Хората с това разположение в наталния си хороскоп се отличават както с множество положителни качества, така и с типични слаботи. Когато работи Стрелец, имаме парадокса “много хубаво не е на хубаво”, защото изобилието и широтата имат своята цена.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Стрелец в Наталната карта
Меркурий в Стрелец

Силни качества

Родените с Меркурий в Стрелец се интересуват от грандиозни цели и от голямата житейска картина. Обикновено са честни и до болка откровени в изказванията си, не се интересуват от манипулации.

Отличават се с размах на мисленето, но са повече начетени, отколкото съобразителни.
Типично за тях е постоянното желание за повишаване на образованието и завладяването на нови интелектуални хоризонти.

Към работата си подхождат с оптимизъм. Не губят вяра и притежават забележителен идеализъм и въображение. Те са далновидни и погледът им е отправен в далечното бъдеще.

Слабости

Слабите им места са обратната монета на посочените таланти – затова е въпрос на себепознание как да използват качествата си в своя полза.

Широките интереси водят до повърхностност на мисленето и постоянно скачане от една тема на друга. Следвайки общите идеи, пропускат да се занимаят с важни детайли и правят големи пропуски и в работа, и в знанията си.

Оптимизмът им често е сляп и ги води към кризи заради липса на връзка реалността. Поради интереса им към бъдещето и перспективата на нещата, те пропускат възможностите да завършат нещо конкретно в настоящия момент.

За тези хора не са присъщи постоянството и методичността в работа. За съжаление, емпатията също им липсва – със своята безцеремонност и желание за интелектуално надмощие биха могли лесно да наранят чувствата на околните.

Препоръки при натален Меркурий в Стрелец

Ако вие принадлежите към хората с Меркурий в Стрелец, ето какви са нашите съвети как да използвате този аспект:

  • Обмисляйте нещата по-задълбочено – търсете философската взаимосвързаност на нещата, но не само като бройка, а и като качество и смисъл.
  • Забавете темпото си на мислене и реакция, дайте си време да вникнете в пдоробностите, за да не допускате небрежност и грешки.
  • Научете се да си поставяте по-земни и прагматични цели, които водят до изпълнение на реални задачи.
  • Приемете, че голяма част от хората подхождат емоционално към общуването и не е задължително винаги да сте прави. Проявявайте повече такт и предвидливост в изказванията си и техните ефекти над околните.

Прочетете повече за знака Стрелец

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните