Марс ще транзитира в Стрелец от 13 декември 2021 г. до 24 януари 2022 г.

Стрелец е много енергично и подвижно разположение за Марс. Тъй като и знакът, и планетата принадлежат към огнената стихия, комбинацията между тях е хармонична и високо енергийна.

Когато транзитният Марс се намира в Стрелец

Марс в Стрелец Да се постигат цели и и след това да си поставят нови – такова е предназначението на това разположение. Започваме проекти или предизвикателства с удоволствие, въпреки че скоро след това може да ги изоставяме напълно – причината обикновено е в прекалено високите амбиции и факта, че сме си поставили твърде високи и непосилни цели.

При Марс в Стрелец нашите действия са мотивирани от колективните идеали. Не ни харесва рутината и бързо ставаме неспокойни, ако се чувстваме ограничени. Ние обичаме приключенията и завоеванията – това е позицията на страстта към авантюрите и пътешествията.

Тъй като Стрелец подчертава философската и ценностната система на човека, а Марс е агресивна и активна планета, през този период всички убеждения се защитават с жар и настъпателност, а отстояването на идеите бързо се превръща във война. Нпример, можем да бъдем свидетели на тенденция да се организират силови агитационни кампании за привличане на повече хора към дадена философска или ценностна система.

Как да използваме енергията на Марс в Стрелец

Може да се каже, че най-добрият начин да използваме това разположение изисква да се комбинира почти неизчерпаемата физическа активност с преследването на интелектуални и философски ценности и идеали. Така бихме постигнали равномерно и постоянно изразходване на енергията. Иначе Марс в Стрелец може да прахосва стрелите си, като ги изпраща в случайни посоки, без от това да има конкретна полза, както за него, така и за останалите.

Всеки ден от живота ни трябва да бъде разделен на равномерни периоди – като се изразходва енергията чрез спорт и физическо натоварване и освен това да се влагат усилия в предизвикателни интелектуални занимания. По този начин мощната огнена енергия на Марс в Стрелец може да бъде използвана пълноценно и да гори с равномерен, ярък и завладяващ пламък.

Трябва да имат предвид, че Марс в Стрелец предразполага изключително много към всякакъв вид инциденти. Необходимо е повишено внимание, защото сега имаме ескалиране на самоувереността, а вземането на предпазни мерки се възприема като отегчителна и досадна дейност.

Зодия Стрелец | Sagittarius (22.11. – 21.12.)

Марс в Стрелец в наталната карта

Хората с Марс в Стрелец в наталната си карта може да бъде малко трудни за разбиране. Обикновено изглежда, че са най-спокойните хора – обичат добрите шеги и да си прекарват времето добре. Но понякога са толкова запалени, интензивни и страстни, могат да мразят всичко, което ги огражда.

Те трябва да имат пространство за действие. Често са първите, които ще избягат, когато нещата станат сериозни или скучни. Ако изчезнат, вероятно ще се върнат скоро – но просто трябва да се чувстват свободни за известно време, за да не побеснеят.

Когато хората с Марс в Стрелец изпитват гняв или ярост, те просто искат да избягат надалеч. Искат да направят нещо – независимо дали то е адекватно по възникналия проблем. Нямат много търпение да изчакват нещата – това идва от неспокойната и авантюристична природа на Стрелеца.

Хората с тази позиция на Марс трябва сериозно да обмислят физическата активност като най-доброто средство за управление на гнева, си,

Тези хора обикновено се занимават с няколко проекта наведнъж. Обаче не са известни с упоритост и последователност! Обичат да започват нови проекти с възхитително удоволствие. Но точно тази тяхната визия за бъдещето и мащабните цели може да им попречат на завършват това, което започват/ Те искат да направят толкова много неща, че лесно зарязват всичко, когато се появи нова идея.

Марс в Стрелец е обичайно игрив и забавен. Тези хора обичат приятелските спорове, въпреки че могат да стигнат до крайности. Но може да откриете много пропуски в техните аргументи. Работата е там, че те не обмилсят детайлно нещата, но са твърде страстни във всичко, в което вярват.

Тези хора често са определяни като сърдечни и топлокръвни – техният директен, мек подход е очевиден и в секса. Те са страстни любовници и се отличават с непредубеденост и добро настроение. Но не са особено търпеливи и не понасят, когато сексът стане твърде сложен, скучен или сериозен.

Когато тези хора спорят, те лесно заемат моралистична позиция, която може да подлуди всички около тях. Марс в Стрелец е свикнал да постига своята цел и да убеждава другите да повярват в това, в което вярва. Приемат много лично и дори агресивно, когато другите не са съгласни с техните възгледи.

Повече за знака Стрелец в наталната карта:

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните