Декември е богат на събития, предстои ни интересен и необикновен месец. Но епохата е такава – предстоят епохални промени.

 

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ЛИЧЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

В навечерието на Нова епоха

Плутон между Козирог и Водолей – Плутон се намира на границата между два знака. А всеки път, когато това се случва, се променя епохата, целия световен ред. Не става въпрос за планетарни катаклизми – например, да потъне Америка и на нейно място в Тихия океан да изплува нова земя. Промените не се случват толкова бързо. Те ще бъдат значителни, но не в такива грандиозни мащаби. (Плутон сменя своя знак на всеки 18 – 22 години)

Транзитен Плутон в Козирог – Краят на една по-мрачна ера

Нептун в края на Риби (2023 – 2025) – Нептун също наближава края на своя знак, Риби, а в последните градуси всяка планета е слаба и леко залита. (Нептун също сменя своя знак на всеки 20-на години)

Тези две космически ингресии създават общ фон за значими глобални промени, които са съпроводени от големи сътресения. А промени без сътресения има само в мечтите. Както се казва, две премествания (значими промени) са равни на един голям пожар, защото една промяна от глобален мащаб означава “малък” пожар.

Затова всичко, което се случи през тази 2023-та година, може да се разглежда като “увертюра” към влизането ни в „светлото бъдеще“, където ни очакват истински грандиозни събития.

Бележка от AstroScript: Двете планети, Плутон и Нептун, не само, че ще сменят знака си почти едновременно, но се движат в хармоничен аспект. А това означава, че взаимно се подкрепят и промените под влияние на Плутон ще се разпространяват и в Нептуновите сфери и обратното.

Благословия в духовен план, неяснота и обърквания в материален до 20 декември

Статичен Нептун до 20 декември – В този смисъл, декември 2023 е сравнително спокоен. Месецът започва със статичен Нептун, а това е времето, когато планетата обръща движението си от ретроградна към директна или обратното. Статичността на Нептун продължава по-дълго и води до проблеми в “нептуновите” области.

На първо място, дава повишена чувствителност, емоционалност, болезнени реакции – в контактите, в близките отношения. Безсъние или нарушение на съня по различни причини. Както и проблеми с храносмилането, което е здравна тема.

От друга страна, статичността на Нептун не е чак толкова лоша, просто ние не умеем добре да си служим с нея.

Това е добър период за любовта. Препоръчва се да оставите сърцето и емоциите си да се проявят свободно и топло.

Не си създавайте проблеми от нищото. Ако нещо ви е засегнало, някоя обида, това ще мине и замине и ще бъде забравено. Но топлината, която сега можете да отдадете на друг човек, ще остане дълбоко и за дълго в неговото сърце. Създавайте си приятели, задълбочавайте личните си връзки, развивайте ги и ги укрепвайте.

Това е отличен период – от началото на месеца до 20-ти декември. – идеално време за любовта, за сърдечните и приятелските отношения, и за интимност, и за платоничност. Единствено не заменяйте Любовта с обида.

Конструктивен подход и ясна мисъл до 23-ти декември

Меркурий в Козирог от 1-ви до 23-ти декември 2023 – За всички, които се обучават или работят с главата си, това е чудесен период. Умът работи ясно, добре се формират плановете, мисълта се конструира, привеждат се в ред старите намерения. Сега разпокъсаните, нахвърляни идеи много лесно могат да влязат в ясен план, който да се изпълнява с времето.

А онези, които обичат повечко да говорят, ще напомня, че Козирогът повече работи, отколкото приказва. Но потърпете до края на декември, когато ретроградният Меркурий ще се върне отново в Стрелец. Тогава отново ще можете да проявите широтата на своя ум и красноречие.

Меркурий в Козирог от 1 декември: Конструктивна мисъл

Страсти, драми и съмнения в любовта между 4-ти и 29-ти

Венера в Скорпион от 4-ти до 29-ти декември – В началото на месеца Венера е на границата между двата знака Везни и Скорпион, а освен това, прави квадратура (конфликтен аспект) с Плутон (управител на Скорпиона). В емоционален план, това е много интензивен период, особено в допълнение на статичния Нептун. Едновременно Нептун дава повишена чувствителност и ранимост, а Венера между двата знака – силна, помитаща страст.

Венера в Скорпион не само обича, тя силно ревнува. Лесно може да се наруши хармонията с безсмислена, неоснователна ревност. Призовавам ви към разумност! Меркурий в Козирог е умничък, би могъл да възпре поривите на сърцето. Ако толкова силно ви обземе необуздана страст или ярост, по-добре счупете някоя чиния.

Заради ревност (или подозрения), не бързайте да гоните любимия човек от дома си (или да се разделяте). Като премине Венера в Стрелец на 30-ти, ще решавате как да действате. Засега е рано (и нестабилно).

Не бързайте да вземате окончателни и драматични решения.

Венера в Скорпион от 04 декември: Страст и краен интензитет

Объркването е започнало още от 24 ноември

Меркурий квадратура с Нептун 24 ноември – 1 декември – При статичен Нептун можете да се сближите на интуитивно, подсъзнателно ниво, да се потопите в близостта си чрез взаимна емпатия. Но това не важи за реалните, съзнателни постъпки. На интелектуално / разумно ниво статичен Нептун носи липса на разбиране, още повече, че с Меркурий са в конфликтен аспект. Обърквания, недоразумения, неяснота, лъжи, неточности –

ако ще подписвате документи, прочетете ги два пъти, а най-добре седем пъти или изобщо не подписвайте!

При сключването на договори е същото. Проверете всеки детайл, ползвайте трима адвоката или откажете да подпишете, защото отново се очакват обърквации, при които и адвокатите няма да помогнат.

Ако сега до вас достигне информация, която за вас е съкрушителна – не ѝ вярвайте! Само час или ден по-късно, ще дойде опровержение. Така че, по-спокойно с неяснотите – в делата е хаотично, но за духовните връзки е хубаво. По-добре обмисляйте стъпките си, старайте се добре да ги планирате. Като цяло, в работата не е чак толкова зле, но в общуването и обработката на информация трябва повишено внимание.

Новолуние в Стрелец – 12 декември 2023

Новолунието (което представлява съвпад на Слънце с Луна) прави квадрат с Нептун, а това до предел усилва чувствителността, романтиката, но и неточността в работата. Освен това, на 12-ти и Меркурий също е статичен – така 12-ти, 13-ти и 14-ти стават толкова объркани дни, че ти се иска изобщо да не излизаш от вкъщи.

Между 11-ти и 20-ти декември имаме инертни дни. Затова когато се налага да излезете и да поемете нанякъде, направете го добре запасени. Пътищата не са в ред, има задръствания, неочаквани отклонения, така че, оставяйте си някакъв толеранс от време преди важните срещи.

Всичко се случва под статичен Нептун, който прави квадратура със Слънце на 17-ти – т.е. главната тема през тези дни е, че няма да се наспивате, ще бъдете сънливи, не отпочинали и лесно ще правите грешки,, затова намалете натоварването през деня

След 20-ти ще стане по-лесно, Слънцето влиза в Козирог и всичко е по-просто, по-надеждно.

Ретрограден Меркурий от 13-ти декември до 2-ри януари

Нали помните какво означава ретрограден Меркурий? Това лято направихме експеримент и установихме, че не всичко е толкова катастрофално, че дори на ретрограден Меркурий може да се пътува на нови места. Не означава, че никога няма да се върнеш на тези места, може да има забавяне, но не е невъзможно.

Запознанствата на ретрограден Меркурий – далеч не всички ще бъдат дълготрайни, но ако има основателна причина за дадено познанство, то ще продължи, дори да е започнало под това влияние. Накратко, нашите експерименти доказват, че

слуховете за “ужасния” ретрограден Меркурий са леко преувеличени.

Да, той създава пречки и забавяния, усложнява продължението, но не поставя на пътя непреодолима бариера – може да бъде преодолян, при желание. Няма място за страх! Но ако искате в начинанията си по-малко неочаквани обстоятелства, сривове и неприятности – изчакайте до 2-ри януари или по-точно, до 4-ти (на 3-ти Меркурий ще бъде статичен). Така че, между 13-ти декември и 3-ти януари: направете пауза в новите начинания.

Меркурий се връща в Стрелец между 23-ти декември и 14 януари 2024

Отново си поставяме далечни цели – но това е време да ги обмислим, а не да предприемаме действия. За мисълта това влияние е добро.

Меркурий в Стрелец от 10 ноември: от дълбочина към широта

Пълнолуние в Рак на 27 декември 2023

Слънцето е в Козирог, но това Пълнолуние не е страшно. Като при всяко Пълнолуние, можем да очакваме емоционални изблици и резки обрати. Но всички аспекти на този ден са сравнително хармонични. Само отново Нептун (статичен и с кармични аспекти към Слънце и Луна) повишава чувствителността.

Амбиции отвъд възможностите 26-ти декември – 6-ти януари

Статичен Юпитер между 26-ти декември и 6-ти януари – Това влияние съвпада по време с Пълнолунието. Какво означава статичен Юпитер? Това е период на повишени амбиции, на изострено самолюбие. Ако сте публична личност, няма да бъде изненада точно сега повече да се изявявате и това нормално.

А за обикновените хора – да се борите за първо място под Слънцето… всъщност, също може да е добре. Но е по-добре да останете встрани и да гледате от трибуните, защото при толкова обострено его и самолюбие на арената политици и “гладиатори” ще се бият ожесточено. Така че, ако не искате да си провалите празниците, опитайте се да стоите встрани от темите, които засягат нечие достойнство, чест и самолюбие.

След интензивността – оживление и разширение от 29-ти декември

Венера в Стрелец от 29-ти декември – Преходът от Скорпион към Стрелец – дори не можем да кажем дали е по-добре или по-зле. Намалява страстта, но някои много обичат дълбоките, интензивни (сексуални!) преживявания, търсят бури, цунами в дома си.

А за други ще е облекчение. Те предпочитат ярки чувства, открити, свободни сърдечни отношения, но без бури и дълбочини (Стрелец). Настъпва период на оживление в контактите, явна сърдечност, свободни и многообразни връзки, ярко себеизразяване.

Добре е, че Новата година настъпва под Венера в Стрелец.

Тя дава широта на изразяване, и за артистите е особено благоприятно, и за всички, които работят пред публика, и пред своите любими хора с по-голяма лекота ще се изявяваме.

Венера в Стрелец от 29 декември: Авантюри и забавления

И в заключение

 Декември не е разрушителен месец.

Но се създава фон на дълбоки драматични преживявания. Лошото е, че Нептун не отговаря само за висшата любов, но и за националните чувства (род и кръв), за расова и религиозна принадлежност. И на тази основа се очаква ескалация.

Ако у вас е останала доза разум, въздържайте се през този период от дискусии на теми като: чий Бог е по-добър и кой народ по-рано се е появил в света. Оставете тези разговори за по-спокойни времена, когато могат да се обсъдят трезво на чаша кафе с глътка коняк, без излишно напрежение.

 ПОРЪЧАЙ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Прогноза за пазаруване през декември 2023

До 12-ти е нужна бдителност за всеки детайл: проверяваме договора за продажба под микроскоп, щателно изучаваме дребния шрифт. А след 12-ти -забравяме за важни/ крупни покупки (ретрограден Меркурий). Така че,

направете коледното пазаруване преди 11-ти декември!

Любимият човек едва ли ще изхвърли вашия подарък, но все пак, искаме да направим добро впечатление. А при статичен Юпитер (след 26-ти) може да започне неудържимо харчене тип “изхвърляне” и желание да се докажеш демонстративно чрез покупките.

Добре е за Нова година да се замине нанякъде. При ретрограден Меркурий нека това е място, където вече сте били, където всичко е проверено, надеждно и няма да има неприятни изненади. Освен това, на статичен Юпитер цените много ще скочат, затова заявете своето пътуване възможно по-рано.

А има и друга възможност – посрещнете Нова година у дома и след 3-то число си направете ваканция с пътуване където желаете.

Прогноза за здравето през декември 2023

Още веднъж да повторя – месецът не е от най-тежките. Разбира се, устойчиво стои фонът на напрежение, но това е валидно за цялата година и дори декември изглежда по-спокоен.

Единствено хората, които имат проблем с бубреците и/ или с кръвното синалягане – те ще изпитат повече дискомфорт заради опозицята на Венера с Юпитер в периода около Новолунието – между 07-ми и 15-ти.

Относно статичния Нептун между 01-ви и 22-ри, това на първо място са проблеми с храносмилането (обмяната на веществата), с черния дроб, с инфекции. Възможно е да имаме вълна от заразни заболявания (вирусни инфекции) през първите две декади на месеца.

Опасни периоди за декември 2023

Като цяло, този месец не е пълен с опасни периоди. Единствено под стационарен Нептун имаме повишена разсеяност и невнимание, трудности с концентрацията, което може да стане причина за повече малки неприятности, неуспехи и т.н.

  • В началото на месеца имаме Слънце съвпад с Марс, но това е просто повишена (физическа) активност, която може да доведе до инциденти.
  • Вторият по-опасен период е около Новолунието между 11-ти 13-ти.
  • Между 18-ти и 20-ти квадратурата на Меркурий с Уран носи проблеми с апаратура, машини, уреди.
  • И в последните дни на годината – опасности с вода или проблеми с водопровод – между 26-ти и 28-ми. Също така, и поради невнимание, неточности може да има повече малки аварии. А и както около всички коледно-новогодишни празници – повече задръствания по пътищата.

Романтични срещи и запознанства през декември 2023

Задайте си въпроса – с какъв “багаж” отивате на романтична среща?

Ако у вас има и най-малкото съмнение в любимия човек, ако е останала някаква обида – не ходете на тази среща, не е нужно, не се вкопчвайте в миналото.

А ако очаквате срещата, защото искате да видите този човек, тогава всичко е наред. Тогава Нептун ще ви даде това усещане за душевна близост и сърдечност и ще запомните тази сеща за дълго време. Това е много хубав период – за нежност, топлина, за дълбоко сближаване, за мълчаливо взаимно разбиране!

За такива интуитивни отношения месецът е изумителен – поне докато Слънцето не влезе в Козирог – имаме едни 20 дена на страст, подгрявани от Венера в Скорпион.

Обучение и изпити през декември 2023

На ретрограден Меркурий е добре да се преговаря материала. Но ако ви предстоят важни изпити, започнете още от началото на месеца, за да минете през целия материал до 10-ти, а след 12-ти направете преговор.

В последните дни преди Нова година – след 27-ми – препоръчвам да не ходите на изпити. Чувствата са изострени, не е добре. Явете се преди Пълнолунието и направете почивка до 4-ти януари.

Желая ви спокоен месец декември! Посветете го на любовта, на нежността, на топлината или на интелектуални занимания.

Превод с коментар на месечната видео прогноза на Михаил Левин, Ректор на Московската Академия по астрология. Вижте Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози.

Още прогнози за Декември 2023 г.

Седмичен хороскоп за текущата седмица

Лунен календар 2023 Декември Новолуние Стрелец, Пълнолуние Рак

Месечни хороскопи за всички знаци за Декември 2023

 

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните