Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Здравейте с астрологическата атмосфера за февруари.

Първо, най-важното събитие за февруари – будистката нова година, наричана още източна или китайска. Годината на Черния (Водния) Тигър започва на 01.02.2022 и продъ;жава до 21 януари 2023.

Второто най-важно събитие на месеца – на 11.02 се разпада квадратурата на Сатурн и Уран. Тя действаше през цялата 2022ра и създаваше големи проблеми: тази постоянна борба между старото и новото, която у много хора се проявяваше като депресия и усещане за безсмислие на живота. Сега животът ще стане по-лек. Ще отпаднат и проблемите, свързани с ограниченията по повод вируса и т.н.

Конфликтният аспект ще се завърне за кратко, но много интензивно – между юни и октомври. Заниманията с астрология са много добра отработка за повдигане на духа и намиране н изход от ситуациите.

1 февруари – Будистката Нова Година – как да я посрещнем?

Тя ще настъпи около 8 часа Московско време (7ч. българско). Годината под Черния Тигър ще бъде много игрива, активна, жива, дейна, тигърът е и креативно животно. Трябва да посрещнем още веднъж новата година.

1ви февруари се пада вторник – ден на Марс. Съчетаването на Тигъра с Марс придава още повече енергия – можете да се облечете в червено. Но внимание: концентрацията на толкова енергия е опасно.

Самата година обаче ще протече под знака Козирог (изгряващ знак за 7часа на 1.02), затова могат да се усилят леките проявления на Сатурн, а по-неблагоприятните да се намалят. Сатурн добре се отнася към нежните цветове на Венера – единствената планета, която хармонично се свързва със Сатурн. Затова можете да се облечете в розово, синьо или виолетово – като меко проявление на Сатурн.

Каня всички в 8:30 Московско / 7:30 българско време на медитация за посрещане на източната нова година, за да продължим вълната, с която посещнахме 2022ра на 1ви януари. (връзка в описанието на видеото)

11 февруари: Разпадане на Квадратурата Уран – Сатурн

Второто важно събитие на месеца, това е не началото на един аспект, а неговият край: на 11 февруари се разпада квадратурата на Сатурн с Уран. Тя беше активна през цялата минала година – постоянната борба между старо и ново. Уран жадува за свобода и промени, Сатурн – да ограничава всичко, да контролира реда навсякъде. Това съчетание е съпроводено от депресии, от чувството за безсмислие на живота. Сега това ще приключи, ще стане по-леко, депресивният период ще завърши.

Но искам да ви предупредя, че аспектът ще се върне, макар и за кратко, от юни до октомври включително. И понеже вече имаме опит с това влияние, не позволявайте на депресията, унинието и страха да ви надвият. Застанете на страната на Уран – той не търпи депресии. Обръщайте се по-често към небето, медитирайте, повече въздух, повече разходки, гледайте звездите на небето.

Но това е за вбъдеще, втората половина на годината. А засега да се радваме, че квадратурата се разпада и се подобрява емоционалната атмосфера на месеца. Заедно с това отпадат проблемите, свързани с ограниченията.

Месечен хороскоп за февруари 2022г. за всички знаци

Емоционална астро прогноза

Емоционалната атмосфера през февруари е малко по-лека, защото Венера на 29 януари стана директна и се движи напред, макар и бавно. През целия месец е в Козирог, близо до Плутон, поради което се запазва тенденцията за огромен вътрешен заряд и външна сдържаност. От една страна това затруднява свободната проява на чувствата, а от друга страна, създадените през месеца връзки ще бъдат по-дълбоки, по-надеждни и по-устойчиви.

Венера в Козирог – Стабилност, резервираност, традиции

Във втората половина на месеца, около Пълнолунието, атмосферата ще се оживи. Венера ще се движи близо до Марс и допълнително прави съвпад с Плутон – силата на чувствата се увеличава. Използвайте възможността да проявите своите емоции. Позитивните чувства изразявайте по-свободно, доколкото е възможно, за да не ви разкъсва емоционалното напрежение отвътре.

Пълнолунието в емоционален смисъл ще мине добре – с благоприятен аспект от Плутон и стимулиращ с Уран – т.е. след пълнолунието можете да изразите себе си още по-свободно и органично.

Работна астро прогноза

Меркурий остава ретрограден до 4ти. След това е директен, което означава, че можете да започвате нови начинания и да се включвате по-активно в работата. Не точно на 4ти, изчакайте 1-2 дни да премине през статичната си позиция. Всичко това много подобрява деловата атмосфера.

Тези дни Меркурий все още е в Козирог, където е задълбочен, фундаментален – и тук имам предвид начина на мислене, характера на разговорите и преговорите. Прави атмосферата по-сериозн, с висока степен на концентрация и реализация. Това време е добро за преговори и особено за ораторите – при съвпада на Меркурий с Плутон словото е много въздействащо и убедително. Добро време за масови комуникации, което продължава до влизането на Меркурий във Водолей (на 15 февруари). Дотогава имаме интензивна, концентрирана, сериозн делова атмофера. Много възможности за работа, нови начинания, шансове да се придвижват напред идеите.

Меркурий в Козирог – Конструктивна мисъл, силна памет и слаба фантазия

След 14ти при влизането във Водолей, общуването става по-леко. По-добро време за свободната реч, за оригиналните идеи и подходи и освободени преговори. За сериозна и продуктивна работа Водолеят не е много подходящ. Той не обича да следва дневния план – всеки ден по малко работа, постепенно да се постигат целите – предпочита скоковете. Затова е добър най-вече за интелектуалните пробиви, за разработване на нови планове, създаване на чисто нови връзки – така ще е до края на месеца. В този смисъл, втората половина на февруари е много добра за бизнес.

Меркурий във Водолей – Оригиналната мисъл между гениалността и неразбирането

След 24ти Марс се приближава до Плутон – усилва се волевия натиск и напор, нараства директността. А това означава, че трябва да сме по-внимателни тогава, защото рязко ескалира борбата за власт и лидерство, а последствията могат да бъдат много продължителни.

Атмосферата в семейството

В семейния живот, в отношенията с децата, ситуацията е двойствена – защото там, където има високо емоционални отношения, ще влияе строгата енергия на Венера (в Козирог). А от друга страна, Юпитер в Риби ще смекчава ситуациите. При всички положения, избягвайте особено интензивните контакти покрай Пълнолунието.

Марс прави съвпад с Венера в Козирог – това придава волеви характер и има тенцендия целият месец чувствата да се привеждат в действия. Козирог дава дори на Марс повишена предпазливост, а от друга – упоритост и настойчивост. Затова имаме много силен натиск всяко едно чувство веднага да води до действия. Бъдете внимателни и помнете, че

всяка една емоционална връзка сега, всяко едно решение в емоционалната сфера и отношенията с близките, може да има дългосрочни последствия.

Това е Козирог – той залага прграмата като с печат, който после трудно може да бъде свален.

Започнахме новата година с идеята за разумност – през феврураи е най-добрият период да осъществим това на максимум. Не си поставяйте забрани и спирачки, но включете разума в действията си.

Пълнолуние в Лъв

На 16ти настъпва пълнолуние. През февруари то е много добро за всякакви очистителни процедури – всякакви диети за пречистване и освежаване. Водолеят дава обновление, а намаляващата Луна – много леко преминаване през процесите. Така че, всеки, който очаква подобна възможност, след Пълнолунието във Водолей може да започва разтоварителен режим.

Лунен календар февруари 2022 – Новолуние във Водолей, Пълнолуние в Лъв

Слънце в Риби

Последното събитие за месеца. Слънцето влиза в Риби на 18то число и леко ще смечки общата обстановка. За пречистване на тялото това също е добре, защото Рибите са знак, в който е добре да се правят очистващи процедури.

Зодия Риби | Pisces 19.02. – 20.03. в Натална карта. Слънце в Риби

Пазаруване през февруари

Знаете, че на Ретрограден Меркурий нищо (важно) не се пазарува – след 5то число вратата се отваря. Аспектите на Меркурий са добри и може свободно да купувате всичко.

След разпада на квадратурата на Сатурн и Уран на 11ти, можете да купувате всякаква електроника с дългосрочна перспектива. Докато квадратурата е в сила, трябва да внимавате. За дребните даджи със срок на годност 2 години, няма особен проблем, но за по-скъпи и надеждни покупки, изчакайте след 11ти.

Венера се ускорява и при съвпада с Плутон, тегли към особено скъпи и крупни вещи. От друга страна, тя е в Козирог и ще е сдържана. Вътрешното напрежение може да бъде удовлетворено с красива и скъпа покупка. Ако имате парите, можете да си позволите лукс, защото аспектите на Венера са добри, а в Козирог тя е разумна и прецизна, така че можете напълно да се доверите на своя вкус и избор дори на много скъпи вещи.

Здравна астро прогноза за февруари

Като се започне от 5то число, общият здравен фон се подобрява, защото Меркурий става директен. Още по-добре става след 11ти и разпада на квадратурата на Сатурн и Уран.

Подобрение очаква всички, които имат проблеми с гръбначния стълб, с костите и ставите; чувствително по-леко ще стане за черния дроб; както и за проблеми с нервната система и особено с кръвното налягане – подобрява се общата ситуация след 11ти.

Единствено около Пълнолунието (както винаги) трябва да сте по-внимателни поради възможни резки колебания на кръвното. След това става по-леко, но все пак до края на месеца остава акцентът върху кръвното и сърдечно-съдовата система.

За хората с нестабилна нервна система и повишена чувствителност ще бъде по-трудно в периода на квадратура на Меркурий с Уран (след 21ви), която може да усложни и проблеми със жлъчката.

Хирургически операции

Ако ви предстоят операции – става дума не за животоспасяващи и спешни, а за планирани – то избягвайте всякакви операции до 5то число, както и на 15ти, 16ти и 17ти (около Пълнолунието).

Опасни и аварийни периоди

Обичаен опасен период са дните на обръщане на Меркурий – около 4то число. Съвпадът на Меркурий с Плутон също започва след 4ти. Това два интензивност, не задължително висока опасност. Луната се намесва на 6ти, което води до повишаване на риска.

(След 21ви) Меркурий квадрат с Уран – високо напрежение за нервната система, бурни страсти, бележат много труден период – най-вече за пътувания. Особено неподходящ за всякакъв род екстремни занимания. Затова ако практикувате някакъв екстремен спорт, бъдете много по-внимателни, не стигайте до крайности. В същото време има повишена опасност от технически аварии, затова ако трябва да ремонтрирате нещо, бъдете с повишено внимание.

След 24ти Марс се доближава до Плутон и опасностите нарастват, макар и не до предела, защото тази двойка планети се подкрепя. Но все пак, бъдете нащрек и между 24ти и 28ми.

Обучение и изпити през февруари

Началото на месеца е много добро. Меркурий, дори и ретрограден, дава възможност да се потопите в учебния материал. Само помнете, че ако трябва да предавате някаква писмена работа или да се явите на изпит, нека е по-късно, след 5ти. Избягвайте среща с изпитващите между 2ри и 4ти, когато паметта не е услужлива и мислите са объркани. Изчакайте.

След това периодът е добър за концентрация, за усилена работа. Съвпадът на Меркурий с Плутон (22ри – 27ми) дава възможност сериозно да се съсредоточите.

Романтична астро прогноза за февруари

Както вече казах, целият месец е много интересен. Венера в Козирог се движи заедно с Марс в Козирог, а после с Плутон. За чувствата това е труден период – съчетание на въздържание и жажда за реализация. Бих препоръчал да избягвате романтичните срещи на 4ти и 5ти заради Меркурий, да спазвате дистанция в отношенията си. А след това и на 11ти, 12ти и 13ти.

Денят на Свети Валентин 14ти ще премине особено интересно – Луната застава срещу скупчването на всички останали планети – ще има желание за интензивно изразяване на емоциите, избухване. Затова има едно хубаво правило:

ако дори малко се съмняваш, въздържи се, дори за два дни.

Но ако имате доверие на човека, с когото ще се срещате, не се бойте – празникът може да премине ярко, динамично. Краят на месеца е добре аспектиран с изключение на дните между 17ти и 19ти и на 23ти..

 

 

Astroscript: Тази обща астрологична прогноза проследява движението на планетите и слънчево-лунния цикъл през месец феруари 2022-ра година. Тя може да ви послужи да съгласувате плановете си за месеца с най-подходящите планетарни аспекти. За лична прогноза спрямо вашата уникална натална карта – по Транзити и Прогресии на картата ви – поръчайте Годишен хороскоп прогноза “Накъде отивам?”. Ако имате или сте имали рожден ден в близките 1-2 месеца, препоръчваме ви да поръчате Соларен хороскоп прогноза “Настоящата ми година”

Михаил Борисович Левин е основател (1990 г.) и ректор на Московската академия по астрология. Автор е на едни от най-добрите съвременни астрологични учебници. Левин поддържа особено близки връзки с България, всяка година е тук за празниците на Паневритмията и използва основите на Дъновистката астрология.

 

Обща астрологична прогноза за 2022 година – Бавни, балансирани промени

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните