Положението на Марс в зодиакален знак показва качествата и вида на физическата ни природа, нашите първични, „мъжки“ инстинкти, сексуалност, воля за успехи и мотивация за действие. Марс в Рак е много слаб и затова се проявява нетипично. Неговите действия са насочени към запазване на съществуващата позиция и поддържане на традициите.

Следва интерпретация на текущото движение на Марс и възможните ефекти върху събитията през периода и хората като цяло. Транзитите на Марс се използват избор на най-добрия момент за дадено действие, което е в сферата на елективната астрология .

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ГОДИШЕН ХОРОСКОП

Марс транзитира в Рак от 25 март до 20 май 2023

Марс преминава през целия зодиак за около 2 – 2.5 години, като има периоди на ретроградно движение.

Когато Марс е в знака Рак, ние сме по-емоционални в преследването на своите интереси, но избягваме директен подход към това, което искаме. Като цяло, нашите планове се променят според моментните ни настроения и постоянно се колебаем относно целите си. Голяма част от това, което правим, зависи от емоционалното ни състояние в момента.

Водните знаци са инертни, затова и Марс в Рак се нуждае от външен импулс за активно действие. Когато сме емоционално мотивирани обаче, изгаряме от чувства и силно вътрешно желание, сме способни на изненадващо решителни действия и победи в състезания.

Рак е знакът на майката и всеки сигнал за заплаха за дома и любимите ни може да ни превърне във войни. Но повече сме отбранителни,отколкото нападателни или открито агресивни. Желателно е обаче да имаме поне емоционална подкрепа от близките си хора, за да можем да действаме.

През този период се повишава интуитивността и можем инстинктивно да бъдем подтикнати да предприемем някакви действия. Те обичайно са насочени към въстановяването на мира, комфорта и безопасността в живота ни. Всъщност сега сме способни най-яростно да защитаваме любимите си хора.

Това е силно благоприятен период да забравим за егото си, за да можем да прокараме плановете си напред. Вътрешното удовлетворение и любовта ни са по-важни за нас от външните постижения. Личните цели и домашните задължения стават приоритет.

Марс в Рак в Наталния хороскоп

Тези хора трябва да се чувстват сигурни, за да действат и обичайно избягват директни конфронтации. Техните енергийни нива са променливи и често изглеждат доста бавни и мудни.

Мотивирани от емоции

Хората с Марс в Рак се подтикват към действие чрез своите емоции и затова за околните изглеждат подвластни на настроенията си. При тях дори сексуалното влечение обичайно е силно обвързано с емоционална нужда.

Постоянство и упоритост

Тези хора обичайно се съпротивляват на промените. Тяхната сила е в тяхната упоритост. Чувстват се по-щастливи и по-силни, когато има приемственост, следва се някаква рутина и дисциплина.

Справяне с конфликти

Тези хора рядко се конфронтират или започват битка, въпреки, че със сигурност са способни да предизвикат конфликт. Те предпочитат да се справят с опонентите си мирно и хуманно. Но не се страхуват да отвърнат на удара с удар и да се борят срещу несправедливостта и авторитарността.

Силни в защитата

Техният девиз е „Най-доброто нападение е защитата“. В най-добрата си проява, тези хора излъчват майчинска, почти терапевтична аура. Защитаващата природа на Рака е най-добре изразена, когато насочат енергията навън в протекция на другите.

Но дори да изглеждат мекушави, те могат да бъдат много силни, смели и безстрашни, когато е необходимо! Умеят да водят спор и могат да бъдат доста манипулативни.

В черпуката на Рака

Когато срещнат проблеми, те се затварят в черупката си. Ако се почувстват притиснати в ъгъла, проявяват силни защитни реакции и неуправляеми емоционални изблици. Най-силно се плашат от безразличието на околните. Когато са щастливи, действат с голяма увереност, а когато са напрегнати, могат напълно да се отдръпнат в себе си.

Пасивна и авто агресия

Хората с Марс в Рак е възможно да имат проблеми с изразяване на гнева и разочарованието си и да реагират първосигнално и хаотично. Тази позиция в наталния хороскоп често показва склонност към пасивна агресивност. Трябва да се пазят да не станат свръхчувствителни и отбранителни, защото това ограничава живота им.

Спокойни защитници

Излъчват спокойна сила, която е много привлекателна и успокояваща. Те инстинктивно предпазват себе си и са много предпазливи. С увереност и постоянство, тези хора са защитници, полезни и надеждни в дългосрочен план.

Лоялни в страстите си

Хората с Марс в Рак се привързват дълбоко към всеки и всичко, което обичат. Желанието им за уседнал живот е силно. Марс в Рак е чувствен и топъл, затова е благословия да имаш такъв човек на своя страна.

Повече за знака Рак

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните