Каква ще бъде 2024-та година? Представяме ви общата прогноза на Михаил Левин*.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Нумерологичен хороскоп: 8

Като начало – сборът на цифрите 2 + 2 + 4 е осем. А това означава недовършеност. Завършването е в девятката (догодина). Осмицата предхожда девятката и традиционно се свързва с по-голямо напрежение. Обичайно осмицата дава изпитания и нека да видим през тази година какво ще оцелее и какво ще рухне.

Осмицата рязко променя структурите – държавни, обществени, модела на човешките отношения. Това прави 2024-та година на големи промени.

Освен това, нумерологично 2024-та се намира под планетата Сатурн. Ако бъдем още по-точни, имаме два пъти Сатурн и веднъж Венера. Това не е лоша комбинация – Венера е единствената планета, която смекчава строгия Сатурн и той я обича. Сатурн винаги проверява устойчивостта на всичко, затова и годината е сурова, година-изпит.

През тази година очаквам да има много промени. За много хора те ще бъдат в личния им живот. Ако говорим за целия свят – очаквам големи социални и политически сътресения. Но все пак, въпреки всички изпитания, Венера ще смекчава кризите и ще даде възможност те да преминават по-хармонично. Не очаквам да се стига до пълно разрушение до основи, макар, че много ще бъде изгубено.

Хороскоп за затъмненията през 2024-та

През тази година затъмненията са 4 – две лунни и две слънчеви. По този показател това е лека година. През миналата година бяха пет, а когато са повече – пет или шест – вече годината е тежка. Това подкрепя твърдението, че промените ще преминават по-леко.

  • Лунно затъмнение на 25-ти март, в 9 часа българско време. То няма да се наблюдава от нашата територия, а от западна Африка и югоизточната част на Северна Америка.
  • На 8-ми април имаме пълно Слънчево затъмнение, вечерта в 20:20 ч българско време. Отново няма да се наблюдава от нашата територия, Слънцето е залязло. Ще засегне американци, канадци, мексиканци.
  • Следва Лунно затъмнение на 18 септември 2024. – също ще се наблюдава от Канада, Централна и Северна Америка. То ще бъде частично.
  • И последното – Слънчево затъмнение на 2-ри октомври 2024. – основно ще засегне Южна Америка, частично и Северна.

Така че, тази година ние ще бъдем пощадени от влиянието на затъмненията и всичко ще бъде наред.

ASTROSCRIPT: Напомняме, че когато едно затъмнение не се наблюдава от територията на дадена държава, то нейният народ няма да бъде засегнат в толкова голяма степен от него. В противен случай, влиянието може да продължи от една до три години. Следете насоките за всяко едно затъмнение в нашия блог.

Източен хороскоп: Годината на Зеления Дракон

Имаме и още една добра новина: следва китайската година на зеления дракон. Тя няма да настъпи заедно с календарната на 1-ви януари. Формално ще започне на 10-ти февруари 2024 с Новолунието за във Водолей в 01 часа през нощта българско време. Така характеристиките на този знак ще заработят през февруари.

Драконът на Изток се счита за добър знак,

само в нашата митология е страшен змей. В Китай драконът е символ на творчеството, на съединението на небето със земята, същество, което е весело,, леко, креативно. Това ще направи годината по-позитивна и съзидателна, така че, промените могат да бъдат особено ползотворни.

Грабвайте откриващите се възможности – на работа, у дома, в личния живот, в професионални и социални живот. Грабвайте възможностите за промяна. Така или иначе, ще се наложи да се промените, да се държите за старото не трябва!

През тази година ще ви се предоставят шансове да подобрите живота си, да зададете за много години напред положителен и съзидателен импулс.

Длъжен съм да в вдъхна надежда! Предстои нещо радостно, въпреки всички сложности, трудности и напрежение! Ще можем да си поемем дъх от кризите и всеки грамотен човек ще успее да се възползва от това затишие.

Как се прави китайски хороскоп и каква е вашата източна зодия

Връща се секстилът Нептун и Плутон – до 2038 г.

Още една хубава новина – през тази година се възстановява хармоничният аспект между Нептун и Плутон. Това са бавно движещи се планети, затова свързването им бележи всички хора, едно цяло поколение, не толкова личния живот.

Те символизират глобални процеси.

  • Нептун в края на Риби (до 2025) отговаря за националната принадлежност и религиозните процеси.
  • А Плутон е отношението между държавите и големите политически движения, включително войните.

Секстилът през 1943 – 1992

Този аспект първо възникна през 1943 г. и остана на небето за цели 50 години, до 1992-ра. Секстилът (60 градуса) е мек аспект, който хармонизира и сваля напрежението. Всички световни процеси бяха смекчени.

Именно този аспект – разбира се, подкрепен от други фактори – ни предпази от глобална война,

въпреки, че след Втората световна война светът беше разделен, а напрежението – огромно. Помня Карибската криза през 60-те. Противостоянието между СССР и Америка се реализираше по целия свят, но не се превърна в световна война.

Сега този аспект се възобновява и ще остане до 2038 г. Това ще ни предпазва от ескалация на днешния конфликт между Русия и Запада, който отново разделя света на две части. Предпазва ни от това да се превърне в ядрена война.

Противостоенето ще остане и ще продължи дълго, ще бъде напрегнато. Но в световна война няма да се превърне! Това също е чудесна новина! И така, въпреки всички проблеми,

2024-та година се очертава като време на положителни промени, време за творчество и оживление и най-важното, година, в която ще започне хармонизирането на световния ред.

А световният ред подлежи на промени, на големи промени, включително тази година. Но те няма да приемат формата на световна война или глобална катастрофа. Така че, ще поживеем още с вас, ще подишаме по-свеж въздух.

Плутон във Водолей до 2044г. – Лични и социални влияния

Плутон сменя знака си: глобална промяна

Друго съществено явление – Плутон преминава от Козирог във Водолей. Плутон последните 1-2 години се намираше на границата между двата знака. Той се движи бавно – влиза в новия знак, после се връща в стария и така няколко пъти.

И тази година имаме едно предпоследно влизане във Водолей, кратко връщане в Козирог и окончателно установяване във Водолей. Плутон влиза във Водолей на 21-ви януари и ще остане там до 2-ри септември 2024.

Окончателното му установяване във Водолей се на 19 ноември 2024, до 19 януари 2044г.

Всяко преминаване на Плутон в нов знак означава промяна в световния ред, значимо разместване. Подобни промени са свързани първо с леки сътресения, а след това – с по-значимо. Затова всичко, което се случваше по западната граница на Русия (в Украйна) и в Палестина, считайте за “леко сътресение”.

Голямото разместване / криза предстоят. Но това ще стане през 2025-та година, не през 2024-та.

Вече казах, че тази криза няма да бъде разрушителна в смисъла на глобална ядрена война. Но все пак, ще бъде значима.

Ретроградни планети

Следва да отбележим и периодите на ретроградност на планетите, за да се подготвите предварително.

Като начало, годината започва при ретрограден Меркурий. В такава година Меркурий ще ни връща към миналото за повторения и корекции. Още на 2-ри януари ще стане директен, но въпреки това ще сложи своя отпечатък на цялата година. Ше възникват усещания за дежа-вю – нещо вече сме преживели, нещо се повтаря. Относно историята на нашата страна (Русия) – случващото се ще прилича на това, което е било по-рано.

Следващите периоди на ретроградност на Меркурий през 2024-та са:

  • от 02-ри до 25-ти април
  • от 05-ти до 28-ми август
  • от 26-ти ноември до 15-ти декември

Така имаме общо три периода на ретрограден Меркурий, без да отчитаме двата дена през януари. Какво да очаквате от тези периоди най-общо се знае, а подробностите очаквайте в месечните прогнози.

Венера изобщо няма да бъде ретроградна през 2024-та.

Марс ще стане ретрограден в самия край на годината, от 07-ми декември. 2024-та ще приключи с ретрограден Марс.

 

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Ситуацията в света

ASTROSCRIPT: Тази част от прогнозата, която касае политика, световния мир, Европа, близкия и далечния Изток и Русия, няма да превеждаме поради сложната ситуация на цензура, в която се намира г-н Левин.

Накратко за 2024-та година

Като цяло 2024-та ще бъде година на големи промени, на голямо напрежение, откъсване от старото. Отживелиците си отиват и рухват. И в същото време, година на потенциал, която ще дава възможности за обновление и творчество. Заедно с раздялата със старото следва да се появи нещо ново и жизнено.

Годината е трудна, но в същото време, не се стига до крайност в трудностите, обстоятелствата са смекчени и поносими.

В личен план: годината е добра за внасяне на нещо творческо и позитивно в живота, за промяна към подобрение.

Година на Сатурн и Венера означава година на ред и любов. Възможни са големи положителни промени, съчетаване на кризите с промени, които са за добро. А Венера ще украси годината с цвета на любовта.

Зеленият цвят (на зеления дракон) е цвят на растежа, на позитивното, на живота.

Препоръчвам ви в личния си живот да възприемете тази година като положителна и много перспективна.

По-подробни препоръки очаквайте в месечните прогнози. Желая ви добра, светла година! Желая ви да не се страхувате от промените, които предстоят през годината. Бъдете готови за трудностите и сериозните кризи. но се подгответе и за положителни промени.

* Превод с коментар на обшият хороскоп-прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

 

Текущи прогнозни хороскопи

Обща месечна прогноза

Месечен хороскоп за всички знаци

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар за текущия месец

Новолунието през текущия месец

Пълнолунието през текущия месец

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните