Новолунието през този месец настъпва в четвъртък, 4ти ноември 2021 г., в 23:16 ч. българско време, в знака Скорпион. То бележи началото на поредния нов космичен цикъл. Това е подходящ момент да се ангажираме с лични цели и задачи, които изразяват положителната енергия на знака Скорпион.

Темите на Новолунието в Скорпион

В дните преди това Новолуние е добре да се съсредоточим върху някои от конструктивните характеристики на знака Скорпион – страстен, находчив, фокусиран, волеви, дълбок и проницателен – и да помислим как да развиваме и да включим тези качества в живота си .

Подобряване на самоконтрола

Новолунията на Скорпион са особено подходящи за усъвършенстване на нашите умения за самоуправление. Добър подход е да изброим всички онези неща, заради които често губим контрол. Това може да са зависимости, мании и задължения, но също така и лични отношения – избройте ги и помислете как можете да работите за освобождаването си от тяхната емоционална тежест.

Осъзнаване на дефицитите

Новолунието в този знак също е подходящ момент за изследване на това, което липсва в живота ни. Много често именно дефицитите ни карат да се впускаме в зависимости и саморазрушително поведение.

Разчистване на утайката

Този цикъл представлява възможност да се отървем от „боклуците“ в живота си – материални и духовни. С мощната разрушителна енергия на Скорпион имаме шанса да разчистим, за да съградим и така да постигнем важни промени в живота си.

Задълбочаване и анализ

Всеки знак ни учи на ценни неща и един от „уроците“ на Скорпион включва да се научим да копаем по-дълбоко в неизвестното около нас, вместо винаги да се задоволяваме с познатото. Когато отделим време да разберем мотивите на другите, ще обогатим своите връзки и ще ги задълбочим чрез близост, прошка и смисъл.

Качеството пред количеството

Скорпионът също ни учи, че отдадеността на една значима връзка или начинание може да бъде значително по-удовлетворяваща, отколкото да се разпокъсваме между няколко.

Използвайте този цикъл, за да се съсредоточите върху връзката с един най-важен човек. В работата изберете да развиете специален проект като добавите целенасоченост на действията си. Това ще внесе дълбочина и смисъл в живота ви.

Изцеление за неудобните ситуации

Скорпионът е мъдър знак, когато подходи с разбиране и толерантност. Сега можем да потърсим начини да се справим с тежки емоционални ситуации. Добре е да се освободим от страха си от конфронтации и да бъдем честни със себе си и всички замесени. Ще откриете, че справянето с неудобните и драматични ситуации може води до психологическо изцеление и душевен покой.

Проследете всички фази на Луната в лунния календар за месеца:

Лунен календар ноември 2021 – Новолуние Скорпион, Пълнолуние Телец

Влияние на аспектите на Уран и Сатурн

През тази година съвпадът на Слънце и Луна в Скорпион (Новолунието) попада точно срещу Уран, но в същото време е в квадратура (напрегнат аспект) от Сатурн. Това е двуяка ситуация, при която имаме борба между старо и ново. За щастие, аспектът с Уран е по-точен и мощен и промяната има шанс срещу контрапродуктивността и закостоенялото мислене. Но ще има сериозна и ожесточена съпротива!

Нашите отношения силно се нуждаят от качествено нов подход и обновление и благодарение на Уран много ясно можем да видим как да се случи това. Само трябва да не забравяме да не се оставяме на автопилота и рутината и активно да работим за това обновление.

Оптималното използване на напрежението между Уран и Сатурн е от една страна да се следва визията за промяна и навлизане в нов социален етап на развитие, но това трябва да става чрез поемане на отговорност и спазване на дисциплината и правилата. Никоя крайност няма да е успешна – нито прекаления консерватизъм, нито пълното зачеркване на миналото и порядъка.

Енергията на това Новолуние ще достигне своя пик по време на Пълнолунието с Лунно затъмнение в Телец на 19 ноември.

В самия ден на Новолунието: 4 ноември 2021, 23:16 ч.

Това е отличен момент да се обърнете към себе си и да се запитате какво се случва в душата ви. Както ви посъветвахме в прогнозата за месец ноември, направете си медитация или се съберете с близки приятели. Колкото повече болка, обида, завист, ревност и горчивина изчистите на този ден, толкова по-щастливи ще бъдете занапред.

Астро прогноза за ноември 2021 – Месец на обновление и промени

Лично влияние на новолунието

Всеки един от нас ще усети трансформиращото влияние на Новолунието, но с различна степен. А в коя сфера ще се случи това зависи от личната ви рождена карта.

Новолунието настъпва на 12 градуса и 40 минути в знака Скорпион и ще засегне най-вече хората, които

  • имат лични планети между 9-я до 17-я градус на фиксираните знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей
  • родените около 4то число на месеците май, август, и февруари.

Ако рожденият ви ден се пада около Новолунието – между 3ти и 8ми ноември – то ще окаже много силно влияние на цялата ви следваща година – тя ще бъде особено важна и дори повратна за живота ви! Поръчайте Соларния хороскоп “Настоящата ми година”, за да разберете подробности.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните