Astroscript: Тази обща астрологична прогноза проследява движението на планетите и слънчево-лунния цикъл през месец януари 2022-ра година. Тя не указва за конкретни събития, защото не се отнася до един отделен субект на земята. Но може да ви послужи да съгласувате плановете си за месеца с най-подходящите планетарни аспекти. Този дял от астрологията се нарича “елективна астрология” или астрология на избора на най-подходящо време.

 • За лична прогноза спрямо вашата уникална натална карта – по Транзити и Прогресии на картата ви – поръчайте Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”
 • Ако имате или сте имали рожден ден в близките 1-2 месеца, препоръчваме ви да поръчате Соларен хороскоп прогноза “Настоящата ми година”

Михаил Борисович Левин е основател (1990 г.) и ректор на Московската академия по астрология. Автор е на едни от най-добрите съвременни астрологични учебници. Левин поддържа особено близки връзки с България, всяка година е тук за празниците на Паневритмията и използва основите на Дъновистката астрология.

И през 2022 година ще продължим да превеждаме с коментари и допълнени неговите видео астрологични прогнози за всеки месец.

Обща астро прогноза за януари 2022-ра година

Здравейте! Нова година, януари. Да отбележим важните събития през този месец:

 • Новолуние (в Козирог) на 2 януари
 • Пълнолуние на 17 януари (по оста Рак – Козирог)
 • Меркурий влиза във Водолей (02 – 26.01), което е много хубаво
 • Уран става директен на 18 януари, което води до повишено нервно и умствено напрежение
 • Венера е сдържана (в Козирог), чувствата са контролирани и трудно се проявяват външно, но в дълбочина гори огън
 • Слънцето преминава във Водолей на 20 януари – Зодия Водолей
 • Марс влиза в Козирог на 24 януари
 • Меркурий ще бъде ретрограден след 14 януари (за 20 дни) и времето не е подходящо за нови начинания
 • От 26ти, двожейки се назад, Меркурий се връща в Козирог и така завършваме месеца.

Месечен хороскоп за януари 2022г. за всички знаци

Емоционалната сфера през януари 2022

Много е интересно през този месец. Той започва с ретроградна Венера. Това означава, че се потапяме в себе си, в миналите си преживявания, а защото е в Козирог, това добавя сдържаност и доза срамежливост.

В същото време, Венера бавно се движи разделя с Плутон. (Те бяха в точен съвпад по Коледа 2021) Разпадането на аспекта се случва на 10то число. Това означава, че целият период е особено интензивен на вътрешен план. Чувствата са мощни, но е трудно да излязат на повърхността. За да разредите тази сила е подходящо да се занимавате с танци, с някакъв по-енергичен спорт, да посетите музикални събития. Защото изкуството дава възможност емоционално да се изразите (и да се свържите с други хора) – нещо, което е невъзможно във фитнес залата.

При танца имаме колектив – целият период е добър за колективни занимания: Слънцето се движи през колективни знаци (Козирог и Водолей) и се съединява с мощния Плутон (отговаря за най-големите групи хора), затова е добре да сте сред много хора.

След това (10.01.) емоционалната среда става по-мека. След 15ти Венера излиза от влиянието на Плутон и (продължава да бъде) сдържана в Козирог. Затова макар периодът да остава интензивен, той вече не касае чувствата (Венера), а общата дейност (Слънцето е в точен съпвад с Плутон на 16.01, а десет дни преди и след това се усеща влиянието на съвпада). След 10ти до момента на обръщане на Венера в директно движение на 29.01., имаме по-спокоен и сдържан в емоционален смисъл период.

Тъй като Венера е ретроградна, не е подходящо да започвате лични връзки, освен ако не търсите кратки флиртове и приключения. А и освен това, емоционалното разкриване ще бъде трудно през периода (заради Козирога). Между другото, в такива периоди е добре да се върнете към старите познанства, да възобновите забравени (романтични) връзки или поне да напомните за себе си. А и точно това можете да очаквате – ще се появят хора от миналото ви.

Ретроградна Венера през 2021 – 2022 в Козирог: как да използваме енергията ѝ?

08 – 28.01. Статичност и обръщане на Уран в директно движение

Уран обръща движението си от ретроградно в директно на 18 януари. Това означава, че 10 дена преди и 10 дена след тази дата имаме период на повишено нервно напрежение и интелектуална активност. Пикът е на 18ти. Подходящо е да свалите това напрежение чрез активна умствена работа, чрез повече общуване с приятели, пътувания, разходки, каране на ски или подобен спорт. Още повече, че през януари Марс е спокоен, няма повишена опасност от травми, с изключение на опасните дни, описани по-долу.

Бизнес астро прогноза за януари 2022

В началото на годината Марс е активен и целеустремен (Марс е в Стрелец до 24.01), волята е насочена към изпълнение на целите. Марс прави добър аспект със Сатурн, което помага успешно завършване на начинанията, поне докато Меркурий е директен (до 14 януари).

Марс в Стрелец – Огнена енергия за изпълнение на целите

Време е да подредите всичко в работата си, да работите активно за развитието на проектите си. Всичко, което е вече измислено, разчетено, планирано, дългосрочните задачи – сега е време да се реализират. Ориентирайте се да приключите каквото можете до 11 януари, след което поставете новите начинания на пауза.

Меркурий е ретрограден от 14 януари до 4 февруари. Това означава, че след 11то число вече трябва да бъдем по-внимателни с новите начинания. Той не дава възможност за голяма активност – обобщете резултатите, прегледайте миналите дела, изпълнявайте рутинната си работа и не се хвърляйте напред към светлото бъдеще, защото предстои период на чувствитено ограничение.

Ретрограден Меркурий в Козирог между 29.12.2022 и 18.01.2023

Меркурий влиза в съвпад със Сатурн във втората половина на месеца и това е най-благоприятното време да въведете ред – в мислите си, в делата и в контактите – без да се занимавате с нови неща.

Марс е в Козирог след 24 януари. При Марс в Стрелец волята и дейността са насочени напред, към постижения, към реализация на целите. С Марс в Козирог се работи акуратно, сериозно, като се спазват всички правила и не се поемат рискове – такъв тип дейност е удачна, като се започне от 24ти.

Астро прогноза за интелектуалната сфера през януари 2022

За дълбоки размишления, за цялостно подреждане на делата, за продължаване на темите и задачите, с които вече сте се занимавали, за педагогическа работа – времето е много подходящо (статичен и ретрограден Меркурий във Водолей и Козирог). През целия месец нямаме никакви сериозни кризи и тежки аспекти за интелектуалната сфера, като изключим това обръщане на Меркурий.

Между 12ти и 16ти не трябва да предприемате никакви интелектуални “атаки”. Особено ако се намирате в изпитна сесия – по-внимателно, по-умерено, дори можете да направите някакво прекъсване за дните, в които Меркурий е в статична точка. Може да пропуснете изпит, защото в такива дни на изпит всичко се забравя.

Като цяло, умствената работа е доста енергична през месеца, защото Меркурий в началото на годината влиза във Водолей, където е силен и ще остане до 26ти. Добро време за колективни обсъждания, дискусии, обмисляне на нови идеи.Но не започвайте нови дела все още.

След 27ми Меркурий се връща в Козирог и става по-сериозен, разговорите стават по-строги или ограничени, общуването е по-сдържано и контактите не са толкова много.

Новолуние и Пълнолуние през януари 2022

Накратко как да посрещнете тези лунации:

 • Новолунието на 2ри – време за почивка след посрещането на новата година. Новолунието е спокойно, емоционално заредено. Прекарайте деня в приятна, мила, неголяма компания. За много големи партита не е подходящо. Имаме хармоничен аспект на Новолунието към Уран – ако прекарате деня в приятелска компания, това ще донесе силен заряд и за ума, и за душата ви, като ви зареди за двете седмици до Пълнолунието.

Темата за медитациите на Новолуние е много интересна. През тази година трябва да се разпадне квадратурата (конфликтен аспкет) между Уран и Сатурн, която беше активна практически през цялата 2021 година. Напрежението най-накрая ще спадне.

Но през първите два месеца – януари и февруари – то все още е във въздуха. Затова и продължава познатата борба – Уран се опитва да прокара промени (да освободи и демократизира), а Сатурн ги запорира (лишава, ограничава, наказва). Вие избирате за кого да дадете подкрепата си (старото или новото) – като изберете медитация за стабилност или медитация за обновление.

 • Пълнолунието е на 18ти (01:46ч. българско време, с Луна в Рак и Слънце в Козирог) – с какво е интересно? Слънцето е в съвпад с Плутон: времето е много интензивно, много активно и ако не се намери добро изразходване на тази (вулканична) енергия, това ще създаде проблеми. Луната прави канализиращ аспект към Нептун, но той е наранен от Марс. Темата за хармонията и любовта е в конфликт с активните действия за намиране на помощ и баланс.

Лунен календар януари 2022 – Новолуние в Козирог, Пълнолуние в Рак

 

Покупки през януари 2022

(Пазаруването в) сферата на модата и красотата, на всякаква козметика, е под забрана, защото Венера е ретроградна през цели месец. Тя се обръща в самия му край, но трябва и след това да набере скорост. След 14ти вече нищо не трябва да се купува (важи не само за стоки под Венера) – тогава и Меркурий става ретрограден – нищо освен хляб, картофи и кисело мляко. 🙂

Здравна астро прогноза за януари 2022

Много е добре през този месец да се занимавате със спорт като прекрасен начин да се освободите от скритото напрежение, което се създава от валидния все още квадрат на Уран и Сатурн, както и от емоционалното прегряване на Венера. Най-добрият спорт са динамичните танци, с повече енергично движение, като се стремите да сте активни през целия месец.

Бъдете внимателни в първата седмица на месеца и около Пълнолунието на 18ти. Тогава Слънцето е в съвпад с Плутон, а Луната се движи срещу тях – в такива периоди има внезапни покачвания на кръвното налягане и за съжаление, неочаквано влошаване на здравното състояние заради Плутон.

Ако искате добра профилактика, започнете от ранно утро с кратка десетминутна гимнастика за гъвкавост, с малко танци или с вашите редовни упражнения. Но ако се занимавате с медитация и молитви – направете ги по-продължителни от обичайното. Медитация за хармония, за постигане на баланс. Хипертониците – особено акуратно поддържайте своя режим на профилактика.

Възможни са обостряния на ангините, на болките в гърлото, на проблемите с щитовидната жлеза (зоната на Телеца – Уран е в Телец и е наранен от Сатурн). Влошаване на заболяванията на жлъчния мехур и черния дроб в същите дни (около Пълнолунието), затова следвайте диета и бъдете внимателни.

Като цяло, нямаме някаква голяма опасност през месеца. Около Пълнолунието (да кажем от 10ти до 20ти) е по-труден периода предвид заразните заболявания и простудите, възможно е нарастване на вирусните инфекции. (От 5ти до 19 януари Марс наранява Нептун, който отговаря за заразни и автоимунни заболявания – те също могат да ескалрат.)

Хиругически операции

Нищо лошо не бих казал за лекарите, те вършат работата си както най-добре умеят. Но природата също има своите особености, затова даже в случай на леки операции, трябва да плнирате внимателно.

Що се отнася за януари, по принцип целият месец не е подходящ за сериозни операции.

Но в случай, че сте принудени да се оперирате, тогава трябва да го направите. Ако имате някаква възможност да планирате, то отложете операцията си за след 4ти февруари, когато Меркурий ще стане директен.

Ако операцията е спешна и наложителна, опитайте да я вмъкнете преди 12то число, като изключете първите 2-3 дни от новата година. Но ако имате избор, то

не се оперирайте през дните от 13ти до 18ти януари, както и на 31ви.

Опасни периоди през януари 2022

Най-интензивният период е от началото на новата година до 20то число, с пик между 17ти и 20ти, след това ще има спад. Ако се занимавате с воден спорт, то в дните между 5ти и 20 януари трябва да го правите с огромно внимание (Марс наранява Нептун и показва възможни инциденти по вода).

Обучение и изпити през януари 2022

Да се обучавате сега е благоприятно: Меркурий е във Водолей – мозъкът е бърз, подвижен, подкрепян е от Сатурн, с хармоничен аспект от Уран – т.е. подпомага интензивната, високо натоварена, концентрирана умствена работа. Това е добре за всички, които се занимават с интелектуален труд, с естествени науки. Или имат да вземат изпити – главата работи прекрасно и е леко да се организира работния процес.

Но моля, изключете от времето си за интензивна интелектуална дейност периода от 12ти до 16ти – много неудачно време за явяване на изпит. Тогава Меркурий е статичен и човек е клонен да забравя всичко, което много добре знае.

Все пак, месецът е много добър за умствена дейност – на първо място за научна дейност. Имаме благоприятен аспект – Меркурий в квадрат с Уран. Този аспект води до напрежение за обичайния, ежедневен живот, но за умствената дейност е просто превъзходен (силно стимулиращ, носи ярки идеи и интелектуални пробиви). Отличен е за научна работа, а още повече, за заниманвия с астрология.

Всички, които се занимават с астрология, през тези дни след 10ти, дори на статичен Меркурий, ще могат да достигнат до най-ярките си прозрения! Внезапно и неочаквано ще започнете да разбирате всичко, което преди това ви е обърквало.

Следващата учебна година в Академията по астрология започва на 6 февруари. Можете да се запишете в колежа за дистанционно обучение.

Искам да ви поканя и на още едно събитие – на 1 февруари е Будистката (източната) нова година. И Будистката нова година може да се посрещне с познатата колективна онлайн медитация, каквато организирахме за нашата обичайна нова година. Призовавам ви да посрешнете източната нова година с медитация на 1ви февруари (линк в описанието на видеото).

Точното време на Новолунието е 01.02.2022 в 07:18ч. българско време. Затова предлагам медитацията да започне в 07:00 часа.

Романтична астро прогноза за януари 2022

Месецът е особено интересен в емоционално отношение. Венера е ретроградна и се движи близо до Плутон – романтичните срещи могат да бъдат много интензивни, дълбоки, наситени и съдържателни. Но само в случай, че се срещате с партньори, с които вашите отношения вече са изградени.

Венера в Козирог трудно се изявява (и не е склонна да завързва нови отношения). Тя е срамежлива, сдържана, чувствата са дълбоки и солидни. Затова с хора, с които вече сте общували и с които поддържате отношения, тя ще се прояви по-леко и свободно.

Новите запознанства в този период не са много удачни. Но ако искате да направите съществена стъпка в личните си отношения, то използвайте началото на годината (до 12ти). Най-добрият период през януари за връзки започва на 3ти. Най-хубавите дни са петъците, както и неделите. Слънцето прави съвпад с Венера (между 02 и 14.01) и дава емоционална наситеност, яркост, сърдечност в отношенията. Подходящо е да направите срещите си в някое забелжително, ярко място.

Също интересен момент: Венера се разделя с Плутон в началото на годината, но Слънцето ще застане между тях и ще продължава да ги свързва до 16.01.) затова този период ще бъде особено дълбок, интензивен и ярък в емоционален план. Може да се помни за дълго време – подходящо е да направите пътуване тогава заедно с любимия човек.

След това Венера ще се отдалечи и ще настанат по-спокойни времена. Затова за да направите съществена стъпка и пробив в отношенията си, възползвайте се от времето преди 12ти януари. Така празнично ще навлезете от старата в новата година!

Обща астрологична прогноза за 2022 година – Бавни, балансирани промени

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните