Май е месец забавен. Не само защото е пролет, а защото имаме голямо количество астрологически събития.

Най-интензивното е обръщането на Плутон. След като се обърне в ретроградно движение на 1ви май – Валпургиевата нощ – през следващия месец Плутон ще се върне за кратко в знака Козирог. Това гранично положение създава много голямо напрежение. Променя се енергията на Плутон и настъпват катаклизми както в обществената сфера, така и в личното благосъстояние.

Астрологична прогноза до 16 май: Статичен Плутон

(статичност имаме когато планетата застива на едно място докато обръща своето движение ретроградно или директно) Главното в този случай е, че периодът на статичност на Плутон е дълъг. Затова можем да кажем, че първата половина на месец май е много, много интензивна.

Свързва се с повишена опасност от травми и инциденти, множество проблеми със здравето. И в социално отношение много напрегнат период, включително емоционално. Плутон представлява много мощна енергия.

Там, където имате най-висока степен на неустойчивост и напрежение, там и ще възникнат болка и оплаквания –

в личните отношения, на работа и т.н. – за всеки е различно. Ето и моите препоръки:

Първо: припомнете си доколко правилно сте влезли в новата година – във физически, емоционален и астрологичен смисъл. Ако вашите медитации са били качествени, то и процесите в края на април и първата половина на май ще протекат значително по-меко. Напрежението може да се смекчи и трансформира.

За май месец препоръчвам да не стоите със скръстени ръце.

Физическият труд е най-добрата терапия за овладяване енергията на Плутон, задължително с връзка със земята. Затова смело напред с лопатите към вилата или градината, засадете всичко, което желаете. Сега е най-важен контактът с живата земя. Слънцето е в Телец и затова взаимодействието със земята е изключително важно.

Разбира се, не се пресилвайте. Ако усетите умора, отдъхнете. Работете методично, без да бързате, но дълго и упорито, без да спирате. Тогава енергията ще започне да се трансформира и след продължителните услия като по чудо ще усетите прилив на сили.

Пълнолуние и Лунно затъмнение в Скорпион на 5-ти май

Пълнолунието също е по-интензивно, защото е в нехармоничен аспект към Плутон, който точно тогава ще засили действието си.

Затова на 4-ти 5-ти правете по-дълги утринни молитви с медитации и размишления.

Ако усетите напрежение, вземете топъл душ или вана. Правете меки, не бързи раздвижвания. Сутрин обезателно направете лека гимнастика и доколкото здравето ви позволява, движете си! Подобрете кръвообращението си, нека кръвта ви се движи през цялото тяло, не позволявайте застояване.

За хората на интелектуалния труд – също напред! За всички, които се занимават с творческа работа, тези периоди са просто превъзходни за работа – с главата! Без значение в каква сфера творите, наблегнете на умствената и идейната ѝ страна.

За здравето си най-добре ще се погрижете чрез движение.

Няма по-добро от разходката с компания, без да бързате, спокойно, най-много с леко бягане. Ходенето пеша е изумителна профилактика. Всеки ден ходете минимум по час като дишате дълбоко. Празничните дни трябва да празнувате умерено – изпитото количество алкохол няма да произведе следващи победи.

Около Пълнолунието – на 4-ти, 5-ти, 6-ти – не се претоварвайте с работа. Работете и се хранете умерено. Преяждането при подобна Плутонова енергия е особено вредно. Препоръчвам ви да минете на ограничаваща диета поне през първата седмица на май месец.

Лунен календар 2023: Май – Пълнолуние в Скорпион, Новолуние в Телец

Астрологична прогноза от 7-ми май до 5-ти юни- Венера в Рак

Ситуацията леко се стабилизира. Но в емоционалната сфера се повишава чувствителността, засягаме се повече и реагираме по-болезнено. Обострят се личните проблеми, проблемите с близките ни хора, в семейните и любовните връзки, защото именно там се излива интензивната енергия на Венера в Рак.

Появява се възможност за емоционално разкриване – направете го, покажете какво чувствате, ако има пред кого.

Отделете време за не-екстремни, а културни развлечения – театър, кино, изложби – така ще можете да снемете емоционалния товар.

Венера в Рак в Наталната карта

Ретрограден Меркурий от 21 април до 15 май

Първите 15 дни на май продължава ретроградността на Меркурий. Затова продължавайте започнатото и не започвайте нищо ново и важно.

Ретроградният Меркурий не пречи на вашите ежедневни и обичайни дела – напротив, той може да помогне.

Ретрограден Меркурий в Дева между 23.08. и 15.09.2023

Стелиум в Телец на 16 май – мощен импулс за усилена работа

Юпитер се движи в последните градуси на Овен и на 16-ти преминава в Телец. Едновременно с това, на 16-ти Меркурий става директен, също в Телец. Затова на и след 16-ти май може да започнете дългосрочни проекти – ремонти в дома, нови задачи в работата, дори да сложите зъбни импланти. Период на съществени и дългосрочни промени в семейния живот.

Това е силно благоприятно влияние, защото голяма група планети са се събрали в умерения и трудолюбив ТелецСлънце в Телец, Уран, Северния лунен възел, Меркурий в Телец и Юпитер! Статичният Плутон допълнително ще добави своята енергия – след 16-ти той излиза от статичност.

Тази концентрация в Телец търси реализация на плановете. Втората половина на май е най-точното време за осъществяване на това, което отдавна е замислено.

Енергията е подходяща за прагматични дела, за работа със земята, с растения, но най-вече за реализация в практиката на всичко, което е стояло в главите ви или сте отглеждали в сърцето си.

С Юпитер в Телец до края на годината всички амбиции трябва да намерят своето земно и реално приложение в практиката – конкретно, с ясна физическа форма.

Новолуние в Телец на 19-ти май – ново начало за реализация

Квадратът с Плутон (напрегнатият аспект от Пълнолунието на 5-ти) вече се е преобразувал в хармоничен тригон. Цялата карта на Новолунието представлява

сигнал за начало на нова, сериозна и усилена дейност.

Единствено Марс се движи в края на Рак и наближава Лъв, като застава в опозиция на Плутон. Това означава изключително високо напрежение между отделните хора (особено индивидуалистите) и колектива, с множество междуличностни конфликти.

Когато Марс застане срещу Плутон, директният силов натиск достига до крайния си предел, отвъд всякаква мярка.

Но този силов аспект може да се впрегне в чудесна активна дейност. След Новолунието, при растяща Луна, е време за бурна и ползотворна работа – имаме силни хармонични аспекти за реализация от напрегнатите Марс и Плутон към Слънцето и Луната.

Последната декада на май е период на динамична активност във всички направления. И Меркурий е директен, и Плутон е по-мек, и Юпитер е влязъл в Телец – накратко работа, работа, работа! И още – другарувайте си, обичайте се, забавлявайте се – времето е чудесно!

Единствено внимавайте с проявата на инат и безпричинно упорство (Телецът е най-големият инат в зодиака) – те могат да провалят всичко. Дори да не разрушат отношенията, ще създават огромно напрежение.

Марс в Лъв от 20-ти май

Волята става значително по-активна и изразена в действие. Дори ако дотогава е имало някакво колебание, след 20-ти работите ви трябва да тръгнат категорично напред. Не се страхувайте да влагате силите си и преди това, като отчитате този момент на отприщване. Първите дни от 20-ти до 23-ти ще е по-трудно, а след това чувствително ще потръгне.

Марс в Лъв до 10 юли: Страст, самоувереност и мащаб

Слънце в Близнаци от 21-ви май

Цялостната атмосфера ще стане по-оживена, с повече контакти, повече общуване. Умовете работят все така усилено, но не прагматично както в Телец. Телецът е конкретен, практичен, обича за всичко да се разбере, да пипне всичко с ръка, притежава своеобразна и дълбока интуиция. В Близнаци се живее по-леко, но и по-повърхностно.

Зодия Близнаци | Gemini 21.05. – 21.06. в Натална карта

Обобщение за май 2023: енергията е изобилна, напрежението е високо. Решението е повече работа. Ако се чувствате напрегнати, мийте ръцете си под топла вода, една по една, бавно.

Месечен хороскоп за май 2023г. за всички знаци

Пазаруване през май 2023

Казано най-просто:

  • до 15-ти май включително – нищо
  • а след 16-ти до края н месеца – може всичко.

Единствено около 20-ти (между 19-ти и 21-ви) бъдете внимателни с предмети, които се управляват от Марс – автомобили, метални предмети, оръжия, тежка техника (спортно оборудване) – пазарувайте по-внимателно.

А след влизането на Юпитер в Телец на 16-ти за всичко, което е престижно, скъпо, елитарно, чуждоземно аспектите показват успешни покупки.

Здравето през май 2023

Месецът е напрегнат и за здравето не е най-добрият. Статичният Плутон до 16-ти дава повишено кръвно, проблеми с черния дроб, за много хора и с гърлото (правете си гаргари), съдовата система е под напрежение. Обичайно Плутон “бие” по слабите места на човека, особено по гръбначния стълб. Този месец повишено внимание за всички, които имат сърдечно-съдови или чернодробни заболявания, проблеми с гърлото или гръбнака.

Излизайте навън, ходете и дишайте чист въздух!

Препоръчвам да не се занимавате с нищо екстремно през целия месец. При статичен Плутон и особено при опозицията му с Марс около 20-ти имаме повишена опасност от травми и инциденти, затова се въздържайте от всичко крайно поне до 24-ти. След това може.

Опасни периоди – според лунациите

Имаме особено висока степен на опасност от аварии и инциденти в началото на месеца и най-вече около Пълнолунието (4-ти – 6-ти май) и Новолунието (между 19-ти и 21-ви).

Романтични срещи и запознанства

Целият месец май е много емоционален, енергията е висока. Имаме само няколко проблемни дни, когато Венера влиза от Близнаци в Рак, започва от Пълнолунието (от 5-ти до 7-ми). Връзките, които за започнати преди прехода на Венера в нов знак, винаги са слаби, създават проблеми и трудно достигат реализация. Изчакайте до 7-ми.

До края на месеца всеки петък (ден на Венера) ще е изумително добър, неделите (ден на Слънцето) – прекрасни. Юпитер в Телец след 16-ти ще подсили Венера. В Рак тя по природа е чувствителна, деликатна. Време е за разходки с любимия човек привечер – на залез атмосферата е особено романтична в гората/ парка. Хранете се заедно.

Този месец между изпитите/ работата и съня, цялото си време посвещавайте на любовни срещи.

Обучение и изпити

За обучение месецът е изключително силен. Под такова напрежение човек трудно седи на едно място. Но ако седне и се заеме с работа, може да направи изключителни пробиви. А когато не работите, седете и леко се отпуснете. Правете кратки прекъсвания, най-важното е без резки движения – подишайте, раздвижете тялото – и най-вече, не се отдалечавайте от работното си място. Статичният Плутон може да създаде проблеми с набирането на скорост, но след като го преодолеете и навлезете в работата, ще постигнете отлични резултати.

За подготовка за изпити периодът е супер – целият месец ! Изключение може да има около статичен Меркурий между 14-ти и 16-ти май, тогава може да направите пауза, ако не ви върви. Останалото време е просто прекрасно, използвайте ползотворно тази енергия.

Също, около Новолунието, между 18-ти и 20-ти, нещата са на кантар. След 20-ти Марс влиза в Лъв и смело може да се явявате на изпити. Решителността и смелостта печелят, Марс ще ви помага, ще засилва волята. Но незнанието, нахалството и наглостта ги забравете.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните