Астрологията не е обикновена професия и дори не е просто модна или обещаваща професия. Астрологията описва човешкия живот на земята и може да ви помогне практически във всичко.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Нека поговорим за Юли. Месецът е много неравномерен. (превод с коментари на астро прогнозата на Михаил Левин)

Статични Нептун и Сатурн

Юли започва със статичен Нептун (18 юни – 06 юли) и статичен Сатурн (22 юни – 06 юли). Нептун отива към обръщане ретроградно, а Сатурн вече се обърна. Периодите на статичност рязко изострят характеристиките и действията на бавните планети. (Сатурн, Уран, Нептун и Плутон).

Статичният Сатурн забавя всички дела, носи блокажи и създава пречки пред всякакви видове дейности. Най-вече работата с официални документи, книжа и бумаги и още повече функционирането на държавни агенции и институции,

Под Сатурн са въпросите, свързани със строителство и недвижими имоти. Макар да става дума предимно за документация, могат да възникват проблеми и със самия строителен процес. Трябва да вземете предвид това, когато планирате дейностите си за месеца и

до 06-ти юли не бързайте.

Ползите ще са малки от бързането ви, само допълнително ще се напрягате.

Нептун също е статичен, но се движи по-бавно, затова зоната му на статичност е до 16-ти юли, обръща се на 02-ри. Нептун носи всякакви проблеми с вода и по вода. Също: емоционални проблеми, повишена чувствителност, усложняване на любовните отношения, нарушение на съня.

До 16-ти юли внимавайте повече с алкохола, пийте разумно, защото последиците могат да бъдат напълно неочаквани. В момента на обръщане на Нептун

на 02-ри юли може да настъпи обрат и в емоционалната сфера, в личните ви и любовни отношения.

Нещо внезапно може да се случи с близко познанство и то да тръгне в неочаквана посока. Или обратното – да достигнете по-голяма дълбочина именно след 02-ри юли.

Периодът е неблагоприятен за психично болните (шизофреници и параноици), защото техните илюзии и параноя ще се разгорят с пълна сила. Но е много добро време за креативните хора, които успяват да използват своето развихрено творческо въображение.

Съветът към последните е да опитат да пишат / творят по-прецизно, защото често се случва след края на статичността половината от създаденото да бъде изхвърлено.

Нептун съвпад Северен лунен възел

Всички “нептуниански” теми в бъдеще през следващата половин година ще бъдат много важни и значими. Кръв (кръвна връзка, родство, произход, раса), Вяра, Любов – това са най-важните Нептунови теми.

Меркурий в Лъв: 02 – 26 юли 2024

Ако в края на юни умът и главата ви не са работили както бихте искали, след 02-ри юли това се оправя. Започваме да мислим по-добре, ставаме по-активни, а общуването – по-ярко.

Предоставя се възможност да изразим себе си по време на работа или пред публика. Засилва се и се подобрява възможността за изява, а Лъвът дава повече блясък на изявите ни. Ако работните въпроси и дискусии и цялостно комуникацията не е вървяла успешно в края на юни, то нещата ще потръгнат значително по-добре.

Меркурий в Лъв от 02 юли: Мащаб и блясък на мисълта

Най-добрият старт: Натален и Годишен хороскоп

Първите десетина дни няма да са много леки

Балсамична Луна 03 – 06 юли. Когато Луната е балсамична (последните дни от всеки лунен цикъл), пак можете да започвате нови начинания. Няма забрана и не означава непременно, че всичко започнато ще бъде неуспешно, напротив. Но просто

начинанията ще вървят безкрайно бавно: ще започват и спират, а продължението ще идва след известно време, ако изобщо дойде.

Затова в такива периоди преди Новолуние не е нужно да бързате и да сте инициативни. По-добре изчакайте и започнете активно това, което искате, заедно с новия лунен цикъл / след 6-ти юли.

Дните в началото на месеца не са много лесни. Имаме квадрат и половина на Слънцето с Уран, който дава повишена нервност. А опозицията на Меркурий с Плутон увеличава вербалната агресия, води до бурни и ненужни спорове, конфликти или напрежение в екипа. Единственото положително в това време е Венера в тригон със Сатурн – проявлението на чувствата все пак ще бъде по-сдържано.

От една страна, може да се работи и да бъдете достатъчно продуктивни, особено хората с творчески професии и ярко въображение. Но отношенията са затруднени или объркани.

Конфигурация Кошница – печели инициативата

В началото на месеца имаме и друго явление: планетите са разположени в сектор от 180°, следователно половината от зодиака е празен. А в центъра сред планетите (най-силната енергийна точка) стои Северният лунен възел в Овен; Южният е срещу планетите във Везни.

Така продължава познатата тема по Лунните възли от предходните месеци – нуждата да намерим своите собствени пътища за реализация, действие и изяви. Необходимо е да се самоопределим относно своята гледна точка и позиция.

Когато Южният лунен възел е във Везни, хората имат склонност да се водят повече от получаваното внимание и от чуждото мнение, да се влияят от околната среда и да са по-податливи на чуждите позиции.

А сега е много важно обратното (по Овена) – да развиете своя собствена позиция и да съумеете да я прокарате. Да бъдете решителни в точния момент, за да направите първата стъпка, а не да чакате някой нещо да започне.

Особено в личните конфликти това е много забележимо – двете страни стоят обидени и чакат другият да направи помирителната стъпка. Страховете са, че няма да получат отговор, че реакцията няма да е положителна. А не трябва да се страхувате!

Вие сте отговорни за вашата собствена инициатива! Ако я поемете, небето ще ви подкрепи

и ще даде възможност инициативата ви да се развие. Но ако чакате някой друг да започне, ще изгубите! Това време е за смелите и решителни хора, а за нерешителните именно сега се създават условия да развиват своята решителност.

Северен Лунен Възел в Овен от 17 юли 2023 до 11 януари 2025

Начална планета Плутон

Конфигурацията от всички планети “Кошница” започва от Плутон – “вълнорез” или първа планета след празното пространство. А това говори за много интересен феномен: Всички, които могат да разчитат ръководството на съдбата, получават ясни инструкции какво трябва да правят. Моята препоръката е:

вслушвайте се във вътрешните си импулси, в своята интуиция и усещане.

Не очаквайте някой ангел да позвъни на вратата ви и да ви предаде думите на Бог. Не, всичко се случва на интуитивно ниво, когато се появи усещането, че трябва да направите нещо, вътрешната потребност и яснота какво е нужно.

Или обратното – когато трябва да направите нещо, а се появи вътрешно нежелание, възникне забавяне или протест срещу действието. Вслушвайте се в подобни импулси, защото сега Съдбата много ясно води хората, които приемат нейното ръководство.

Ако не се вслушвате, ще възникнат обстоятелства, които ще ви принудят да го направите. Но по-добре тръгнете сами, отколкото да се налага Съдбата да ви тласка.

Съдбата води тези, които се вслушват и повлича онези, които се съпротивляват.

Лилит съвпад с Южен лунен възел – блокиране на обновлението

Показва, че в момента тече много силно блокиране. От една страна имаме нараснали потребности за обновление и импулс за промяна, но и много силен отпор, яростно нежелание да се промени нещо радикално.

Сега е напрегнат период, но през есента това ще се разнесе. Тогава ще настъпи ускорение – колкото повече, толкова по-далеч. А в следващите години ще видим как все повече ще се увеличава скоростта на промените и готовността за обновление.

Но засега имаме противодействие – от една страна нуждата от промяна е висока и ситуацията ни тласка натам, но инерцията тегне във въздуха и отпорът е силен.

Всичко за следващите 12 месеца: Годишен хороскоп и Солар

Драматично Новолуние в Рак – 06 юли, 01:57 ч.

При това Новолуние Слънцето навлиза в опозиция с Плутон, което ще донесе чувствително покачване на напрежението през следващите две седмици, особено в обществените ситуации и при противопоставяне личност – колектив. Такива аспекти силно увеличават своеволието и произвола. Изисква се повече самоконтрол и разумност, защото

започнеш ли да правиш нещо, не можеш да се спреш. Волята не слуша нито ума, нито сърцето, принуждава към действие и толкова.

Моят стандартен съвет тук е ”Седем пъти мери, един път режи. Или изобщо не режи!” Не бързайте да вземате значими и категорични решения. С активиран Плутон не трябва да заседявате на едно място, за да трансформирате енергията в дейности – физическа, умствена.

Заедно с Новолунието завършва и статичния Сатурн, след което ситуацията става по-динамична, изникват повече възможности за нови начинания и активна дейност. Това, което ви е забавяло, ще си отиде, макар да се запазва принудителното въздействие над личната воля.

Венера също е в опозиция с Плутон (точна на 12 юли), а това нажежава страстите и дава вътрешна сила на чувствата. Най-големият проблем при този аспект са детинските обиди за щяло и нещяло, яростната ревност, необяснимия гняв.

Това касае личните връзки, не професионалните. Ако можех, бих прокарал забрана със закон срещу изясняване на отношенията преди 16 юли. Тогава и Нептун ще излезе от своята статичност и обидчивостта ще намалее, а страстите ще утихнат. Драматичният период ще приключи до 16-ти, след това става по-леко.

Лунен календар Юли 2024: Новолуние Рак, Пълнолуние Козирог

 

Венера в Лъв – 11 юли до 05 август

Тази ингресия е благоприятна за всякакви публични изяви, за концерти и конкурси, за хора, които работят пред публика, за рекламисти и ПР-и и за всички дейности, при които изграждаме своя имидж и го представяме пред другите. В Лъв Венера е по-ярка и по-малко чувствителна, по-дейна и външно проявена.

Венера в Лъв от 11 юли: Време за игра и творчество

 

Марс в Близнаци – 20 юли до 04 септември

В този знак Марс не е толкова упорит, по-пъргав е, но и по-нерешителен, по-мобилен, по-лесно превключва от една активност в друга, вече го няма постоянството на Телеца. Изчезва напрежението, свързано с ината и своеволието и значително по-лесно се разрешават междуличностните конфликти в колективите и проблемите със сътрудничеството.

Марс в Близнаци от 20 юли: Повече говорене, по-малко действие

Соларен хороскоп “Настоящата ми година” / Солар

Съдбоносно Пълнолуние в Козирог – 21 юли, 13:17 ч.

При това Пълнолуние Луната е в съвпад с Плутон, Слънцето срещу тях. Истински красива ситуация! Слънцето е в последния градус на Рака, а Луната в последния градус на Козирога, като Плутон все така е “вълнорез” (начало на конфигурацията).

Това ще бъде наистина съдбоносен период, Но не в смисъла, че вашите решения ще бъдат съдбоносни – вие лично нищо няма да решавате до самия край на месеца, това са 10 дни.

При това Пълнолуние Съдбата ще решава вместо вас, без дори да ви пита.

Вие можете само да се вслушвате накъде ви води. Но не се бавете и не чакайте помощ от обстоятелствата.

Меркурий в Дева – 26 юли до 15 август

Това е периодът, когато умът започва да работи по-качествено, по-малко за пред другите и повече за себе си, по-сериозно. Съдържателната интелектуална работа значително облекчава всички дискусии и преговори и ги прави по-конкретни, по същество, по-разумни. По-малко ще възниква темата за Аз-а в мисленето, разговорите ще бъдат по-ограничени, но за сметка на това, по-прагматични и продуктивни.

Меркурий в Дева от 26 юли: Анализирай това

Годишен Хороскоп “Накъде отивам?”

Двойнствен край на месец юли

От една страна в емоционалната сфера е по-леко, по-спокойно, няма страсти и интензитет. Но що се отнася до рационалната, вземането на решения и работата, през този период няма да можете много да решавате сами. В такива периоди е силно влиянието на “съдбоносния поток” и най-доброто и разумно нещо, което можете да направите, е

да се опитате да яхнете вълната и да не вървите срещу течението.

Гордите хора – все пак, Слънцето е в Лъв – може да си кажат: аз съм свободен човек и ще правя каквото желая. Но аз не препоръчвам да спорите със Съдбата, по-добре е да се вслушате в гласа й.

Като цяло, нищо страшно няма да се случи през юли.

Той далеч не е най-съкрушителният месец от годината. Може да е неравномерен, на моменти напрегнат или спокоен, но не е най-тежкият.

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през юли 2024

Меркурий се движи безгрижно и леко, затова единственото бих препоръчал да изключите периода на балсамична Луна (01 – 07 юли). Не купувайте ценни и скъпи неща, направете почивка, не бързайте със сделки.

Също, бъдете по-внимателни с детайлите при статичен Нептун през първата половина на месеца. Но нямам никакви генерални забрани и ограничения за пазаруване, всичко върви горе-долу нормално.

Прогноза за здравето през юли 2024

Основните проблеми през първата половина на месеца са с черният дроб и заболяванията на лимфната система. Също, безсънието и повишената чувствителност към храна и субстанции.

Повишеното напрежение след 16-ти юли може да се прояви навсякъде, но на първо място, чрез повишено кръвно налягане. Накратко:

  • първите две седмици пазете черния си дроб
  • вторите две седмици пазете главата.

Натален / Рожден Хороскоп “Кой съм аз?”

Опасности и аварии

Най-опасният период от годината е при опозицията на Слънцето с Плутон, който се пада в седмицата преди Пълнолунието на 21-ви и до самия край на месеца. Осезаемият пик е около Пълнолунието: между 20-ти и 23-ти.

Имаме и още един неблагоприятен и напрегнат период при съвпада на Марс с Уран между 11-ти и 19-ти юли, когато трябва да извършвате всички ремонти много внимателно. За работа като цяло аспектът е добър и конструктивен, особено за хора, които добре работя с ръцете и главата си. Но е необходимо повишено внимание, когато работите с електричество или не сте опитни шофьори.

Романтични срещи и запознанства през юли 2024

Тук зависи какви срещи очаквате. Ако желаете дълбок и фин емоционален контакт, първите 10 дни са просто невероятни. Но за запознанства, при които търсите партньор в живота, между 03-ти и 06-ти направете пауза.

Първите 16 дни при статичен Нептун не са много добър период за решителните хора, които искат да действат, защото чувствителността е завишена. Но за деликатните и влюбени хора, периодът е супер.Това е времето и на Рака – идеално за романтични вечери и утрини, водният елемент доминира.

Стана дума за Венера в Лъв след 11-ти – добре е заедно да посещавате ярки събития (и публично да заявявате чувствата си). Но драматичната опозиция на Венера с Плутон (около средата на месеца) създава ситуация, в която

трябва да бъдете или далеч един от друг, или много близо, не и да търсите умереност.

Защото чувствата тук могат да избухнат във всеки един момент. Не си създавайте излишен стрес с половинчати постъпки, който след това може да избухне в конфликт от всякаква дреболия.

Хороскоп Партньорска съвместимост / Синастрия

Обучение и изпити

Време е да си отдъхнете от ученето и си починете. Но ако сте се провалили на сесията през юни, можете да наваксате. Или ако просто обичате да се учите, това е много добър месец. Особено когато Меркурий влезе в Лъв ще бъде по-лесно и по-забавно да се обучаваш.

Докато Нептун е статичен, е по-трудно да се концентрираме. Не искам да кажа, че е невъзможно да се учи, но е по-лесно в онези области, където е необходимо въображение и свободен полет на мисълта. Така че,

  • първата половина на месеца е по-добра за хората в творческата сфера и в изкуството, а за точните науки е по-лоша;
  • през втората половина на месеца и особено след 26-ти е обратното: време за конкретни проекти в областта на точните науки – да се обучаваш и подготвяш.

В заключение

През юли месец, когато трябва да вземете решение, първо се вслушайте в гласа на съдбата. А в ситуации на колебание, действайте по-смело и решително и не очаквайте, че някой ще поеме инициативата вместо вас.

Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

 

Още прогнози за Юни 2024

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Седмичен хороскоп в аванс за следващата седмица

Лунен календар Юни 2024: Новолуние Близнаци, Пълнолуние Козирог

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните