от Михаил Борисович Левин, Ректор на Московската Академия по Астрология

Септември 2021ва година.

Месецът като цяло е спокоен, бих го нарекъл “чувствителен”. Защото Слънцето е в Дева и се движи към опозиция с Нептун, където ще му противостои. Това е вид мистерия – логиката, конкретните, систематизирани дела (на Девата) срещу чувствителните, деликатни Риби, потънали в себе си (Нептун управлява Рибите).

Освен това, Венера е във Везни, което е силна нейна позиция – т.е. месецът е силен за чувствата. След това Венера преминава в Скорпион и чувствата стават още по-горещи и интензивни. Затова септември ще бъде месец на чувствата.

7 септември – Новолуние в Дева – Творчески период

Първото събитие за септември е Новолунието. Първата седмица (преди това) е доста спокойна и чувствителна, а втората ще бъде още повече. Това е добре за емоционалните хора, за всички, които живеят чрез своите емоции.

За хората на творчеството, където е нужно въображение и то трябва да се въплъти в изразителна форма, това съчетание на Слънце и Луна в Дева опозиция с Нептун и Риби – за такива хора позицията е много добра. Едновременно работи въображението, фината чувствителност, възприемчивостта, от една страна, и от друга – способността те да се изразят под физическа форма.

Но за педантите, строгите и сериозни хора, които са склонни във всичко до крайност да следват реда, периодът е много труден. Защото Нептун размива този ред.

Когато Слънцето застане срещу Нептун, това обичайно води и до нарушения в съня – нещо ви пречи да заспите, мъчи ви безсъние. Затова по-добре вечерно време да се мечтае, да се ходи на разходки, да се чете нещо, да се гледат романтични филми.

Лунен календар септември 2021. Новолуние в Дева, Пълнолуние в Риби

7 – 27 септември – Хармоничен Плутон

Но тези обърквания не означават, че нищо не може да се прави. Тази опозиция Слънце Нептун много красиво се канализира от (хармонични аспекти към) Плутон.

Така това положение не преминава напразно. То дава мощен творчески тласък, за да може да се изпълни някаква конкретна дейност. Нещо да се напише, да се нарисува, да се създаде нов план за действие, да се разработи нова идея. Имаме интересно съчетание на мека чувствителност с ясно организирана дейност, без да има напрежение.

Плутон много деликатно разрежда тази опозиция. Затова в такива периоди е много подходящо да се намерят компромиси между противостоящи гледни точки, да се склонят към договаряне непримиримите опоненти. В този период много успешно може да приключат преговори.

Венера във Везни в Наталната карта

След 10 септември – Венера в Скорпион

Нараства интензивността на преживяванията, те стават по-разгорещени и интензивни. Затова постигането на общи гледни точки става малко по-тежко – започват да пречат емоциите.

Но ако успеете да оставите чувствата настрана, то както казах, атмосферата се запазва и предразполага към компромиси, търсене на общи позиции, възможности за сътрудничество. За професионалната сфера, за всяка една област, за колективните отношения – това е много добро време.

Венера в Скорпион в Наталната карта

2 -10 септември Венера квадрат Плутон

В личните отношения обаче е малко по-сложно. Защото след като влезе в Скорпион, Венера прави квадрат с Плутон. А това дава интензивност на чувствата. Тази позиция засилва ревността. Обидите често са несправедливи и трудно се преглъщат.

Ревността (и завистта) води до състояния на умопомрачение, при които човек не възприема нищо, невъзможно е да му се обясни – много тежък период. Не зная какво друго да ви посъветвам – може би чрез кинезитерапия (движение) да смекчите тази ревност.

14- септември – Точна опозиция Слънце-Нептун
На 14то число е точният момент на опозицията Слънце- Нептун. Води до някакви неразбирателства, проблеми със съня, повишена чувствителност. Всичко това се изостря в дните между 13ти и 16ти, когато има най-голяма опасност да се поддадем на това “размазващо” влияние.

За хората, склонни към (летаргия и) депресия, препоръчвам физически натоварвания: по няколко пъти на ден за 15-на минути – бързи упражнения, може кратък крос. За да съберете енергията си, да не ви размазва и отпуска това влияние.

След 15 септември – Марс във Везни

Тук Марс не е особено активен, склонен е да протака, да задържа, нуждае се от емоционален импулс, за да пристъпи към действие. Това означава, че волевиата сила намалява и е нужна повече концентрация, за да се започне някаква по-сериозна работа.

Има нежелание да се поеме отговорност, сякаш искаме някой друг да се погрижи за нас. Много ясно знаем какво искаме да постигнем, но хич не ни се ще сами да се захващаме, по-добре някой друг да го направи.

В индивидуален план, за съжаление, няма какво да се направи. Трябва сами да се мобилизираме. Но в колективен – Плутон може да поеме ролята на Марс. Ще се появи лидер, който да приведе към действие групата.

Марс във Везни в Наталната карта

Като цяло, това е период за появата на неформални лидери. Защото общата атмосфера е пасива, но трябва да се вземат бързи решения и внезапно се появява човек със силен Плутон (в хороскопа си). Може да се случи в устойчиви, стари колективи, лидерството да бъде поето от друг човек, който да поеме отговорност.

Очаквайте смяна на лидерите, но не на началниците! Това не е смяна на служебни постове, а поява на неформални лидери.

21 септември – Пълнолуние в Риби

Луната ще бъде в опозиция на Слънцето в Дева и това ще бъде пикът на чувствителността. Времето е много романтично, меко.

19 – 27 септември – опозиция Венера Уран

Освен това, Венера стои в опозиция срещу Уран, което е показател за неочаквани запознатва, внезапни обрати в отношенията. За любовните срещи и връзки, за началото и развръзките им – всичко е прекрасно. Освен това, малко преди това имаме кратък период на емоционална сдържаност. И сега емоцията излиза.на повърхността, проявява се по-свободно под влиянието на Уран.

И след като на 22 септември Слънцето преминава във Везни, романтиката скача до безкрай. Започва един интересен период.

След 23 септември – Статичен Плутон

Следващият месец ще имаме обръщане на Плутон в ретроградно движение. Когато той започне да се обръща и стои на едно място (статичен), това поражда у нас вътрешно напрежение, излишък на енергия, която иска да избие навън. Това освобождаване зависи, разбира се, от възпитанието и характера на човека.

За някои хора означава повишена раздразнителност и конфликтност, агресия, безпричинна обида, заяждания – ето тази енергия иска да се прояви! При други е обратното.- повишената активност и деятелност са позитивни.

За периода след 23ти бих препоръчал – повече работа!

А в личния живот ще е по-трудно поради това напрежение, което възниква в статичния период. То обостря всичко скрито, вътрешното напрежение. От една страна, за любовта е прекрасно – когато отношенията са трайни и устойчиви, те ще станат още по-ярки и дълбоки, по-съдържателни. Но там, където има проблеми, те могат рязко да се изострят.

Това особено силно засяга проблемите в отношенията между родители и деца. Трудно ще бъде да се намери общ език. Ако се намирате в някаква семейна ситуация, ако чувствате, че вашият партньор или дете са се заинатили за нещо, не ги притискайте. Избягвайте болезнената тема, не се опитвайте да я решите точно сега. През такива периоди нищо не се разрешава, само нещата достигат до предела на конфликта. Не се тревожете.

27 септември – 18 октомври: Ретрограден Меркурий

Затова ако около 20ти се появят някакъв проблеми, ще можете да се върнете към тях при много по-меки условия и на по-благоприятна основа.

И с това месецът приключва.

Не забравяйте, че ретроградността на Меркурий обичайно започва да се усеща няколко дена по-рано (когато е статичен). На 25ти и 26ти бъдете по-внимателни на пътя и крайно внимателни при покупките, а най-добре скъпите и сериозни покупки да отложите за след това.

Бъдете готови нещо в плановете ви да се промени, в договореностите да не се изпълни. А съвсем новите начинания отложете най-добре за след 18ти октомври, това са само 20-22 дни.

Ретрограден Меркурий в Дева между 23.08. и 15.09.2023

Аварийност и опасности

Както казах, по принцип месецът е спокоен. Единствено когато Слънцето застане в опозиция с Нептун (14.09) – това е вода, всякакви течове, опасности по вода и свързани с вода. Затова, на лодки, яхти, корабчета – бъдете по-внимателни.

Обърнете внимание какво се случва с водопроводната инсталация в дома ви. Да не наводните съседите и бъдете готови вас да ви наводнят.

Прогноза за септември 2021  – покупки

Началото на месеца – до 4ти – е неутрално. Разбира се, по-големите и значими покупки е добре да се правят на Новолуние, след 7ми.

Ако все пак се налага нещо да купите, то нека не е в последните дни от завършващия лунен цикъл, не на 5ти 6ти.

Между 19ти и 26ти Венера застава срещу Уран и това е моментът да купите нещо екстравагантно, неочаквано, дръзко, следвайки импулс. Пазарувайте, но бъдете внимателни, качеството може да не е на ниво. Това касае на първо място предметите, които са под Венера – модни дрехи, скъпи вещи, козметика, предмети на красотата и изкуството.

Аз бих изчакал, честно казано, защото след това може да настъпи разочарование. Отложете например до 17-18ти октомври и след това, ако толкова ви харесва, можете спокойно да го купите.

И последна бележка, след 25то число, най-добре да не правите сериозни покупки – до 18ти октомври.

Прогноза за септември 2021  – Запознанства и романтични срещи

За срещи, както вече казах, за романтични отношения, запознанства, за развитие на връзките – целият месец е просто превъзходен. Особено след Новолунието.

Даже опозицията на Слънце с Нептун няма с нищо да навреди. Тя може да даде колебания, съмнения, нежелание веднага да се даде отговор, страх от решителни стъпки. Но това не отнема нищо, няма да разруши отношенията. И освен това, сближаването ще се случва по-бавно, меко. А вероятно и по-задълбочено.

Когато Марс влезе във Везни, решителността рязко намалява. Но затова пък под влияние на силните чувства, може да се включи Плутон. Т.е в обичайните ситуации може да възникне страх, колебание да се направи първата стъпка. Но ако чувствата са разгорещени, ще се прояви и смелост, и решителност. Плутон ще отнесе Марс настрани и смело ще поеме реализацията на замислите ви. За срещи, запознанства, за емоционално наситени контакти месецът е просто изумителен.

Меркурий е във Везни през целия месец, от 31 август до 7 ноември, 2021г.

Прогноза за септември 2021  – Обучение и изпити

Септември е месецът на началото на училище. А как можем да учим при опозиция (на Слънце) с Нептун? И не можеш да се наспиваш, и вниманието се отвлича, искаш да се занимаваш с нещо друго…

Може да пренасочите вниманието си към тези предмети, които са ви емоционално близки, А при онези, за които са нужна ефективност и внимание към детайла – ще допуснете няколко грешки, нищо страшно няма, не унивайте. Когато се разпадне този аспект – а това ще стане на 14ти – и след 17ти, можете да се заемете с предметите, където трябват педантичност, точност, акуратност.

Разбира се, с точни науки ще се налага да се занимавате и преди тази дата, но просто се отнасяйте по-спокойно (към грешките). Периодът е такъв – емоционално добър, но в интелектуално отношение пречи Нептун. Той дава въображение, интуиция, но не и точност – той пречи на точността. Затова през този период превключете към всичко, което интуицията ви предпочита, към творческата сфера. .

Здравна прогноза за септември 2021

За почиващите по курортите и всички, които пътуват – внимавайте с храните. Непознатите продукти, с които не сте свикнали, носят опасност от нарушения на работата на червата и черния дроб. Има опасност от не големи хранителни отравяния, от разстройства на цялата храносмилателната система. Това от една страна.

Второ – за сезонните грипни епидемии още е рано. Но все пак в областите с по-голяма инфекциозна опасност по-добре да не пътувате. Затова втората голяма опасност в този период, това е алкохолът – при опозиция на Слънце с Нептун. И особено в периода на Новолунието, между 5ти и 9ми септември – проявете крайна умереност. Защото всяко прекаляване може да доведе до дълги и сложни последствия.

Тези, които планират да се ваксинират, аз не бих го направил между 10ти и 20ти, бих направил пауза. Ако смятате да го направите, направете го след това. Като цяло, ваксинирането е добре да се прави на Намаляваща Луна – в случая, след 22ри септември. Тогава организмът по-малко се съпротивлява и има по-леки странични ефекти.

Желая ви хубав септември!.

Астрологична прогноза за 2021 година – Смяна на две епохи

AstroScript: Това е месечната астрологична прогноза на Левин за септември 2021, преведена за вас. Тази прогноза следва да се разглежда като обща насоки от Елективната астрология – за избор и планиране на дейността ви през месеца.  Не забравяйте, че за прогнозиране на събития най-точната прогноза лично за Вас е Вашият личен прогнозен хороскоп

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните