от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

Здравейте с прогноза юни 2021 година. През този юни има немалко астрологични събития:

  • Венера влиза в Рак, преминава бързо през него и на 27ми влиза в Лъв.
  • На 10ти юни е Новолунието, а на 24ти – Пълнолунието.
  • Марс сменя знака си като минава в Лъв.
  • Също, две външни планети обръщат движението си – Юпитер и Нептун. Обръщането на външни планети няма такова значение както на личните Меркурий, Венера и Марс, но все пак се променя общия фон.
  • И накрая, най-важното събитие – Меркурий става директен през нощта на 22ри срещу 23ти юни.

Влияние на Нептун и неговата статичност

Бих казал, че целият месец ще премине под влиянието на Нептун. Започва с (напрегнати) аспекти към Меркурий и Слънце. После , от 12то число до края на месеца, попада в зоната си на статичност.

Нептун носи повишена чувствителност, възприемчивост и стремеж към сближаване. Дава и регресия към миналото – спомени, минали събития изплуват, за да се преживеят така, сякаш сега се случват. Нептун носи мечти, а на ума – въображение. Но няма никаква агресия, а само деликатни и дълбоки чувства.

Затова – наистина е впечатляващо – целият месец се оказва благоприятен за любов. Не става въпрос непременно за нова любов, не, може например отношенията с деца да се задълбочат.

Сега може да се поправи това, което в миналото е било нарушено. Често през такива периоди се връщат хора, които са си тръгнали – изникват от далечни градове, сякаш от небитието. Появяват се хора, които отдавна не сме виждали и отдавна сме обичали.

Има много добра възможност да се поправи нещо, което е било неправилно извършено някога, да се възстанови и коригира миналото. (Най-малкото) Да се промени осмислянето на тези (травматични) събития по такъв начин, че полученият чрез тях опит да бъде променен.

Това може да бъде прекрасен период за емоционална регресия, за възвръщане. Дори бих казал, за обстоен преглед на важни момент от живота. На вярващите бих казал така: това е хубав месец за покаяние и прошка.

За нови запознанства – не е много добре, защото Меркурий е все още ретрограден до 22ри – 23ти. Затова няма изгледи (възникналите отношения) да бъдат продължителни. Но ако искате да си устроите кратък романс по време на отпуската, то защо не? Прекрасно ще ви се получи, много романтично, и накрая няма да остави трайни следи.

Влияние на Нептун и неговата статичност

Преминаване на Венера в Рак

Венера в Рак от 2ри юни също дава подобна спокойна, дълбока емоционалност. Тя наистина няма да е толкова жива и подвижна, но това съчетание на деликатния Нептун с (чувствителната) Венера с Рак води до дълбок, сърдечен и мек период.

Да си спомните за роднините си и да бъдете с тях по-дълго време, заедно да пътувате някъде – времето е изумително.

Време да си припомните, че близо до вас имате близки хора, които се нуждаят от вашата топлина.

(При статичност) Силата на Нептун само нараства, особено след 12то число. Наистина, може да изплуват и минали обиди, но аз мисля, че нашият кинезитерапевт ще ви предложи упражнения, чрез които да трансформирате сърдечната болка, която може да бликне от миналото. Кинезитерапията в помощ на астрологията.

Венера в Рак – Любовта като грижа и споделеност

Преминаване на Венера в Лъв

През последните дни на месеца Венера преминава в Лъв. През тези дни тя става по-активна – 27ми, 28ми, 29ти, 30ти. Това е време вече за по-ярка изява, за демонстрация на личните ви достойнства и способности, да се излезе през публика. Също и за шумните компании настъпва период на хубави преживявания, всичко става значително по-ярко.

Що се отнася до работата, там е малко по-сложно. Нептун е добър за емоциите, но за работа е добър само ако работата ви е под негово управление – ако се занимавате с творчество, изкуство (психология, благотворителност).

Квадратура на Меркурий и Нептун

Меркурий слиза в сложни отношения с Нептун практически от началото на месеца. Това ще продължи до точката му на обръщане директно. Това означава, че информацията е ненадеждна, има много лъжи, активират се мошениците. Затова бъдете внимателни – през целия месец до Пълнолунието на 24ти се изисква повишено внимание.

Например, ако ви предложат да си вложите някъде парите, при “изключително добри условия”, с “изумителни лихви”, така че само да си седите и печалбите сами да идват, да ви носят чанти с пачки – към такива предложения се отнасяйте крайно внимателно!

Ако ви докладват нещо неприятно за ваш близък или сътрудник, за любим човек и т.н., то десет пъти проверете информацията преди да повярвате. Има много голяма вероятност тя да е или неточна, или объркана, или откровена лъжа.

Както сами разбирате, в такова време да завързвате нови делови контакти, да разраствате бизнеса си, да завладявате нови пазари и прочее, не е много удачно. Така че, деловата активност до 23то число, трябва да следва ежедневния рутинен курс на работа.

Ако сте родени в периода до 24ти юни, прочетете:

Ретрограден Меркурий на Рождения ден

Преминаване на Марс в Лъв

За Марс това е добре, от 12то число е в Лъв. Дава упорство, активност, воля, действие. Но, уви, в ново направление (нов бизнес, нови начинания) не трябва да се впускате.

статичен юпитер юни 2021

Статичен Юпитер

Още нещо, което искам да отбележа – от 15ти до 25ти юни е периода на статичен Юпитер. По принцип, това не създава нищо толкова страшно,. Но трябва да отчетем, че през този период рязко нараства амбициозността – въпросите за първенството, успеха, постиженията, кой е авторът и кой е най-важен.

Периодът сам по себе си не е добър за натиск за нещо ново. Но може да се случи през това време да възникнат някои стари въпроси. (Например) Може да се изясни, че някому незаслужено е било присъдено звание, т.е. тече преглед с преоценка на старите заслуги. Това може много силно да повлияе на реномето и публичния имидж на политически и обществени деятели. Така че, очаквайте през този период скандали.

А в личния живот и на работа препоръчвам след 12ти да се откажете от амбициите си. В случая е по-важно да съхраните дълбоките си и устойчиви сериозни отношения, няма значение кой е първи.

Най-сложната делова атмосфера е когато Юпитер се обръща – от 20ти до 24ти юни. Бъдете много внимателни за забавяния, бъгове в системите, и на пътя също. Пътувайте преди 22ри и 23ти. След 23ти става по-леко, разбира се.

Но бих казал, че месецът (като цяло) е мек и даже ефирен, и ще се чувстваме добре и на работа, и в учението.

Как прогнозната астрология ни помага в подготовката за бъдещето?

Новолуние в Близнаци и Слънчево затъмнение на 10 юни 2021 в 10:12 ч

Искам да обърна внимание на Новолунието на 10то число. Това не е просто Новолуние, а Слънчево затъмнение, при това, много интересно, пръстеновидно. Това означава, че Луната няма да закрие цялото Слънце, а в самия пик на явлението около нея ще остане ярък пръстен слънчева светлина като дъга.

Затъмнението е интересно. То започва в 8ч и 12 мин по Гринуич или в 11ч и 12 мин Московско време (10 ч 12 мин българско). Отделните фази на затъмнението ще бъдат видими от цялата територия на Русия.

Слънчевото затъмнение на 10 юни 2021 повтаря минали затъмнения

Затъмнението е меко, украсено е най-вече в зелени (хармонични) аспекти, които дават плавни промени, като участват Уран, Юпитер и Плутон.

Това означава, че промените ще бъдат най-вече в обществен план.

Фонът на затъмнението е белязан и от Нептун, както и целия месец, затова силно ще влияе на чувствата, на отношенията, на преживяванията. Може да се очакват сериозни и неочаквани обрати в отношенията в периода на затъмнението или два-три дни преди и след него.

В обществената сфера то ще премине сравнително леко. Но когато дадено затъмнение преминава през територията на една страна (видимо е), това означава, че в близките три години в тази страна ще настъпят сериозни социални, икономически и политически промени. Те няма да имат революционен характер в смисъла на бунт, но непременно ще настъпят плавни и значими принципни промени.

Лунен календар юни 2021

Пълнолуние в Козирог на 24 юни 2021 в 20:39 ч

За Пълнолунието вече ви казах, че няма да бъде много напрегнато. Но ще усили чувствителността, дори бих казал, страстта, и ще донесе много силни преживявания, които ще достигнат своя предел.

За близки отношения и интимни връзки, ще бъде забележително. Но изясняването на отношенията сега е крайно неприятно, подстрекавани сме под влиянието на пълнолунието към крайни стъпки. Венера се намира в края на знака (Рак) и последствията могат да бъдат продължителни, а и Слънцето се намира близо до Северния лунен възел (дава кармичност).

През този период аз бих се старал да отложа изясняването на всички отношения и повдигането на проблемните въпроси, въпреки, че вътрешно се усещат. Затова непременно се старайте да ги хармонизирате.

И още нещо – през този месец между двете точки на Новолунието и Пълнолунието, има един много интересен момент – 12то и 13то число. Това е точка на много голяма свобода, когато можете нещо съществено да промените.

Прогноза юни 2021 – покупки

С покупките този месец нещата са изключително прости – до 23то число няма какво много да се вихрим, освен в случай на крайна необходимост. Дори при крайна необходимост, се препоръчва да не се правят скъпи покупки. Или да се правят “под микроскоп” – да се проверява всяка буквичка в договора.

След 23ти – между 24ти и 26ти, покрай Пълнолунието – за покупки също не е много подходящо. На 25ти Нептун е статичен, което означава неточности, неясноти. Затова,

по-внимателно с покупките до 27мо число.

След 27мо число може да пазарувате свободно. Тогава Венера (преминава в Лъв и) става ярка. Подходящо време за всякакви покупки, за модни артикули, за всичко, което ви харесва.

Аварийност и опасност от инциденти юни 2021

Аварийност и опасност от инциденти

Месецът не е с висока аварийност, най-големият връх вече премина. Наближава съвсем кратък пик на опасност от произшествия – от 15то до 18то число включително, т.е. 4 дни.

Понеже целият период е под влиянието на (статичен) Нептун, то може да се очаква повишение в опасностите по вода (и свързани с вода). Това важи особено за времето от 20ти до края на месеца.

И още един кратък пик – между 15ти и 19ти – когато опасностите са не само по земя, но и във въздуха. Така също всичко свързано с електросистеми и електричество. Правейте всичко максимално внимателно. (Тук работи Уран)

Като цяло месецът е достатъчно спокоен, като изключим водата.

(Коментар от нас: Нептун е най-общо вода. По-конкретно, той отговаря за немалко потенциални опасности – лекарства, алкохол, опиати, вирусните инфекции и заразите.)

Прогноза юни 2021 – Романтични срещи

За срещи всичко е хубаво, освен на 22ри и 23ти, целият месец е хубав. Даже на статичен Нептун чувствата просто се разкриват, има дълбочина.

Единствено, както вече казах, новите запознаства до 24то число не обещават продължителност. Затова препоръчвам да прекарвате времето в компанията на близки хора, в уютна, топла, емоционално комфортна атмосфера. Не в шумни и ярки компании.

За по-шумни, ярки и експресивни събития е подходящ периода след 27мо число.

благорпятно за зпоанаства юни 2021

Обучение и изпити

Трудно ще се учи през този месец, или поне до 24ти. Особено в началото на месеца. Конфликтът на Меркурий с Нептун пречи на съсредоточаването, неясното внимание лесно се отвлича, трудно се запомня материала.

Планирайте повече време, с по-спокоен ритъм. Изпитите трудно ще се вземат. Вниманието ще се губи и размива. Ако имате възможност, организирайте атакуването на изпитите между 15ти и 21ви. Този период е малко по-мек и лек и по-добре ще организирате мислите си.

И разбира се, след като Меркурий стане директен, също е хубав период – от 24ти до края на месеца.

Прогноза юни 2021 – Здравето

Краткият промеждутък между 14ти и 19ти имаме повишена опасност от произшествия. А това означава и повишена опасност от травми (дългосрочно работи Уран в квадратура със Сатурн) .

Той е труден за хора, при които кръвното налягане скача. Сърдечно-съдовата система е под напрежение. Може да има проблеми с жлъчния мехур. Въобще, целият месец е труден за черния дроб (Юпитер), за хората с алергии (Уран).

Възможен е и бум на всякакви заразни и инфекциозни заболявания (работи Нептун). Целият период е опасен за отравяния, затова яжте само свежи продукти. Ако продуктът е на границата на своя срок на годност, оставете го в магазина, не си и помисляйте. Това е време, когато не е подходящо да се правят експерименти с храни.

Статичният Нептун обичайно нарушава съня, по най-различни причини. Помня в младите си години, когато започвах да се занимавам с астрология, отивам на работа и гледам, че две трети от хората са с клюмнали носове. Питам един от тях защо не се е наспал, отговаря, че е имал гости. Друг не могъл да заспи, мъчи го безсъние. Трети го събудили съседите посред нощ, било шумно, на четвърти децата му пречили, пети се заседял до късно…

Причините са различни, а резултатът е един и същ – половината хора, ако не и две трети, няма да се наспиват добре. Това е характерно за периодите на статичен Нептун – след 12то число до края на месеца ще се отличава с това.

Мога само да ви посъветвам – лягайте си по-рано. Ако посред нощ се събудите и не ви се спи, не лежете. Постойте до прозореца, подишайте, почетете книга, размишлявайте. В такива нощи добре се отразява медитацията.

Медитация, дълбок размисъл, молитва – в периодите на силен Нептун много добре помагат.

Ако не ви се спи, пробвайте нещо подобно.

Бъдете здрави!

Много ви благодаря… затова, че ме изслушахте (и прочетохте) до края!

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

 

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за юни 2021, преведена за вас, с коментари и допълнения в скобите. Тази прогноза следва да се разглежда като насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните