Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Преди да премина към прогнозата, бих искал да съобщя, че в тези прогнози ние не даваме никакви политически, исторически, социални предсказания. Нашите прогнози и препоръки – месечни и ежедневни – касят изключително личния живот на хората. Каквото и да се случва, животът все така продължава да следва своя ход. И това, което се случва вътре в нас, от космическа гледна точка, е по-важно от всичко, което се случва около нас.

Нашият ръст, нашето развитие, общовалидните закони за човека на земята – това е най-важната част от човешката история. А останалото са просо условия – тежки, леки, благоприятни, неблагоприятни, ужасни – без значение, това са само условия.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Времето?
Времето е даденост.
То не подлежи на обсъждане.
Подлежиш на обсъждане ти,
Разположен във времето.
Наум Коржавин, “Въведение към поема” 1952г.

И така, да преминем към астро прогнозата за месец май.

Конфигурация от всички планети през май – Възел

Ако говорим за конфигурацията през май, то планетите са се събрали в тесен ъгъл от 120 градуса. В астрологията това разположение се нарича “Възел” и човекът, който се роди в такъв период, обичайно се концентрира в една тясна сфера на живота и се затваря за всичко останало, бяга от него. Това може да бъде семейството му, неговата работа, избрано занятие или лични отношения.

И сега също очакваме да има подобна концентрация.Всеки от нас ще намери над какво ще се съсредоточи в течение на месеца. При такава фигура нямаме нехрамочнини аспекти – може евентуално да се появи квадратура (90 градуса), за повече просто не достига пространство. Болшинството аспекти са хармонични, но месецът е напрегнат – целият месец, особено първата му половина!

Обръщане и ретроградно движение на Плутон

Като начало, в края на април Плутон се обърна ретроградно. А зоната, през която той е статичен и сякаш въобще не се движи, продължава до 14ти май. През цялото това време въздухът ще бъде изпълнен с мощно напрежение. Това е много интензивна енергия, която генерира непонятно раздразнение, сривове на нервна почва. Тя н предизвиква резки промени, като цялото това напрежение ни принуждава да правим нещо.

От друга страна, енергията активизира и благотворна дейност, пробужда нашите сили. И ако тази енергия бъде впрегната за нещо полезно, ще бъде идеално. В такива периоди на напрегнат Плутон не се работи леко – има тежест, бързо нараства умората, иска ти се да захвърлиш всичко и да си починеш. Но ако продължите да работите без да прекъсвате – след 30на минути до един час ще има прилив на нова енергия, ще се върнат силите ви до такава степен, че ще можете да продължите до края на деня без да се измаряте.

Умерените и постепенни усилия без да се бърза, физическите или спортни натоварвания са много подходящи за такъв момент. Извън това плутоново влияние, периодът е спокоен, хармоничен, имаме много положителни аспекти.

Месечен хороскоп за май 2022 г. за всички знаци

Слънчево затъмнение на 30 април 2022, 23:42ч

За нас това затъмнение остана в края на април, но за някои най-източни части на света месецът започва с това затъмнение. То се случва при съвпад с Уран и близост до Северния лунен възел, затова вещае големи промени, новости, обновление.

Промените, които ще се случат при това затъмнение, ще имат дългосрочни последствия. Ако съдя по аспектите, тези промени ще имат по-скоро позитивни резултати. Но вие, разбира се, не трябва да се съпротивлявате – защото има кармичен аспект бинонагон 80 градуса между Уран и Сатурн. Сатурн ще се опитва с всички сили да удържа тази динамична ситуация – ще възникват сериозни ограничения, големи препятствия и затормозяване. Не се страхувайте, продължавайте, ако сте намислили нещо да промените и смело правете промени в първите дни след затъмнението.

Напрегнатата енергия на статичния Плутон също възможност да внесете в живота си желаните дълбоки промени. Това може да са дребни неща или да решите да реформирате отношенията си с близките хора, да се преместите някъде. Ако е нужно да внесете някакво ново занимание в своя живот – Уран много ще помогне за това.

Новолуние и Частично слънчево затъмнение в Телец на 30 април 2022

Коридор на затъмненията

До следващото затъмнение – което ще бъде лунно, на 16ти май – съществува много добра възможност да се правят промени. Времето между двете затъмнения се нарича “коридор на затъмненията”. Според някои астролози, това е най-тежкият и предопределен, обречен период, а според други – именно тогава могат да се правят положителни промени, които да доведат до значим растеж.

Моят опит показава, че именно в дните около затъмненията е времето, което дава възможност нещо коренно да се промени. Именно в период на неусточивост можете да вложите своята сила, своя порив, и да създадете условия за голяма промяна в бъдеще. Така че, променете нещо в работата, в начина си на мислене – ето това би било най-значимо, в отношенията с близките.

Но не пришпорвайте нещата, възелът е в Телец – задачата сега е търпеливо и стабилно да прокарате нова линия, нови идеи, нови мисли. Не разрушавайте! Уран е планета небесна, духовна. И така, периодът от 1ви до 16ти е най-интензивният. Отначало имаме време за активни действия, до към 10ти, а след това време за изпълнение на плановете,

Лунно затъмнение на 16 май 2022, 07:15ч

При това затъмнение позициите на планетите са както следва: Луната в съвпад с Южен възел в Скорпион, Слънце в съвпад със Северен в Телец, и двете светила в квадратури със Сатурн. Т.е. започва период, изпълнен с препятствия и ограничения. Не трябва да бъдете резки в действията си. Както говорихме, проявете търпение през цялата седмица след затъмнението, както и самоконтрол. Препоръчвам да действате като спазвате точен график по часове – това много ще успокои Сатурн – той обича ритмични, списани в графика действия. Задайте си програма с равномерни действия за целия ден.

Пълнолуние в Скорпион и Пълно лунно затъмнение на 16 май 2022

Вижте целия Лунен календар за май 2022г.

Емоционален фон

Венера преминава в Овен на 2ри май, така че, бъдете предпазливи. Тук тя е импулсивна, това не е нейният знак. Нормалното, спокойно чувтство, с което се свърза Венера – тя търпеливо чака и накрая търпението ѝ дава резултат – тук го няма. Венера в Овен хич не обича да чака. Тя е нетърпелива, импулсивна, бързо избухва, ако не получава това, което желае. Това води до интензивни действия. Действайте, но пак предупреждавам, не бързайте да искате да има резултат веднага.

Венера в Овен – Спонтанна любов и вълнуващо романтично преследване

В началото на месеца Венера е съвпад с Юпитер, а към края прави нехармоничен аспект с Плутон, което създава доста емоционално напрежение. Слава Богу, че Марс е в пасивния знак Риби, където е бавен, вял. Но в този знак проявява подмолното качество да взема своите решения без да ги съобщава на никого.

Марс в Риби – Колеблива енергия с мощен творчески потенциал

Сега трябва по-внимателно да се вземат решения. В този период е добре да се оперира според принципите на Телеца – без нетърпеливост, чрез бавно и спокойно действие, без никакви резки постъпки.

Има цялостно повишаване на жизнената енергия, което е много хубаво. Ходете боси по земята, особено когато тя е топла. През май месец земята започва да се “отваря”, да диша, енергията преминава от въздуха към земята. Телецът придобива сила когато има повече контакт със земята, повече непосредствено общуване с природата и това е много добре, за да протича енергията. (Венера преминава в Телец на 20 май)

Делови фон

В началото на месеца (до 23ти) Меркурий е в Близнаци. Но ситуацията се затяга, когато на 10то число той стане ретрограден. Това ще се отрази и на пътуванията, и на покупките, преместванията и началото на важни дела. Ще се наложи качествено да се промени начина на работа, да се отложат важните неща, като всеки индивидуално може да се консултира с астролог (когато предстоят решения).

Стационарен и ретрограден Меркурий от 8ми май до 5ти юни 2022

Меркурий е ретрограден от 10ти май до края на месеца, ще стане директен на 3ти юни. Особено объркани са дните на стационарност – преход към и от ретроградност – или 2-3 дни преди началото и края на този срок. Така че, ако трябва да започнете нещо ново, да направите съществена крачка, постарайте се да направите това в първата седмица на месеца, между 2ри и 7ми.

През периода на ретроградност можете да продължите с рутинната си и обичайна работа. Особено когато Меркурий се върне в Телец на 23ти, настъпва чудесно време за лежерна, упорита и спокойна работа.

Меркурий в Телец – Устойчиви решения, базирани на сетивата

Юпитер в Овен след 11ти май

За амбициозните хора започва нов активен период, в който да вървят напред и да се доказват. С Юпитер в Овен трудно се преговаря, това не е най-доброто време за разговори, преговори и взаимодействие. Тази позиция означава нарастване на амбициите и е предпоставка за конфликтна ситуация, която може да продължи много дълго.

Обаче Марс е бавен в Риби (до 24ти май), преди това имаме и няколко други смени на знаците:

Слънцето преминава в Близнаци на 21ви май. Вече няма да сме толкова сериозни, атмосферата става по-лека. Като цяло съчетанието на Меркурий в Телец и Слънце в Близнаци (след 23ти май) е добро за работа: Меркурий е бавен и спокоен в мисленето, а Слънцето (съзнанието) бързо схваща и възприема всичко, което Меркурий е разбрал.

Марс в Овен след 25ти май става по-активен, по-деен, но и по-драматичен. Марс иска да действа, но Меркурий (ретрограден) не дава да се започне нищо ново.

Марс в Овен – Силен лидер, който обича предизвикателствата

Венера на 28ми преминава в Телец. Емоциите се успокояват и стават по-стабилни. Едновременно с това на 28ми започва и зоната на статичен Сатурн. Това препятства всякаква дейност , особено личната изява, емоциите са сдържани, има забавяне на всякакви официални договори, дела, документи. Когато Венера е в Телец емоциите се успокояват и приглушават – добър период за тих, равен, емоционално спокоен живот

Астро прогноза за пазаруването през май

Относно пазаруването месецът се разделя на две части: до 7ми-8ми (благорпиятно) и след това. Добре е денят след затъмнението (1ви) да се пропусне. Но както вече казах – ако изпитвате импулсивно желание за нещо, затъмнението е в съвпад Уран – дайте възможност на себе си и го закупете. Особено ако е нещо оригинално, нестандартно или отдавна го желаете – следвайте позива на сърцето си.

Конфигурацията (през първия период до 8ми) е такава, че може всичко да се пазарува, практически няма блокиращи аспекти. Но все пак, проверявайте надеждността на стоката. Към края на месеца ретроградният Меркурий ще направи нехармоничен аспект със Сатурн, така че след 10то число до края на месеца всичко, което е ненадеждно, ще започне да се чупи или разваля Затова е нужно внимание при пазаруването и през първи седем дни на месеца.

Астро прогноза за здравето през май

Статичният Плутон през първите 14 дни на месеца изисква обща грижа за здравето, защото всичко, от което страдате хронично, може да се обостри. Добре е да се направи и някакво неголямо прочистване покрай затъмнението, например, ден-два плодова диета или сокове, 24 часа гладуване. Така ще се намали плутоновото напрежение, ще се пренесе в друга сфера.

Друг тежък аспект през целия месец е бинонагона (80 градуса, кармичен аспект) между Сатурн и Уран. Това преди всичко засяга хората, които имат проблеми с черния дроб. Щитовидната жлеза също е под по-голямо напрежение. Може да има повишавания на кръвното налягане, но не е толкова опасно както през други месеци.

Относно здравето може да се каже, че фонът е леко напрегнат, но като цяло месецът е доста спокоен.

Астро прогноза за опаснте периоди през май

Обичайно периодите с най-висока опасност от инциденти са около затъмненията. Това допълнително се усложнява от съвпада с Уран, който обостря импулсивността, затова и първите дни на месеца имаме повишена опасност от инциденти.

Друг период на повишена опасност е 16ти и дните около него 15ти и 17ти. Третият период е от 25ти до 27ми май.

Това са периодите с най-висока опасност от инциденти през месеца. Слънцето е близо до Уран, особено първата седмица след затъмнението 4ти – 7ми, когато трябва да се внимава при шофиране; също касае авиацията. Така че, по-внимателно с разходките. Не забравяйте за предпазните колани и средства, за ръкавиците за защита, внимавайте повече при работа с електричество.

Астро прогноза за романтичните срещи през май

Може би още първият ден на май поради затъмнението не е много добър. А след това Венера влиза в Овен – каквито и да са отношенията с вашия любим, тя е гореща, своенвравна и темпераментна, може да предизвика бързо сближаване, силно разкриване и свободна проява на чувствата.

Венера в Овен може да повлияе на отношенията и в друг смисъл: бързо да се сърди и лесно да се обижда. Необходимо е не просто внимание, но и деликатност, както и готовност, че близкият ви човек най-неочаквано ще избухне. Дайте му свобода, отстъпете встрани, позволете му да се разсърди.

На 16ти е лунното затъмнение – ако сте с правилния човек и сте си близки, денят е прекрасен. Но ако не сте много близки, е опасно. Затова пък следвашият, 17ти, е много добър. До края на месеца – на 29ти и 30ти емоциите са сдържани, имаме повече стабилност и устойчивост но и затруднения за всяко емоционално изразяване.

  • Най-благоприятни дни: 1ви, 8ми, 14ти, 17ти – 20ти, 22ри, 24ти, 27ми
  • Неблагоприятни: 1ви, 16ти, 29ти и 30ти

Обучение и изпити

На статичен Меркурий – между 8ми и 10ти – е трудно да се учиш. Но когато влезе в Телец – след 23ти – започва много добър период за обучение, за упорита, съсредоточена и целенасочена работа. В края на месеца – статиченият Сатурн не пречи на обучението, дори обратното – дава стабилност.

Началото на месеца (преди 7ми) е за интензивна работа, Меркурий в Близнаци дава бързо съобразяване; подходете към процеса с търпение (Слънце в Телец), материалът ще бъде усвоен, само не нервничете и не бързайте.

През целия период има прекрасен аспект между Меркурий и Юпитер, който ви помага да виждате цялата картина, да обобщавате и подпомага целенасочената работа, за обучение е прекрасен.

  • Благоприятни дни: 13ти -15ти, 17ти – 26ти 28ми – 31ви
  • Неблагорпиятни: 8ми – 10ти, 16ти, 27ми

 

Хубав месец да имате!
Желая ви добре да прекарате празниците.
Излезте сред природата, разхождайте се повече – там сега има толкова силна енергия, която ако успеете да усвоите, ще ви захранва цялата година.

 

Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните