Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Астрологическите събития през юни 2022 са много. Месецът започва спокойно, даже твърде спокойно. Планетите се намират в тясна зона (Възел) от 130- 140 градуса, само Луната бързо бяга през зодиака – затова имаме плътна концентрация на енергията.

AstroScript: През периоди “Чаша” хората се затварят и работят ефективно в сравително тесни сфери на своя живот, но губят общата картина. Дo края на месеца общата фигура ще прерастне в Чаша – половината кръг ще се запълни. Тогава ще бъдем склонни да гледаме на нещата в черно-бяло, поляризацията ще се усили. Чашата ще бъде или наполовна пълна, или наполовина празна. Достигането на компромис ще бъде предизвикателство.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

Месечен хороскоп за юни 2022 г. за всички знаци

Статичен Сатурн до 12 юни

Започваме със статичността на Сатурн (периодът на обръщане от директно в ретроградно движение). Сатурн се намира в зоната на статичност още от първо число (навлязъл е там около 20ти май) . Това е време на забавяне, задържане, възпрепятстване, стопиране – особено на издаването на документи, всички официални договори и “хартии”. Работата върви много бавно или напълно е спряла, попаднала е в задънена улица.

Ретрограден, статичен и директен Меркурий

За същия период да добавим и това, че до 4ти юни и Меркурий е ретрограден. Неговата статичност трае ден-два след това и свършва до 3ти юни, но още се чувства на 4ти. Така че до 4то число не бързайте, изчакайте, иначе ще трябва да се борите с куп ограничения.

Поради статичността на Меркурий и на Сатурн до 4ти юни всичко ще се “влачи”, договорите няма да се сключват, документите да се подписват или ще.се допускат сериозни грешки… Сатурн чак до 12ти юни ще бъде статичен и това ще удължи този период на забавяния.

Директен Меркурий след 5ти юни: вече се разрешават всички дела под Меркурий – важни покупки, премествания, пътувания.

Марс съвпад с Юпитер в Овен до 8ми юни

По-динамичните хора ще искат да действат и по-рано, защото съвпадът на Марс и Юпитер е започнал още на 24 май и се случва в огнения знак Овен, а това означава много силна амбиция и импулс за действие. Но най-добре е да не започвате нови дела преди 5ти. (Съвпадът продължава до 8ми юни, усеща се до 15ти)

Активността ви няма да бъде лека и бърза чак до 12ти – 14ти. На 15ти напрежението ще изчезне и активно може да се захванете с нови проекти. Ако работата ви не зависи толкова от държавните институции и официални органи (Сатурн), може да започнете още на 5ти.

Марс в Овен – Силен лидер, който обича предизвикателствата

Меркурий влиза в Близнаци на 14 юни

Между 12ти и 15ти имаме силно благоприятен период (за работа и общуване). Сатурн не е статичен, а Меркурий влиза в Близнаци, затова имаме подем, прилив на нова енергия, на жизненост, усилват се контатите, в търговията и бизнеса имаме по-голяма подвижност.

Меркурий в Близнаци – Комуникативност, бързи и рационални решения

Пълнолуние на 14 юни на 23 градуса по оста Стрелец – Близнаци

Това Пълнолуние ще премине доста спокойно. Напрегнатите аспекти не са много – макар, че се е върнал нехармоничният квадрат между Сатурн и Уран, косвено чрез Венера (ще са засегнати сферите на връзките, любовта, ценностите и материалните средства). Отново започва да се усеща напрежението във въздуха. Пълнолунието обаче се канализира най-вече чрез Нептун (Слънце и Луна правят квадратури към Нептун)

Лунен календар юни 2022 – Пълнолуние в Стрелец, Новолуние в Рак

Статичен Нептун от 15 юни

А Нептун още на следващия ден, 15ти юни, влиза в зоната си на статичност. Какво означава това? Замъгленост, неяснота, размитост, хлъзгавост, лъжи, сплетни, неточности – и това ще продължи до края на месеца. Какво още може да ни донесе статичния Нептун? Проблеми с вода – всякакви течове, пробити тръби, бурно течение на реките и всякакви неприятности по вода.

Също така, обостряне на всякакви национални и религиозни проблеми (Нептун е също така кръвта и родовата връзка). Напрежението достига до своя предел, емоциите ескалират, рязко се повишава чувствителността през тези дни.

Около Пълнолунието се проявяват всички скрити обиди, които са били стаявани. Искрено ви съветвам:

Въздържайте се от сериозни лични разговори и спорове.

Болезнените теми сега ще изплуват на повърхността, включително в личния ви живот обидите и скритите проблеми с партньора – но не се занимавайте с тях, защото ситуацията е много изострена заради Нептун. Може да нанесете много големи поражения. Бъдете благоразумни, запазете спокойствие и си кажете:

“Сега не му е времето, сега не се прави това.”.

Ще ви е нужно високо ниво на съзнателност, защото много силно ще ви влече, от най-голямата дълбочина на душата ви ще извира болката и желанието да се изкажете, да решите веднага всякакви проблеми в отношенията. Но това сега ще бъде безполезно и само ще влошите положението си. Нито ще успеете да се разделите както трябва, нито ще можете да подобрите отношенията си, за да останете заедно.

Това важи за средата на месеца. Напрежението по Нептун ще остане до самия му край. Трябва да се въоръжим с търпение и разум. Добре е да се приложат духовни практики – дихателни упражнения, сутрешна молитва, кратки петминутни медитации. Ако чувствате напрежение – вървете да измиете ръцете си с топла вода, мийте ги без да бързате, като си представяте как отмивате напрежението. Измийте и лицето си. Правете това няколко пъти на ден, два-три, до десет пъти, докато не почувствате облекчение.

Слънце в Рак от 21 юни

Заради Нептун, разбира се, се нарушава и съня. Когато Слънцето навлезе в Рак, ставаме още по-чувствителни. Ракът е емоционален знак и ще засили общият емоционален фон.

Идете в гората или на някоя поляна, някъде на открито, където имате контакт със земята и природата. Правете дълги разходки – сутрин рано или вечерни. В този период ще усетите изумителната енергия, “прана” на земята, на гората. Въздухът е изпълнен с живот, с живителната сила на любовта. Избягайте от човешките проблеми като отидете в гората или на полето.

Зодия Рак | Cancer 22.06. – 22.07. в Натална карта. Слънце в Рак

Венера в Близнаци от 23 юни 2022

След този преход емоционалният фон ще стане по-малко напрегнат, по-лек. Венера във въздушен знак не е толкова емоционална, няма такъв заряд както Венера в Телец, където имаме вътрешен “вулкан” от чувства. Сега става по-нерпинудено.

Венера в Близнаци – Разнообразието е красотата на любовта

Новолуние в Близнаци на 29 юни 2022

“Какво ми готви идващият ден?” Силна амбиция, напрежение, всичко е много напрегнато. Напрежението нараства от 13то число, за да достигне своя максимум при Новолунието на 29ти. Защото Луна и Слънце са в квадрат с Юпитер – амбиция, честолюбие, засегната чест – това ще бъде най-болезнената тема до края на месеца. Добре е всички преговори да бъдат отложени за една седмица след Новолунието, когато влиянието му ще е утихнало.

За сърдечните дела обаче Новолунието е отлично, за любовта – изумително! Но за деловата сфера и там, където избуява самолюбието – много трудно!.

Квадратурата Сатурн – Уран

Квадратурата между Сатурн и Уран се активира и продължава – този път косвено, чрез лунните възли. Това налага принципно да се промени структурата на нещата. Уран еносител на новото, Сатурн поставя прътове в колелото и се опитва да попречи. Сатурн е по-силният (по знак) – старото, статуквото може да постигне победа, но тя е временна.

Ако сега усещате задържане или препятствия към генералните промени и новите решения, то в края на есента моментът ще бъде много добър да ги осъществите.

Целият месец юни не е лек. Началото е по-спокойно, в средата нараства напрежението и накрая вече то ескалира максимално.

Започнете да се настройвате ден за ден. Една добра практика е сутрешната молитва или медитация, както и преди сън, вечерна. Обмислете преди да заспите делата си от деня,за да не ги пренасяте в сънищата. Изхвърлете всяко напрежение и помислете: как бих могъл да постъпя по-добре? Вземете нови решения и изхвърлете проблемите от главата си, за да не ги пренасяте в съня си, за да спите спокойно.

Астро прогноза за пазаруването през юни 2022

С пазаруването всичко е ясно: до 5ти нищо, освен хляб, мляко и картофи, след това от 5ти до 11ти може всичко. Последните дни преди Меркурий да влезе в Близнаци (11ти – 14ти) не е много удачно за пазар – имаме всякакъв род пречки и забавяния в оформянето на сделките.

  • След 13ти – смело напред, дори няма значение, че е Пълнолуние.
  • След 15ти – бъдете по-внимателни, защото са възможни проблеми с качеството на стоките, несъответствия в описанията, подвеждане.
  • След 27ми до края на месеца е благоприятно.

Месецът е горе-долу добър за всякакви покупки. Единствено не е добър за сключване на сделки с недвижими имоти – в случай на крайна необходимост, използвайте първата половина на юни. При имотни сделки са възможни сривове, обрати, възникване на неадекватни моменти. (Сатурн ръководи имотите и Уран ще създава непредвидени изненади).

Астро прогноза за здравето през юни 2022

Месецът не е типичен – това включване на Нептун от 15ти в статичен период води до по-тежък живот за всички, особено в емоционален и психосоматичен смисъл. Ще оказва влияние на щитовидната жлеза най-вече, на черния дроб.

А най-стандартното за статичен Нептун, дори за здрави хора, това е нарушението на съня през втората половина на месеца. Не ти се спи, не ти се лежи, съседите ти пречат, все нещо пречи… Моят съвет е: почетете нещо приятно преди сън, загрейте краката си. Не вземайте вана, а горещите душове ги изтеглете по-рано през деня, защото те водят до превъзбуждане. Загряването на ходилата се отразява много добре на цялото тяло.

Опаснте периоди през юни 2022

Месецът като цяло не е много опасен, повишена опасност от инциденти имаме чак към края му – започва веднага след Новолунието и продължава до края на месеца. Опасностите включвта ползване на автомобили и техника.

Рисковете, свързани с вода, започват още от 15то число и също ще нарастват до края на месеца. Съседите са направили наводнение, вие сте наводнили някого, появява се някакъв теч – това са дреболиите. Но когато реките потекат там, където не трябва, това вече е опасно. Най-опасните периоди са около Пълнолунието на 14ти и Новолунието на 29ти.

Астро прогноза за романтичните срещи през юни 2022

Относно романтичните срещи, емоционалния живот, сърдечните връзки – юни е много добър месец! Особено благоприятна е стабилната, емоционално интензивна атмосфера в началото на месеца (до 14ти). За романтични срещи е просто прекрасно. Чувствата са дълбоки и силни, любовните срещи са наситени – даже не е нужно да се избира специален ден. Единствено на 3ти и 4ти при обръщането на Меркурий може да има закъснение за среща или объркване на мястото.

В средата на месеца романтичното настроение се носи във въздуха. Връзките, които са започнали до 14ти юни, обещават да бъдат продължителни. След 15ти се появява някаква сдържаност и дистанция, но ярки и съществени препятствия за романсите няма. Дори напротив – статичният Нептун дава дълбочина и повишена чувствителност, което ви помага да се вглъбите във връзката си.

Това важи разбира се, ако не се захванете да си изяснявате отношенията и да спорите на глупости. Дайте възможност на партньора си да се разкрие емоционално, гмурнете се в тази атмосфера. По-малко говорете с думи, повече с очи.

Слънцето ще премине в Рак и ще ви даде повече вдъхновение. Венера в Близнаци след 23ти ще внесе лекота. Съчетанието между дълбочина и лекота е прекрасно, до самия край на юни!

Обучение и изпити през юни 2022

Меркурий е жизнен и ярък, стои добре за изпити, няма да ви пречи. Слънцето прави квадрат с Юпитер на 20ти – затова опитайте да вземете изпитите си преди това.

На 18ти и 19ти ще бъде по-трудно да се справите – Меркурий не е много стабилен по отношение на Сатурн. Но ако сте акуратни, усърдни и нямате избор, ще вземете изпита.

Дните след 20ти са по-тежки, постарайте се да вземете всичко преди това, не отлагайте изпитването за самия край на месеца. Не е добре да се явявате и на статичен Меркурий (3ти-4ти) – затова опитайте да насрочите за след 5то число.. Добре е да избегнете и Пълнолунието – 13ти, 14ти, 15ти.

Накратко: до 5ти не ходете на изпити, пропуснете от 13ти до 15ти и избягвайте след 20ти. Ако ви се даде избор, по време на Пълнолунието (13ти – 15ти) е по-добре, отколкото в първите дни на юни,

 

Кой е Михаил Левин и защо AstroScript работи с неговите прогнози?

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните