Венера, планетата на любовта и хармонията, попада в знака на Плутон, характеризиращ се с най-голяма интензивност и наситеност на чувствата, с дълбочина, но и мрак, упадък. Скорпионът е енергията на началото и края, на всичко или нищо, на обсесиите от предозиране, на пълното, безвъзвратно лишение.

Всички теми на Венера тук придобиват характер на ядрена реакция като помитаща, унищожителна ревност или финансов крах. За да няма апокалиптичен ефект, тя трябва да се използва разумно и за мирни цели.

През 2023г. Венера ще преминава през Скорпион между 04-ти и 28-ми декември.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Какво се случва в живота ни под Венера в Скорпион?

Дълбоките и страстни отношения са във фокуса при Венера в Скорпион. Повърхностните флиртове и контакти не удовлетворяват никого сега. Склонни сме да копнеем за пълен контакт, тялом и духом, с някой специален. С партньор, който ще наруши всички табута, който е екстремен и интензивен и незабравим.

Близките връзки сега стават изключително важни за нас и дори може да почувстваме, че ни поглъщат. Всъщност ние самите искаме да бъдем погълнати! Общият стремеж е към най-голямата интимност и близост, но за съжаление, трудно можем да се доверим сляпо на своите партньори. Интензитетът на преживявания засилват и страха да се разкрием и да бъдем уязвими, да отстъпим на друг пълния контрол.

Ако отдавна не сме преживявали силни емоции и тръпки, сега искаме да се възродим, да се върнем към живота, като птицата Феникс. Ако имаме връзка, презрението ни към баналното и повърхностното в нея може да ни провокира да разклатим лодката и да създадем кризи от нищо, само за да се почувстваме отново живи и обичани.

Скорпионът е енергия на крайностите, на отношението „всичко или нищо“. В резултат на това, връзките, които започват през периода, приличат на пътуване с влакче в увеселителен парк, с редуващи се върхове и сривове.

Ако сега изберем дори подсъзнателно да предизвикаме криза, то може да означава, че сме затворени във връзка, която е станала твърде скучна и предвидима.

Сега търсим и сме привлечени от всепоглъщащи, дълбоко ангажиращи, драматични удоволствия, дейности, проекти или изкуство. Всичко, което е забранено, заклеймено като дълбоко смущаващо, мистериозно, декадентско, необичайно, сега изглежда привлекателно и вълнуващо.

Ревността, страхът от предателство, силовите игри са тъмната страна на Венера в Скорпион. Може лесно да ни обсеби страх, че нашите партньори ни изневеряват, готови са да ни предадат или не са толкова отдадени на връзката ни като нас. Това може да ни доведе до поведение, при което да търсим тяхната вина и грешка с такава предубеденост, че да набедим и отблъснем и най-честния любим.

Не забравяйте правилото, че “ако си тръгнал с чук, ще намериш само гвоздеи”. Ако търсиш недостатъците на партньора или причини да скъсаш с него, ще ги намериш. Но това няма да направи никого щастлив и ще донесе разрушение.

По отношение на финансите (другата тема на Венера) – добър период за работа с големи ресурси и средства на съдружници, за кредити и получаване на дивиденти.

Вижте отражението на Венера в Скорпион, когато попадне в наталната карта:

Венера в Скорпион в Наталната карта

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните