При тази комбинация интензивността на усещанията на Скорпион и неговата изключителна интуиция се комбинират със способността на Меркурий да разсъждава в дълбочина и да подхожда рационално към нещата. Резултатът е много силно съчетание на аналитичен ум с мотивация да се управляват процесите и да се достига до тяхната същност.

През 2023 г. Меркурий ще преминава през Скорпион между 22-ри октомври и 10-ти ноември

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП
Меркурий в Скорпион

Едни от най-положителните качества, с които надарява това разположение, са голямата решителност и смелост. Меркурий в Скорпион обича всичко, което предизвиква ума и се интересува от това какво провокира хората да реагират и да се задействат. Тук той показва проницателен като бръснач ум, който може в дълбочина да порази противника.

Меркурий в Скорпион се задълбочава в темите, които го интересуват до степен на пълно обсебване и не намира покой, докато не се добере до истината. И тъй като Скорпиона се управлява от Плутон, имаме интерес към темата за смъртта (като край на цикъл) и сексуалността (като символ на началото на нов цикъл).

Когато Меркурий е в Скорпион, нашите мисли са по-задълбочени и интензивни, но също така по-мрачни, скептични и черногледи. Докато при Меркурий във Везни търсим баланс и опитваме да стигнем до реални решения с акцент върху общуването, при Меркурий в Скорпион започваме „да дълбаем“ в непознатото, да анализираме в дълбочина познатото.

Приели сме липсата на хармония и се опитваме да се възползваме от силните си качества.

Меркурий в Скорпион търси истината във всичко, което е скрито и загадъчно. По-склонни сме да разследваме, да наблюдаваме и да съсредоточаваме мислите си върху една тема. Мисълта става изключително задълбочена и аналитична, но може толкова да се фокусираме върху една идея или гледна точка, че да изпаднем във фанатизъм или маниакалност.

Как да използваме енергията на Меркурий в Скорпион

  • Обученията, които започват или се провеждат през този период, ще се отличават с дълбочина и интензитет и могат да ви разкрият дълбоки тайни.
  • Внимавайте ако подписвате договор – той може да се окаже обвързващ по начини, за които и не подозирате. Избягвайте договореностите, които са по ръба на законността.
    Общуването с околните може да е по-драматично и пълно с крайности.
  • Медицински преглед – ако имате повод да си направите подробен лекарски преглед, направете го сега, едва ли ще ви прегледат само формално.

Този цикъл обикновено съвпада с разгара на есента и подготвянето на природата за зимния сън, което символично се определя като смърт. Затова и точно по това време се падат празници като Вси Светии, Денят на мъртвите, Архангелска задушница.

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните