Май е месец забавен. Не само защото е пролет, а защото имаме голямо количество астрологически събития.

Най-интензивното е обръщането на Плутон. След като се обърне в ретроградно движение на 1ви май – Валпургиевата нощ – през следващия месец Плутон ще се върне за кратко в знака Козирог. Това гранично положение създава много голямо напрежение. Променя се енергията на Плутон и настъпват катаклизми както в обществената сфера, така и в личното благосъстояние.

Астрологична прогноза до 16 май: Статичен Плутон

(статичност имаме когато планетата застива на едно място докато обръща своето движение ретроградно или директно) Главното в този случай е, че периодът на статичност на Плутон е дълъг. Затова можем да кажем, че първата половина на месец май е много, много интензивна.

Свързва се с повишена опасност от травми и инциденти, множество проблеми със здравето. И в социално отношение много напрегнат период, включително емоционално. Плутон представлява много мощна енергия.

Там, където имате най-висока степен на неустойчивост и напрежение, там и ще възникнат болка и оплаквания –

в личните отношения, на работа и т.н. – за всеки е различно. Ето и моите препоръки:

Първо: припомнете си доколко правилно сте влезли в новата година – във физически, емоционален и астрологичен смисъл. Ако вашите медитации са били качествени, то и процесите в края на април и първата половина на май ще протекат значително по-меко. Напрежението може да се смекчи и трансформира.

За май месец препоръчвам да не стоите със скръстени ръце.

Физическият труд е най-добрата терапия за овладяване енергията на Плутон, задължително с връзка със земята. Затова смело напред с лопатите към вилата или градината, засадете всичко, което желаете. Сега е най-важен контактът с живата земя. Слънцето е в Телец и затова взаимодействието със земята е изключително важно.

Разбира се, не се пресилвайте. Ако усетите умора, отдъхнете. Работете методично, без да бързате, но дълго и упорито, без да спирате. Тогава енергията ще започне да се трансформира и след продължителните услия като по чудо ще усетите прилив на сили.

Пълнолуние и Лунно затъмнение в Скорпион на 5-ти май

Пълнолунието също е по-интензивно, защото е в нехармоничен аспект към Плутон, който точно тогава ще засили действието си.

Затова на 4-ти 5-ти правете по-дълги утринни молитви с медитации и размишления.

Ако усетите напрежение, вземете топъл душ или вана. Правете меки, не бързи раздвижвания. Сутрин обезателно направете лека гимнастика и доколкото здравето ви позволява, движете си! Подобрете кръвообращението си, нека кръвта ви се движи през цялото тяло, не позволявайте застояване.

За хората на интелектуалния труд – също напред! За всички, които се занимават с творческа работа, тези периоди са просто превъзходни за работа – с главата! Без значение в каква сфера творите, наблегнете на умствената и идейната ѝ страна.

За здравето си най-добре ще се погрижете чрез движение.

Няма по-добро от разходката с компания, без да бързате, спокойно, най-много с леко бягане. Ходенето пеша е изумителна профилактика. Всеки ден ходете минимум по час като дишате дълбоко. Празничните дни трябва да празнувате умерено – изпитото количество алкохол няма да произведе следващи победи.

Около Пълнолунието – на 4-ти, 5-ти, 6-ти – не се претоварвайте с работа. Работете и се хранете умерено. Преяждането при подобна Плутонова енергия е особено вредно. Препоръчвам ви да минете на ограничаваща диета поне през първата седмица на май месец.

Лунен календар Май 2024: Новолуние Телец, Пълнолуние Стрелец

Астрологична прогноза от 7-ми май до 5-ти юни- Венера в Рак

Ситуацията леко се стабилизира. Но в емоционалната сфера се повишава чувствителността, засягаме се повече и реагираме по-болезнено. Обострят се личните проблеми, проблемите с близките ни хора, в семейните и любовните връзки, защото именно там се излива интензивната енергия на Венера в Рак.

Появява се възможност за емоционално разкриване – направете го, покажете какво чувствате, ако има пред кого.

Отделете време за не-екстремни, а културни развлечения – театър, кино, изложби – така ще можете да снемете емоционалния товар.

Венера в Рак в Наталната карта

Ретрограден Меркурий от 21 април до 15 май

Първите 15 дни на май продължава ретроградността на Меркурий. Затова продължавайте започнатото и не започвайте нищо ново и важно.

Ретроградният Меркурий не пречи на вашите ежедневни и обичайни дела – напротив, той може да помогне.

Ретрограден Меркурий в Козирог и Стрелец 2023 – 2024

Стелиум в Телец на 16 май – мощен импулс за усилена работа

Юпитер се движи в последните градуси на Овен и на 16-ти преминава в Телец. Едновременно с това, на 16-ти Меркурий става директен, също в Телец. Затова на и след 16-ти май може да започнете дългосрочни проекти – ремонти в дома, нови задачи в работата, дори да сложите зъбни импланти. Период на съществени и дългосрочни промени в семейния живот.

Това е силно благоприятно влияние, защото голяма група планети са се събрали в умерения и трудолюбив ТелецСлънце в Телец, Уран, Северния лунен възел, Меркурий в Телец и Юпитер! Статичният Плутон допълнително ще добави своята енергия – след 16-ти той излиза от статичност.

Тази концентрация в Телец търси реализация на плановете. Втората половина на май е най-точното време за осъществяване на това, което отдавна е замислено.

Енергията е подходяща за прагматични дела, за работа със земята, с растения, но най-вече за реализация в практиката на всичко, което е стояло в главите ви или сте отглеждали в сърцето си.

С Юпитер в Телец до края на годината всички амбиции трябва да намерят своето земно и реално приложение в практиката – конкретно, с ясна физическа форма.

Новолуние в Телец на 19-ти май – ново начало за реализация

Квадратът с Плутон (напрегнатият аспект от Пълнолунието на 5-ти) вече се е преобразувал в хармоничен тригон. Цялата карта на Новолунието представлява

сигнал за начало на нова, сериозна и усилена дейност.

Единствено Марс се движи в края на Рак и наближава Лъв, като застава в опозиция на Плутон. Това означава изключително високо напрежение между отделните хора (особено индивидуалистите) и колектива, с множество междуличностни конфликти.

Когато Марс застане срещу Плутон, директният силов натиск достига до крайния си предел, отвъд всякаква мярка.

Но този силов аспект може да се впрегне в чудесна активна дейност. След Новолунието, при растяща Луна, е време за бурна и ползотворна работа – имаме силни хармонични аспекти за реализация от напрегнатите Марс и Плутон към Слънцето и Луната.

Последната декада на май е период на динамична активност във всички направления. И Меркурий е директен, и Плутон е по-мек, и Юпитер е влязъл в Телец – накратко работа, работа, работа! И още – другарувайте си, обичайте се, забавлявайте се – времето е чудесно!

Единствено внимавайте с проявата на инат и безпричинно упорство (Телецът е най-големият инат в зодиака) – те могат да провалят всичко. Дори да не разрушат отношенията, ще създават огромно напрежение.

Марс в Лъв от 20-ти май

Волята става значително по-активна и изразена в действие. Дори ако дотогава е имало някакво колебание, след 20-ти работите ви трябва да тръгнат категорично напред. Не се страхувайте да влагате силите си и преди това, като отчитате този момент на отприщване. Първите дни от 20-ти до 23-ти ще е по-трудно, а след това чувствително ще потръгне.

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Слънце в Близнаци от 21-ви май

Цялостната атмосфера ще стане по-оживена, с повече контакти, повече общуване. Умовете работят все така усилено, но не прагматично както в Телец. Телецът е конкретен, практичен, обича за всичко да се разбере, да пипне всичко с ръка, притежава своеобразна и дълбока интуиция. В Близнаци се живее по-леко, но и по-повърхностно.

Зодия Близнаци | Gemini 21.05. – 21.06. в Натална карта

Обобщение за май 2023: енергията е изобилна, напрежението е високо. Решението е повече работа. Ако се чувствате напрегнати, мийте ръцете си под топла вода, една по една, бавно.

Месечни хороскопи за май 2023 г. за всички знаци

Пазаруване през май 2023

Казано най-просто:

  • до 15-ти май включително – нищо
  • а след 16-ти до края н месеца – може всичко.

Единствено около 20-ти (между 19-ти и 21-ви) бъдете внимателни с предмети, които се управляват от Марс – автомобили, метални предмети, оръжия, тежка техника (спортно оборудване) – пазарувайте по-внимателно.

А след влизането на Юпитер в Телец на 16-ти за всичко, което е престижно, скъпо, елитарно, чуждоземно аспектите показват успешни покупки.

Здравето през май 2023

Месецът е напрегнат и за здравето не е най-добрият. Статичният Плутон до 16-ти дава повишено кръвно, проблеми с черния дроб, за много хора и с гърлото (правете си гаргари), съдовата система е под напрежение. Обичайно Плутон “бие” по слабите места на човека, особено по гръбначния стълб. Този месец повишено внимание за всички, които имат сърдечно-съдови или чернодробни заболявания, проблеми с гърлото или гръбнака.

Излизайте навън, ходете и дишайте чист въздух!

Препоръчвам да не се занимавате с нищо екстремно през целия месец. При статичен Плутон и особено при опозицията му с Марс около 20-ти имаме повишена опасност от травми и инциденти, затова се въздържайте от всичко крайно поне до 24-ти. След това може.

Опасни периоди – според лунациите

Имаме особено висока степен на опасност от аварии и инциденти в началото на месеца и най-вече около Пълнолунието (4-ти – 6-ти май) и Новолунието (между 19-ти и 21-ви).

Романтични срещи и запознанства

Целият месец май е много емоционален, енергията е висока. Имаме само няколко проблемни дни, когато Венера влиза от Близнаци в Рак, започва от Пълнолунието (от 5-ти до 7-ми). Връзките, които за започнати преди прехода на Венера в нов знак, винаги са слаби, създават проблеми и трудно достигат реализация. Изчакайте до 7-ми.

До края на месеца всеки петък (ден на Венера) ще е изумително добър, неделите (ден на Слънцето) – прекрасни. Юпитер в Телец след 16-ти ще подсили Венера. В Рак тя по природа е чувствителна, деликатна. Време е за разходки с любимия човек привечер – на залез атмосферата е особено романтична в гората/ парка. Хранете се заедно.

Този месец между изпитите/ работата и съня, цялото си време посвещавайте на любовни срещи.

Обучение и изпити

За обучение месецът е изключително силен. Под такова напрежение човек трудно седи на едно място. Но ако седне и се заеме с работа, може да направи изключителни пробиви. А когато не работите, седете и леко се отпуснете. Правете кратки прекъсвания, най-важното е без резки движения – подишайте, раздвижете тялото – и най-вече, не се отдалечавайте от работното си място. Статичният Плутон може да създаде проблеми с набирането на скорост, но след като го преодолеете и навлезете в работата, ще постигнете отлични резултати.

За подготовка за изпити периодът е супер – целият месец ! Изключение може да има около статичен Меркурий между 14-ти и 16-ти май, тогава може да направите пауза, ако не ви върви. Останалото време е просто прекрасно, използвайте ползотворно тази енергия.

Също, около Новолунието, между 18-ти и 20-ти, нещата са на кантар. След 20-ти Марс влиза в Лъв и смело може да се явявате на изпити. Решителността и смелостта печелят, Марс ще ви помага, ще засилва волята. Но незнанието, нахалството и наглостта ги забравете.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните