Когато Меркурий е в Лъв, мисленето на хората става по-мащабно и самоуверено. Фокусът е върху реализацията – и колкото по-грандиозна е тя, толкова по-добре! Чувстваме се по-изразителни, артистични, дори театрални когато общуваме или разказваме история.

ПОРЪЧАЙТЕ СВОЯ ПЪЛЕН ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Когато Меркурий преминава през Лъв

Меркурий в Лъв - Блясъкът на мисълта

Също, по-убедителни и експресивни сме и излъчваме увереност, достигаща до самонадеяност, когато говорим или пишем.

Да спечелим всеобщото възхищение с начина си на мислене, с думите и посланията си става по-важна задача. Интелектуалното творчество е подпомогнато, а в социалните изяви се внася артистичност, блясък, но и драма.

През 2022 г Меркурий е в Лъв между 19 юли и 4 август.

За съжаление, намалява способността ни да слушаме и да вникваме в детайлите, околните не са толкова важни колкото самите ние и собственото ни вдъхновение.

В положителен смисъл начинът на мислене и общуване стават по-стилни, изискани,  благородни и великодушни. В отрицателен, свръх усилията да блеснем могат да се приемат като нарцистичност, а желанието за самостоятелна изява и подчертаването на личните заслуги – като егоизъм.

Меркурий в Лъв в рождения хороскоп

Когато хората с Меркурий в Лъв говорят, те демонстрират властност. Някои от тях изглеждат като всезнайковци, но по-зрелите притежават класа. Те искат другите да забележат техния интелект и ноу-хау.

Мъжете и жените с Меркурий в Лъв умеят да виждат голямата картина, понякога с цената на игнориране на детайлите. Те обикновено владеят изкуството на убеждаването. Докато други може да се опитват да спечелят хората с логика, чувство за вина или остроумие, Меркурий в Лъв го прави с топлина, сърдечност и добронамереност. Те са отлични в популяризирането на идеи и предаването на послания.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ РОЖДЕН И ПРОГНОЗЕН ХОРОСКОП

Обичайно са много привързани към мнението си, гордеят се с убежденията си, които често са доста идеалистични. Те са способни хора в интелектуален аспект и имат ярко желание за себеизразяване.

Креативността е особено важна за хората с Меркурий в Лъв. Представят се с известна доза пламенност и дори драматичност. Те са страстни и ентусиазирани оратори, които представят посланието си с голям апломб. Някои от тях притежават възхитителен стил, топлина и изисканост, чрез които представят своите идеи и мисли.

В зависимост от общото ниво на самоувереност, е налице устойчивост на критика или свръхчувствителност към всичко различно от похвала. Но каквато и да е реакцията, родените с Меркурий в Лъв могат да бъдат доста арогантни. Меркурий по природа е безпристрастен и разумен, при Лъва обаче егото се проявява много силно дори ако става дума за интелектуален анализ.

Тъй като интелектът и егото са толкова тясно свързани, способността да се отделят фактите от измислицата може да бъде нарушена. При някои хора с тази позиция самохвалството може да е прекалено. Най-добрият начин да се използва Меркурий в Лъв е чрез изразяване в творческа област. Тези хора могат да бъдат великолепни разказвачи на истории, например, защото имат прекрасен усет за драма, говорят и пишат със сърце.

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните