Планетата Меркурий в астрологията управлява следните в области: общуване и комуникации, търговия и посредничество, работата на ума, обучението, сключване на сделки, кратките пътувания. Меркурий се движи близо до Слънцето и преминава през зодиака за същото време – около една година, като периодично става ретрограден. Затова пребиваването му във всеки знак е различно всяка година и не е ясно разделено както при Слънцето.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ НАТАЛЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Качества на хората с Меркурий в Рак в Наталната карта

Меркурий в Рак

Тези хора общуват като влагат емоция и предавата на околните своята чувствителна, обрана и грижовна природа. Дори да има показатели в техните натални карти за освободеност, хората с Меркурий в Рак са много субективни, общуват лично или избират да не говорят изобщо. На моменти те реагират бавно, създавайки у другите впечатлението, че са дълбоко замислени.

Ракът е медитативен и замислен знак. Но все пак хората с Меркурий в Рак са много по-бързи във формирането на мнения и вземането на решения, отколкото изглежда. Но тъй като умеят да слушат добре другите, тази скорост на мисълта им не е очевидна.

Можете да се обзаложите, че тези хора ще си запомнят почти всичко – от собствения си житейски опит до разговора ви преди два месеца. Разчитайте на тях да изровят всякаква информация от изключителната си памет, която другите отдавна са забравили.

Но ще забележите, че паметта им е подчинена на емоциите. Истината е, че те помнят настроението около всички моменти, защото и “усещат“, когато говорите с тях. Думите не са толкова важни за тях, колкото емоциите, които провокира разговорът.

В общуването изглеждат меки, интуитивни и сантиментални. Понякога могат да звучат доста отбранително, тъй като приемат нещата лично. Те ви карат да чувствате топлина и сигурност. Дори когато гласът им е твърд, действа успокояващо заради цялостното послание. Може да изглеждат сякаш крият нещо, но това рядко е истина и им създава повече проблеми, отколкото заслужават.

Меркурий в Рак запомня много информация и учи най-добре, когато се чувства емоционално балансиран. Тези хора предпочитат да се концентрират върху отделни теми и да подхождат към проблемите стъпка по стъпка, като „напипват“ отговорите. Тази позиция дава дарбата за ритъм.

Без значение кой е техният слънчев знак (може да бъде само Близнаци, Рак или Лъв), мъжете и жените с тази позиция преди всичко усещат хората в разговорите, улавят техните емоции. Те са най-добрите слушатели от всички зодии и лесно да се „изгубят“ в изражението и мнението на събеседника си. Понякога напълно пренебрегват собствената си позиция, за да разберат изцяло другия.

Стилът им на общуване е да избягват спорове. Но същевременно самите те лесно могат да ги провокират. Те правят това по фин начин, а когато другите спорят с тях, се чувстват наранени и се отдръпват.

Още за знака Рак

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните