

Желая ви да имате добра и пълноценна година, а тя ще бъде такава тогава, когато сами чувствате, че личният ви живот е изпълнен със смисъл и не се изнизва просто край вас, да чувствате, че живеете. Живейте с пълна сила, радвайте се, страдайте, създавайте, променяйте, преустройвайте, обичайте повече и мразете по-малко.

Желая ви любов, светлина, мир и радост!

Елективна астрология или Кога е най-подходящото време

Месечни астрологични прогнози за 2022 година

Астро прогноза за декември 2022 – Спокойно приключване на годината

Астро прогноза за ноември 2022 – Старото надделява, но за последно

Астро прогноза за октомври 2022 – интензивен и наситен със събития

Астро прогноза за септември 2022 – отново борба между старо и ново

Астро прогноза за август 2022 – време за активно действие

Астро прогноза за юли 2022 – горещ месец във всяко отношение

Астро прогноза за юни 2022 – спокойно начало, ескалация до края

Астро прогноза за май 2022 – мощна енергия, благоприятна за промени

Астро прогноза за април 2022 – двойнствен месец с ескалация на енергията

Астро прогноза за март 2022 – Не много бурен, но интересен месец

Астро прогноза за февруари 2022 година – Напрежението спада

Астро прогноза за януари 2022 година – Как започва годината?

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните