От Михаил Левин, ректор на Московската Академия по Астрология

Ноември 2021ва година. Месецът не е особено богат на астрологически събития. На първо място това са Новолунието и Пълнолунието, двете ингресии (смяна на знак) – Меркурий влиза в Скорпион, а Венера в Козирог – плюс периода на статичен Нептун. Събитията , свързани със самото обръщане на Нептун предстоят през следващия месец, но през този ще ни засегне статичния му период. Слънцето излиза от знака на Скорпиона на 22ри и в самия край на месеца, на 24ти, и Меркурий го последва в Стрелец.

1 – 7 ноември – Напрегнат период

Опозицията на Слънце с Уран се блокира от Сатурн. Началото на месеца е двуяко – нехармоничните аспекти от октомври се разпадат, но първите дни са все пак напрегнати. Имаме опозиция на Слънце с Уран, което означава повишена активност, раздразнителност, конфликти по темата за независимостта. Особено с подрастващите и децата ще има изострено неразбирателство, борбата за независимост е обострена.

И едновременно, всичко това се блокира от Сатурн. Имаме следното съчетание: изразена потребност от автономност и самостоятелност, а психологически имаме потискане и невъзможност да се изяви свободно волята. Т.е. имаме двойствено състояние – огнище на нестабилност и силно потискане.Обикновено когато се сблъскват две различни мотивации, това се отразява неблагоприятно върху психическото самочувствие.

Затова през първата седмица на ноември горещо препоръчвам упражнения за отпускане – дихателни упражнения, физическо натоварване, пийте повече вода, вземайте вана.

И ако все още чувствате напрежение, грабнете и счупете нещо – например някой стъклен буркан!

Нехармоничните аспекти между Сатурн и Уран винаги са напрегнати и предизвикват тревожност. Възможни са множество малки кризи в професионалния живот. Очаквам през този период да възникнат усложнения в кариерата, неудачно е времето. Но това напрежение доста бързо ще се разсее.

Между 4ти и 6ти имаме цели три събития: на 4ти е Новолунието, на 5ти е преминаването на Венера в Козирог, а на 6ти Меркурий влиза в Скорпион.

4 ноември – Новолуние в Скорпион в опозиция с Уран

Имаме такава концентрация на промени, че ми се струва, че това Новолуние ще бъде ключово и всичко, което заложите през този ден, ще работи един месец, а дори и повече. Защото Новолунието се случва в опозиция на Уран и инициира месец на значими промени и обновление. Началната вълна ще продължи две седмици поне, ако не и повече, според личната карта на всеки от нас.

Покана за колективна медитация: Затова ви предлагам това по-сложно и важно Новолуние да го посрешнете с медитация. Поканата е за 4ти ноември вечерта в 21:00 часа българско време. Смятам, че е абсолютно необходимо да се медитира, защото конфигурацията е много силна – съвпадът на Слънцето и Луната в Скорпион се намира в точните градуси срещу Уран- за да бъдат промените по-меки, да не ни пометат като взривна вълна, трябва обезателно да проведем колективна медитация през тази нощ. (връзката е под видеото)

Коментар от AstroScript – ако е възможно, в навечерието на Новолунието организирайте колективна медитация или поне тиха среща с близки приятели. Защото Уран е планетата на груповите мероприятия и е силно насочен към бъдещето. Ако не успеете, проведете медитацията си сами или онлайн заедно с последователите на Левин.

Изцеление и пълно обновление с Новолуние в Скорпион – 4 ноември 2021

Началото на ноември – опозиция на Слънце и Уран, квадратура към Сатурн

Препоръчвам през този период да се въздържате от внезапни действия. Можете да вземете важни решения, вероятно ще възникнат ситуации, изискващи резолюция към този момент. Но началото на действията трябва малко да се отложи. В никакъв случай да не бъде в първата седмица след Новолунието. Може чак след 12ти да започнете да се движите в новата посока.

6 – 24 ноември – Меркурий в Скорпион

В деня след Новолунието Меркурий сменя знака си. В Скорпион имаме по-напрегнати, по-активни разговори, взаимодействия, контакти. По принцип за работата и делата, това разположение е много добро, за всички сфери, в които е нужно да се мисли задълбочено.

Но в личните си контакти трябва да бъдете внимателни, защото Меркурий в Скорпион става по-агресивен, по-язвителен, възниква тенденцията да се доминира, желание да се влиза в спор. Затова препоръчвам да започвате разговорите си много предпазливо, да следите внимателно реакциите. Какво се променя – емоциите или действителното съдържание на думите и смисъла – затова е много важно да се мисли.

Меркурий в Скорпион – Интензивен ум и интерес към истината

Напрегнатите триъгълни фигури се канализират от Плутон

Този период е много добър за групови и колективни дейности. Напрегнатите триъгълни конфигурации между Слънце, Меркурий, Марс и Уран (силна, революционна енергия за обновление и ново начало, ярка нова мисъл и бързо действие) се канализират чрез Плутон. Това предвещава много мощни организационни и масови събития и промени. Без агресия, без натиск, в големи колективи и групи хора могат да протекат много интересни процеси. За съвместни, масови дейности аспектите са много благоприятни.

6 ноември – Венера в Козирог

Но тези аспекти не са благоприятни за близките отношения, за любовта. Венера в Козирог е сдържана, срамежлива, обрана, трудно изразява себе си. Всеки белег остава дълго, всяка рана в душата зараства много бавно,. Затова в личните отношения е нужна максимална деликатност.

До 12 ноември – деликатност в отношенията
Бавно общуване, лежерно развитие на отношенията, тихи, спокойни разговори. Преди всяко решение трябва да се започне внимателно обсъждане. Не вземайте решения сами когато става дума за близки отношения, за семейството, за любовните връзки. Категорично. След това в общия фон постепенно намалява напрежението, вълнението постепенно спада до 19то число.

Венера в Козирог – Стабилност, резервираност, традиции

След 19 ноември – статичност на Нептун

Тогава имаме пик на събитията, който се формира от два фактора – Пълнолунието на 19ти (по оста Скорпион – Телец) и начало на периода на статичен Нептун. Това е време на нарушения в съня, повишена уморяемост, недостиг на внимание, разсеяност, често объркване. И едновременно с това, много висока емоционалност и чувствителност, висока степен на реактивност и интуитивност.

Тук основният съвет е да не се пропускат новите възможности. Повече откритост в общуването, повече дружелюбност и емпатия. Запознайте се с новата информация, реагирайте на новите предложения. Това не означава да приемате всяко, не. Но не ги отхвърляйте веднага – някои от новите възможности може да съдържат нещо важно за вас.

Забравете за високомерието и надменността в отношението си към другите. Нептун внася енергията на съчувствието и емпатията, на прошката.

Нужни са също повече демократичност в общуването, по-малко амбициозност, не демонстрирайте чувство за превъзходство, ако искате да се договорите с някого. Разговори, преговори, договаряния – водете ги максимално на равна нога. Изслушвайте опонента, вслушвайте се, не налагайте своята гледна точка.

Сега е много лесно да се засегне самолюбието, а това ще разруши всичко. Съществува опасност бъдещите дела, перспективните отношения, предстоящите възможности да бъдат прекършени, ако демонстрирате превъзходство, ако сте високомерни. Максимална демократичност – учете се да слушате внимателно и да чувате какво ви говори човекът отсреща.

Това категорично касае личните отношения – там темата е съвсем същата: ако искате да градите личната си връзка, бъдете внимателни през този период и не разбивайте самолета. В съчетание с повишената чувствителност са възможни “експлозии” съвсем изневиделица. Тази препоръка важи до края на месеца.

Нептун се обърна в ретроградно движение през месец юни тази година.Тогава също писахме за Влиянието на Нептун и неговата статичност

22 ноември – Слънце в Стрелец, 24 ноември – Меркурий в Стрелец

Към края на месеца става по-леко, Слънцето излиза от зоната на Скорпиона, става по-спокойно, по-оптимистично, не реагира толкова болезнено на дреболиите, не е толкова драматично и бурно. Това дава по-спокоен общ фон.

Зодия Стрелец | Sagittarius 22.11. – 21.12. в Натална карта. Слънце в Стрелец

И Меркурий влиза в Стрелец почти едновременно със Слънцето. По-леко става да се води диалог, значително по-леко и по-спокойно. Отминават проблемите, които са се образували около 4то число (влизането му в Скорпион). Не за всички, разбира се, това зависи от личната карта. Но масовите проблеми, които касаят големи групи хора, се смекчават.

Имаме повече откритост, по-голяма възприемчивост към нова информация, повече демократичност в отношенията. В никакъв случай не се опитвайте да демонстрирате превъзходство. Ако запазите тази препоръка в главата си, целият месец ще мине спокойно.

Меркурий в Стрелец – Оптимистичен поглед върху цялата картина

Прогноза за ноември 2021 – Пазаруване

Личните планети Меркурий, Венера и Марс не са ретроградни през този месец, затова с покупките, срещите, пътуванията нямаме особени проблеми. Но освен ретроградността, има и други възможни вмешателства.

 • До 5то число – отложете покупките – защото преди Новолунието се натрупват проблеми.
 • Между 5ти и 12ти – внимателно с електрониката – След Новолунието, до 12то число, бих препоръчал внимателно да купувате всякаква техника и автомобили. За останалите стоки- внимателно проверявайте качеството и при съмнение, се въздържайте. След 12ти става значително по-лесно.
 • 18ти – 30ти ноември – внимание със скъпите стоки – След 18ти бъдете внимателни с покупките на скъпи стоки, на всичко модно, престижно, луксозно., както и с влагането на пари в дългосрочни и далечни проекти. До края на месеца не трябва да се бърза, а да се пазарува и инвестира с повишено внимание. Категорични забрани нямаме, но са възможни грешки поради недоглеждане на детайлите.
 • 13ти – 17ти ноември – най-благоприятно за всякакви покупки
  През останалата част от месеца е отворено за всякакво пазаруване – особено за стоки за жената – красиви дрехи, козметика, всичко, което се отнася към жената. Венера е добре поставена, има благоприятни аспекти и няма да пречи, а ще помага.
 • Между 12ти и 20ти- без покупки на оборудване, техника, по-крупни машини – въздържайте през периода, след това е свободно. Ако е наложително да закупите техника сега, то , проверете дали с гаранцията всичко е наред.

Аварийност и Опасни периоди

Първият опасен период е от 3ти до 12ти, а вторият между 18ти и 22ри. Това са двата аварийни периода, при това вторият е сравнително спокоен. Най-опасно е в началото на месеца.

Това се отнася и за ремонт на оборудване, и за работа с металообработващи машини и метални прибори, но най-вече говорим за ситуациите на пътя. Пикът от инциденти е между 4ти и 7ми ноември. Ако е възможно и да не летите през тези дни, не летете, отложете полета за след 12ти.

Прогноза за ноември 2021 – Запознаства и романтични срещи

 • До 5то число – неблагоприятно за срещи
  Началото на месеца, до 5то число, не е най-подходящото време за нови запознанства. А и не само за интимни срещи, при които да се сближавате – дните са лоши за всякакви. Ако ще се срещате с някого, нека това са хора, с които имате устойчиви, нормални отношения.
 • 8ми – 18ти ноември – благоприятно за запознанства
  Вече след 6ти, 7ми, Венера е много добре разположена, стабилна е в Козирог. Затова всякакви лични срещи, излизания, интимно общуване, разходки с компания настъпва по-добро време за дълъг период.

Само помнете едно нещо – постарайте се да не засегнете самолюбието на своя партньор. Тук темата за самолюбието и достойнството върви като най-важната. Това продължава до 18ти – хубав период за общуване, контакти, за всичко романтично.

 • След 19ти ноември – висока чувствителност
  След 19ти започва период на повишена чувствителност. Той е добър за емоционално сближаване, за установяване на по-дълбоки връзки. Но в същото време сега е много лесно да засегнете човека, много лесно е да разрушите едва сформираните отношения. Затова е необходима максимална деликатност и дружелюбност.

Понякога може да ви се прииска да се представите по-ярко, да демонстрирате нещо. Вече говорих за това, то се отнася за най–общия характер на месеца, нос особена сила при личните връзки – по-малко показност в поведението ви до края на месеца. Общувайте с открито и естествено и по-лесно ще ви разберат, по-бързо ще се разкрият пред вас.

Тук темата е на опозицията между Близнаци – Стрелец – Стрелецът (желание да се изтъкнеш, свръх амбициозност) е негативната страна, а (любопитните и подвижни) Близнаци е позитивната,. Затова препоръчвам повече жива, открита комуникация, а показността, демонстрациите на вашия успех и постижения оставете за по-късно, за следващия месец.

Здравна прогноза за ноември 2021

 • 1ви – 12ти ноември – неблагоприятен период
  Началото на месеца (особено около 5то число) е натоварено с всевъзможни проблеми – трябва да сте внимателни най-вече със сърдечно съдовата система, с възможни колебания в кръвното налягане. При хората с ендокринни нарушения също могат да възникнат неочаквани промени. След 12ти това ще премине, но около 19ти следва втори пик.
 • 18ти – 22ри ноември – втори пик
  Повишена опасност от инфекциозни и заразни заболявания – тук трябва на това са се обърне внимание. Също, внимание за хората с оплаквания в жлъчния мехур и чернодробни проблеми, както и инфекции. Бих казал, че пикът започва още от 15то число на месеца – особено внимание, имаме показания за понижен имунитет и повишена възприемчивост към заразни заболявания.

Прогноза за ноември 2021 – Учене и изпити

 • До 5то число – благприятно за обучение
  Независимо от цялото това напрежение, да се учи през този период е добре, да се занимавате с интелектуална дейност – прекрасно.За всевъзможни тестове и контролни, които да преминете или да предете – много добър период. Дори наближаващото Новолуние не пречи.
 • 9ти – 17ти ноември – неблагоприятен период
  След 6ти става по-трудно – по-трудно да се концентрирате и мобилизирате Имаме засилена нервност, особено след 9ти.. Затова най-големите натоварвания разпределете преди 9то число.

Този труден за учене период ще продължи до 18то число, когато ще олекне. Разпределете учебното си натоварване преди 9то число и след това – след 16то.

 • След 19ти ноември – творчески период, неблагоприятен за точни науки
  След 19ти имаме силен Нептун, затова за всички, на които им трябва креативност и творческа фантазия, времето е добро. Но за останалите, които трябва да се съсредоточат върху точни цифри, да ги вписват и пресмятат – периодът е труден.

Затова отделете на домашната работа по точните науки, за чертежи и калкулации, повече време, работете спокойно, не се пришпорвайте. Ще помогне да се научите малко и да се съсредоточавате, нужно е волево усилие до самия край на месеца.

Желая на всички спокоен месец ноември, спокойно преминаване на пиковете от напрежение и особено на първата декада!

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на  Михаил Левин за ноември 2021, преведена и допълнена за вас. Тази прогноза следва да се разглежда като обща насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните