Октомври е много интензивен месец, с голямо количество астрологични събития. Най-главната тема на месеца е продължението на квадратурата между Сатурн и Уран. Много хора ще променят своя статут в обществото под това влияние – свалят ги от длъжност, някои бягат нанякъде или биват изгонени.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Продължава борбата между Новото и Старото

Сатурн или Старото все така оказва съпротива. Той се намира във въздушния знак Водолей (въздухът е слаба позиция за него по принцип), но Сатурн е втори управител на Водолея, затова и тук се дръжи доста твърдо. Уран дава кратки пориви за промяна в някои направления, но все още статуквото се съпротивлява.

Остават няколко месеца –

през пролетта на 2023 Сатурн преминава в Риби и това ще промени значително ситуацията.

Сатурн в подвижните Риби е значително по-слаб, а Уран върви във фиксирания, стабилен Телец. Тогава глобалните промени ще се ускорят, ще има стабилност и концентрация (в промените). Но да доживеем дотогава и ще видим.

На много от нас ще се наложи да променим нещо съществено в своя живот. За някои това ще е свързано с кариерата, а при други – с личните отношения. Това зависи най-много от индивидуалната ви карта. Но основната тема на квадрата Сатурн – Уран е подготовката за значителна промяна в по нататъшния развой и посока на вашия живот.

Юпитер в Овен

В течение на месеца Юпитер ще се движи ретроградно, но остава в Овен. Това ще дава силни амбиции, увеличена динамика да се хвърляш с главата напред.

Статичен Плутон

Целият месец преминава под знака и на статичния Плутон. Той обръща своето движение в директно на 8-ми октомври, но статичността му продължава до края на месеца. Това дава обща атмосфера на напрежение, повишено желание за действие, свръхактивност и прекалена емоционалност. Това трябва да се отчита – необходимо е:

  • Физическо натоварване – редовно, без да е силово или много интензивно, стига да бъде регулярно
  • Повече медитативни практики, повече да се размишлява и обмисля
  • Активна работа – това ще разреди енергията на Плутон и ще я канализира в полезност

Всичко това ще смекчи общата ситуация в течение на целия октомври.

Трябва да се помни, че на статичен Плутон ескалират емоциите и всяко напрежение, което може да възникне. Затова трябва да се полагат съзнателни усилия за разтоварване. Дистанцирайте се от собствените си емоции. Когато чувствате, че се превъзбуждате, спомнете си, че това е от Плутон, това не сте вие, просто предиодът е такъв.

Обръщане на Меркурий в директно движение

Месецът започва и с обръщането на Меркурий на 2ро число. Това е съществен момент, защото всичко, което сме си забранявали при неговата ретроградност, сега можем да направим – покупки, премествания, нови контакти, начало на нова работа и т.н.

Меркурий в Тао квадрат

Меркурий е още в Дева и атмосферата в началото на месеца е преобладаващо делова. Луната е растяща. Но имаме напрегната фигура между Нептун, Марс и Меркурий. Това говори, че ситуацията е изпълнена с много неясноти. Получаваме непълна, неточна и неопределена информация, в която има много грешки или откровени лъжи. Бих го нарекъл “период на блъфовете”, на значително самозалъгване, на големи илюзии.

Затова във всичко, с което ще се занимавате и попада в меркурианската сфера – договори, преместване на нова служба, нови контакти – ще е нужно силно повишено внимание, дори бих казал, крайно недоверие.

  • Стоките, които купувате, трябва да се проверяват по всички показатели – издръжливост, надежност, качество;
  • Договорите, които подписвате, трябва да включват застраховки срещу внезапни неточности и неясноти;
  • Слушайте внимателно – ако до вас достигнат клюки или компромати за ваши близки или приятели – първият ми съвет към вас е: Не им вярвайте!

Цялата първа декада на октомври към всяка (по-важна) информация – негативна или позитивна – трябва да се отнасяме с недоверие. Не казвам веднага да я отхвърлите, но непременно да я проверите. Преди да действате и дори преди да сформирате своето мнение по даден въпрос – трябва да се поспрете, да направите проверка, да обмислите и чак тогава можете да приемете твърдението сериозно и да решите какво да правите.

Любовта през октомври: Слънце съвпад Венера

В емоционалната атмосфера е точно обратното – устойчива, надеждна. За сърдечните отношения началото на месеца е много добро. Венера и Слънце са в съвпад във Везни. Знакът Везни представлява партньорските отношения, любовта, приятелството и емоционалната близост. Венера е в Дева и този знак придава на чувствата устойчивост, спокойствие, яснота и надеждност.

Венера в Дева в Наталната карта

Хармоничен Сатурн към съвпада

Всичко това се поддържа от тригон (хармоничен аспект) от Сатурн, който дава стабилност. Емоционалните отношения са гладки, устойчиви, могат да бъдат развивани. Можете да се сближавате, да се запознавате. Няма уловки, но нека все пак да напомним, че това е обща, а не лична прогноза.

Периодът е устойчив, активен и подходящ за действие. Имаме само едно уточнение – в такива времена наблюдаваме прекалена загриженост, която е излишна. За много хора – особено подрастващите младежи, които още не са се утвърдили и доказали, е важно да изразят своята воля. И ако подхождате към тях с прекалена загриженост (също и критичност по Венера в Дева), това ще доведе до отхвърляне и конфликти.

Всичко това се отнася за първата десетдневка. В нейния край имаме

9 октомври 2022: Пълнолуние по оста Овен – Везни

Пълнолунието като цяло не е много напрегнато, но подтиква към действие и повишена активност. Като започнем от 9ти и 10ти та чак до 23ти, периодът е равен.

Меркурий във Везни от 12 до 29 октомври 2022

Във Везни се събират три планети (Слънце, Венера, Меркурий) и това говори, че настъпва време на равновесие, а не на резки промени. Но това се отнася за ежедневния живот. За онези, които се намират на върха (на обществената йерархия), периодът е много тревожен.

Всички, които се намират на средното ниво или под него, могат да бъдат спокойни и да се наслаждават на преобладаваща стабилност в повечето аспекти на своя живот. Това се отнася най-вече за домашната сфера, отношенията с родители, личните интереси.

Меркурий във Везни до 29 октомври: Двете страни

Статичен Сатурн от 15ти до 23ти октомври

Единствено искам да напомня, че някъде от 12то – 15то число налвлизаме във времето на статичния Сатурн. Той ще се обърне директно на 23ти, което се счита за благоприятен обрат. Но в дните около неговото обръщане (случва се два пъти годишно) имаме извънредно забавяне, пречки, препятствия, всякакви бюрократични и официални бариери – така че, бъдете готови за това. Не сключвайте имотни сделки между 12ти и 23ти.

Венера и Слънце в Скорпион

Венера влиза в Скорпион на 23ти октомври – веднага чувствата ще станат по-интезнивни, животът по-драматичен – при някои с повече драма, при други по-малко. Слънцето се движи заедно с Венера и то също влиза в Скорпион, затова и емоциите сега са толкова бурни.

Когато Венера се намира толкова близо до Слънцето (“изгорена”), това ознаава, че много трудно се слага граница между това, което реално се случва и всичко, което субективно чувстваме. През тези дни ние се отъждествяваме със своите емоции.

А моментът е труден – просто такова е времето навън, като лош сезон. Затова и личните преживявания са такива, попиват общата драматична атмосфера. Много добре би било да оставаме дистанцирани. Друга добра идея е да си водим дневник какво се случва с нас. Скорпионът се отработва и с умерени физически натоварвания, леки гимнастики, йога.

Венера в Скорпион в Наталната карта

Обръщане на Сатурн на 23ти октомври

Това ще ускори всички процеси, които са били задържани, ще ги подобри. Но това не става веднага/ бързо и важи първо за всички сфери, които са под влиянието на Сатурн (кариера, работа с официалните власти, недвижими имоти, държавни институции и всякакви документи). Веднага след неговото обръщане ще се усети раздвижване на делата, които са били спъвани и забавяни, ще започнат да се отпушват още на следващия ден.

А за останалите области, които са по-далечни за Сатурн (не са под прякото му управление), оживлението и ускорението ще настъпят през следващия месец. Не трябва да се бърза, не трябва да се упражнява натиск, той ще доведе само до негативни реакции. Само трябва да се знае, че до края на месеца ще има спирачки и трябва да сме готови за това.

ТВОЯ ЛИЧЕН ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

25 октомври – Новолуние в Скорпион и Слънчево затъмнение

Точният час е 13:49 българско време. Ще се наблюдава в Урал, западен Сибир. … В Москва ще може да се види опашката му. В България също ще се наблюдава

Когато едно слънчево затъмнение се наблюдава от територията на дадена страна, това ознава, че в нея през следващите три години предстоят големи промени – социални, икономически и политически.

Така че, очаквайте ги. При затъмнението влиянието на Плутон особено ще се усили, съчетано с неговата статичност. А и самото затъмнение (съвпад на Слънце и Луна) се канализира към Плутон (аспект ХХХ). Затова

три дни преди затъмнението, както и седмицата след него или до края на месеца, имаме период на повишена взривоопасност.

Тук имам предвид психически, емоционално, в общуването и отношенията. Ако чувствате, че се намирате в неустойчива ситуация, постарайте се да се дистанцирате от факторите, които причиняват напрежението – на 24ти, 25ти и 26ти – за да не се активира негативния импулс.

Ингресии на Юпитер и Меркурий

В края на месеца Юпитер се връща в Риби – на 28ми, а Меркурий влиза в Скорпион – на 29ти. А Марс става ретрограден на 30ти. Под това влияние социалното напрежение и натиск се смекчава. Може да настъпи ако не пауза, то чувствително забавяне на обществената динамика, защото тази година имаме много висока социална динамика.

Меркурий в Скорпион през 2022 г. – от 30 октомври до 17 ноември

Следващият месец можем да очакваме повишено количество – и по-масови – всякакви спорове и дискусии, обсъждания и обвинения един друг в допуснати грешки, фалшиви новини и т.н.

Меркурий в Скорпион в Наталната карта

Обръщане на Марс

А на 29ти, 30ти и 31ви вече се чувства “диханието” на ретроградния Марс. Това са много напрегнати дни – в дните на обръщане в ретроградно движение, планетата рязко усилва своето влияние. Само мога да си представя колко силно ще нарастне конфликтността през тези дни (от 28ми до 31ви). Накратко, месецът завършва бурно и напрегнато, с голяма интензивност.

Пазаруването през октомври 2022

Вече говорих за Меркурий – от една страна, след 2ри можете да пазарувате каквото желаете, но то друга – до 10ти трябва да бъдете много внимателни. След 10ти всичко става значително по-безопасно, надеждно, точно и устойчиво.

Към края на месеца – между 24ти и 30ти – когато Меркурий прави квадратура към Плутон, внимавайте с покупката на по-тежко оборудване и автомобили.

Между 28ми и 31ви октомври не купувайте автомобили, метални и металообработващи машини, оръжие и всичко “марсово”. Поради обръщането на 30ти на Марс, не купувайте стоки, които той управлява – например, метални предмети или механични инструменти.

Също, избягвайте извънредните разходи (за всякакви стоки) около затъмнението: от 24ти до края на месеца. Ако трябва да направите сериозни инвестиции, изчакайте другия месец.

Астро прогноза за здравето през октомври 2022

Месецът е много напрегнат в здравен аспект. Дори не искам да говоря подробно по темата – само мога да дам съвет: хората с болен черен дроб или с неустойчиво кръвно налягане (хипертониците) трябва да бъдат изключително внимателни, за да не предизвикват неочаквани неприятности.

Опасност от инциденти през октомври 2022

В началото на месеца опасностите са свързани с вода/ водната стихия – някъде до към 6ти. А по пътищата – цялата втора половина, след 17ти – увеличава се количеството на инциденти по пътя, при ремонти. Пикът се отбелязва от 23ти до 31ви, защото през този период и Марс се обръща (освен Слънчевото затъмнение).

Романтични срещи и отношения

Стана дума вече, че началото на октомври е емоционално стабилно. Единствено тече плутоново напрежение през целия месец. Затова, започваме с много хубав за срещи период, има възможности за задълбочаване и на новите, и на старите връзки (хармоничен Сатурн), но все пак има фонов интензитет. Затова бъдете внимателни към себе си и се контролирайте.

След 16ти започва статичния Сатурн, който ще забавя и романтичните дела. Ще подсилва желанието за дистанциране, за усамотяване и самовглъбяване, ще спъва всички начинания. Имайте го предвид, няма нищо страшно, ако вашият близък човек леко охладнее – това е е естествен процес. Почакайте, ще премине статичен Сатурн и той/ тя пка ще се разкрие емоционално.

Да добавим и дните около затъмнението.

  • Някои считат, че затъмнението е хубав стимул, който дава и интензитет, и разкрива нови възможности. Да, така е – тогава можете да заложите дълбок, много сериозен и позитивен импулс в отношенията за дълго време.
  • Но има и астролози, които твърдят, че затъмнението също е много опасен период. Те също са прави. Защо? Защото при затъмнение наблюдаваме разкриване и отприщване на скрити и заключени в самите нас сили.

Ако вие контролирате този процес, то това е чудесно. Но може да попаднете във вихъра на емоциите, който да ви улови и отнесе. Затова, за всеки случай, при затъмненията е добре да се въздържате от необичайни действия.

След затъмнението и до края на месеца атмосферата е нестабилна, емоциите варират извън нормалните граници. Ако сте в сериозна връзка, това е добре, тя може само да се обогати и задълбочи. Но ако отношенията ви са несигурни, бъдете внимателни.

Обучение и изпити през октомври 2022

Първата десетдневка е възможно най-неблагоприятната за обучение. Могат да се облагодетелстват само творческите хора, които работят с фантазията си – писатели, поети, актьори. Меркруий квадрат с Нептун дава силна интуиция, богато въображение, но е трудно да се концентрирате. Материалът не се усвоява добре, има много неясноти, неточности, правят се грешки.

Избягвайте явяването на изпити до 10ти. Ако трябва да учите серозно, планирайте натоварването си между 10ти и 23ти.

До края на месеца имаме нелош, равен период. Може би около затъмнението 26ти – 28ми ще бъде нелеко за учебни занимания.

Вече след 29ти се връщат упоритостта и аналитичността. Статичният Марс може да донесе повишен мускулен тонус и желание за движение, което да пречи на съсредоточеното обучение – ще чувствате, че не ви се седи на едно място, че сте превъзбудени. В такива моменти си направете почивка с физическо натоварване и после пак се върнете към ученето.

И така, желая ви да преживеете с лекота цялото напрежение на октомври, да го почувствате емоционално без това да ви извади от равновесие. Желая ви щастлив месец!

Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Още прогнози за месец октомври 2022

Месечен хороскоп за октомври 2022 г. за всички знаци

Лунен календар октомври 2022 – Пълнолуние в Овен, Новолуние в Скорпион

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните