Превод на месечната видео астро прогноза на Михаил Левин, ректор на Московската академия по астрология.

Месец август е активен – енергията трябва да се впрегне и да се използва. Август е преломен, време за промени, обновление, затова е нужна много висока степен на активност.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ ГОДИШЕН И СОЛАРЕН ХОРОСКОП

До 10 август Марс съвпад с Уран

И на работа, и в дома трябва някакво обновление, осъществяване на нови идеи, дори минимално преустройство или пренареждане на мебелите. Обезателно трябва да промените нещо, да осъществите ново хрумване, да внесете нещо ново. Защото ако не проявите инициатива за промяна, тази (марсово-уранова) енергия може да действа разрушително. И обратното – изпускането на напрежението се свърза с това да търсите нови начини, да внедрявате нещо непривично, да се обучавате в нещо, което не умеете или не знаете.

Периодът е добър за интензивна спортна дейност, за физически натоварвания и активен отдих. Но с екстремните спортове бъдете внимателни, има повишена опасност от неприятности! Но като цяло, месецът изисква да не се задържате на едно място.

Венера в Рак до 11 август

В емоционалната сфера нещата са по-стабилни. Чувствата са устойчиви, дълбоки. Но в действията е нужно и да се поемат някакви рискове. Ако сте чувствали плахост и нерешителност в личните си връзки, сега е точното време да проявите смелост, да направите решителната стъпка. Венера прави опозиция с Плутон между 7 и 11 август – шансовете за успех са високи.

Венера в Рак в Наталната карта

Ако последователно разгледаме звездните събития през месеца, то имаме голяма наситеност. Казахме, че август започва активно.

Меркурий в Дева от 4 до 26 август

Това е много добра позиция за работа и бизнес. Работата на ума става по-методична, по-подредена. В съчетание с необходимостта от промени, това е много практична комбинация за правилното изиграване на ходовете.

Меркурий в Дева в Наталната карта

Венера в Лъв след 11 август

До 11ти Венера в Рак дава (психическа) стабилност и емоционална концентрация, дълбочина. При прехода след това е Лъв чувствата ще бъдат ярки, изразени публично – затова ако до 11ти не сте се решавали да направите необходимата стъпка, то това е моментът да действате!

Венера в Лъв до 8 октомври 2023: Време за игра и творчество

Венера опозиция с Плутон

За кратък период преди Пълнолунието – около 8ми август – чувствата са много интензивни, ярки, дълбоки и драматични. Препоръчва се повече активност. При такова нажежаване на емоциите – Венера в Рак срещу Плутон в Козирог – е добре те да се отработват чрез активни действия. Резултати има както в интензивните, дълбоки и наситени интимни отношения, така и в работата. Много добър период за съвместни дейности, за пътувания с любимия човек, но много неблагоприятен за изясняване на отношенията.

Пълнолуние на 12 август в квадратура с Уран и Марс

С наближаване на Пълнолунието емоционалното напрежение спада. Самото Пълнолуние представлява мощна кулминация, момент на максимална активност, а след това имаме затихване. Както знаем, около пълнолунията трябва да сме по-внимателни, а конкретно това е много натоварено – и емоционално, и енергийно.

След него е подходящо да изявите себе си и чувствата си чрез творчество, чрез себеизява, развлечения. Направете нещо лично за себе си – играйте, пишете, рисувайте, ходете на танци, разхождайте се повече. Ако сами не танцувате, посетете танцово представление; идете на концерт. След Пълнолунието е много благоприятно време за културни мероприятия.

Лунен календар август 2022 – Пълнолуние във Водолей, Новолуние в Дева

Относно работата имаме два пикови момента:

  • Първи активен период до 10ти, следван от кратък спад
  • След 14ти – нов активен период

Статичен Уран след 14ти август

Продължава до края на месеца. Уран обръща движението си на 24ти, но десет дни преди и след това е статичен и ще усетите негативно влиянието. Нарастват нервността, тревожността, нуждата да се прави нещо ново (или нестандартно). Ще се прояви у някои хора като раздразнителност и недоволство за дреболии. И най-дребните препятствия ще предизвикват по-значими реакции или съпротива. Затова ви съветвам да поемате инициативата. Много добре е да правите дихателни упражнения регулярно.

Слънце опозиция Сатурн около 14 август

Защо говоря за пауза след 10ти? Тогава Слънцето се придвижва към опозиция със Сатурн (между 10ти и 16ти). Точният пик на това противостояние е на 14ти. Известно ви е, че Сатурн оозначава ограничение, затова през този период не трябва да се бърза. Видите ли, че има някакви пречки – включете търпението си, забавете темпото.

Със Сатурн не е добре да се спори, трябва да го използвате дружелюбно и ако ви тормози (възникне забавяне, ограничения, налагане на авторитети), то се вслушвайте – няма нищо да спечелите от съпротивата или прилагането на сила, няма да преодолеете препятствието чрез натиск. Типично прявление: някой задържа работата ви, друг не е подписал някакъв договор, документите ви се бавят, проектите са замрели – но не трябва да оказвате натиск или съпротива! Само ще си навлечете още неприятности!

Към Сатурн се подхожда със стоицизъм – стоиш си мирно и тихо и знаеш, че скоро всичко ще приключи – след 16ти ще престане да се усеща.

Марс в Близнаци от 20 август

Напрежението чувствително ще спадне след периода на тежкия Марс в Телец в близост до взривоопасния Уран. (След 20ти) По-леко ще се диша, няма да има влечение към проява на инат или желание за влизане в бой, към неотстъпчиво налагане на своята линия. Възниква готовност да се посъветваш с другите, в нещо да отстъпиш, с друго да се съгласиш. А и Слънцето влиза в Дева на 23ти август.

Зодия Дева | Virgo 23.08. – 22.09. в Наталната карта

Обръщане на Уран на 24 август

в ретроградно движение. Това е пикът на нервното напрежение, психически и физичеки. Много добре действат дихателните упражнения, размишленията и молитвите. Във физически план се препоръчват разходки в борови гори, повече движение на въздух, дори е добре да си вземете борова пръчка вкъщи. Хубаво е да имате повече контакт със земята, да ходите боси, да седите по земята. В къщи се опитвайте да снемете електрическото напрежение от себе си, да се заземите чрез упражнения.

Меркурий във Везни на 26ти – тихо и спокойно време.

Меркурий във Везни до 29 октомври: Двете страни

Новолуние в Дева на 27 август

Тези последни дни от 24ти до 27ми август бих препоръчал да изпълните с максимално спокойна и хармонична дейност, активно, но без крайности. И в личните отношения се включвайте умерено, избягвайте излишния натиск и упорство, това няма да помогне. Настойчивостта е удачна в началото на месеца.

До 31ви се постарайте да избягвате обидчиви и конфликтни хора, стойте далеч от враговете си или от хора, с които сте имали спорове в миналото. Защото при Новолунието имаме напрегнат Марс, стремеж към действие, което обаче не винаги е разумно.

Венера в опозиция със Сатурн

Аспектът дава спад, охлаждане на чувствата и намаляване на реактивността в отношенията. Това добре се съчетава с повишеното желание за действие (по Уран), защото най-добре се действа без силни емоции. В този смисъл, краят на месеца е време за спокойна и умерено интензивна работа.

Астро прогноза за пазаруването през август 2022

Ретроградността през този месец – Уран става статичен (на 14ти). Затова след тази дата до края на месеца внимавайте с покупките на всякаква електроника. Статичността не възпрепятства покупката, но може да доведе до сериозни проблеми с качеството, например да купите нещо много различно от желаното.

След 5ти – внимание за всички любители на шопинга поради повишено желание да се харчат пари за ярки и красиви стоки. Не се забранява, но може да се “изръсите” с повече от реалната цена поради силно желание да притежавате или прибързване.

Между 10ти и 16ти е недобър период за сделки с недвижими имоти, неблагоприятно време за оформяне на документите, може да има много препятствия.

Нямаме други съображения относно пазаруването през август.

Астро прогноза за здравето през август 2022

Началото на месеца е наистина напрегнато, може да има резки колебания на кръвното налягане или неочаквани проблеми с жлъчката и черния дроб.

Вече казах, че всякакви физически занимания са много подходяща отработка на напрегнатите аспекти, но в този период (до 11ти) имаме и повишена опасност от травми, от малки инциденти в дома (с ножове, с електроуреди).

Трябва да се вслушвате в гласа на своето тяло, да бъдете по-внимателни в действията си. Ако имате проблеми в кръвното или с жлъчния мехур, обърнете се навреме към лекар.

Между 10ти и 16ти опозицията на Слънцето със Сатурн дава общ спад на жизнената енергия. Няма връзка с конкретни заболявания, но имаме понижен тонус, простивания на различни части на тялото.

Краят на месеца е по-спокоен, ако изключим това, че статичният Уран ще бъде усетен особено остро от хората с чувствителна нервна система. Препоръчват се билки за успокояване, чайове – от 20ти до края на месеца.

Опасните периоди през август 2022

Най-рискови са първите десет дни, трябва да бъдете особено внимателни при шофиране. Особено тежки са вторниците и средите (дните на Марс и Меркурий).

Вторият пик е около Новолунието – между 26ти и 29ти.

Обучение и изпити през август 2022

През август нямаме никакви обучения, ваканция е. Но все пак времето не е лошо за обучения. Меркурий е в Дева (от 4ти до 26ти), подпомага ученето; Уран е активен и стимулира мозъка. Всичко това води до ползотворна умствена работа. Статичността на Уран може да се впрегне в прекрасна интелектуална дейност. Така, че целият месец – четете, размишлявайте, учете се – ако имате желание, разбира се.

Романтични срещи и отношения

През целия месец чувствата са дълбоки, но имаме два пикови периода. Първият е в началото на месеца (първата седмица), когато най-много ни се иска да получаваме внимание, партньорът ни напълно да ни принадлежи, всичко да бъде особено интензивно. Това е добър период за срещи, емоциите са силни, общуването придобива смисъл.

Непосредствено след това настъпва и вторият пиков период (7ми – 11ти, Венера опозиция с Плутон) – дълбоки преживявания, нажежаване на чувствата, страст, съчетана с богатство от други емоции – ревност, изострено желание за притежание. Когато ходите на срещи, имайте го предвид.

Между 10ти и 14ти имаме опозиция на Сатурн със Слънцето и по-късно Сатурн застава срещу Венера (27ми – 30ти) – тези дни не са много добри за връзките ни, защото по-трудно се изразяваме, Сатурн сдържа и потиска. От друга страна, това са фази на по-спокойни отношения.

Когато ходите на срещи, отчитайте това – не се опитвайте да влагате интезивност, не насилвайте нещата. Не е нужно през цялото време да сме в екзалтация, правете паузи.

 

 

Седмичен бюлетин с актуални прогнози и специални предложения

Поверителност на данните